Lokdorpen moeten scheefwonen aanpakken

‘Wie een huurcontract tekent, wordt op straat gezet’

De overheid start dit voorjaar met de bouw van vier lokdorpen. De dorpen bestaan uit riante gezinswoningen met een opvallend lage huur, waardoor scheefwoners op heterdaad betrapt kunnen worden. Het is nog onbekend wat de loklocaties zullen zijn.

De lokdorpen Bronkenhout, Pekelwolde, Brenk en Badhoevedorp moeten in februari 2015 klaar zijn. In de nieuwe lokgemeenten zullen zowel rijtjeswoningen als vrijstaande huizen en flats verrijzen. Ook zal elk dorp plaats bieden aan winkelcentra, parken, synagoges, een oorlogsmonument, een betaald voetbalorganisatie en een Noorderdierenpark Emmen met vlindertuin.

Volgens waarnemend loklocoburgemeester Leco Verduyn wordt het op deze manier eenvoudiger om huurprofiteurs in de kraag te vatten. “Door minima in te huren als lokburen, is het alsof ze in een gezellige wijk aankomen. Zodra de scheefwoner zijn huurcontract tekent, zetten we hem op straat.”

De lokdorpen zullen goed bereikbaar zijn vanaf de snelweg. Scheefwoners zonder auto kunnen gebruikmaken van busverbindingen of een directe treinverbinding tussen de vier dorpen.

Het bepalen van de precieze locaties verloopt nog stroef. Inwoners van de wijk EVA-Lanxmeer in Culemborg maken bezwaar tegen de bouw van Badhoevedorp in hun regio. Ze zijn bang dat de lokdorpen ‘verkeerd volk’ aantrekken. Inwoonster Tanja de Vries: “Straks komen ze ook bij ons scheefwonen.”

Verduyn wuift de bezwaren weg: “Ze krijgen er veel voor terug. Uiteindelijk hebben ook de aangrenzende gemeenten baat bij lokdorpen. Noorderdierenparken Emmen worden voor iedereen toegankelijk en bereikbaar.”

Sander van Berkel heeft al een voorcontract getekend als lokbuurman in Pekelwolde. Hij verheugt zich erg op zijn nieuwe woning: “Ik geloof in een betere wereld: ik heb altijd gestreden tegen scheefwoners. Bovendien was ik klaar met mijn huidige woonplaats. Het is fantastisch dat deze twee dingen in dit project samenvallen.”

Om de lokdorpen nog aantrekkelijker te maken, zal één van de dorpen in 2024 de Olympische Spelen organiseren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gaan we nu slim doen? Je weet toch dat je geen moer te vertellen hebt in de Haarlemmermeer en Nederland als burger, kijk maar naar de aanleg van de A-9.De gemeente trekt veel te grote schoenen aan. Ik heb zolang ik hier woon (1946) nog nooit een slimme ambtenaar c.q. wethouder gezien. Blijf gewoon dan hou je het, het langste vol en ga niet belangrijk doen. Dus regering en gemeenteraden doe wat je moet doen, je burgers beschermen. Dus niet laten zien hoe belangrijk je bent, maar wat je kan.
Daar dwing je respect mee af.

Reageer
gravatar

[…] niet. Hoewel men Henk Westbroek er flink pissig mee zou maken, was dit artikel fictief, nep, verzonnen. Het klonk zo […]

Reageer
gravatar

grapjurk..gooit visjes uit voor reacties..hele lange duim..:)
En in die lokdorpen barst het natuurlijk van de lokhoeren,de loktuinkabouters, lokfietsen en lokRoemenenparfum…
Lokwiet, lokvoer,lokeenden en alles wat verlokkelijk is.

Reageer
gravatar

Volgens mij loopt Volkert v/d G. niet terug, maar vooruit en loopt hij ook eerder vierkant of rechthoekig dan rond. Verder heeft u gelijk.

gravatar

Als rechtwoner voel ik mij behoorlijk gediscrimineerd, want niemand probeert mij te lokken, een scheve situatie, dus, die mij geen recht doet.
Kennelijk moet ik mij op enigerlei verkeerd pad begeven om gelokt te worden.
Zo, nu kunt u uw “zeurpietlokker” op mij loslaten en hoor ik er ook bij !

Reageer
gravatar

Uiteraard is dit een initiatief dat navolging verdient. Wat te denken van lok-theehuizen, lok-crea-met-kurk cursussen en dito winkels met Turks/Afrikaanse lokwaren om er allochtonen mee te vangen.

Massaal over de landsgrenzen brengen is de logisch daarop volgende stap en dan ontstaat er voldoende woonruimte voor al die mensen die nu door scheefwonende buitenlanders onmogelijk aan een betaalbaar dak op vaderlandse bodem kunnen komen.

Zo lossen we op voortvarendheid wijze een paar grote problemen uit de wereld. Hulde dus voor dit plan!

Reageer
gravatar

Hèhè, als jij nou eens in die wijken gaat wonen met al je vriendjes … jou het land uitkeilen, en dan kijken of je nog steeds zo enthousiast bent over wat je je naaste medemens wilt aandoen …

gravatar

Zeg loknaamkaper,

Ga jij mij hier een beetje demoniseren? Daar tuin ik niet in! Ik heb helemaal geen loklandgrenzen nodig. Als je dat maar weet.

Mijn lokbelnummers vertellen mij al genoeg!

gravatar

Kamp en Dijsselbloem gaan een nieuwe belasting tegen scheefwonen invoeren, te beginnen in Groningen, want door al die aardschokken woont meer dan de helft van de Groningers al een hele tijd scheef.

Dus de toegezegde 1,2 miljard kan dit kabinet in de zak houden, want dat zou betekenen dat de Groningers een scheeftoeslag zouden ontvangen.

En wat krom is , zal nooit recht worden, dat is het credo van deze regering.

Reageer
gravatar

die Sander van Berkel, ik zou niet in zijn schoenen willen staan. dit vraagt om problemen!! buiten dat, hij gelooft in een betere wereld, kun je dan niet beter het terrorisme aanpakken? dat in plaats van willens en wetens je eigen dierensoort te verraden!!

Reageer
gravatar

Martijn, volgens mij is het juiste woord: burgemeesterlokker. Deze lokker houdt zich onledig met het lokken van politici die met valse pretenties het burgemeestersambt begeren.

gravatar

Heer Steeds,

In onze gemeente zijn inmiddels een wethouderlokster en een raadslidlokduo aangesteld. Volgens burgemeester Ton Rombouts is het de bedoeling om juist capabele raadsleden en wethouders aan te trekken. Daaraan schijnt een groot gebrek te zijn.

Zo kan het dus ook.

gravatar

Inderdaad beste Boschkabouter,

Zo kan het ook. Dus waarom die lokdorpen opzetten om louter illegale scheefwoners te betrappen, als men er ook capabele scheefwoners mee kan aantrekken.

gravatar

Dat lijkt me een goede zaak heer Steeds. Hier in Utrecht zijn wij eindelijk verlost van een Wolf waar de PvdA zich nog lang voor dient te schamen.. Het preventief weglokken van dergelijke, nauwelijks verholen, Haagse baantjes-jagers is het bouwen van hele dorpen wel waard!

gravatar

Wat ik niet begrijp is dat ze niet steeds twee huizen met scheefwoners naast elkaar zetten, met de scheefzakkende kanten naar elkaar toe zodat ze niet verder kunnen zakken. Simpel toch? ik bedoel maar, als ík dat al kan bedenken…..

Reageer
gravatar

Ik heb zojuist vernomen dat er door digitale kinderlokkers behoorlijk wat vmbo pubers lekker worden gemaakt om de wijk te bevolken.
Op deze manier hoopt men de collaborerende minima de mogelijkheid te bieden om te voldoen aan hun participatieplicht, zoals papierprikken en vuilnisbakken te blussen.

Reageer
gravatar

De reden is uiteraard de gegronde angst van de lokminima dat ze straks een echte baan aan moeten nemen, waardoor ze zelf in fete ook week scheefwoners worden. Je moet die minima wel lokken om mee te werken natuurlijk.

gravatar

Dit lijkt mij een lok-artikel om min of meer melige reacties, zoals deze, uit te lokken en keihard af te straffen. Het “hoe” is nog een verrassing.

Reageer
gravatar

Dat dacht jij maar! Mijn loklokreactie namens de Reactieraad was een lokreactie voor lokreacties. Het is begrijpelijk dat we lokreacties niet appreciëren. Ze zijn echter zonder een loklokreactie niet te betrappen.

gravatar

Beste Xerxes,

U brengt ons van de Groep Professionele Scheefwoners (GPS) op een goed idee en wel lokdorpen voor lokdorpoprichters.

Het zal ze leren!

gravatar

Ik ga een landelijke keten van lokwinkels aanleggen die klanten naar binnen lokken teneinde ze verlokkelijke producten aan te smeren, waarvan ze bij het verlaten van de lokwinkel al spijt hebben. Maar verkocht is verkocht bij mij.

Reageer
gravatar

Zeg “meneer” de ondernemer,

Zulke winkels bestaan al.

De bekendste heet Bekijksjop, die opvallend genoeg het hele jaar door “leegverkoop” houdt, maar nooit leger wordt. Die in het hele land “verbouwingsuitverkoop” houdt als ergens in een magazijn een stelling een centimetertje moet worden verplaatst. Die reuzengroot vanaf de winkelramen schreeuwt, dat “alles weg moet”, alsof andere winkeliers menen dat er bij hen niks weg mag.

gravatar

Belachelijk dat ze nieuwe lokdorpen voor scheefwonen gaan maken.
In Groningen kan iedereen scheefwonen voor bijna geen geld, en de komende jaren krijgen deze mensen nog miljarden huursubsidie ook nog!

Reageer
gravatar

Ik stel voor om in Almere een lokschaatsbaan aan te leggen om schaatsers die een scheve schaats rijden, op heterdaad te kunnen betrappen.

Reageer
gravatar

Dat is een verrekes goed idee zus.

Buiten het scheefschaatsseizoen kan de schaatsbaan worden gebruikt als lokbaan voor de slachtoffers van de scheefgegroeide conjunctuur.

gravatar

Paulusje,

Als ik het goed begrijp, is jouw lokbaan tijdens het scheefschaatsseizoen bestemd voor het lokken van bankiers en buiten dat seizoen voor het lokken van hun werkloze slachtoffers.

gravatar

Het klinkt weinig aanlokkelijk. Ik woon al jaren scheef maar dat hou ik geheim voor mijn buren. Die verdenk ik ook van scheefwonen, al ontkent hij dat altijd stellig. Dat vind ik prima, maar in zo’n lokdorp wéét je dat je buurman scheef woont. Dat lijkt me ondraaglijk.

Reageer
gravatar

Lokvolk in een lokland….met lokeenden, lok oma’s, lok homo’s en lok tieners om de horeca te controleren..kortom er wordt veel gelokt….
Nederland -lok land !

Reageer
gravatar

Jarenlang staan hier in Apelfoort al een aantal gestutte woningen die op wat drassige ondergrond scheef staan. Zonder die stutten dreigen ze om te vallen. Wij hebben dus echt niets tegen scheefwoners. Integendeel, wij vinden dat ze gestut dienen te worden!! 😉

Reageer
gravatar

Ow! wat een in-slecht, ongeëvenaard duivels plan. Mijn complimenten !

Vervang de plaatsnaambordjes van de Blauwe Stad door Pekelwolde, doop Slochteren om in Bronkenhout en klaar is Henk.
De NAM doet de rest.

We heffen het glas, pompen ons gas, en alles bleef zoals het was.

Reageer
gravatar

**Advertorial**

Dit lokdorp is mede tot stand gebracht door een consortium van uw betrouwbare Systeembank, graaiende makelaars en …….. (vul in!) * overheid.

*Prijsvraag! Wie het leukste antwoord heeft, maakt kans op twee maanden extra aflossingsvrij wonen, met doorlopende rente, indien uw huis u meer dan 25% financieel onder water staat. Vraag er naar bij uw Centrale Bankier!
.

Reageer
gravatar

Het lokdorp Badhoevedorp is al jaren geleden gebouwd en heeft ook prima vliegverbindingen.
Overigens vrees ik voor het voortbestaan van het Noorderdierenpark Emmen in Emmen, dat vanaf februari 2015 zal worden geconfronteerd met forse concurrentie door naäpen (en na nakamelen, nazebra’s, nagiraffen, enz.).

Reageer
gravatar

Om mijn plekje veilig te stellen woon ik voorlopig al op de lokcamping van Brenk waar de prijzen opvallend laag zijn en geen kampeerkaart vereist is. Het enige nadeel is de regen maar je ken niet alles hebben.

Reageer
gravatar

Lekker uitwonen in Poelepoelepoelwijk. Compleet met lokdames en -heren, lokkinderen en een goede bereikbaarheid. Een treinstation met scheeflopers en op het plein ervoor is ruimte voor enkele loksolexen. Kortom: Wordt u gelokt, dat zit u behoorlijk scheef. Almere, je zult er maar wonen!

Reageer