Ingrid is al 130 kilo kwijt in twee maanden

Vriendin en kennis willen haar niet meer zien

Toen de goedlachse Ingrid (42) uit Vlissingen in december begon aan het zandloperdieet, was ze sceptisch. Maar twee maanden later zijn de eerste resultaten al duidelijk zichtbaar: Ingrid raakte een vriendin (58 kilo) en een kennis (72 kilo) kwijt door continu over haar dieet te praten en mensen in haar omgeving constant te wijzen op hun calorie-inname. Helemaal tevreden is ze nog niet: “Volgens mij kan er nog wel meer af.”

In de loop van 2013 kwam Ingrid erachter dat er iets moest veranderen in haar leven. “Mijn sociale leven was veel te zwaar. Ik had enorm veel overtollige vrienden. Vooral omdat ik vaak als tussendoortje bij iemand op de koffie ging. Maar als je daar een gewoonte van maakt… Ik vond mezelf eens terug op een feestje voor de spiegel en ik herkende mezelf gewoon niet meer. Er stonden zo veel mensen om me heen.”

Sinds ze het zandloperdieet volgt, zit Ingrid stukken beter in haar vel. “De eerste weken merkte ik weinig verschil, maar tijdens de kerstdagen ging het opeens hard. Een vriendin had me uitgenodigd voor een high tea met een paar kennissen en ik heb eigenlijk de complete ochtend verstoord door hen bij elke hap te wijzen op het aantal calorieën dat ze op die manier binnenkregen. Daar ben ik voorlopig niet meer welkom. Een van die kennissen heeft me zelfs direct ontvriend op Facebook.”

Bij elkaar opgeteld is Ingrid dus al 130 kilo uit haar sociale netwerk kwijt, maar ze blijft ambitieus: “Ik wil graag weer terug naar het niveau van toen ik 28 was. Om me helemaal gezond te voelen zal ik nog wel drie of vier mensen moeten lozen. Het is intensief, maar op wilskracht gaat me dit zeker lukken.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

vrienden die je uit evenwicht trekken kosten wat het kost je mee te sleuren in hun verslavings vreet patroon dat zijn geen echte vrienden dikke mensen houden elkaar gezellig dik . geeft niet als zij daarvoor kiezen is prima . maar laat een ander met rust . ze lopen te klagen over hun lichaam , en maar zeiken en willen er niks aan doen . totdat ze suiker krijgen of andere ziektes gaan ze je daar mee moe maken . mijt die mensen zoveel mogelijk en blijf daar niet te lang bij hangen als je daar op visite bent . gezelligheid hangt niet altijd af door overmatig te zuipen of je vol te vreten . als je zo doet ben je eacht laag en heeft geen enkele waarde n totdat ze een keer suikerziekte krijgen . dan mag je dat steeds aan horen . nou dat is gezellig . levede gezelligheid .denk na en ga met gelijk gestemde om .

Reageer
gravatar

zoek gelijk gestemde vrienden uit . dat zijn echte vrienden dikke mensen houden elkaar gezellig dik. en trekken je graag uit ballans . sommige hebben het tot vervelend s toe over lijnen en klagen steen bij been , en willen er niets voor doen die zijn vevelend en proberen je kosren wat het kost je mee te sleuren in hun gewoonte . daar heb je niets aan . gezelligheid voor niet samen te gaan met alleen maar vreten ,

Reageer
gravatar

Ja hoor 130 kilo in 2 maanden tijd…… ??!!

Dan heeft ze zeker haar relatie beeindigd….?
Dan ben je in èèn klap zo zo`n 130 kilo kwijt..haha ha !

Reageer
gravatar

[…] er nu een hype is. Is het niet Sonja Bakker, dan is het wel Dokter Frank of De Voedselzandloper [http://www.speld.nl/2014/02/01/ingrid-is-al-130-kilo-kwijt-in-twee-maanden/]. Wat me daarbij opvalt is dat die diëten elkaar zo tegenspreken. Moet je volgens de één vooral […]

Reageer
gravatar

Nog even terugkomend op de bijdrage van Bert Bokhoven (of een van diens zeloten) op # 8; het voordeel van digitale vrienden is dat zij inderdaad gewichtsloos zijn en dus niet tot een dieet noden. Het nadeel ervan is dat zij ook vaak gezichtsloos zijn en dat hun ware “ik” diametraal kan verschillen van hun digitale presentatie. Gewichtsloos, o.k. maar wat voegen zij toe aan zinvolle invulling van het leven? Moest ineens denken aan de tv-rel (EO) van afgelopen week rond het, natuurlijk door een gewichtsloze anonymus, contemporain ‘bijgewerkte’ gedicht van Toon Hermans (“Wat is een vriend?”), dat de erven Hermans niet door hun strot konden krijgen.

Reageer
gravatar

Erg flauw van jullie om Bart de Wever zo op de hak te nemen. Noem dan man en paard! Die kan er toch ook niets aan doen dat hij zijn humor kwijt is?

Reageer
gravatar

Als ik goed heb gekeken is Ingrid inmiddels ook haar twee identieke één-eiege drielingzussen kwijt die samen toch wel goed waren voor zo’n 110 kilo; getuige de foto’s “voor” en “na”. Zo zien we dat een zandloperdieet zelfs ook drastisch ongewenste familiebandenpech kan reduceren. Het kan natuurlijk ook zijn dat de Speldredactie enthousiast aan het (weg)retoucheren is geslagen, zoals dat ook in NoordKorea zo kunstig wordt beoefend. Maar dan kan het officieuze Europese record van Ingrid niet langer door the Guinness Book of Records worden erkend. Overigens zijn er meer manieren om tot verlies van onwelgevallige vriendschappelijke of familiale kilo’s te komen. Het uitgeven (zelfs op micro-schaal) van mémoires met suggestieve zeggingskracht en/of verdekte insinuaties werkt ook uitstekend. Emile (“Tsjakka”) Ratelband weet daar álles van.

Reageer
gravatar

U gaat De Speld (en Vogue, Cosmpolitan, Libelle en Margriet voorzover die nog bestaan) toch niet van photoshoppen beschuldigen, waarmee De Speld mede schuldig is aan het “schoonheidsideaal” dat door Karl Lagerfeld achtige types in het leven is geroepen en waar miljoenen jonge vrouwen zich op stuk bijten tot anorexia toe?

gravatar

Ik ben dus een nieuw soort onderbroeken op de markt aan het brengen. Met een KUT-slot erop. Als ze je spullen willen afpakken raken ze er niet bij. Shit heb jij ook al zo’n kut slot?

Ik moet daar dus ook subsidies voor klaarkrijgen. In het Nelson Mandela fonds is er nog wat te vissen.

Reageer
gravatar

Een kutslot of kuisheidsgordel heeft hele scherpe weerhaken haha maar ik voel mij prima,nog 200 kilo te gaan, dat is gratenkutten minder

gravatar

Eerlijk gezegd zou ik ook vriendinnen ontvriendinnen als ze mij zo zouden na-apen als die twee van Ingrid. Ze dragen niet alleen exact dezelfde kleding, hebben hetzelfde kapsel, maar hebben zelfs het gezicht naar die van Ingrid laten boetseren. Het is niet onwaarschijnlijk dat ze ook nog eens hetzelfde denken als Ingrid.

Dat is toch niet uit te houden. Of je moet altijd een van een eeneiige drieling hebben willen zijn.

Reageer
gravatar

Ach bij hun valt het mee! Maar mijn buren jatteen nu uit mijn grasveld! En kopen alles wat ik ook koop!

gravatar

En als ze de buiten het beeld geplaatste Solex op marktplaats zet, scheelt dat niet alleen het gewicht van de Solex, maar ook al haar vrienden die niet kunnen verdragen dat je afstand doet van een Solex…

gravatar

Zij doet haar Solex niet weg. Zij likt dagelijks het frame als alternatief voor de inmiddels onbetaalbaar geworden staalpillen die haar arts haar voorschreef.

gravatar

Vroeger sloegen ze je het hoofd in als je met een App afkwam. Ik blijf in App geloven. Elke dag komen ze wel met een nieuwe af. Soms zeg ik is het nog niet genoeg? Kun je er ook iets mee aanvangen met die App??

Reageer
gravatar

Beste Bant

wou je opzeggen? Gaat zeker een ton schelen, alleen al de reageerders die je dan kwijt bent… Maar soms moet je ook alternatieven overwegen, het leven moet wel aangenaam blijven…

gravatar

Ik ben 145 kilo afgevallen door het landloperdieet. Dat was pertang niet moeilijk. Op een dag smeet mijn vrouw me buiten omdat mijn tieten groter waren geworden dan die van haar.

Reageer
gravatar

Hoe heerlijk zou het zijn geweest als Ingrid Frans Weekers in haar kennissenkring zou hebben gehad. Maar Ingrid heeft ook gelijk; in deze context kan er nog veel meer af!

Reageer
gravatar

Goede tip als je niet al je contact met andere mensen wil opzeggen; stap over op digitale vrienden. Deze hebben een stuk lagere sociale last, en je kunt al met een druk op de like-knop aangeven dat je blij met ze bent, in plaats van semi-welgemeende complimenten moeten verzinnen.

Reageer
gravatar

Tja ik denk er over om de zwaartekracht wat te verminderen, dan wegen
alle mensen direct een stuk minder, dat lijkt me wel zo handig. Hoeveel er calorieën er dan naar binnen gewerkt worden, telt dan niet zo zwaar meer.

Reageer
gravatar

Wat Slim! Als je er afspraken over maakt, snijdt het met aan twee kanten! Briljant..!

gravatar

Ik ben in de loop der jaren honderden kilo’s kwijtgeraakt door het innemen van drie liter wijn per dag…

Reageer
gravatar

Bij mij heeft het zandloperdieet tot een beeldverandering geleid: ik heb de vriendinnen waar ik graag melig mee was moeten inruilen voor meer peervormige vriendinnen. Dat maakt het ook wel wat sappiger.
Gunstig is ook wel het aantal vrienden met een hete aardappel in de keel sterk is afgenomen ten gunste van kerels met allerlei soorten noten.

Reageer