Opnieuw Veerman ter dood gebracht in Volendam

'Maatregel noodzakelijk om inteelt te voorkomen'

In Volendam is opnieuw een Veerman ter dood gebracht. Het gaat om Jan Veerman, de neef en oom van Piet Veerman. Volgens burgemeester Willem van Beek was de maatregel noodzakelijk ‘om inteelt te voorkomen’. Hij sluit niet uit dat er in de toekomst ook Smitten en Keizers omgebracht moeten worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is al jaren bekend dat als familie met familie trouwt er kinderen met afwijkingen geboren kunnen worden. Heel Volendam is volgens mij familie van elkaar. Tot nu toe hebben we alleen maar de ‘afwijking muzikaal’ kunnen ontdekken. Maar ik sluit lichamelijke afwijkingen niet uit. Maar als je geen Smit, Veerman of Kwakman heet hoef je niet bang te zijn.

Reageer
gravatar

Deze opmerking geeft het huidige niveau aan van vele jongeren zoals deze schrijver. Blijkbaar niet meer in staat eerst na te denken voordat je dit soort pijnlijke grappen publiceert. Wees nu blij dat er nog gemeentes zijn zoals Volendam waar veelal nog de oude mentaliteit van hard werken en wederzijds respect heerst.

Reageer
gravatar

Is het werkelijk zo dat -buiten alle twijfel- wetenschappelijk is vastgesteld dat alle Veermannen van dezelfde Volendamse voorouders afstammen? Tot mijn niet geringe verbazing blijken er -geografisch verspreid- zelfs huisartsen en anderszins gevormde academici met deze achternaam te bestaan. Het frappantste voorbeeld van gêne over deze achternaam is een D’66-politicus die zich een toneelnaam aanmat die zijn zowel zijn schaamte over zijn werkelijke achternaam als zijn academische pretenties voldoende weergaf: Apotheker. Het schijnt dat de man ook nog enige tijd burgemeester van Leeuwarden was, als plaatsbereider van de VVD’er Dales, die later in verband met grootschalige misleiding in de Metro-affaire in 020 en onzuivere declaraties bij Hogeschool InHolland, succesvol asiel aanvroeg en kreeg in het College van B & W in Leeuwarden. Mijn vraag is nu: moeten we onze kokervisie ten aanzien van deze beladen achternaam (en haar dragers) langzamerhand niet herzien?

Reageer
gravatar

Ik voel alweer een klusje aankomen voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Is het wel echt gerookte paling wat er uit Volendam komt, of zit er ditmaal ook een (kan niet anders dan heel klein) stukje Veermannetje bij?

Reageer
gravatar

Voordat dit godvruchtige dorp definitief teloorgaat aan drank, drugs en vrouwen, lijkt mij een korte terugblik op haar rijke culturele historie gerechtvaardigd. Waar 90 % van het dorp onderling genetisch verwant is, konden toch nog vele beroepsgroepen ontstaan die -later onder Napoleon-naamgevers werden voor de familienamen. Ik noem hier slechts de schilders, de veermannen, de puul’ers (garnalenpellers), de smit’s (paarden- en bekkensmeden), de tuipers (ambachtelijke kuipenringers) en de keizers (rechtstreeks gevolg van de biologische inbreng van Lodewijk Napoleon). Hoezeer ook Volendam met inteelt wordt vereenzelvigd, zij is -in die zin- niet uniek: als vroeger in andere zwartkousende IJsselmeerse vissersdorpen een vissersvrouw na ‘tig zogelingen bezweek aan de kraamkoorts, moest de oudste dochter vaak haar plek in de echtelijke sponde innemen. Inteelt in dagelijkse praktijk. Geen haan, decaan of dominee die daar naar kraaide. Nee, we moeten echt Volendam in bredere kont-tekst bezien.

Reageer
gravatar

Een groot probleem is alleen dat het hele dorp veerman, keijzer en smith heet dus een totaal oplossing, weg inteeld dorp.
Geen paniek mensen de eu heeft voor uw stuk en schilderwerk al weer een nieuwe bron in oost europa aangeboord, goedkoperen en beter werkkrachten.
En de vis er zijn meer haven en vissers plaatsen bied weer meer werk in zeeland, voor de resterende delen van het dorp stel ik voor om er een gedenkplaats van te maken hoe het nooit meer worden mag.

Reageer
gravatar

En dan hebben we het nog niet eens over de Keizers en vele Schilders die rondlopen met een Annie-syndroom uit de BZN-tijd. Zowel in mannelijke lijn de nazaten van Jan Douwe Schilder (1735-1796) als die van Wim Oeles Veerman (1734-1799), stadsschout en stamvader van de historisch echtgenoten van alle Volendammer (zomer- en winter-)Schilders, zijn tot op de dag van vandaag veroordeeld tot elkaars onvermijdelijke echtgenoten. Door de hoge graad van inteelt levert het dorp traditioneel uitstekende garnalenpelsters, palingrooksters en huilerige muzikanten op (zie: Piet Veerman ex The Cats: Piet de Jankert.

Reageer
gravatar

En daarom is een opruiming nodig, met wortel en tak.
probleem is als er een paar broer en zus overleven (het is een grote familie) is de populatie weer op peil binnen 5 jaar. dus grondig te werk en geen oer hollands pappen en nathouden, putin for president

gravatar

WANNEER NEMEN ZE DIE JAN SMIT EENS OP DE KORREL.
EN GELIJK DAN MAAR ZIJN OMA.
EN NEE WALLY MIJN CAPSLOCK HAPERT NIET VIND HET ALLEEN MOOIER LETTERTYPE.
FIJNE DAG

gravatar

@Ras zonder jas: Is u een lelijke luiaard, een domkop of een inteeltgeval?
Eénmaal antwoorden is ruim voldoende.
Meerdere antwoorden zijn -indien op u van toepassing – zeer wel mogelijk echter, let op, niet meer dan 3! (drie).

gravatar

Men zal toch niet vergeten zijn de gedode Veerman twee munten op de ogen te hebben gelegd, als honorarium voor dé ultieme Veerman? Is men dit vergeten dan wordt wijlen Jan Veerman (Jaan de Stinker) niet meegenomen naar gene zijde. Aan Volendammers zit van nature al een visluchtje, maar als ze dood zijn wordt dat snel erger. Zie ook: “Who pays the ferryman?”

Reageer
gravatar

Ik vraag mij af hoe men zou kunnen zien wie van ons uit Volendam komt.

Reageer
gravatar

In laten slapen doen ze meestal bij huisdieren, maar daarvoor worden die ingespoten met slaapmiddelen en dodelijke stoffen. En als je zo’n Veerman dan weer verder verwerkt, bijvoorbeeld tot vissenvoer, vallen die ook allemaal in slaap en gaan dan dood. Dat moeten we toch niet willen, met ons allen.

Reageer
gravatar

Genoeg kwakman !

gravatar

Ik vind dit echt walgelijk waar zijn we nou mee bezig.

Reageer
gravatar

ja kon niet uitblijven ben benieuwd wanneer ze in Denhaag Gaan beginnen en dierentuin ”ik ben binnenhof ”maar als het europees beleid is zal het niet lang meer duren ,hebben we eindelijk een keertje mazzel

Reageer
gravatar

En u doet daar vrolijk aan mee. Maar afgeven op mensen is te algemeen. U moet wat specifieker zijn in het uitleven van uw frustraties. Dat doen wij ook… Wij vinden u een zeurende oude gek.

gravatar

Ja ja Kees,

Freudiaanse verspreking; met jouw gedachten even op een Volendamse? Geef niet jongen, dat komt zelfs in de beste families, zoals de Paulussentjes, voor.

gravatar

Hier is toch wel even een kanttekening op zijn plaats.

Het ambitieuze teeltprogramma van de de vereniging “Politieke Veredeling Volendam”, (te herkennen aan de driekleurige meeuw) mag men niet zomaar afdoen als een gevalletje inteelt.
“Geef het volk paling en sound” is een adagium dat elke succesvolle volksmenne . .euhh . . vertegenwoordiger kent.

De resultaten tot nu toe zijn zeer bemoedigend. Een steeds groter aantal nakomelingen vinden hun weg naar de entertainment industrie, de rest is goed genoeg om zeefruit te oogsten. Dat er af en toe een incourant teeltproduct door het vismeel moet worden gedraaid is inherent aan elk fokprogramma.

Reageer
gravatar

Ik verneem juist dat opa TOL ook onwaarschijnlijk veel nageslacht heeft….met hulp van C. le Duc, bij wie ook Volendams bloed door de aderen vloeit. (nog wel)

Reageer
gravatar

Gemakshalve vergeten jullie de ”Schilder”s. Die doen het dag en nacht met elkaar. Als het weer het toe laat zelfs open en bloot in de Volendamse haven. Zelfs en Steur duikt er af en toe op.

Reageer
gravatar

Uit piëteit met de familie zal ik bij de ter aarde bestelling op het plein niet aanwezig zijn. Na het rouwproces zal ik mijzelf onbaatzuchtig openstellen om de eenzame nachten van de nabestaanden ietwat te verzachten.

gravatar

Ik wil mij persoonlijk wel komen helpen om het aantal gevallen van inteelt in Volendam te verminderen.

Reageer
gravatar

Ome Viesman,

Ik wil u erop wijzen, dat uw aangeboden hulp maar voor één generatie helpt. Daarna zijn de vele Viesmannetjes in Volendam immers verantwoordelijk voor hetzelfde probleem.

Jammer voor uw onbaatzuchtig aanbod, maar mijn oplossing lijkt mij toch echt de beste.

gravatar

Lieve onderdaan mejuffrouw Pleegbloed,

Endogamie is ook de reden dat Onze Grootvader Bernhard niet meer welkom was in Argentinië, Nairobi en Baarn. Voordat Wij met Máxi het bed mochten delen, moesten Wij daarom eerst een DNA-test ondergaan. Er is immers al genoeg inteelt in Onze familie.

gravatar

Heer Viesman, wilt u ons nu op de mouw Spelden dat, ondanks de voor u onweerstaanbare vislucht, uw onderzeeër nog nooit in een Volendams dok is afgemeerd ? Dat lijkt me toch sterk.

gravatar

Hahaha, die giraffe in je artikel had een vrije keuze? Lolbroek. Dit is een serieuze nieuwspagina Emma.

Ik houd het met dat moorden toch op euthanasie.

gravatar

Ach alles klinkt naar palingsound!! En de palingen lijken ook allemaal op elkaar!! So who cares !! Lekker doorfokken!!

gravatar

In tegenstelling tot de “eind n uitgedaagde” waarvan het een kome en gaan is op internet, hoort hier zegge en schrijven die N niet achter “vreze”. Is het nou zo moeilijk???

gravatar

Ethynylestradiol door het Volendamse drinkwater is minder rigoureus, maar wel zo doeltreffend.

Reageer
gravatar

Jammer dat het dan via de urine weer in het drinkwater komt zodat de effecten zich niet beperken tot Volendam.
Sterilisatie direct na de geboorte zou effectiever zijn.

gravatar

Als het jou kind geweest was of jij zelf, misschien je partner, zou je dan ook zo reageren? Beetje nadenken voor je wat zegt. Je hebt duidelijk geen idee wat ze hebben moeten doorstaan. Slachtoffers, familie, vrienden en nabestaanden.

gravatar

Ja Doodles, deze site wordt duidelijk door heel wat Volendamse heethoofden gefrequenteerd. Dit vuurtje had niet aangewakkerd moeten worden; u mag nog van geluk spreken dat u alleen uw vingers aan dit onderwerp heeft gebrand.

gravatar

Ja Doodles, ik vraag me ook af of de ter dood gebrachten nu gecremeerd of tewatergelaten worden 😉
PS; de liefhebbers van inteelt reageren wel fel op een geintje hoor 😀

gravatar

Sorry, maar dit is “humor”, die ik niet kan waarderen…
(Woonde in Amsterdam-Noord toen dit gebeurde, maakte een lacherige opmerking tegen mijn partner en schrok de volgende ochtend behoorlijk!)