Adobe Update Nederland zet 1500 man op straat

Softwaregigant hard getroffen door downloadverbod

Softwaregigant Adobe Update sluit per direct zijn vestiging in Nederland. Hierdoor verliezen 1500 medewerkers hun baan. Volgens CEO Maarten Vliegenthart is de maatregel noodzakelijk doordat de Europese Unie gisteren een downloadverbod afkondigde.

“Adobe Update heeft zich altijd erg sterk gemaakt voor het downloaden van Adobe Updates”, zegt Vliegenthart. “We zijn trots op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt: een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking diende dagelijks zijn Adobe te updaten. Helaas is die markt door downloadverbod volledig in elkaar gestort.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is erg gemakzuchtig en simpel om even twee vragen af te vuren en dan achterover te leunen. Onderzoeksplicht wordt op deze manier weer eens vergeten. Vervelend om het keer op keer te constateren.

Reageer
gravatar

Is er wel sprake van een sociaal plan, reintergratie-trajecten, job-coaches en duurzaam herinrichten van arbeidsplaatsen? Je moet er niet aan denken dat vijftienhonderd van die ict’ers niks gaan doen en uit verveling rare dingen gaan doen. Bijvoorbeeld elektronische patiëntendossiers gaan hacken. Of wachtwoorden gaan kraken.

Reageer
gravatar

Rustig aan, de zon schijnt en het is weekend. 😉

gravatar

Ik snap het niet meer! Ik dacht dat mijn windows xp verouderd was dus nu mag ik niet meer downloaden? Ik had linux willen plaatsen via de illegale weg. Maar wat heb je aan een computer die verouderd is? En wat heb je aan legale software? Heeft er nog iemand een mooie amiga voor mij?

Reageer
gravatar

Ingrid,

Voor particuliere gebruikers van MS-Dos en Windows tot en met XP geldt het verbod juist niet, omdat een bijstandsuitkering toch al geen vetpot is.

gravatar

Op straat nog wel…. Laat dat volk daar nou net thuishoren. Jarenlang ben ik geteisterd door ongevraagde downloads die niet eens illegaal waren. Where’s the fun in that, zou ik zo zeggen. En dan al die schermen tussendoor: “mag het een uploadje meer zijn?” “wilt u er zegeltjes bij” “de bon goed bewaren want dat is het garantiebewijs”, en als ergste van allemaal: “fijn u van dienst te hebben mogen zijn, en een fijne avond nog, hoor!” BAH!

Reageer
gravatar

De ergste is wat mij betreft toch wel “Anderen hebben ook gekeken naar … ” (vul hier maar iets in, mij maakt het niet uit, het interesseert me geen bal waar anderen ook naar kijken). Dus.

gravatar

Voorzover ik weet zegt de nieuwe regelgeving niks over uploaden? dus als we voortaan allemaal alleen nog maar uploaden is er niks aan de hand toch?

Reageer
gravatar

Geniaal. Allemaal onze verouderde versies uploaden naar Adobe. Dan hebben wij er geen last meer van en kan Adobe ze recyclen. Dus nog goed voor het milieu ook. Wat een goedheid, heerlijk.

gravatar

Ruilhandel: je upload je oude en je ruilt die in voor een nieuwe. 🙂

gravatar

Jij hebt duidelijk geen idee wat er gebeurd is. De regelgeving is helemaal niet veranderd. Deze was al een aantal jaar in de EU hetzelfde geregeld. Alleen de opvatting is door het Europese hof veranderd waardoor het illegaal is geworden.
Daarnaast is het uploaden van auteursrechtelijk materiaal altijd al illegaal geweest en er is niks aan veranderd.

gravatar

Maar beste pindakaas, dat betekent dus dat het internet niet meer gebruikt kan worden. Als zowel downloaden als uploaden verboden is, wat kunnen we dan nog wel !?!…

gravatar

Rachid,

Jij lijdt aan een ernstig vorm van hoofdletter- en uitroeptekenfetisjisme! Zoek zo snel mogelijk hulp.

gravatar

Of voordat ook dat verboden wordt en dan word je verbannen naar Belgie. 😉

gravatar

Hmmmmmm …. is De Speld de volgende?
En hoe moet dat nu met e-mail?

Pottedorie, het slaat nu wel door die Ruttewetgeving: er zijn al 2 van mijn favoriete afhaalchinezen gesloten omdat er geen bijstandsgerechtigde kok in de keuken staat maar een legale Chinese kok.
Nog even en ik moet mijn eten in China gaan halen.

Reageer
gravatar

Jeettje,

De voorgenomen reis op jouw rijwiel met buitenboordmotor lijkt mij bijzonder avontuurlijk. Ik vrees echter dat het eten koud wordt op de lange terugreis.

gravatar

Ja maar legale Chinese koks met diploma’s die met een machete een konijntje uit een worteltje kunnen snijden ter decoratie doen hun best wel, toch lijkt hun nasi met babi-nogwat in de verste verte niet op de nasi die je kant en klaar in de supermarkt kan kopen.

Zelf halen lijkt me inderdaad omslachtig, en on top of that: als een ijverige douanier een babi of ajam in je koffer vindt nemen ze hem toch in beslag.. zonde van de moeite.

Koud eten is niet zo heel erg; je kan het altijd – net als echt authentiek Chinees eten uit de supermarkt – even in de magnetron zetten et voila, aanvallen maar!

gravatar

Ja maar Annie, ik heb echt niet zo’n grote magnetron dat ik er een Chinese kok in kwijt kan die met een bak supermarktbami aan de slag kan gaan om het nog een beetje eetbaar te maken. Jij wel? Mag ik hem dan eens gebruiken?

gravatar

Jeettje, ja die heb ik toevallig. Precies wat je zoekt durf ik zelfs wel te zeggen!
Natuurlijk mag je hem gebruiken, geen probleem, eet ik gewoon weer eens ouderwets een nasischijf en een bamibal uit de Muur van CS Den Haag.
Toch nog een Chinees tintje!

Een korte demo van het zeer gebruiksvriendelijke apparaat:

http://youtu.be/MaTzDuktSpk

gravatar

Pottedrie Annie, wat ze allemaal toch niet uitvinden tegenwoordig; ik ben sprakeloos!
Een paar technische vraagjes: is-ie energieklasse AAA+ en is er ook een andere uitvoering qua bediening: ik hou er niet van tegen mijn eten te moeten schreeuwen; ik prefereer het ‘schat, is het eten al klaar?’ concept namelijk.

gravatar

Geweldig nietwaar? Het energiegebruik is extreem laag maar heb je ook zelf in de hand; op kliekjes kom je een heel eind en de vaatwasser kan de deur uit.
Evt. af en toe een handje havermout of brokken extra mocht hij traag gaan draaien. In de zomer af en toe een flesje water, of nee elke dag geloof ik, zo even kijken (tijd niet meer gedaan, oeps).

‘Kid not included’ zegt de uitvinder/verkoper binnensmonds in de laatste seconde, dit betekent in de praktijk dat er gekozen kan worden uit diverse modellen overzichtelijk omschreven in een catalogus.

De ‘Betty Boop’ is steeds uitverkocht maar wel degelijk leverbaar, incl. lief stemmetje en – ook belangrijk – ze kan goed koken. Levertijd kan oplopen tot maar liefst 3 maanden maar ze is het wachten waard, dat kan ik je verzekeren.

Zelf heb ik momenteel de Jamie O. Healthy Cook in gebruik, in een gezonde bui besteld en ook wel omdat hij meteen leverbaar was, ik werd gek van de eerste keuze die ik maakte.
Hiervoor had ik de Mini-Pierre Wind. Leuk, hartstikke Haags!
Maar tjesus wat maakte die een klereherrie zeg.. en rare gerechten ook.
Zuurkoolijs.. kom nou toch..

Ik ga sparen voor de hele range koks, verandering van kok doet eten tenslotte.

Tot slot een aanrader als je niet wilt wachten op de Betty Boop: de Wibi Soerjadi, evt. met pianisten-app verkrijgbaar en ieder, nou ja bijna ieder etentje word gegarandeerd een doorslaand succes wat ik je brom.
Zelf voor de kaarsjes zorgen, Wibi kookt en speelt piano; wat wil een mens nog meer?

gravatar

Adobe? Ik ben al jaren met die club in gevecht over een auteursrechtelijke kwestie. Ze hebben tijdenlang onrechtmatig inbreuk gemaakt op op mijn merknaam.

Reageer
gravatar

Heb gehoord dat veel mensen zo weer aan de slag gaan bij de belastingdienst. Daar is veel extra werk ontstaan doordat alle aangiftes weer op papier moeten.
Maar het blijft jammer van zo’n mooi bedrijf. Ze hadden het echt goed voor elkaar, iedereen elke dag aan de updates… (and what about Java updates)

Reageer
gravatar

Ja, maar je mag het aangifteprogramma niet meer downloaden. Dus tenzij de belastingdienst het naar mij gaat uploaden ga ik uiteraard geen aangifte meer doen vanaf heden. Lijkt me duidelijk waarom…

gravatar

Adobe Update Update: per direct hebben we alle 1500 medewerkers weer aangenomen. Wel onder de voorwaarde dat ze allen de 2 daagse upload cursus met succes afronden.

Reageer
gravatar

Ik ben een van die 1500. Onvoorstelbaar. Dat dit juist mij (met nog 1499) man moet overkomen. Ik was altijd een trouw en loyaal werknemer. De verantwoording die ik droeg ( Ik was 3e Reserve Kwaliteits Controle Check Asissent Manager Overall Peer Review Officer MBA-SC ) was zwaar, maar ik droeg hem graag. Ik gunde elke Nederlander zijn rustmomentje tijdens het downloaden van onze Adobe Update.

Reageer
gravatar

Je was een toffe Peer. 😉

gravatar

Sterkte! En bedankt voor al die mooie momenten.

gravatar

Dank u voor dat woord “uploaden”, lieve roepende…. Ik vindt dat eigenlijk heel geil klinken,hè…!