Polare zet in op cd-roms, diskettes en videobanden

'Multimedia is de toekomst'

Boekhandel Polare gaat zich richten op nieuwe media, zoals cd-roms, diskettes en videobanden. Het concern beraadt zich momenteel op een doorstart en wil zich strategisch heroriënteren. 

Directeur Jan van de Wouw noemt de beslissing ‘hard, maar noodzakelijk’. “We hebben onze ogen altijd open gehouden voor nieuwe ontwikkelingen. De informatiebeleving door consumenten bevindt zich steeds vaker in een visuele dimensie. Multimedia is de toekomst: over een paar jaar lezen we boeken alleen nog maar op diskettes.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Echt een gewaagde openbaring van Polaris.
Temeer daar de concurentie ook mee zal kijken naar dit betrouwbare nieuws, Diskettes, floppie-disk, 8-track, ponskaarten, diverse soorten bandjes en de vele tegenstrijdige systemen.
Voor je het weet gaat zelfs de belastingdienst van die handige belastingdiskettes uitgeven. Dan kunnen we ook eindelijk massaal gebruik gaan maken van de door Nina aangeprezen World Online verbinding.

Reageer
gravatar

Helemaal mis mijne heren (en die enkele dame die er verstand van denkt te hebben). Het assortiment diskettes wat Polare bedoelt kunt u afhalen, geheel gratis voor nop, bij het plaatselijke filiaal van de AIVD. In Burum zit de grootste heb ik me laten verluiden. Vanuit het zuidwesten een hele reis, maar dan heb je ook wat.

Reageer
gravatar

Zijn die diskettes ook backwards compatible met mijn kwantumcomputer? Of kan die het raam uit en heb ik een nieuwer apparaat nodig om deze te kunnen gebruiken?

Reageer
gravatar

Ik zie nu waarom het mij zo geliefde Donner niet meer is! Deze heren zijn duidelijk de weg kwijt. Dat krijg je als iemand die niet uit het boekenvak komt de boel gaat runnen. Dat is vragen om problemen. Dit gaat ook helemaal de verkeerde kant op met die diskettes. Dode Zeerollen, daar zit pas toekomst in, maar dat wil dhr. Van de Wouw natuurlijk niet erkennen!!!

Reageer
gravatar

Och, mijn hoofd tolt van al dat technisch vernuft! Zelf zie ik de toekomst vooral in het voorleesboek op audio cassette. Maar dan wel graag in Dolby C, want anders moet ik kiezen tussen dof geluid of een hinderlijke ruis.

Wat de inboedel van Polare betreft: deze kan nog een maal dienst doen als medium. Gooi alles op een hoop, vuurtje d’r bij, en heel “Oorlog en vrede” kan in rooksignalen worden uitgezonden. Wel graag in de vertaalde versie dan..

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat dit dan een illegale actie is (helaas).
vroeger was het ook illegaal om DVD`s te uploaden naar het internet.
ik denk dat het met de “toekomstige” “floppy disks” dan ook illegaal is om ze af te drukken.

gravatar

Het is allemaal erg grappig om jullie reacties te lezen 😛
als je goed op internet rond kijkt zie je (sorry ziet “U”) dat de kinderen van tegenwoordig niet eens weten wat een diskette/floppy is!
Laat staan dat er over 5 jaar nog over de cd-rom/dvd gepraat wordt.
Bovendien, bestaan er nog werkende floppy lezers?
ik heb er al 10 jaar geen meer gezien!!!! Misschien iets om een museum te beginnen!! 😉

(PS: laat de reacties maar komen! ik geniet er van!! lachen!! 😀 )

Reageer
gravatar

Bedoelt u heer Jeettje, dat met deze reclamesong de cd-roms, diskettes en videobanden de deur uit zullen VLIEGEN?

gravatar

Jaja, voor Eveline en Dennis heb ik een bericht dat zal inslaan als een bom. Binnenkort zal er een MINIDISC op de markt verschijnen. Een ware revolutie in de media- en muziekbranche. Met name Nick en Simon, maar ook Jantje Smit staan al te popelen.

Reageer
gravatar

Ik denk dat in de huidige economie verbreding van het assortiment noodzakelijk is en hiervoor zal ik Polare een aantal gratis tips geven:
Tip 1: Verhoog uw omzet mbv impulsaankopen; Raiders en Treets bij de kassa
Tip 2: Zet een loyalty programma op met Flippo’s
Tip 3: Doe een joint promotion met Sporthuis Centrum

Reageer
gravatar

Wat een super idee! Binnenkort gaan die producten absoluut ‘retro’ worden, en met een beetje mazzel worden diskettes de nieuwste mode. Een diskette oogt toch erg ‘classy’ vergeleken met die flashy dingen van tegenwoordig.

Reageer
gravatar

Zouden ze ook Video 2000 gaan verkopen? Riskant om dat in een doorstart te doen maar ze hebben dan wel een “cutting edge” product in huis.

PS,
Video 2000 is een soort bandrecorder maar dan in een hard plastieke
cassette. Dus geen gedoe meer met spoelen verwisselen.
En je kunt er zelfs tv uitzendingen mee opnemen en later weer afspelen.

Reageer
gravatar

Ik had ingezet op Betamax, is volgens mij betere kwaliteit. Gelukkig zijn die afspeelapparaten niet zo enorm!

gravatar

Wow, ik hoop stiekem dat ze ook bètamax en CD-I gaan opnemen in t nieuwe assortiment. T is nu dan wel niet zo gangbaar maar ik voorzie toch dat deze techniek de toekomst gaat zijn 🙂

gravatar

Een goede vriend van mij uit Amerika, Alexander Graham Bell heeft iets bedacht waarmee je met je mensen uit een andere stad kunt praten via een kabel.

Hij noemt dat een telefoon.

Ik denk dat hij moet worden opgenomen, want dat zal nooit lukken zo’n uitvinding

Reageer
gravatar

Nou, beste denker, dat is anders best mogelijk zolang men zich niet te ver van de stadsgrens bevindt.

Ik vermoed dat u hier een vertaalfoutje maakt. “wire” kan kabel betekenen, maar ook draad of touw. Al wat u dan nog nodigt hebt zijn twee conservenblikjes met een gaatje in de bodem.
Uiteraard werkt het ook als u en uw gesprekspartner zich binnen de stadsgrenzen bevinden. Telefoneren over de landsgrenzen met deze equipement is een stuk lastiger, vanwege de taalbarrière.

gravatar

‘640K ought to be enough for anybody.’ -Bill Gates

Reageer
gravatar

Er zit maar een heel klein stickertje op die diskette’s. Hoe wouden ze daar een heel boek op printen/schrijven? Lijkt me vervelend lezen, van die kleine lettertjes.

Reageer
gravatar

Ik hoorde dat Philips onderzoek doet naar een medium waarop de data van een heleboel diskettes op zouden passen. Wat een onzin! Ik krijg zo’n diskette al amper vol, zelfs als ik een paar plaatjes op sla.

En als die vol is, dan gooi ik er weer iets af. Je hebt zo weer 200 KB vrij.

Reageer
gravatar

En dan verwachten dat iedereen zo’n dure Personal Computer gaat kopen? Zoiets kost al gauw zo’n 6000 euro! Dat heeft echt niet iedereen liggen! Ik heb net een platenspeler kunnen kopen met mijn salaris! 600 euro! ga je dat nou geloven?

Reageer
gravatar

Hoorde ook het gerucht dat ze wellicht de gulden als betaalmiddel gaan accepteren. Dit is een gewaagde stap in de toekomst, want de doelgroep van een winkel als Polaris is verknocht aan de vertrouwde bitcoin. Die gulden moet zich nog bewijzen!

Reageer
gravatar

Haha, en hoe wil je dan afrekenen? Of moet ik dan mijn geld in de floppy drive stoppen soms? En waar komt dan mijn wisselgeld uit?

gravatar

Jah. Digitaal geld, lachen. Hoef je geen bankrekening meer te openen, saldo staat gewoon op je harde schijf.

Ff een mooie internationale naam verzinnen; Bytebills of zo

gravatar

Komen boeken in de toekomst misschien ook op 44Mb SyQuest disks en Zip-schijven?

Reageer
gravatar

Ik hoop maar dat ze ook diskettes voor mijn Atari ST maken, want anders vind ik dit dus echt nutteloos. Ik bedoel maar, je ziet zoveel diskettes voor de IBM PC verschijnen, maar voor computers zoals de Atari en de Amiga, ho maar.

Reageer
gravatar

Ik hoopte eigenlijk op een uitgave voor de Commodore 64 en natuurlijk mijn eigen Sinclair ZX Spectrum (+). Die dure computer heb ik een kleine 25 jaar geleden gekocht en het lijkt mij stug dat deze nu al aan vervanging toe zou zijn?

gravatar

Ik heb nog twee Atari’s staan, een Mega ST en een 1040 ST. Iedereen lachte me uit, maar zie, wie het laatst lacht. Ha!!! Ruilen ze ook in??? 🙂

gravatar

Ik ben benieuwd wat de bron is van de citaten in dit bericht – kan geen bronvermelding vinden. Flauwe grap? (Ok ik snap de humor als de citaten kloppen maar als het gewoon bedachte citaten zijn dan slaat het stuk als een tang op een varken.)

Reageer
gravatar

Inderdaad. Zie ook mijn eerdere reactie (#7), ik kan mij moeilijk voorstellen dat Polare – zonder verder gedegen onderzoek uit te voeren – zomaar al zijn troeven inzet op een nog onbewezen technologie.

gravatar

ok, ik had beter wat gedegener onderzoek naar deze website moeten doen zie nu dat alle nieuws op De Speld NIET op waarheid berust.

Tsja, ik geef toe, een grove inschattingsfout van mijn kant.

En tsja. dit wetende, is een glimlach hier dan toch wel onvermijdelijk, zowel na het lezen van bovenstaand bericht als de creatieve reacties erop. Heerlijk even terug naar de tijd van floppys cdroms en dergelijke en mogelijke bezwaren uit de tijd die – beseffen we nu – nu voelen als items uit lang vervlogen tijden (al gaat het slechts om een jaar of 15).

Ik hoop iig dat Polare en/of opvolgers de liefde/passie van velen voor het geschreven woord en voor boeken met een verhaal op een succesvolle weer lucratief weten te maken.

Er is inspiratie genoeg.. maar zet die maar ‘ns om in lucratie..(?!)

Ik hoop dat bevlogen boekverkopers met nieuwe inspiratie binnenkort een nieuw hoofdstuk in hun loopbaan kunnen openen.

Dat van.. …. ?!

gravatar

Ik heb het vermoeden dat u nog steeds niet weet wat voor site De Speld is. Zoals u meteen bovenaan de pagina kunt zien is hier alleen Betrouwbaar Nieuws te vinden. Ik begrijp dan ook niet hoe u erbij komt dat het nieuws hier niet “op waarheid berust”?

gravatar

Die Eveline,

Komt zij even grappig* om de hoek kijken! Alsof De Speld** ernstig*** dan wel grappig**** is. Nee De Speld** is gewoon recht door zee!*****

Bronnen:

* Van Dale, Dikke of desnoods Koenen
** Naaiwinkel.nl
*** Genesis (bijbel.nl)
**** Hans Teeuwen, maar het kan ook van een ander zijn
***** Een bepaalde voormalige politica

gravatar

Van de Wouw maakt wel meteen grote stappen. Logischer zou zijn om op microfiche over te stappen en dan te bezien hoe de ontwikkeling zal gaan van de nieuwe media.
Alle kans dat dat geen lang leven beschoren zal zijn !

Reageer
gravatar

Ponskaarten zijn nooit echt populair geworden voor iets anders dan korte teksten. Kan toch niet zo’n probleem zijn een Albert Heijn karretje nodig te hebben voor de nieuwste videoclip van Daft Punk?

gravatar

Ik denk dat Polare hiermee wellicht te voorbarig is. Boeken op diskette, tsja. Er wordt wel geroepen dat er zoveel gegevens op zo’n schijfje passen en dat theoretisch een hele encyclopedie op een enkele CD-ROM gezet zou kunnen worden, maar dat staat lang niet zo indrukwekkend in de boekenkast. Bovendien lijkt lezen vanaf een computerscherm mij lang niet zo praktisch als van een papieren boek. Of moet ik straks met zo’n enorme monitor in mijn handen in bed gaan liggen? En wat doet dat met mijn ogen?
Ik twijfel nog sterk of er ooit wel interesse zal komen voor digitale literatuur, danwel lectuur, het lijkt mij allemaal veel te onpraktisch en te omslachtig.

Reageer
gravatar

Polare is toch wat De Slegte ooit was? Yes! Want dan ga ik er morgen meteen langs om mijn verzameling aan ze te verkopen. Wordperfect 4.2, Lotus 123, Prince of Persia, Larry, Police Quest; ik word rijk!

Reageer
gravatar

Ik heb nog wel een legale OEM versie van Windows 95. Probleem is echter dat die niet meer door Microsof ondersteund wordt. Misschien dat ze die bij de Slegte willen hebben? Staat wel op CD-Rom hoor, dus dat is echt ultra modern!

gravatar

Whut….?
Ik moest eerst 3x kijken naar de datum van dit bericht….
“nieuwe media”, zoals cd-roms, diskettes en videobanden…?
1 april is er nog niet…. mensen?
alles gaat tegenwoordig via de “Cloud” en zo….

Reageer
gravatar

Nou, we hopen anders wel dat we ruim voor 1 april weer open gaan met deze nieuwe strategie hoor. Geen idee waar u die datum vandaan haalt. En cloud? Welnee, geen wolkje aan de lucht!

gravatar

Nee Dennis, zoals de platenspeler ook weer helemaal terug van weggeweest is gaan de diskettes ons weer verder helpen de digitale toekomst tegemoet. Je selecteert gewoon A:\\ en hopla, er ligt een wereld voor je open.

gravatar

Het ligt er maar aan welke 1 april je bedoelt. 1 april 2013 is alweer een tijdje geleden geweest. 1 april 1596 een hele tijd geleden. 1 april 3234 duurt daarentegen nog weer even. Tegen die tijd zijn waarschijnlijk diskettes, videobanden en de cloudenzo ook verouderd.

gravatar

Nee hoor Jo El,

Dennis probeert ons uit te leggen wat ons aller hier lijkt te zijn ontgaan. Dat is een goede zaak.

Maar jij? Jij bent zo dom dat je vergeten bent waar op jouw toetsenbord de knop zit, waarmee je bovenkast kunt uitschakelen!
Ik zal het je één keer uitleggen. Schrijf de procedure op voor het geval dat je haar weer vergeet:

Als alleen hoofdletters uit jouw toetsenbord rollen, druk je eenmaal op de toets die aan de linkerkant van het toetsenbord zit, ongeveer op de helft van de rij. Daar staat weliswaar “Caps Lock” (Engels voor: “hoofdlettervergrendeling”) op, maar je kunt met één maal drukken ook de hoofdletters ontgrendelen.

Ik stel voor, dat je het eerst uitvoerig uitprobeert op GeenStijl.nl voordat je hier aan een discussie deelneemt.

gravatar

Heer Jeetje, ik heb nog zo’n oude bandrecorder, met een losse microfoon.

Handig als we een one-man show van Toon Hermans willen opnemen van de tv.

Wel moet iedereen dan stil zijn, want als we er doorheen praten, wordt dat ook opgenomen.

gravatar

Aha, Heer Oldebarneveld, zo heb ik er ook nog één; van het vertrouwde merk Philips met viér (4!) sporen welliefst.
Inderdaad begint vrijwel elke opname met een luid en ferm uitgeroepen KOPPEN DICHT!!!

Zelfs nog een grote collectie 78-toerenplaten heb ik, maar die passen net weer niet op die bandrecorder – zéér irritant. En ze zijn te stevig om dubbelgevouwen als floppy te dienen: Polare verzint daar hopelijk wel wat op?

gravatar

Dan wel op 5,25 inch diskettes dat pakt net even wat lekkerder vast dan die 3,5 inch exemplaren.
Het is jammer dat de 8 inch diskettes tegenwoordig zo slecht verkrijgbaar zijn. Dat waren toch wel de fijnste.

Reageer
gravatar

Die van 5″ en 8″ zijn inderdaad de toekomst. Ze kunnen eenvoudig worden opgevouwen zodat ze makkelijk in een enveloppe passen.