Rijksmuseum opnieuw heropend

Directeur Wim Pijbes wil 12.000 extra bezoekers trekken

Komende zomer wordt het Rijksmuseum opnieuw heropend. De directie hoopt zo extra bezoekers aan te trekken. Vorig jaar april werd het Amsterdamse museum ook al heropend; toen trok het meer dan 20.000 geïnteresseerden. De heropening van dit jaar is op donderdag 17 juli.

Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum, tempert de verwachtingen: “Vorig jaar was het natuurlijk zo’n groot succes omdat we het toen al tien jaar niet meer hadden heropend. Dat aantal zal niet haalbaar zijn, maar de ambitie is toch om 12.000 extra mensen naar ons toe te trekken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is een wat late, maar toch nog actuele overweging: Wim Pijbes heeft in de tien jaar van sluiting van Het Rijks niets hoeven doen. Hij kon zijn dagen thuis “werkend” of koffiedrinkend, met beide voeten op zijn bureau, doorbrengen. Terugbetalen van boven-Balkenendig salaris en bonussen? Of valt hij onder de algemene amnestieregeling voor bankiers?

Reageer
gravatar

Een flinke brand zou goed zijn voor de economie. En al die verouderde systeemkunst die daar hangt… Het is meer hersenspoeling dan spiritverheffend. De oude kliek die feest wil blijven vieren. Samen met de meute braafbetalende bezoekers. Weg ermee!

Reageer
gravatar

In dat geval zou ik een Roemeense familie kunstverzamelaars willen aanbevelen. Ze schijnen een opzienbarende collectie Rotterdamse kunst verzameld te hebben. Tentoonstelling daarvan hoeft niet zoveel ruimte te kosten en het scheelt enorm op de energierekening.

gravatar

Nachtwacht opnieuw geschilderd, nu met Sikkens verf op waterbasis,
is beter voor het milieu.

Anatomische les opnieuw gegeven, met de medische technieken van 2014. Kosten van deze les vallen binnen het basispakket.

Melkmeisje van Vermeer nu met houdbare melk van de Jumbo. Aanbieding 2 halen,1 betalen.

Staalmeesters van Rembrandt nu gesponsord door Tata Steel voorheen Hoogovens.

Joods bruidje: huwelijk nu ook opgesteld voor gelijkslachtigen en moslims uit de Palestijnse gebieden

Reageer
gravatar

Johan van Oldebarneveldt nu op de elektrische stoel

gravatar

Om meer publiek te trekken hebben wij besloten bn’ers van naam aan te trekken voor een optreden. Namen zijn o.a. Jan Smit, Jeroen van der Boom en Frans Duijts.

Reageer
gravatar

Op dit lok-artikel reageer ik maar niet, want het zou zo melig worden, dat de Speld ongetwijfeld niet voor de gevolgen zou kunnen instaan. Brrr…

Reageer
gravatar

Dan wordt het wel eens tijd om er echte kunst neer te hangen in plaats van dat geklungel van Rembrandt en andere geesteszieken die we nu gedwongen worden goed te vinden. Waarom kunnen er geen volières in het museum staan zodat er wat interessants bekeken kan worden terwijl we net doen of we van die schilderijen daar houden?

Reageer
gravatar

Mwah, maakt u zich geen illusies: ze hebben al die tijd er over gedaan om een badkuip voor het gebouw te zetten om het aan het gezicht te onttrekken, en het is niet eens een jacuzzi geworden, dusss ………

gravatar

Een idee wellicht, niet al te begrotelijk ook: een paar vierkante meter pindakaas in een bak op de grond?
Dat is pas kunst, zeker als een kleuter er lachend doorheen gaat rennen en het kunstwerk vervolgens voor vele duizenden ‘hersteld’ moet worden.

Tenminste, met genoeg champagne op kan ik er wel om lachen.
Nog even geduld tot de feestelijk opening; we zullen zien..

Een volière is op zich een leuk idee, het begin is er maar met wat vogels of eekhoorns erin, beetje aankleden met takken, schors, plantjes enz. toch stukken boeiender.

Ik spreek uit ervaring; mijn eerste kamervolière vond ik ook saai tot ik er zelf wat leven inbracht, letterlijk.
Ik denk er hard over om er weer een aan te schaffen; de bodem bedekken met pindakaas, vogeltjes erin et voila: in één klap volière, vogels én kunst in da house. Daar kan je nog een Haagsch mee bluffen!

Ik ben alleen zo bang dat de vogels het pindakaaskunstwerk gaan verzieken.. geen kromsnavels in mijn kunstwerk, zoveel is zeker.

Van Gogh had er vast om kunnen lachen, al deed hij dat niet vaak, hij kon het wel hoor!! Overigens voel ik ook steeds vaker de behoefte mijn oren (beiden!!) eraf te snijden; is dat gek?

Wie dwingt u overigens schilderijen mooi te vinden?
Ik ben wel gedwongen ze te bekijken, ooit, van een nare leraar maar ik hoefde alleen een mening te hebben, onderbouwd graag, als bewijs dat ik was geweest.

Blijft over een partner..

Iets assertiver mag wel; zeg gewoon NEEN tegen uw partner als u wilt vogelen in het weekend maar weer mee moet naar een museum.
Of ga -als compromis- naar Avifauna, ook leuk en volières zat!!

gravatar

Neuh, pindakaas is zo afgezaagd. En trekt vooral muizen aan. Probeer het eens met Orange Marmalade: ook nog eens een vrolijke kleur naast de frisse geur. Een paar vleesetende vogels en het blijft jaaaren liggen.

gravatar

Haagse dame,

Aansluitend op uw bericht, kan ik u vertellen, dat op dit moment een pot pindakaas liggend in een houten stellinkje de grote rage is. Zie hier een betaalbaar exemplaar, althans de pindakaas en de vette bol in het netje zijn niet duur.

Het grote voordeel is, dat u de pindakaas niet hoeft uit te smeren.

gravatar

Natuurlijk!
Vleesetende vogels, het is zo simpel..
Scheelt ook weer gesjouw met vogelvoer; de fruitvliegjes vliegen nu al druk rond op de plek waar de volière ooit komt te staan.

En dan te bedenken dat er alleen een fruitschaal staat. Leeg.

Alleen nog kijken hoe ik ze zindelijk kan krijgen en ik hoef er niks meer aan te doen, nooit, als was het een schilderij dat -eenmaal af en klaar, niks meer aan doen- honderden jaren kan blijven hangen mits de luchtvochtigheid niet te veel schommelt.

Evt. eens per jaar de marmalade en vogels die het niet meer doen vervangen heb ik er wel voor over.

gravatar

Ach Heer Steeds, ik had uw suggestie nog niet gelezen..

Helaas, de pindakaas is alweer van de baan, het is inderdaad een rage en o zo handig maar om Haagsch te kunnen bluffen kom je niet ver met iets wat veel mensen al hebben…

Als je dit vogelvriendelijke kunstwerk in je tuin of balkon hangt zitten er overigens binnen een uur 20 halsbandparkieten (of een veelvoud daarvan) te schreeuwen om méér!

Lijkt leuk & handig, tot je gaat beseffen dat ze al losbarsten bij zonsopgang.
Nu nog geen probleem maar in de zomer wel degelijk..

gravatar

Wat kunnen we verwachten qua hapjes en drankjes?
Dat geeft voor mij de doorslag om al dan niet te gaan..

Als de catering verzorgd wordt door dezelfde firma die de nieuwjaarsborrel op het Haagsche stadhuis regelt ben ik van de partij!
Prima champagne, uitstekende hapjes warm/koud, dat kun je dan verwachten.

Dat daarna de boel moet sluiten wegens een cashflow probleem(pje) is alleen maar mooi meegenomen; een reden om na flink gespaard te hebben de boel weer feestelijk open te gooien.

Hoeveel jaar daar overheen gaat… pff geen idee en kan me niet schelen ook.
Proost!!

gravatar

Uit kringen rond H.K.H. prinses Beatrix heb ik zojuist vernomen dat hare majesteit heeft verzucht: “Hè, nee, opnieuw? Dan wordt het ‘n toneelstukje.”

gravatar

Het Rijksmuseum zal sluiten op de avond van woensdag 16 Juli, en dan in de ochtend van donderdag 17 Juli weer heropenen.