Darwinverschijning trekt honderden atheïsten

Archeoloog heeft wetenschappelijk visoen

Ruim tweehonderd niet-gelovigen zijn dit weekend naar het Britse Litlington getrokken nadat daar een Darwinverschijning had plaatsgevonden.

“Ik had een wetenschappelijk visioen”, aldus archeoloog Benjamin Eacher voor de camera’s van de BBC. “Ik was vol van het besef dat dit niets meer was dan een illusie van mijn hersenen.”

Evolutiebioloog Pavel Kovinek reisde uit Tsjechië naar Litlington ‘om de atheïstische magie op te snuiven’. “Iedereen komt hier met hetzelfde doel: een eenduidig wetenschappelijke verklaring geven voor een ogenschijnlijk ongebruikelijk fenomeen. Die ervaring van saamhorigheid is niet te omschrijven, dat moet je hebben meegemaakt.”

De lokale middenstand reageert lauw op de verschijning. Café-eigenaar Harold Barnstable: “Zo’n Darwinverschijning levert hooguit twee weekenden extra omzet op, daarna zie ik hier geen atheïst, agnost of evolutiebioloog meer komen. Ik had persoonlijk liever een Mariaverschijning willen hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vanmiddag stond er nog een mammoet in m’n achtertuin. Is op zich wel the fittest maar hij had een windje in het gezicht van Darwin gelaten. Dus toen vond Darwin hem niet meer aardig en liet hem -zogenaamd- uitsterven. Stiekem bestaat hij nog steeds.
Moraal van dit verhaal: Het gaat er niet om of je the fittest bent, zolang je maar de goede relaties hebt.
& Don’t mess with Darwin, want voor je het weet ben je uitgestorven…

Reageer
gravatar

Slechts drie van de zeshonderd aanwezige Darwinisten hebben de bijeenkomst overleefd. De rest ging ten onder aan de Survival of the fittest.

Dat is trouwens nog altijd een minder goede score dan tijdens de laatste Darwin-awards waarbij slechts één deelnemer het per ongeluk (min of meer) overleefde.

Reageer
gravatar

Ik denk dat die vent op de foto Joseph van Kekerdom himself is. Twee spelden heeft hij vastgepind, eentje heeft hij in dat te grote gat laten vallen. Met het mes dat hij vast heeft gaat hij alvast niet veel opschieten in wat whatever hij aan het doen is. Denk ik. Hij lijkt op André van Duin in many ways. Hopelijk gewoon te lang bij Harold Barnstable gezeten.

Reageer
gravatar

Wellicht een teleurstelling voor de goedgelovige atheïst, maar waarschijnlijk zijn het de heren van Monty Python geweest, die afgelopen weekend hun eerste try-out in Litlington hebben gespeeld, in de aanloop naar hun nieuwe show’s, welke vanaf 1 juli a.s. in Londen staan gepland.

http://tinyurl.com/82n4afk

Reageer
gravatar

Als ik de derde alinea lees weet ik in ieder geval een ding zeker: dit zijn geen sociaal wetenschappers…

Reageer
gravatar

Aangezien Darwin wel is verschenen en Maria niet, blijkt zonneklaar dat de evolutie van Darwin in het verschijnen beter is geweest dan van Maria. Dikke pech, maar geheel logisch.

Reageer
gravatar

Inderdaad! De Rede zal de Religie immer verslaan! Binnen afzienbare tijd zal ik in staat zijn terug te lopen naar Nederland OVER het water van de Atlantische Oceaan!

Tot dan en met de groetjes vanuit America,

Robbert

gravatar

Inderdaad heer Staeckerfven, H.J. van,

Het wordt tijd dat hierin klaarheid wordt gebracht.

Het was Bernadette Soubirous die opbiechtte dat zij haar hallucinaties bedacht had samen met haar vader, die voor de “verschijningen” nog een arme souvenirverkoper en waterhandelaar was in Lourdes.

gravatar

Inderdaad meneer Dawkins.

Maar je hebt niet alles verklapt.

Omdat Bernadette Soubirous haar ouwe geen heil meer zag in het met souvenirs en water leuren, is hij op een dag een wietplantage begonnen. Elke kleine zelfstandige bij wie het water wat te hoog stond deed dat in die tijd, niks speciaals zou je denken.

Maar op een dag had Bernadette dus van de schele honger een hele wietplant opgevreten, wat zo zijn gevolgen had. Ze vertelde tegen iedereen die het wou weten dat pastoors niet te vertrouwen waren!! Dat ze daar serieuze verschijningen mee aan de hand gehad had. Niemand geloofde haar in die tijd.

Haar pa wél, maar bang van de duivel als ie was, gaf hij haar een serieuze safflet rond haar oren met de woorden : bedenk maar iets anders, stoned jonk.

Het is toen dat ze Maria plots ‘zag verschijnen’. Omdat dat zoveel leuker was dan een plots opdagende pastoor is ze dat ZELF ook beginnen te geloven. And the rest is history.

gravatar

Heer Van Oldebarneveldt

James Randi heeft zijn bank verzocht alvast de $1.000.000 uit zijn kluis klaar te leggen.

gravatar

Oh, gelukkig. Want voor mij blijft Dawkins toch de enige nog levende autoriteit op het gebied van Darwin en godsdienst…

gravatar

Lieve Marg00tje,

Alleen al het zien van het perzikje in jouw fruitmandje gaf mij gisteravond een gelukzalig gevoel, dat ik niet eerder heb meegemaakt.

Vanavond weer?

gravatar

Jeettje,

Zeg nou zelfs, als archeologen over duizend jaar jouw Solex opgraven, wordt Noord-Hillegersberg als het meest achtergebleven gebied van Rotterdam beschouwd.

Dat kun jij jouw buren toch niet aandoen.

gravatar

Madame de Pompadour,

Jeettje bromt wel veel, maar dat maakt hem nog niet meteen een brommer.

Jij schrijft dat jouw grootouders in Noord-Hillegersberg hebben gewoond. En? Hebben ze het overleefd?

gravatar

Beste Plien,

ik begrijp best waarom Jeettje er geen ruchtbaarheid aan wil geven want voor je het weet staat de hele buurt inderdaad vol archeologen. De Solex is natuurlijk nu al prehistorisch…

gravatar

Madame de Pompadour,

Dat moet tijdens de eerste wereldoorlog zijn geweest, toen Hillegersberg nog een zelfstandige gemeente was en de middenstandsjeugd op oude Solexen de ongeplaveide lanen aldaar onveilig maakten.