Lokale politici bemoeien zich met gemeenteraadscampagne

Irritatie bij landelijke kopstukken

De partijleiders van de grote politieke partijen ergeren zich in toenemende mate aan de bemoeienis van lokale politici met de gemeenteraadscampagne. Verschillende kopstukken hebben hun lokale partijgenoten opgeroepen zich gedeisd te houden.

Volgens PvdA-leider Diederik Samsom leiden uitspraken van lokale kopstukken de aandacht af: “Mijn campagneteam en ik zetten ons dag en nacht in om het kabinetsbeleid uit te leggen. Het helpt dan niet als de PvdA Harderwijk te pas en te onpas over het autovrij maken van het Kloosterplein begint.”

Ook CDA-voorman Sybrand van Haersma Buma vindt de bemoeienis ongewenst: “Deze verkiezingen zijn een referendum over dit kabinet. Toen ik dat laatst op de markt aan het vertellen was, kwam de lijsttrekker van het CDA Schiedam ineens met een flyer over recreatiemogelijkheden op de Poldervaart aanzetten. Dan is al je harde werk dus voor niets geweest.”

In Assen gaan de lokale lijsttrekkers zelfs een aantal keer op tv met elkaar in debat. “Potsierlijk”, aldus VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra. “Mensen zien de hoofden van die raadsleden al vaak genoeg.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Da’s inderdaad vervelend voor die landelijke politici. Hoogste tijd dat er een EU commissie komt die onderzoekt aan welke gedragsregels die lokale partijen moeten voldoen.

Reageer
gravatar

Is dit een grapje? Ik daag meneer Samson en meneer Buma uit om in Castricum het debat met mij aan te gaan. Dan zullen we eens even zien hoever zij komen met hun uitleg van het (kabinets)beleid voor de inwoners van Castricum

Reageer
gravatar

Nee beste Ron, dit is absoluut geen grapje. Men is ernstig serieus hierin. Maar ik wens u een goed debat toe, en veeg de vloer maar met deze lieden aan. Succes!

gravatar

U is zeker ook een lokaal politicus? Anders had u die vraag zeker niet gesteld. En zeker geen hoofdletter gebruikt voor gemeentepolitiek …

gravatar

De Asser uitzending zal live te volgen zijn op TV Drenthe. Om het extra spannend te maken voor de kijkers zullen de debatten plaatsvinden in Emmen in de dierentuin, in de leeuwenkuil om precies te zijn.

Reageer
gravatar

Uh, begrijp ik het nou niet? Het gaat toch om de lokale en niet om de landelijke politiek bij gemeenteraadsverkiezingen? Dan is het belangrijk of het plein wel of niet autovrij wordt gemaakt, het fietspad wordt verbreed en het theater wel of niet verbouwd wordt.

Reageer
gravatar

Nee hoor, beste Tekred. Wat belangrijk is wordt enkel en alleen door Mark in Den Haag bepaald. Wij gaan slechts naar de stembus om te bepalen in hoeverre Maurice de Hond er dit keer weer eens naast heeft gezeten…..

gravatar

Aha, een typisch gevalletje van rechts inhalen door je eigen achterban. Zo worden die congressen van ze toch een stuk spannender. Zit men lekker met z’n allen bij elkaar, wordt er na het tweede kopje koffie fel oppositie gevoerd door de partijgenoten van buiten Den Haag. Binnen de top bestaat nu de vrees dat de kiezer in dit stuk helemaal niet meer voor gaat komen.

Reageer
gravatar

Het wordt tijd voor de “gemeente Nederland”. Dan zijn we van dat lokale gekeutel af. Gewoon één keer in de vier jaar naar de stembus en klaar!!!

Reageer
gravatar

Als Wim-Lex dan ook gewoon moet worden gekozen als “burgemeester”, vind ik het goed. En een salaris wat in verhouding staat tot de zwaarte van de functie.

In de praktijk wordt dat dus een negatief salaris. Iemand met een beetje vermogen (zoals Wim-Lex) moet het dan wel 4 jaar kunnen uithouden voordat ie alles heeft opgesoupeerd.

gravatar

Ik vind het veel erger dat EU politici zich met de lokale politiek van landen bemoeien. De EU is onze vijand die met alle mogelijke middelen bestreden dient te worden, ook als we daarmee lokale politici moeten neutraliseren. De PvdA deelt trouwens alleen maar rozen met enorme doornen uit. Je hand gaat er zo van bloeden dat je in plaats van het stompe rode potloodje je eigen bloed kunt gebruiken om het vakje in te kleuren.

Reageer
gravatar

Beste, eh..

Ja Ik constateer dat u zich graag definieert bij wat u en wij niet zijn. ‘Wij zijn geen Europa’ interpreteer ik losjes, en u ben geen Pechtold en ook al geen Verhofstadt, noch bent u van de PvdA. U doet mij daarmee denken aan de veelheid aan lokale partijen, die rechtschapen lieden die ik na aan het hard draag.

Ja alles wat saai en bezonken is, zijn zij niet! Zij zijn heel anders dan alle anderen (allemaal) en hebben verstand van een feestje! Wat ze wel zijn, ja dat is vaak moeilijk te zeggen, maar ze zijn ontzettend veel suffe dingen niet!

Ja, dat is natuurlijk een status waar landelijke partijen ook graag aanspraak op maken, want wat je niet bent, daar kun je ook niet op gepakt worden. In dat kader begrijp ik heel goed dat de landelijke partijen geen ‘ballast’ van lokale politici aan hun fiets willen hebben hangen. Dan moet je in Den Haag gaan uitleggen waarom in gemeente zus of zo de weg nog steeds opengebroken is.

Nee, dan lokale partijen als “plop” uit het genoemde Assen. Deze partij is ontstaan vanuit de gelijknamige seksshop, gelegen in een destijds (zeer) lokaal fameus horeca straatje. Deze ‘lokale ondernemers’ weten wel hoe je een gemeente bestuurd hoor, plop komt dan ook voort uit “Politiek Logisch Oprechte Partij” Ruim baan voor het motor-volksfeest, is bijvoorbeeld een duidelijk speerpunt, en wel een die mij uit het hard gegrepen is.

Het stemadvies van de Zotheid luidt dan ook: stemt lokaal; lokaal!

gravatar

Die Europa toch, eerst Zeus verleiden tot grote woede van Hera. En nog steeds rondjes om hem heendraaien, als gebruikt hij nu wel zijn Romeinse naam Jupiter. Nee, laat Europa eerst haar eigen zaakjes op orde maken, voor ze zich met ons bemoeit.

gravatar

Voor de lokale bevolking in Nederland zou het prettig zijn, als de genoemde politici tijdens hun campagne een enkelband dragen, waardoor op internet te zien is, waar zij zich bevinden en stemgerechtigden dan weten, wanneer men er goed aan doet binnen te blijven met de gordijnen dicht.

Reageer
gravatar

Is dat niet wat overdreven, champagne? Ooh, beter lezen, campagne. Sorry.

Reageer