Man bevrijd uit jarenlange sleur

Omgeving meegenomen voor verhoor

De politie heeft een 38-jarige inwoner van Heemskerk vanmorgen uit een sleur bevrijd, die hem ruim acht jaar gevangen hield. Zijn omgeving is meegenomen voor verhoor.

De man maakt het naar omstandigheden goed. Hoewel hij enigszins verward overkomt, is hij redelijk in staat om te vertellen wat hem de afgelopen jaren is overkomen. Vanwege de gevoeligheid van de zaak wil hij niet met zijn naam in de media.

“Het was vreselijk. Elke werkdag moest ik om half zeven op, douchen, ontbijten, de kinderen klaarmaken voor school, op de fiets naar het werk, de fiets elke dag in hetzelfde stomme rek zetten, werken (iets saais met computers, red.) terugfietsen, eten, iets met de kinderen doen – naar ballet brengen bijvoorbeeld – televisie kijken en dan naar bed, wat dan tweewekelijks werd afgewisseld met wat obligate seks. Van een menswaardig bestaan was geen sprake meer.”

De sleur was tot in de kleinste details voelbaar, waardoor de man geen enkel uitzicht op ontsnapping had: “Na anderhalf jaar brak ik. Toen besefte ik dat we eigenlijk elke week hetzelfde aten: maandag vis, dinsdag aardappels met vlees, woensdag rijst, donderdag spaghetti, vrijdag soep, zaterdag patat op de bank en op zondag een verrassing, maar in de praktijk was dat altijd gyros.”

De politie heeft veertien mensen uit de directe omgeving van de man in de boeien geslagen, voornamelijk familieleden en collega’s. Als de rechter oordeelt dat er sprake is geweest van sleur met voorbedachten rade, kunnen zij allen een fikse boete oplopen.

Bevrijd uit de ketens van zijn dagelijkse beslommeringen gaat de man ondertussen vol energie op zoek naar een nieuwe baan in de IT-sector: “Hopelijk een vast contract, want er moet toch brood op de plank.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een doodnormaal leven, dacht ik, zo zijn er in ons land dertien in een dozijn, totdat ik het ware probleem las. Het moet een hel zijn voor deze man. De zielepiet is diep en diep betreurenswaardig. Zijn leven is een gruwelijke aaneenschakeling van nutteloze avonden en nachten. Hier moet worden ingegrepen. Dit kan niet langer zo door gaan. Stel je voor: slechts éénmaal in de veertien dagen! Verschrikkelijk. Ik moet er niet aan denken.

Lieve Goedele (Liekens, Red.) biedt alsjeblieft hulp aan dit zielige hoopje mens in Heemskerk, want hier is sprake van een onleefbare situatie.

Bloedzuster Pleeggein, ook jij kunt helpen door zijn vrouw van haar eeuwige hoofdpijn af te helpen, als ze naar bed gaat.

Reageer
gravatar

Heer Viesman, niet op de zaken vooruitlopen; de betrokkenen worden nog verhoord en de man is verward.
Wie zegt dat HIJ niet aan chronische ‘hoofdpijn’ lijdt en zijn vrouw hier het slachtoffer is van zijn sleur..

Erger nog: als hij een harem bezit wat gezien het aantal arrestanten (14) heel goed zou kunnen zijn zijn vrouwen allemaal nog veel ernstiger tekort gekomen.

Sleurpatienten kunnen ontzettend manipuleren, hij is ook nog niet beter. Hij zoekt alweer naar een andere vaste baan.. een van de grootste risico’s als je sleur wil of moet vermijden, en hij moet!!
Zoveel is zeker. Nee, ik wil eerst het hele verhaal horen.

Eens kijken wie er uiteindelijk een fikse boete krijgt.

gravatar

Heer Viesman, hoe doet u dat toch? Die dik gedrukte letters? Ik heb er natuurlijk wel begrip voor. Bij slechts éénmaal in de veertien dagen wil een mens bepaalde accenten leggen, zal ik maar zeggen.

gravatar

Wat een schok!

Deze tragedie treft me in het diepste van mijn zijn, ik ben perplex.. Ben het voor wat de strafmaat voor die vuige daders betreft helemaal met Pepijn eens: hoezo “mogelijk hoge boete”? Aan de ouderwetse schandpaal met dat schorem!

Dat plankje, aan de andere kant, daar moet wel wat mee te doen zijn toch Annie? Je noemde al het kaasplankje, dan is er nog het vleesplankje, visplankje etc. En als het plankje leeg is: billenkoek met het plankje, voor wie de laatste pakte (wel even zachtjes uitproberen).

Reageer
gravatar

Ik kan nergens lezen wat de politie ook de kinderen voor verhoor heeft meegenomen. Een uithuisplaatsing lijkt me wel het minste. Werkt ook preventief voor de vader. Steeds weer improviseren met wanneer je de kinderen kunt ophalen en wegbrengen. Nee geen wonder dat scheidingen zo populair zijn.

Reageer
gravatar

Waar is Ivo ‘Het Uhuhuhend Pak’ Opstelten als je hem nodig hebt. 8 jaar, het is !@#$ een aanfluiting! Opzouten met die vent en neem Teeven mee.

Reageer
gravatar

dank je JJJ, ik zal je vraag beantwoorden. Persoonlijke ervaring: in het buitenland voor een interessante baan, verlangt soms naar die ‘walgelijke’ sleur en verjaardag MET vervelende FAMILIE en vrienden en dat ‘saaie’ leven van de gearresteerde; met zekerheid, geld, iemand om in te vullen als ‘persoon in noodgeval’, volledige ziekenfondsverzekering incl tandarts en anticonceptie, afbetalen van je eigen huis, afbetaalde studieschuld, oh en gezonde kinderen die je zelf niet hoefde uit te poepen en om om voor te zorgen. Werken en ook nog kinderen en elke dag iets anders eten dat klaar staat als je thuis komt en fietsten naar je werk waar je alleen maar zit te internetten, ja dat kan ik als vrouw ook wel denk ik (kan ik die baan overnemen), Hoop dat dat je vraag beantwoordt.

gravatar

Ongelooflijk dat mensen dit elkaar aandoen. Die fikse boete voor de directe omgeving is weer een typisch voorbeeld van de veel te softe straffen in Nederland.

Reageer
gravatar

Tja, soft is het wel. Maar de gehele directe omgeving direct in de petoet lazeren is ook weer zoiets. Ik moet echter toegeven dat dit de doorstroming op de woningmarkt wel krachtig zou bevorderen.

gravatar

kunnen ze half nederland nie even uit die sleur halen dan!!! wat een onzin zeg!!!! Doe gewoon iets met je leven en anders nie zeuren!

Reageer
gravatar

Gelukkig hebben wergevers hier wat op gevonden: het ontslaan van saaie medewerkers die nooit iets nieuws doen. Dat zal ze uit hun sleur halen!

Reageer
gravatar

HET PARKEERVERBODSBORDEN ACHTER MIJN RUG GAAN NEERZETTEN voor de 2e keer was er te veel aan. Voor 2 goede jaren ben ik daarmee bezig geweest. Nu ligt er een brief DAT ZE ME DE 180€ KWIJTSCHELDEN.

Dat ik helemaal bezweet in een tram moest gaan zitten? EN OM MIJN EIGEN AUTO MOEST GAAN ZEUREN? Terwijl ik hem helemaal legaal geparkeerd had. Elke betalingsaanmaning stuurde ik aangetekend terug.

Nu zit mijn achterneef weer in problemen omdat hij een advocate ‘zeg meisje’ genoemd had. ‘Ik heb liever dat je me MEESTER noemt.’ Ja zeg.

Reageer
gravatar

Saai.. klagen over den Auto, parkeren, boete’s, het OV, parkeerbeheer, de post, en kijk: een achterneef die ook al een bekeuring heeft gekregen kennelijk.

Diezelfde achterneef doorbrak met zijn járenoude standaard-anekdote over die advocaat M/V de sleur nog een klein beetje tijdens een oersaaie familiebijeenkomst, begrijp ik dat goed? Ja hè?

Uit het bovenstaande gejammer kan ik namelijk opmaken dat u gisteren uw verjaardag heeft gevierd met de hele familie. Uit gewoonte.
Elk jaar vaste prik, dat hoort nou eenmaal zo..

Doe eens gek en sla een keer over. Even lekker uit de sleur volgend jaar!!

gravatar

Ja Annie, deze belegen -zeg maar oudbakken Belg- is een sleurzeur: hij kan niet anders. Hoeft hij niet te betalen, is het weer niet goed: zeur zeur zeur, lijkt wel een Nederlander.
Het is dat ik leuke Belgen ken die wél leuk zijn om mee te lachen anders ……

gravatar

Inderdaad, een sleurzeur! Twee jaar en 329,50 voor de aangetekende brieven verder is meneer van zijn boete af (of moet ik zeggen is Justitie van de sleurzeur af) en dan klagen over het kwijtschelden?

Het erge is dat als hij zulks – briesend van verontwaardiging – tegen de visite verteld niemand luistert en hij dus volautomatisch bijval krijgt in de vorm van nou nou, tismewat, moeniegekkerworden..

Echt, die sleur maakt meer kapot dan je lief is.

gravatar

Over sterke verhalen gesproken, er is er een in de maak. Collega van mij had even een blackout en reed een auto in puin tegen de vangrail aan de andere kant van de weg, en nou wist de politie niks beters te doen om hem alsnog een bon te geven wegens het overschrijden van de doorgetrokken streep. We zijn benieuwd wat de rechter daar van gaat vinden: de komende verjaardagen zijn in ieder geval weer gered!

gravatar

………… ja hoor, ik zit zonder tekst…..

Even nagedacht (en uit-gelachen): Geen speld tussen te krijgen, hij heeft de overtreding begaan, geen ontkennen aan, rest de vraag of het een ongeluk betrof of boze opzet.
Was hij al over de streep toen de black-out zich voordeed? Zo ja: foute boel, betalen. Compliment voor oplettende agent.

Als collega regelmatig dezelfde saaie route rijdt op voornoemde weg (woon-werkverkeer?) had hij kunnen weten dat de sleur hem op een dag zou overvallen, er zich een zgn. black-out of wegtrekker voor zou kunnen doen, of beiden, en had hij maatregelen moeten treffen om zulks te voorkomen.

Tenzij de black-out niet door sleur/slaap is veroorzaakt maar aantoonbaar(!) door iets anders. Ik ga er even van uit dat collega verder weer oké is.

Lezen we t.z.t. nog of de rechter ook hier aan het kwijtschelden slaat?
Of misschien zelfs een beetje geïrriteerd raakt van zoveel idioterie?

Ik kan niet voor de andere lezers spreken maar ik wil het heel graag weten!!

gravatar

Ja, wij houden de vinger aan de pols want 380 euro is geen kattepis. Gelukkig heeft-ie allerlei doktersattesten, want in het ziekenhuis zijn ze flink uit de bol gegaan met allerlei testen: bleek een soort van epileptische aanval te zijn geweest.

gravatar

Wat ik me afvraag is wat er mis is met de diender die de bon uitschreef..
Lijkt me dat dat brein permanent niet helemaal werkt zoals het zou moeten. Een hersenscan, priegelen met gekleurde blokjes, Rorschachtest enz. lijken me geen overbodige luxe in dit geval.

Hij of zij zou wel heel goed los kunnen gaan in de Schilderswijk alhier met het veelbesproken en omstreden zero-tolerance beleid!
Hoewel.. ik denk dat je zelfs daar geen boete krijgt voor een ongeluk dat je overkomt.
Maar niets is zeker, we lezen het nog, toch?

gravatar

Loopt er in Heemskerk iedere keer op het sleurachtige ongeveer zelfde uur geen trein waar deze heer voor had kunnen springen?

Waarom de politie er altijd bijhalen? Waar blijven de prioriteiten?

Reageer
gravatar

Brood op de plank? Waarom nou altijd weer brood… brood, brood en nog eens brood.

Reageer
gravatar

Er staat geen speltbrood tussen, dat valt me nu weer tegen.

gravatar

Brood gaat dus nog wel, dat is duidelijk.
Maar waarom moet het altijd, ALTIJD op DE plank?
Voor de broodnodige variatie raad ik iedereen aan om brood op de vloer te bewaren én van de vloer te eten.

Spelt of tarwe, Zeeuwsche papkoek of vloer(!!)brood.

Gebruik die plank toch eens voor groente, fruit of kaas. Ik zie liever een kaasplankje dan een broodplank. Ik héb nog niet eens een plank voor brood. Nergens voor nodig.
Van de vloer eten vies? Nee hoor, dat is nu wel bekend, zie:

http://www.speld.nl/2014/01/26/driesecondenregel-voor-voedsel-van-de-vloer-eten-te-streng/

Ik zeg altijd maar, net als de warme bakker op een drukke zaterdag met een winkel vol specialiteiten die mensen alleen in het weekend eten om de sleur een beetje te doorbreken:

Brood, het meest veelzijdige stukje brood, BROOD!

gravatar

Wij hebben nooit sleur ik weet nooit hoe laat ik uit bed kom
Dat is iedere dag anders en het ook iedere dag een verassing wat wij eten en vooral hoe laat wij eten, mijn vrouw bedenkt net voor etenstijd wat we gaan eten! Is altijd een verassing vooral of het lekker is natuurlijk

Reageer
gravatar

De horror! En dat dat allemaal kan gebeuren in Nederland!
We moeten toch eens wat beter naar elkaar omkijken mensen.

Reageer
gravatar

Kunnen we hier wel grapjes over maken? Mijn oom Jan zat jaren in een sleur. Voor hem stond geen reddingsteam klaar. Toen hij besloot voor de trein te springen bleek deze vertraging te hebben vanwegen werkzaamheden aan het spoor. Dat was wel weer iets anders.