Vlot geschreven artikel, speciaal voor u

Zes volwaardige alinea's met onder andere feiten en duiding

Een beginzin die meteen duidelijk maakt wat er aan de hand is. Vervolgens wat aanvullende informatie. Misschien alvast een bron, die iets zegt: “Een citaatje dus.” De eerste alinea wordt afgesloten met een zin waarvan u denkt: “Zo.”

De tweede alinea is een herhaling van zetten, bij gebrek aan inspiratie van de schrijver. Dus nog maar wat informatie. Gevolgd door weer een bron (een andere? dezelfde?) die wederom wat te berde brengt. “Dit is wat hij zegt, daarom staat het tussen aanhalingstekens.”

U als lezer bent nu het verhaal ingetrokken, maar u heeft behoefte aan een stukje duiding. Daarom bevat deze alinea geen quotes van een expert of ervaringsdeskundige, want wij gaan in onze eigen woorden vertellen hoe het zit. Het zit namelijk zo en zo. En dat weten wij, want wij hebben het gecheckt. Check het hier zelf.

Dit is natuurlijk een onderwerp dat veel mensen bezig houdt. Zo twittert Een Bekende Nederlander: ‘Kijk, ik poneer in 140 tekens een controversiële mening in de hoop op reacties #hashtag’. Daar heeft een andere Bekende Nederlander fel op gereageerd: ‘@EenBekendeNederlander Daar ben ik het absoluut niet mee eens #hashtag’. Hiermee schetsen wij een beeld van het maatschappelijk debat.

Nu moet u zelf in actie komen. Want u kunt dit artikel wel gewoon ter kennisgeving aannemen, maar wij proberen u aan te sporen om hier ook iets mee te doen. We willen u niet sturen in uw mening, al gebeurt dat toch. Bewust of niet. Dat is de kracht van de media.

In de slotalinea wordt een samenvatting geschreven van wat hierboven al is gezegd. En altijd in actieve vorm, uiteraard. Dit doen we omdat dit handig is voor u als lezer. Dan hoeft u niet al het voorgaande te lezen en heeft u toch het idee dat u wat meer weet over de samenleving. De laatste zin eindigt met fruit: banaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wil even benadrukken dat de Hoge Heren in Den Haag hier niks aan doen! Het zijn allemaal zakkenvullers en de belastingbetaler is weer de dupe. Ik onderstreep mijn mening met uiterlijke kenmerken van politici, want Kale Samson en Brilleman Rutte helpen Nederland helemaal naar de bananen! Wanneer heeft Nederland door dat dit niet langer kan??? Belachelijk en achterlijk!

Reageer
gravatar

Zou de laatste zin van een vlot geschreven artikel in plaats van met ‘banaan’, ook met ‘pisang ambon’ mogen eindigen? Behoort tot de subcategorie vloeibaar fruit, toch? Of is dat blasfemie?

Reageer
gravatar

Mensen, denk na: “Een citaat is nog geen feitelijke waarheid!” (#bekendenederlander). Hoe vlot geschreven ook, er wordt vooral geprobeerd ons op een populistiche manier een eigen mening op te dringen, die vooral gebaseerd is op niet voorhanden feiten! (zie hier: http://www.nrc.nl/feiten)

Reageer
gravatar

Iets wat allerlei anderen voor mij ook al gezegd hebben, maar dan met meer!!!! uitroeptekens!!!! Want het is toch (verontwaardigde term) dat dit zo maar kan in dit land/ in dit artikel/ in dit universum, enzovoorts enzovoort en dit vinden gelukkig velen met mij!

Reageer
gravatar

Een prangende vraag die blijk geeft van mijn ongenoegen over dit alles, en die tevens helder maakt dat ik er boven sta:
Hebben alle reaguurders niks beters te doen dan hier nietszeggende reacties te plaatsen? SCHANDE!!!!!!!
Maar tegelijkertijd laat deze reactie zien dat ik ook gevoel voor humor heb, en hip ben: 😉

gravatar

Een late reactie die niemand leest.

Reageer
gravatar

Ha, zo zie je maar weer waar dat toe leidt..

gravatar

Om anderen jaloers te maken of mezelf te bevestigen in mijn beslissing wil ik nog even kwijt dat ik zo blij ben dat ik geëmigreerd ben, want dit soort wanpraktijken heb je hier dus echt niet!

Reageer
gravatar

ik denk dat ik mij nochtans beter in had moet lezen in bovenstaande materie om er banaan van te maken.Desondanks vind ik dat ook mijn mening telt ondanks dat ik dat niet in # CAPS en !!!! van de daken schreeuw. Een waardevolle/loze aanvulling op het algemeen maatschappelijk debat. en daarom poneer ik de stelling: niet banaan maar chocolade! ps kan ik mij nog inschrijven voor de reactiedag?

Reageer
gravatar

En ik maar denken dat een banaan zich nooit met zoiets zou bezighouden. Waar moet dat naar toe met de groenten en fruit in Nederland!.

Reageer
gravatar

Ik vind mezelf heel origineel en grappig en ik merk terecht op dat iedereen krampachtig probeert te reageren in de stijl van dit artikel. Ik vind dit lachwekkend kinderachtig en ik stel een belerende retorische vraag in de trant van: waarom moet iedereen weer zo nodig aanhaken bij iemand die iets leuks doet en waarom kan niet iedereen gewoon zijn eigen leuke artikel schrijven?

Reageer
gravatar

Ik mis in het voor het overige uitstekende artikel toch iets. Je moet als kritische lezer namelijk altijd iets missen. Dat doe ik dus.

Reageer
gravatar

Vind het toch wel wat saai. Mogelijkerwijze kunnen er volgende keer wat woorden door elkaar geknutseld worden om het wat levendiger te houden.

Reageer
gravatar

Zo kan het ook! Zie de link.

Daar hoef je geen drs. voor te zijn maar het is wel mooi meegenomen.
Iedereen tevreden, u ook groentenboer?

Dan ga ik nu slapen, na een banaan vol tryptofaan moet dat lukken, ik ben geslacht!

(niet echt geslacht; meer als in ‘doodmoe’ voor de bewoners van het buitenste buitenbos die deze uitdrukking niet bezigen)

http://youtu.be/KsK423N-z7Y

En voor alle volledigheid:

http://www.banaangezond.nl/

gravatar

Wedden dat de schreivers van dit waardelooze stuk ook op je linkse joernalistenkerk hebben gezeten? Van ons verspilde belastinggeld waar wij krom voor moetten ligen!!!!!!! Omdat ze te dom zein om voor Geensteil te werken voor hardwerkende nederlanders.

Reageer
gravatar

Waardeloos??

Ikzelf was erg onder de indruk van de kwaliteit van dit stuk. Een heldere uiteenzetting, keurig geordend. En dan dat zelf in te vullen onderwerp.
Geweldig!
Een dergelijk niveau vind je het niet meer in de MSM tegenwoordig.
Een Purlitzer prijs waardig.

gravatar

Hut verbaasd mu dat niemant in de gatten heefd dat de NSA en de AIVD natuurleik agter dit berigt zittuh. Van iedereen die geracheerd heefd is nu al hunnie gegevens bekend die worden verkogt aan een buitenaardse ;partij die op hut pund staat de wereld over ter nemen. Maar als ju je peesee of GSM nu in aluliliumvolie verpakt is er niets aan de hant.

O ja, voor ferdere invo: SMS BAN AAN naar mei.

Reageer
gravatar

Typisch weer zo’n drammerig links verhaal! Wel de zere vingers op de klepel leggen aan de grote klok maar niet de belangrijkste vraag beantwoorden: waarom is de banaan ….

gravatar

Dit is een vileine en chagrijnige mening waarin ik laat zien dat ik boven de materie sta. En als ze meer willen weten, kunnen ze mijn boeken lezen. Die zijn daar en daar te krijgen.

Reageer
gravatar

Leden van de Reactieraad,

Maandagmorgen als eerste agendapunt dit wanproduct, zodat ik maandagmiddag met de ceo en de chrmo kan overleggen over een hartig woordje met de beide auteurs over hun toekomst buiten De Speld.

Bovendien kunnen we het hebben over de opvolging van de Koppenzetter.

Ik verwacht van u de gebruikelijke instemming,

De Hoofdreacteur

Reageer
gravatar

En als je al aan het begin banaan roept, kan je daarna de rest rustig overslaan: Banaan! Goed idee.

Reageer
gravatar

Oei, oei, Pieter ‘t Hoen en Thom Groot Nibbelink,

Hier komen jullie niet mee weg vrees ik.

Vrijdagmiddag een voorschot gekregen van de cfo om voor de zaterdagmiddag “een vlot geschreven artikel, speciaal voor de lezers van De Speld” gereed te hebben en wat brouwen jullie ervan bij duaal gebrek aan inspiratie in de daardoor ontstane nijpende tijdnood na gebruik van geestverruimende middelen tijdens daardoor veroorzaakte ginnegapbuien en uit pure baldadigheid? Een stuk geouwehoer van de eerste orde, als je van onderaf rekent.

Gelukkig mist men in een land zo vol werklozen een tweetal brodeloos geraakte schrijvers niet.

De Hoofdreacteur

Reageer
gravatar

Ook gij Koppenzetter!

Er staat een “d” teveel boven mijn vorige bericht!

De Hoofdreacteur

gravatar

Als mosterd na de maaltijd komt dan #SpuitElf aangerend en roept dat het allemaal de schuld van de buitenlanders is en dat als Pim nog had geleefd, de moord op Pim nooit gebeurd zou zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Want 1 uitroepteken is nooit genoeg.)
maar dan wel vol met taalfouten geschrijvdt en zonder enige hoofdletters puntjes of andere enge zaken natuurlijk ik vindt zowizo dat het allemaal onzin is en kk fuckerdefuck en zo dus

Reageer
gravatar

Geachte redactie van GeenStijl/Joop/Viva/Speld/anders n.l. ……..,

Dit artikel is volkomen [bezopen/raak] en daarom wil ik mijn [ongenoegen uiten bij/complimenten geven aan] de auteurs! Zelden komt het voor dat een artikel het onderwerp zo [negatief/positief/saai] benadert. De genoemde feiten zijn volkomen [weerlegbaar/accuraat/rond] en dat is een grote [schande/zegen]! Verder is de [grafiek/foto/illustratie/banaan] bij het artikel [buiten proportioneel/wetenschappelijk aangetoond/onzichtbaar].

Normaal reageer ik [niet/altijd] maar deze [misstand/prestatie] moet benadrukt worden!

Reageer
gravatar

In automatisch vertaald nederlands laat ik weten dat ik de onderwerpen in dit bericht van groot belang vind en dat uw website mijn interesse heeft gewekt. ik laat weten dat de site vaker op mijn bezoek zal kunnen rekenen.
Verder laat ik weten dat http://www.wijproberenietsteverkopen.com interessante informatie bevat over de genoemde onderwerpen in het uitstekende artikel.

Reageer
gravatar

Nu heb ik al drie keer dezelfde reactie geplaatst, hoewel die niet op het stuk slaat en trouwens ook niet op de voorgaande reacties en sowieso nergens op, en nou word ik alweer genegeerd. Hoe vaak moet ik dat nog herhalen? Zo ga je vanzelf Dinges stemmen, want ben ik nou gek of hoe zit dat.

Reageer
gravatar

Ik meng mij ook in de discussie, maar heb natuurlijk niet alles gelezen. Ik voeg dus niets toe maar hergebruik een uitdrukking (over hoge heren in de regeringsstad) die ik onbewust uit een eerdere reactie heb opgepikt.
Dit tot grote ergernis van de lezer die wél alle reacties heeft doorgenomen. Ja, u dus.

Reageer
gravatar

Deze reactie bevat enkele irrelevante citaten en zogenaamde feiten. Ze zijn middels copy-paste bijeen gesprokkeld op het wereldwijde web. . .

Marokko en/of Nederlanders lijken er slecht af komen in dit verhaal, hoewel dat niet met zekerheid gezegd kan worden vanwege de onbegrijpelijkheid. . .

Eventuele door mij zelf geproduceerde teksten bevatten een ongekende hoeveelheid taalfouten en aanwijzingen dat ik van Aglerijns oorsprong ben . . . .

Deze onbegrijpelijke reactie wordt nodeloos herhaald, ook weer middels copy-paste . . . .

Reageer
gravatar

Deze reactie bevat enkele irrelevante citaten en zogenaamde feiten. Ze zijn middels copy-paste bijeen gesprokkeld op het wereldwijde web. . . .

Marokko en/of Nederlanders lijken er slecht af komen in dit verhaal, hoewel dat niet met zekerheid gezegd kan worden vanwege de onbegrijpelijkheid. . .

Eventuele door mij zelf geproduceerde teksten bevatten een ongekende hoeveelheid taalfouten en aanwijzingen dat ik van Aglerijns oorsprong ben . . .

Deze onbegrijpelijke reactie wordt nodeloos herhaald, ook weer middels copy-paste . . .

Reageer
gravatar

Deze reactie bevat enkele irrelevante citaten en zogenaamde feiten. Ze zijn middels copy-paste bijeen gesprokkeld op het wereldwijde web. . . .

Marokko en/of Nederlanders lijken er slecht af komen in dit verhaal, hoewel dat niet met zekerheid gezegd kan worden vanwege de onbegrijpelijkheid. . .

Eventuele door mij zelf geproduceerde teksten bevatten een ongekende hoeveelheid taalfouten en aanwijzingen dat ik van Aglerijns oorsprong ben . . .

Deze onbegrijpelijke reactie wordt nodeloos herhaald, ook weer middels copy-paste . . .

Reageer
gravatar

Verdraait het onderwerp naar een maatschappelijk gevoelig item zijnde D.Stapel en zijn standaardwerk ‘plagiarism, everybody does it’ en spreekt daarbij tot lieden, niet behorende tot het weldenkende deel van deze samenleving om derhalve te suggereren dat wat hij zegt en denkt door iemand wordt opgepikt en dan geciteerd wordt en herhaald.

gravatar

Schandalig dat ik hier – volstrekt out of context – geciteerd word in de eerste alinea. Zonder enige bronvermelding! Een typerend gevalletje luie journalistiek. Nu gaat de doorsneelezer ook nog denken dat ik ‘Zo’ heb gezegd na het correct geciteerde ‘Een citaatje dus’. Dat is pertinent onwaar.

Reageer
gravatar

Marnulletjes, krijgen wij net een vlotlezend leeswaardig artikel vol duiding en feiten aangeboden, ga jij dat nu toch niet verknallen met rare vragen en vergelijkingen?

Neen, de Solex is geen brommer en andersom. De Solex is een rijwiel met hulpmotor zoals door de wet bedoeld, omschreven en weerspiegeld op de verkeersborden.

Senseo is geen zuivere koffie omdat koffie naar koffie smaakt, en niet naar Hema-parfum en zeepjes.
Vraag het Annie maar.

gravatar

Ik heb er even over moeten nadenken, weet nu dat ik niets echt zeker weet…
Echter één ding staat zo vast als een huis: als je het mij vraagt(Marg00tje):

Koffie dient naar koffie te smaken.

Niet naar afwaswater, sterke thee, parfum, toiletblokjes, wierook, geurkaarsjes, bronwater, haarlak of nagellakremover.

Koffieboon!

En, vooruit: banaan. Ook lekker en kan niet mee geknoeid worden; banaan smaakt naar banaan.

gravatar

Eigenlijk is dit een heel bijzonder artikel, want hier worden dus bekende Nederlanders geciteerd en zo gebeurt dat ook altijd in de politiek en wetenschap. Men gaat er altijd vanuit dat iets een bepaalde status moet hebben om gezag te krijgen, maar mijn linkerbuurman wordt nooit geciteerd en mijn achterbuurman ook niet. Daar moet toch aan wat aan gebeuren, anders worden de druiven zuur.

Reageer
gravatar

Dat was het laatste woord, beste fruitsalade maar om te beginnen was het bedoeld als voorbeeld met de intentie om het eind compleet te maken. Dan moet je dus overnieuw beginnen en met een ander eind is er dan weer iets bij gekomen, uiteindelijk wordt alles dan compleet en kan het in de ijskast, opgediend worden of voor die tijd opgegeten worden.
Eventueel kunnen daar zelfs andere mogelijkheden bijkomen.

gravatar

Dus zelfs de Speld discrimineert op uiterlijk: omdat je toevallig krom en geel bent, ben je de pisang. Is niet eerlijk!

Reageer
gravatar

Om het helemaal compleet te maken, heer Jeettje, dienen ook nog de dessertbanaan, de dwergbanaan en de rijstbanaan te worden toegevoegd. Gaarne uw “Precies!”-reactie

gravatar

Juf! Jeettje noemt mij Beertje!!

gravatar

Reactie om gevolg te geven aan de oproep iets met het artikel te doen. Uitleg dat deze reactie namelijk reageert op het artikel, hetgeen bestaat uit een niet-triviale actie. Verklaring hiervan met het citaat “niet denken, maar doen” of het daaraan gerelateerde “geen praatjes maar daadjes”.

Als begin van de 2e alinea de omslag dat deze reactie bestaat uit praatjes in plaats van daadjes, voorafgaand aan de tegenwerping dat het typen van praatjes een daad is. Volgt een hevig filosofisch debat over de macht van het woord, inclusief verwijzingen naar Genesis 1, Johannes 1 et cetera.
Herinnering aan de relevantie van dit debat met de observatie dat het de validiteit van het plaatsen van deze reactie bepaalt.

Ten slotte concluderend dat hetzelfde van toepassing is op concluderen, zodat een conclusie achterwege gelaten zal worden.

Reageer
gravatar

Mijn poging om hier een erudiet antwoord op te componeren faalt jammerlijk, dus plaats ik hierop een verward en weinig samenhangende reactie.

Eveneens zonder conclusie.

gravatar

Ik noem u een f*cking n00b en roep zaken als RTFM. U bent nog te stom om op te pissen, gezien uw serieuze reactie op een toch satirisch onderwerp, en dat maak ik u graag in zo grof mogelijke bewoordingen duidelijk. Rot u alstublieft op naar een site voor andere debielen zoals fok.nl zodat wij zelfbenoemde intellectuelen hier ons ego kunnen ophalen via pogingen om dat van een ander de grond in te stampen.

/edit: ik bewerk deze reactie en maak er een geheel andere reactie van, nadat anderen er al op hebben gereageerd.

gravatar

RTFM? Moet dat nu weer in het Engels?
Wij, van vreemde smetten vrij, hebben hiervoor een mooi Nederlandstalig alternatief ontwikkeld: BEEEH (Bekijk Eens Een Echte Handleiding)!

gravatar

Ik vind dit artikel beledigend voor grote groepen minderheden in de maatschappij en onbegrijpelijk dat een site als de Speld dit artikel plaatst. Er zijn grenzen en ik ijs RESPEKT!!!

Reageer
gravatar

En dan maak ik de al in de lucht hangende Godwin, iedereen zag ‘m aankomen. En maak het af met ‘dat ik die griet in dat vlot geschreven artikel, best wel wil doen’

gravatar

Ik zeg nix meer want ik begrijp eindelijk dat ik genomen ben en gehouden. In het ootje en voor het lapje dus

gravatar

EN WAT DOEN DE HOGE PIEFEN IN DEN HAAG ER AAN? JUIST, NIETS!! ALLEEN MAAR ZAKENVULLEN!!! EN JAN MET DE PET BLIJFT MET DE REKENING GEEN UITKERING OF PENSIOEN MEER DE WERKENDE MAN WORD WEER UITGEKLEED!!!!

Reageer
gravatar

Ik negeer in mijn reactie liever alle voorgaande reacties. En trouwens het artikel dan ook maar. Ik zou eigenlijk niet weten waarom je je van zulke bijzaken ook maar een steek aan zou moeten trekken, als je vindt dat je het recht hebt op vrije meningsuiting. Nou doei.

gravatar

Ik reageer precies hetzelfde als vijf andere lezers omdat ik al het voorgaande niet gelezen heb en toch slechts mijn eigen mening belangrijk vind.

gravatar

Ik ben ernstig geschokt door de inhoud van dit artikel. De roep om actie te ondernemen is luider dan ooit. Derhalve wil ik ook iedereen oproepen voor een protestmars op 21 Mei. Graag iedereen een spandoek meebrengen waarop staat: ” nu is de maat vol, wij zijn tegen”.

Hem, doet mij denken aan de SP: stem tegen. Mij is het nog altijd een raadsel waar ik voor ben dan…..

Reageer
gravatar

Ik lijk te reageren op het voorgaande artikel maar betrek al snel een totaal irrelevante maatschappelijke discussie. Hier de leus die ik aanhaal om aandacht te trekken voor mijn standpunt!

Reageer
gravatar

In reactie op alle reacties gaat deze reactie over onderwerpen die met het artikel niets van doen hebben zoals de hypotheekrenteaftrek, Polen die onze banen inpikken en selfies, met als afsluiting een hapklare quote die vervolgens door de media opgepikt wordt: Het is de schuld van de Grieken!

Reageer
gravatar

Vanuit wetenschappelijk oogpunt bezien zet ik hier enkele vraagtekens bij, en uit mijn bezorgheid over het lot van de wereld en dat van bananen in het bijzonder

Reageer
gravatar

Een aanval op de regenteske PvdA, die ik op niet nader te duiden wijze verantwoordelijk acht voor de negatieve aspecten van het bovenstaande. Ook hier mag een spelvaud niet ontbreken, en is als uitsmijter een retorische vraag over de geestelijke vermogens van de Nederlander niet gepast?

Reageer
gravatar

In deze reactie wijs ik op belerende toon op de spelfout in bovenstaand bericht. Daarbij ga ik in het geheel niet in op het artikel of andere relevante zaken.

gravatar

Rianne, ik moet iets kwijt over je naam, en het plaatjes van je avatar (of het gebrek daaraan). Daar is namelijk van alles mee aan de hand. Verder beticht ik “jouw soort” van bananen-bashing in het algemeen. Daar moet het maar eens mee afgelopen zijn!

gravatar

Wat een vreselijk hollandocentrische reactie!
Laten we vooral niet vergeten de geestelijke vermogens van onze Vlaamse Vrienden eruit te smijten…

gravatar

Zie hier een reactie op een reactie op een vlot geschreven artikel. Evenzo met enige duiding. Door middel van een smiley. In dit geval deze:

:’)

En dat mag. Niet in een artikel. Nee, daarin niet. Wel in reacties van gepeupel. Dat hoort bij gepeupel. Dat immers vaak niet gehinderd door enig sociaal bewustzijn, besef, of denkvermogen in het algemeen, reageert, in lijn met de primitieve behoefte ‘ook vooral maar iets te willen zeggen’. Zoals ergo ook ondergetekende.

Om er vervolgens en ter afsluiting, ondertussen geraakt door enige schaamte over het eigen gebruik van zo-even, van genoemde smiley, nog een evenzo misplaatst citaat van zichzelf aan toe te voegen, dat het gebrek aan gevoel voor vorm en stijl dat in de smiley doorklinkt eerder onderstreept. Kijk maar: “jeutje hey… die is fijn zeg 🙂 Lachen! roflmao”.

En tja. Wie is hier dan nu een vlot geschreven artikel?

gravatar

Bedankt voor de tips, zo wordt ik wellicht toch nog een onzinnig schrijver met onvoldoende diepgang. Het artikel bewijst: uit je nek lullen kan dus ook in schriftelijke vorm. Hulde, wat levert De Speld toch een kwaliteit!

Reageer
gravatar

en deze reactie telt 24 letters!

gravatar

Een reactie, waarin ik vertel wat ik van dit artikel vind.

Reageer
gravatar

Ik voel mij persoonlijk aangevallen door een zeer algemene stelling in de reactie, en reageer geërgerd met VEEL CAPS-LOCK EN UITROEPTEKENS!! NU NOG EEN PAAR VETTE TYPFAUTEN OM DUIDELUK TE MAKEN DAT IK ER IJGENLIJK NIKS VAN SNAP!!!

gravatar

Grappig, ja. Zoals bekend heeft ieder artikel een EAN, een electronisch artikelnummer, met bijbehorende streepjescode. Omdat u, Rianne 1 als eerste heeft gereageerd, en dus EAN 1 heeft gekregen, wil Bol.kom als reactie graag aanbieden om dit EAN op uw lichaam te laten tatoeëren, als blijvende herinnering aan deze reactie. Graag reageren voor aanstaande reactiedag!