Oorlogsbesprekingen Noorwegen en Denemarken vastgelopen

Einde uitzichtloze vrede nog niet in zicht

Er lijkt voorlopig geen zicht te komen op het begin van een gewapende strijd in Scandinavië. De oorlogsbesprekingen tussen Denemarken en Noorwegen zitten in een diepe impasse.

De vreedzame partijen spraken gisteren tot diep in de nacht met elkaar in de Noorse hoofdstad Oslo. Geen van beide landen wilde akkoord gaan met de routekaart naar een gewapend conflict die de VN aan hen voorlegde. De buurlanden bleven ondanks zware internationale druk lijnrecht naast elkaar staan.

Volgens de routekaart moesten Noorse troepen in drie stappen Jutland binnenvallen, wat in 2018 tot een volledige bezetting zou leiden. Noorwegen meende echter ‘ruim voldoende te hebben aan het huidige grondgebied’. De Denen weigerden op hun beurt een chemisch arsenaal te ontwikkelen om Tromsø van de kaart te vegen.

Tussen de Scandinavische landen woedt al sinds de 18e eeuw een uitzichtloze vrede. De humanitaire situatie in de landen is inmiddels jaloersmakend. Het onderwijs is van bovengemiddeld niveau, kinderopvang is gratis en de vrouwenemancipatie is ver gevorderd.

In de beide landen beginnen troepen zich op te maken hun rust voort te zetten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind het vooral verschrikkelijk voor de kinderen van beide landen. Die hebben toch recht op een normale jeugd en opgroeien onder normale omstandigheden. Elkaar uitschelden, haren trekken en bedreigen op het virtuele schoolplein hoort daar ook gewoon bij!
Is GIRØ-NL08INGB0000000555 al opengesteld t.b.v. noodhulp?

Reageer
gravatar

En het is zo makkelijk ! Gewoon wat “valse-vlag” acties en de denen en noren hebben goed de pest aan elkaar. Nou is de vlag van Qatar met die gemene scherpe tanden behoorlijk vals, maar dat bedoel ik niet.

Noorwegen moet stiekem een gigantische bronzen replica van het zeemeerminnetje op het ijsstadion in Hamar gooien en de denen de schuld geven.

En de denen dienen, in rode schaatspakken gestoken lieden, klappen te laten uitdelen met hun klapschaatsen, in Kopenhagen en de noren daarvan beschuldigen.
Dat schept de juiste atmosfeer voor een frisse en vrolijke oorlog.

Reageer
gravatar

Willie Post, helaas lukt het niet om antwoorden aan de betreffende reacties te hangen waarvoor mijn welgemeende(?) excuses.
Ik snap je stelling niet waarin je zegt: “Geweldig, hopelijk wint de humor van agressie”.
Helaas zien we tegenwoordig veel te weinig agressie en lijken we een samenleving van mietjes te worden. Hoe meer agressie hoe beter, dat kan niet genoeg geschreeuwd en er in getimmerd worden. Waar woont u eigenlijk? Ik bedoel hier verder niets mee.

Reageer
gravatar

Middelerwijl, met alle respect, bombarderen ze ons met crimi’s waarin de Saga’s en Sarah’s hier zelfs de sterkste mannenharten veroveren. Dat de SGP Rutte nog niet gemaand heeft deze stormloop van noorvrouwen een halt toe te roepen is toch wel vreemd toch!? Ze kennen god noch gebod en ontnemen de man zijn natuurlijke bovenplaatsing.

Reageer
gravatar

Feitelijk is dit de ergste gebeurtenis niet, Vrede is goed, maar we moeten niet vergeten dat het wel belangrijk is dat de inwoners van beide landen toch af en toe ruzie hebben. Anders kun je elkaar nooit de schuld van conflicten geven. Waar het om gaat is dat de juiste bevolkingsgroepen van de verschillende landen met elkaar in botsing komen. Maar waarom zou dit perse op elkaars grondgebied moeten plaatsvinden ? Vakantie biedt toch de perfecte uitkomst ? Zend gewoon de juiste groepen mensen naar een passende vakantielocatie, spreek het tijdstip af waar je met 40 tot 50 man aan het knokken slaat en je kunt draaien met die camera’s ! Uiteraard kunnen dit ongeveer dezelfde soort bevolkingsgroepen zijn, maar 2 compleet verschillende groepen zijn zo af en toe ook wel zo creatief.

Reageer
gravatar

Precies wat wij in Apelfoort ook nastreven! Wij onderhouden ook al heel erg lang zeer vreedzame betrekkingen met zowel Amersfoort als Apeldoorn. En dat zouden meer mensen dienen te doen!

Reageer
gravatar

Vrede is ook zo saaaaaaaaaaaai en slaapverwekkend.

Ook voor journalisten is er niets aan als er vrede heerst.

De spanning in Soedan, in Afghanistan, in Syrie, in Oekraine.
Dat alles moeten ze dan missen als er geen oorlog is.

Knevel en van de Brink hebben dan ook niets om over te praten.

Kortom, de moderne mens (evenals de prehistorische) kan niet zonder oorlog.

Willen we nooit meer oorlog dan is er maar één oplossing:

Vanaf nu, 2014, stoppen met de menselijke voortplanting, dan zijn we binnen pakweg 100 jaar, van alle problemen in de wereld af.

De voortplantingstechnieken zijn niet uit den boze, maar er mag geen resultaat meer worden geboekt.

Reageer
gravatar

Jeettje,

Zo te zien valt dat nogal mee, zeker in verhouding met ons, agrariërs.

gravatar

Waar is de geest van de wakkere noormannen gebleven ? Wedden dat ze nu alcoholvrij bier uit hun motorhelmen drinken en maagden hooguit kietelen ?
Nee, dat wordt niets met een oorlog; verder dan een internationaal kussengevecht komen ze niet. Maar goed, dat kan ook spannend zijn en wellicht dat een stokoude deelnemer zich toch doodlacht en de strijd nog enige dramatiek geeft.

Reageer
gravatar

Ha Oele,

Ja ik voel met je mee, wat de iets ingedutte mentaliteit op de Europese Noordkaap betreft. Hoewel maagden ‘kietelen’ natuurlijk ook hartstikke leuk kan zijn, ook een Noorman hoeft niet altijd meteen met zijn knots in de weer. Alcohol dient wel weer een rol te spelen. Voor het verliezen van het kussengevecht, of het vergeten van de stand;

— adje desinteresse! —

gravatar

Gelukkig biedt de russische stad Sochi binnenkort ruime mogelijkheden voor een ongewapende strijd. Wellicht dat dan met wat arbitrale willekeur en enkele uitgelokte incidenten bij de Noordse Combinatie en/of het curling de basis voor een gezellig ouderwetse oorlog gelegd kan worden?!

Reageer
gravatar

Hun voedelsituatie is slechter dan de Hollandse. De meeste Noren draaien op vis en vodka. In Nederland is er gewoon meer keus qua vreet. De prijs voor Zeeuwse Mosselen is in Noorwegen niet van de poes ‘k denk zeker 5 kronen voor een kilo.

gravatar

Potverdepotver. Wel een dure Öresundsbrug laten aanleggen in 2000 zodat een wederzijdse invasie makkelijk uitgevoerd kan worden (Zweden blijft uiteraard neutraal) en dan nog geen oorlog willen voeren. Ik zeg: Niet goedschiks dan kwaadschiks: We drijven beide partijen de Öresundsbrug op, en met Webcams kunnen we de lifebeelden volgen. Vechten zullen ze! Stelletje slapjanussen. Vechten voor je Euro subsidie

Reageer