Assange ontsnapt in bestand met e-books uit ambassade

Klein ZIP-bestand werd niet gecontroleerd

Julian Assange is vorige week op spectaculaire wijze ontsnapt uit de ambassade van Ecuador in Londen. Hij vermomde zich als ZIP-bestand en verstopte zich in een map met e-books die terug werd gebracht naar de openbare bibliotheek.

Assange verbleef sinds juni 2012 in de ambassade. De ontsnapping werd door president Correa bekendgemaakt op de Ecuadoriaanse staatstelevisie. Na de aankondiging klikte hij onder luid applaus op een muisknop, waarna Assange live werd uitgepakt.

Het Verenigd Koninkrijk heeft verbolgen gereageerd. David Cameron: “Er ontbreken een paar e-books in de bestanden die door een medewerker van de ambassade zijn teruggebracht. De Britse regering zal niet rusten voordat Ecuador de bibliotheekboete heeft betaald.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Staatshoofd kan jullie Koning Onze onderdanen verzekeren dat eenieder gerust kan gaan slapen.

Wij hebben immers zo juist met Onze Britse collega Elisabeth via de Rode Telefoon gebeld en vernomen, dat geheim agent 007 naar Monte Carlo is vertrokken om eerst wat op te warmen in een van de plaatselijk casino’s, daarna zal hij naar Bangkok gaan om wat prostituees te versieren, vervolgens zal hij op een Japanse nucleair strand op leven en dood gaan knokken met een stuk of twintig Yakuza-leden om iets zijn conditie te doen, dan drinkt hij zich moed in met wodka-Martini’s in een Venetiaanse bar om tenslotte in de binnenlanden van Ecuador na een lange achtervolging over kronkelige weggetjes in zijn Aston-Martin met behulp van een nog geheime wapen van Q een van de helpers van Assange te gaan ontmaskeren.

Ga dus gerust naar jullie bedstedes, want Wij en Queen Elisabeth beschermen jullie tegen alles wat komt. Wij zullen waken als jullie slapen. Wij behoeden Onze onderdanen voor de storm. Hou jullie veilig zo lang als jullie leven.

Reageer
gravatar

Uwe Majesteit,

Ik was als nederig regisseur juist op zoek naar een nieuw manuscript voor James Bond voor zijn zoveelste biografische film. Ik vraag Jullie als Jullie nederige dienaar of ik bij Jullie of bij Her Highness Elisabeth moet zijn voor de royalty’s.

gravatar

Geld dat ook voor Madurodam? En bedstedes zijn uit de oude tijd hoor. We slapen allang niet meer in plaggenhutten.

gravatar

Jeettje,

Dat is niet wederkerig. Ik denk nooit aan jou. Jammer voor jou, maar zo ben ik.

Mijn belangrijkste kwestie is momenteel hoe ik door de beveiliging in Den Haag kom om Annie te deporteren naar mijn gezellige nest, voordat mijn rode rozen, die ik dinsdag van Diederik had gekregen, zijn verwelkt.

gravatar

Dat zal dan de openbare bibliotheek in Quito zijn want volgens mij is die in Londen Engels grondgebied…

Reageer
gravatar

Naar verluid heeft hij zelfs geprobeert om zich te verstoppen in een opgesplitst RAR bestand. Maar omdat niet zeker was dat alle RAR delen samen op de goeie plaats werden afgeleverd, heeft hij er toch vanaf gezien.
Lijkt me ook niet handig, als je hoofd, romp en rechterbeen op niet nader aangeduidde locatie terechtkomen en de rest blijkt nog in Ecuador te liggen, of erger, naar Londen blijkt te zijn gegaan.

Reageer