De Telegraaf/YT.com

Organisatie Songfestival voldoet aan wettelijk Volendamquotum

Gister werd na lang speculeren het presentatie-trio van het songfestival bekend gemaakt. Dat zal bestaan uit Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Precies zoals de wet dat voorschrijft.

“Volgens de mediawet moet minstens een derde van de songfestival-presentatoren uit Volendam komen,” vertelt NPO-baas Shula Rijxman. “Heel pittig, want er komen bijna geen getalenteerde mensen vandaan. Nick, Simon, die gast met de kibbeling, dan ben je er wel zo’n beetje. We mogen trots zijn dat we toch iemand hebben weten te vinden bij wie je het gezicht kan onderscheiden van het achterwerk.”

Volgens critici is het niet eerlijk dat Volendammers de voorkeur krijgen boven kandidaten als Cornald Maas en Terror Jaap, maar daar is Jan Smit het niet mee eens: “Om het palingplafond te doorbreken zul je radicale stappen moeten nemen. Bij omroepen heerst toch vaak een cultuur waarin de voorkeur wordt gegeven aan mensen die iets kunnen.”

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu nog alleen in Volendam uitzenden, anders wordt men daar in feite toch gewoon weer achtergesteld en verandert er in feite niets in onze “jassen”maatschappij. Schande

Reageer
gravatar

Nou ik vind het echt verschrikkelijk dat die Yolanthe niet komt opdraven want dan had ik het mooi nog eens kunnen hebben over wat ze allemaal heb meegenomen. Keukenrol, de blender, citruspers, losse tafellakens, plaids, dekenkisten, etageres, kandelaars, kristal, tafellopers, servette, handdoeken. Alles.

Reageer
gravatar

Nu nog alleen in Volendam uitzenden, anders wordt men daar in feite toch gewoon weer achtergesteld en verandert er in feite niets in onze “jassen”maatschappij. Schande