Kabinet heft noodtoestand op

Ook avondklok niet langer van kracht

Het kabinet heeft de noodtoestand opgeheven die in 1853 was uitgeroepen. Ook de avondklok die destijds werd ingesteld door het eerste kabinet-Thorbecke is binnenkort niet langer van kracht.

De noodtoestand werd vorige week ontdekt door ambtenaren op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens historicus Ronald Vermaat is het onduidelijk waarom Thorbecke de noodtoestand afkondigde: “We weten alleen dat het in al die jaren nooit is teruggedraaid. Dat betekent dat de Nederlandse regering de afgelopen 160 jaar helemaal geen parlementaire toestemming had hoeven vragen voor haar beslissingen.”

Premier Rutte is blij dat de orde hersteld is: “Het opheffen van de noodtoestand is een belangrijke modernisering van onze maatschappij en een waardevolle stap richting een veiliger Nederland.” Wegens administratieve redenen kan de avondklok pas volgende week officieel opgeheven worden. Tot die tijd mogen burgers hun huizen niet verlaten tussen 19:00 uur en 08:00 uur.

De oppositie is kritisch over het kabinetsbesluit. Volgens SP-leider Emile Roemer is het nog maar de vraag of Nederland de nieuwe situatie aankan: “Het is een oliedomme beslissing. Sinds 1853 hebben we geen enkele ervaring met een situatie zonder noodtoestand. Het is bovendien onverantwoord: als half Nederland volgende week overstroomt, kun je de noodtoestand opnieuw afkondigen. Dan blijven we bezig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het zal mij niet verbazen als er binnenkort feiten boven tafel komen over illegale politieke beslissingen, welke in het verleden zijn genomen en die wegens het van kracht zijn van de nooit opgeheven wet, niet vervolgd kunnen worden.

Reageer
gravatar

“Nood breekt wet” zegge men dan. Dus mensen, zolang de noodtoestand nog geldt zou ik zeggen: neem het er van!

Reageer
gravatar

Zeer discutabele beslissing van onze Premier, gezien het draagvlak van de huidige regering lijkt het er dan ook op dat het kabinet zich met deze maatregel populair tracht te maken. Ik vrees dan ook dat het niet gaat werken, er was sowieso niemand die zich er aan hield en dat is tekenend voor het gezag van de huidige regering, terwijl ze dar juist zo hard voor gewerkt hebben. Straks gaat het buitenland denken dat dit uitbundig gevierd gaat worden en worden we binnen een week overstroomt met vrijheidstoeristen, die hier hun geld uit willen geven terwijl het seizoen nog niet eens begonnen is Dat schept verwarrende situaties in de horeca en onze arbeidsmarkt. Het bedrijfsleven zal dit afkeuren, ook de inzet van extra agenten de aankomende week, nu ze erop geattendeerd zijn dat mensen er zich nog aan de avondklok moeten houden, schept een nodeloze toestand.

Reageer
gravatar

En wie gaat, met uw premissie, dat dan weer zo fraai recenseren als u het bodemdoortrillend fluitconcert van de heer Henk K. te G.? Zijn er nog wat geïmproviseerde cadensen van u te verwachten of een enkele modulatie wellicht waarmee u de argeloze toehoorder de confutatio inwerkt?

gravatar

Ah, men moet geen recensie plegen op eigen kunsten, doch men kan gerust zeggen dat de uitvoering een monotoon getergd gepruttel zal laten horen, met soms een aanzwellend geknetter om een onheilspellend Laatste Oordeel-effect te bereiken, geheel gecomponeerd om Rutte doeltreffend uit zijn slaapje te houden.
Het betreft een vrije improvisatie van het opus 4,33 van Cage, welke nu niet in minuten maar in uren geteld moet worden.

Mogelijk dient zich nog een contralto aan, welke tijdens de cadenzen met huilende uithalen gestalte wil geven aan de impressie van naderende Walkuren.

Dat de pauzes benut zullen moeten worden met hevig en grondig ontkolen: tja, kunst is opoffering.

gravatar

Cage ontkooid van de strakke partituurvoering. Hij zou er graag bij hebben willen kunnen zijn want de sterren blijken op den duur toch wat statisch aan de notenbalk te blijven plakken.
Daarom, mocht het u lukken het ontkoolsel op wat muziekpapier uit te smeren dan wil ook het RPhO vast helpen om Ons Mark inclusief zijn persoonlijke noodtoestand in de armen van Vlad P. te drijven.

gravatar

Hier is tante Paulien rechtstreeks vanuit Athene

Hier in het verarmde Griekenland, dat momenteel voorzitter is van de EU, hebben Herman Van Rompuy, José Manuel Barroso en Martin Schulz gezamenlijk de noodtoestand in Europa uitgeroepen. Dat is het gevolg van de bestrijding van joden, moslims en inwoners van oostelijke lidstaten die Geert Wilders en Marie le Pen samen gaan ondernemen.

Er gaan hier geruchten dat Le Pen en Wilders reeds een militie hebben gevormd. De leden daarvan zouden ergens in de bayous van Louisiana zich aan het voorbereiden zijn onder de bezielende leiding van een ervaren instructeur van de Tea Party. Naar verluid zou wordt geoefend met schieten op kartonnen knieschijven. De aanhang van beide politici hebben zich op grote schaal aangemeld. Velen zijn al in het uiterste geheim enthousiast afgereisd naar de States.

Na de persconferentie die vanmiddag onverwacht door de EU is ingelast, kom ik bij u terug met een overzicht van de voorgenomen maatregelen.

Dit was tante Paulien rechtstreeks vanuit Athene.

Reageer
gravatar

Ik heb er eigenlijk nooit wat van gemerkt. We gaan elk weekend uit en dan zijn we laat op straat want om 4 uur gaat de tent dicht. Meestal staat er dan wel een politie wagen om de boel in de gaten te houden, maar die zeggen of doen niets hoor.

Reageer
gravatar

Terwijl Verhofstadt zich als als vervanger van Barroso ziet omdat de Engelsen geen bezwaar meer hebben en Oliver Reid gaat een andere hoogggeplaatste positie krijgen. WAAROM KOST ZIJN VUILZAK WEGZETTEN IN HOLLAND 3 KEER ZOVEEL ALS IN WALLONIE??? In Vlaanderen zitten we zoal in het midden daaromtrent. JE MOET VOOR JE EIGEN ZIJN GAAN DOKKEN??

En RUZIE dat ze maken over die vuilzakken! 🙂 In plaats van ze weg te zetten!!

gravatar

De Engelsen hebben Van Rompuy nooit willen hebben omdat volgens Van Rompuy ‘iedereen’ in de zwendel moet zitten. Als je alleen al ziet hoe ze in Griekenland met een auto omgaan??? Die lui komen gewoon tijd tekort voor waar ze mee bezig zijn.

gravatar

Helemaal mee eens beste Johan. Weg met dat zooitje incompetenten! Alleen de administratieve redenen die telkens aangevoerd worden staan de ophef ervan in de weg. Bah!

gravatar

En die 24-uurs economie gaat dus om administratieve redenen volgende week in. Dat zal Van der Staay & Co. leuk vinden…

Beste Kees, neem met z’n allen een weekje vrijaf om bij te tanken, volgende week moeten jullie aan de bak, ook op zondag!

Reageer
gravatar

Heel vreemd….. juist nu het Rutte cs gelukt is om vanuit een gewone crisis uit te monden in een alleszins deplorabele noodsituatie heffen ze de noodtoestand op?! Waarmee dit kabinet dus zelfs in negatieve situaties in staat is zichzelf een brevet van onvermogen toe te kennen! En Mark maar gewoon alles weglachen! Geef die jongen een permanente avondklok en rap een beetje….!

Reageer
gravatar

Als we nu gewoon heel de noodtoestand afschaffen zijn we toch helemaal klaar? Vindt het maar een op pessimisme gebaseerde wetgeving. Als je al uitgaat van een ramp en er rekening mee houdt dan wordt het natuurlijk altijd een self-fulfilling prophecy.

Reageer