Knevelrellen teisteren bible belt

Noodtoestand op Urk, presentator duikt onder

boekverbrandingDe verklaring van EO-presentator Andries Knevel waarin hij pleit voor Darwins evolutietheorie heeft meer stof doen opwaaien dan menigeen had kunnen voorzien. Nadat afgelopen vrijdag de eerste rellen uitbraken op Urk verspreidden de ongeregeldheden zich als een olievlek over de zogeheten ‘bible belt’, de orthodox-protestantse strook die Nederland doorkruist. In het Noord-Flevolandse vissersdorp is inmiddels de noodtoestand afgekondigd. Elders in de bible belt is de politie in opperste staat van paraatheid. Knevel zelf heeft, na diverse bedreigingen, een heenkomen gezocht op een tot dusverre geheimgehouden locatie.

“Direct nadat Knevel afgelopen donderdag met zijn evolutieflirt naar buiten trad was de spanning in Urk voelbaar”, aldus Ruurd Graafdaal, hoofd politie van district Flevoland-Noord. “Vrijdag sloeg de vlam echt goed in de pan. In de haven van het dorp werden poppen verbrand die de EO-presentator moesten voorstellen. Boekenwinkels werden geplunderd en exemplaren van het EO-tijdschrift ‘Visie’ werden ontvreemd en op een grote brandstapel geworpen.”

De politie verrichte tientallen arrestaties. De ongeregeldheden namen echter in de loop van vrijdag en zaterdag toe. De aanhoudende onrust bleek voor de Urker burgemeester Albrecht ter Venne aanleiding om de noodtoestand uit te roepen. De hoop dat de rellen op zondag tenminste tijdelijk zouden eindigen bleek ijdel. “De Urkers hebben uit het naburige Emmeloord relschoppers ingehuurd, die niet gebonden zijn aan de zondagsrust”, aldus Graafdaal.

Ook elders in de bible belt zwelt de onrust aan. Bij een betoging in Staphorst afgelopen zaterdag zette de politie traangas in en werden zeven mensen aangehouden. In Spakenburg bestormde de ME de hoofdtribune van IJsselmeervogels nadat supporters van de thuisclub anti-Knevelleuzen scandeerden. In het Zeeuwse Biggekerke deed de politie een inval in een boerderij, waarbij een plattegrond van het mediapark in Hilversum werd aangetroffen. De boer en zijn zoon zijn meegenomen voor verhoor.

Directe bedreigingen aan zijn adres vormden de aanleiding voor Knevels besluit om onder te duiken. Over de rellen wenst de EO-coryfee zich op de vlakte te houden. Wel is hij bereid zijn besluit tot onderduiken enigszins toe te lichten. “Het is geen vlucht”, aldus Knevel. “Wel acht ik het in het belang van mijn geliefde Evangelische Omroep en haar achterban mij tijdelijk op een andere woon- en werklocatie te bevinden dan men van mij gewend is. Ik bid tot de Almachtige dat mijn genetische aanleg mij de kracht moge verschaffen deze beproeving te doorstaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat komt omdat veel mensen de bijbel niet meer serieus nemen of zelfs niet meer kennen.
Vooral het oude testament staat vol moord en doodslag, list en bedrog, oplichting en leugens.
En ook Paulus kon flink van leer trekken en hel en verdoemenis preken.
Samengevat: het zit in de joodse en christelijke religie ingebakken. Eigenlijk was die Jezus maar een watje en een uitzondering.

Reageer
gravatar

Laatste Nieuws: het fenomeen wapensmokkel via wildtunnels wordt onderkend. De gevoerde discussie binnen het kabinet is, of op Oud-Hollandsche wijze, die tunnels dan maar onder water moeten worden gezet of niet. Het gevolg zou zijn, dat we in één klap een Veluw vol ‘wildplas-tunnels’ zouden hebben en dáár zou dan weer -volgens de tegenstanders- de Openbare orde, alsmede de openbare zede mee aangetast worden.
Hier zijn we voorlopig nog niet van af! Wat ik mij brom!

Reageer
gravatar

Prachtige afsluiter van een verontrustend artikel. Dus daarom zit Knevel in Israël.

Reageer
gravatar

@Kees22 Over dat bordeel heb ik ook iets horen rondzingen. Naar ik het begrepen heb worden daar nonnen in klederdracht te werk gesteld zodat de moslim smokkelaars na de eigenmoord smokkel missie een paradijselijk welkom te heten. Daar de nonnen klederdracht sterk lijkt wat vrouwmens thuis aan heeft zullen zij hun opwinding niet kunnen onder drukken waarna zij hun net verdiende smokkel loon, eventueel gedwongen met wat gristelijk geweld, direct op het nachtkastje mogen deponeren.

Ik proef ook dat er wereldwijd tussen verschillende sprookjesboek gelovigen ernstige conflicten ontstaan waardoor vermoeden bestaat dat: ‘Wereld Gelovigen Oorlog I’ aanstaande is.

Reageer
gravatar

Het ergste moet nog komen, ben ik bang. Een dezer nachten is het weer volle maan en dan weet je het wel, op de bosrijke Veluwe. Dan kun je beter niet gaan rondlopen als maagd met een rode muts op en als grootmoeder kun je maar beter de deur op slot houden.

Wat mij ook beangstigt is het verschijnsel dat burqadragende moslima’s en zwartekousendragers elkaar als geestverwanten gaan herkennen. Het zou me niks verbazen als er straks wapens gesmokkeld zouden gaan worden via wildtunnels.
Ook hoorde ik al van een plan, erg vaag nog allemaal, dat wel, om hier in de buurt een gristelijk bordeel te gaan beginnen naar voorbeeld van die islamitische parenclub in ‘s Gravenhage.
http://www.speld.nl/2008/11/27/islamitische-parenclub-geopend-in-den-haag/
Dan kunnen de mensen de katjes in het donker knijpen.

Reageer
gravatar

Beste Steev, het was ook maar een grapje van een ex-hervormde blogger die zijn leven leeft in een paapse provincie, maar wiens ouders niks waren

Reageer
gravatar

Mijn beschte Jan. Gaarne wil ik u erop wijzen dat Andriesch Knevel alreeds sedert jaar en dag belijdend lid en boegbeeld is van de Christelijk Gereformeerde Kerken. De beschte man is dusch nimmer paapsch geweest en er valt voor de de Vaticaansche kerkvader derhalve weinig te excommuniceren. Dixit Steev in nomine Andreas.

Reageer
gravatar

Ik blijf er bij (zoals ik op mijn weblog al schreef) hier past alleen de zwaarste sanctie. Benedictus moet Knevel ex-communiceren.

Reageer
gravatar

mmm, Knevel wordt hoe dan ook ongeloofwaardig. Hij heeft 20 jaar een ander beleid vormgegeven bij de EO, wat ongetwijfeld consequenties heeft gehad voor medewerkers of potentiële medewerkers.

Reageer
gravatar

Die bible belt van jullie lijkt me al net zo explosief als zo’n islamgordel! 😉

Reageer
gravatar

urk.nieuws.nl … Dat MOET wel haast satire zijn! Nieuws op Urk, dat klinkt zó onwaarschijnlijk, daar worden wij wellicht zelfs langs het lapje gesleurd. Wat ik mij brom!

Reageer
gravatar

Bij mij op het werk werken zowel mensen van de Veluwe als uit de Betuwe en die hebben toch ook geruchten gehoord, die er niet om liegen. Bij ons zijn ze relatief steil, maar in hun woonplaatsen worden ze echt beschouwd als vrijdenkers, ook al kerken ze mee. Dus ze worden niet bij acties betrokken, maar zien natuurljk wel het een en ander.

Ik vind het wel heel teleurstellend dat het journaal er niks over had en zelfs de Gelderlander verzweeg het nieuws. Kun je zien hoe de media aan de hand van de regering lopen en dat ze gemuilkorfd worden. Wilders heeft dus volkomen ongelijk als hij de media links noemt: ze zijn eerder rechts en volgzaam.
Ik vrees zelfs dat de Speld, die blijkbaar als enige medium de waarheid durft te schrijven, binnenkort op zwart zal gaan.
In dat geval: hou vol redactie! Ik sta als één man achter jullie!

Het is duidelijk dat de regering niet wil dat het gewone volk op de hoogte gesteld wordt van de uitwassen van de eigen achterban.
Ik vrees eigenlijk het omgekeerde van de Gaza-situatie en meer een toestand zoals bij het inpikken van Palestina door de zionisten. Via bijvoorbeeld de vestiging van gezinscentra overal in het land probeert men strategische steunpunten te creëren.

Reageer
gravatar

Steev….volgens mij heb ik in beide berichten van mij aangegeven welke kranten ik heb geraadpleegd nadat ik dit bericht hier had gelezen. (Flevopost/OmroepFlevoland/Politie.nl/Opurk.nl/urk.nieuws.nl (die laatste 2 lees ik overigens niet, maar ben ik nu gaan kijken).

Piet Heyn: hahahhaha, goeie van je….nee had ik nog niet gekeken….nu wel…..ik neem aan dat de satire ook slaat op de zin die bovenaan elke pagina staat “Jouw vast prik voor betrouwbaar nieuws”?

D-mon: graag gedaan joh! Ja, ik denk dat Ja zuster, nee zuster nog wel moet kunnen 😉

Reageer
gravatar

@Tanja:
Bedankt voor je immens wijze raad. Ik ga inderdaad wat minder spannende films kijken. Heb je nog adviezen voor me?
Ik overweeg om de DVD-box van ‘Ja zuster, nee zuster’ te bestellen. Of is dat te heftig?

Reageer
gravatar

eh tanja… heb je de disclaimer van deze site gelezen?

Reageer
gravatar

Tanja, ik weet niet welke krant jij leest, maar bij mij op het werk is dit vandaag echt het gespreksonderwerp van de dag. We komen nauwelijks nog aan werken toe.

Reageer
gravatar

Van harte hoop ik dat de situatie op de biblebelt toch vooral niet escaleert want anders vrees ik een zelfde situatie als we recent hebben gezien in de Gaza-strook.

Reageer
gravatar

Absoluut waar Jimmyboy.

Kees22: Heb je ook gelijk in, er wordt verschrikkelijk veel verzwegen wat wij “gewone” burgers maar niet moeten weten volgens de dames en heren regering.
Toch blijft het vreemd dat de korpschef van Urk dit wel tegen deze journalist gezegd zou hebben maar de standaard media weet van niks (schrijft niks) en zelfs de site van de politie zelf (je zou toch denken als het zo geheim is dat het niet op je eigen site mag, zeg je het ook niet tegen een journalist) zegt er niks over. Ook op de meldingen van alarmeringen (is geen politie weet ik wel) is er niks terug te vinden.
Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat er niks aan de hand zal zijn, ik zeg dat ik het bericht in twijfel trek omdat er niets van te merken was in de NOP en omdat de plaatselijke media er helemaal niks over schrijft en zelfs de site van de politie niet.

Enne D-mon: ik wil niet vervelend doen maar misschien moet jij wat minder spannende films kijken.

Reageer
gravatar

Nou, ik heb ze zien lopen hoor, met die zwarte kousen over hun hoofden getrokken. Heel erg eng allemaal. Toen ze hun blikken op mij richtten (wat overigens door die zwarte kousen heen best moeilijk te zien was), heb ik gauw een kruisje geslagen. Toen was het goed en mocht ik gaan.

Ik voel me als Darwinist bedreigd. Ik denk dat ik politiek asiel ga aanvragen voor mij en mijn gezin. Ik heb gehoord dat ze in de V.S. een stuk ruimdenkender zijn qua religie.

Reageer
gravatar

Dit stuk is prachtig en idioot.

Ik vraag me wel af of het verstandig is om dit te publiceren. Voor een boel mensen is liegen, fictie en werkelijkheid moeilijk van elkaar te onderscheiden. Daarom sluit ik maar af met twee woorden.

Ha, ha.

Reageer
gravatar

@Tanja: hieruit blijkt nou juist dat onze regering, waarin de steilere variant van het CDA samen met de CU de dienst probeert uit te maken, dit belangrijke nieuws probeert te verbergen.
Leve de vrije pers, die dit gesjoemel van de gristenen blootlegt!

Reageer
gravatar

Jullie geven aan dat dit bericht van 9 feb 2009 is, vandaag dus. Wel gek…ik woon zo goed als naast Urk en heb nergens iets van gemerkt, ook bij politie.nl, flevopost.nl en omroepflevoland.nl staat helemaal niets vermeldt over ongeregeldheden op Urk.

Sorry, ik trek dit artikel dus in twijfel.

Reageer