Nederland stapt over op Q34

Wat verandert er voor u?

Het zal u niet zijn ontgaan: op 1 februari is het vertrouwde C129 verleden tijd. Nederland stapt dan over op Q34. Wat verandert er precies voor u? We hebben de belangrijkste wijzigingen voor u op een rijtje gezet.

Door de invoering van het geavanceerde Q34 moeten alle standaardprocessen soepeler verlopen. Dat merkt u in het dagelijks leven en in uw portemonnee. Het prestigeproject van de overheid is vijf jaar geleden in gang gezet, met als doel op 1 februari van dit jaar definitief over te stappen. Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk liet de Tweede Kamer in de zomer weten dat die streefdatum inderdaad gehaald zou gaan worden.

Q34-projectleider Ivo van Dijk is trots: ‘Normaal gesproken verwacht je bij dit soort grote veranderingen de nodige tegenslagen, maar niets is minder waar. Het is een prestatie van formaat dat de invoering van een omvangrijk systeem als Q34 vrijwel vlekkeloos verloopt. Ik durf de stelling wel aan dat we er klaar voor zijn.’

Volgens Van Dijk vindt de belangrijkste verandering achter de schermen plaats: ‘De burger gaat er relatief weinig van merken. Het enige verschil is dat Q34 op een pasje met een chip staat. Dat is voor ouderen misschien even wennen, maar het systeem is heel gebruiksvriendelijk. Uiteindelijk heeft iedereen hier baat bij.’

Ook minister Plasterk is enthousiast: ‘Met Q34 loopt Nederland echt voorop in Europa. Wij zijn na Oostenrijk het tweede land dat dit systeem invoert. Veel andere landen hebben al geïnformeerd naar de soepele manier waarop wij deze omslag realiseren. Een mijlpaal voor Nederland als kennisland.’

Van februari tot en met april komt er een uitgebreide voorlichtingscampagne. De slogan van de campagne luidt: ‘Q34: u doet toch ook mee?’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is maar één manier om deze overgang soepel te laten verlopen en dat is het aloude zich bewezen hebbende systeem G.B.V.
Maar ja, daar is vandaag de dag juist zo’n schreeuwend gebrek aan.

Reageer
gravatar

Allemaal leuk een aardig dat nieuwe Q34, maar het schijnt helemaal niet goed te werken met het P216 dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt, Wie naar de VS gaat, moet dus eerst 2 weken wachten om het te laten omzetten.

Reageer
gravatar

Hoe gaan de ziekenhuizen om met Q34? Ik moet binnenkort het gat in mijn hand laten dichten, maar ik vraag me af of de NSA niet stiekem tóch nog een C129 onder mijn huid stopt.
Voor ik het weet kan ik met alleen zwaaien alle CCTV camera’s naar me toe laten draaien :O

Reageer
gravatar

De Chinezen werken al een hele tijd met hun eigen standaard, BEF18. Wordt het niet eens tijd dat de VN zorgt voor een wereldwijde standaard??

Reageer
gravatar

Kijk, zo hoort het. Het project verloopt vlekkeloos en wordt in razend snel tempo geïmplementeerd. Hoe kan dat? Heel simpel, houdt die vervelende burger buiten de deur. Geen lange inspraakprocedures, er hoeft niets gewijzigd te worden in de plannen, kortom, perfect. Wij zien ook hierin de voorlopersrol van Nederland. Inmiddels heeft dus ook al de EU deze werkwijze ingevoerd. Ook in den Haag gaan steeds meer stemmen op om alle procedures voortaan zo te laten verlopen.

Reageer
gravatar

Na uitgebreid testen ben ik tot een gefundeerder conclusie gekomen. Het is daadwerkelijk beter voor de huid. Op de rimpeltjes had het weliswaar geen meetbaar effect, maar het levert wel een stralender teint op.

Reageer
gravatar

Beste Bas (# 47a); de notie dat computerprogramma’s echt overheidsarbeidsplaatsen kosten berust op een misconceptie. De overheid outsourced medewerkers om ze dan weer langdurig op projectbasis in te huren tegen een hoger uurloon via afgekochte diensthoofden die aldus lucratief bijklussen.
A. Mechtig (# 54), ondanks licht tegenstrijdige berichtgeving neem ik aan dat Q34 een IT-project betreft, budgetneutraal aangeschaft door gelijktijdige afwaardering van pensioenen en zorgbudgetten, goedgekeurd door de Tweede Kamer én Big Brother NSA en mede mogelijk gemaakt door het Rijks Inkoop Bureau. M.a.w. de bureaucratie heeft integraal haar zegen gegeven ondanks (versleutelde) protesten van de Rekenkamer. Hier blijkt maar weer eens dat one-on-one persoonlijke relaties met de overheid lonend zijn. De vraag is nu slechts wanneer zal blijken dat Q34 een even grote miskoop is als de FYRA. Waarschijnlijk één dag na afloop van de garantieperiode. Zo gaat dat nu eenmaal in Nederland:
– wij kopen geavanceerde techniek die structureel versaagt,
– wij protesteren voorspelbaar kansloos bij leveranciers
– verkopers en kopers innen hun bonussen en smeergelden
– ‘leaving taxpayers holding the baby’ zoals ook bij staatssteun aan omvallende banken
– een Parlementaire Enquête onthult fraudes, schrijft een lijvig rapport en constateert: ‘business as usual’.
– P.E.-voorzitters krijgen een baan als burgemeester van een B- of C-gemeente of als wethouder (mét vooruitzichten) in een A-gemeente.
Het draaiboek is transparant en van A tot Z voorspelbaar. Dát, beste Speldenaren, is nu democratie ten zweetvoeten uit.

Reageer
gravatar

In dat geval, Heer Outsider, zie ik kansen: men is naarstig op zoek naar Gemeenteraadsleden, schijnt.

Met enige handigheid is men zó fractievoorzitter (een beetje masseren kan geen kwaad: het ‘ik word het anders begin ik mijn eigen fractie en zit jij weer alleen’ werkt feilloos), waarna het wethouderschap wenkt; daarna zijn de mogelijkheden legio en opschepbaar.
Toch wel mooi die voorspelbaarheid, kan men veilig op anticiperen.

gravatar

Goede Outsider, u doet uw naam weer eer aan: Ik doel natuurlijk op de handhelds van beide systemen. Als je die allebei bij je draagt spin je alle kanten op, en je kan Beta blockers slikken bij de vleet, maar de hoeveelheid Gamma straling is zo hoog, daar kan de Hulk nog een puntje aan zuigen!

gravatar

Vooral de overgangsfase baart me grote zorgen: C129 is linksdraaiend en Q34 rechtsdraaiend. Wat als mensen -weliswaar tijdelijk- voorzien zijn van beide tegelijk? Ik voorzie een quantum-spin effect, met de Onzekerheid van Heissenberg: dat je je lichtvoetig beweegt als je er niet bent, en pas weet hoe laat het is als je je niet meer kunt bewegen!
Maar ja, er zijn vast wezens met een groter denkraam dan dat van mij, die daarvoor al een tijdelijke patch hebben gecreëerd. Of misschien ook niet?

Reageer
gravatar

Met Rudolf Julius en Diederik Smit heeft De Speld twee afgetekende zeloten van Franz Kafka in huis. Zuinig zijn op deze talenten en opletten dat zij niet ondershands worden weggekocht door Rutte en Asscher, als tekstschrijvers/spindoctors, of door de maecenas Jordania van Vitesse, als clubbladschrijvers.

Reageer
gravatar

Het is niet zo lastig Frits, het gaat gewoon om een reguliere update. Alleen met het oog op “de” verkiezingen worden er allerlei lastige kreten bijgehaald, zo zijn ze.
Het is wel slim om kaarsen en wat extra brood in huis te hebben.

gravatar

En als we klachten hebben, kunnen we die dan indienen via het vrijgeleide A 38, zoals vastgesteld in de nieuwe circulaire B 65?

Reageer
gravatar

Ik vind het knap. Ben wel benieuwd hoe de verdere uitrol zal plaatsvinden als de betreffende computer in Den Haag is geupdate. Overigens heb ik vernomen dat door de strakke planning er ruimte over is in het budget en men ook de videokaart gaat upgraden. Ik hoop dat er dan al wel een werkende video driver is voor Q34, anders loopt het nog mis.

Reageer
gravatar

Nou Bas, het heeft er alle schijn van dat jouw jarenlange ploeteren aan de voorbereiding van de implementatie van Q34 t.b.v. BZ (Timmermans’ BuZa of Plasterk’s BiZa?) een werkgelegenheidsproject is geweest om etalage-ambtenaren aan een optisch actief tijdverdrijf te helpen. Daar heeft Nederland al decennialang ervaring mee sinds de schrootaffaire en de helmenaffaire (uit de tijd van de EGKS), daarna de disfunctionerende C-1000/2000 radiomobiele communicatie van politie, brandweer en ambulances, het nieuw aangeschafte doch volstrekt ondeugdelijke dienstwapen van Hermandad, de FYRA, de loodrecht uit de lucht vallende JSF F-35 II en zeer onlangs nog de volstrekt ontoereikend kogel- en brandvrije vesten uit China, voor de Mali-expeditie. Zo wordt in Den Haag een selectie hoog-incompetente inteelt aangenaam beziggehouden tegen een Balkend salaris. Hoe komt men eigenlijk terecht in deze selecte groep parasitaire nitwits, die zo’n monumentaal hoog arbeidsloos inkomen genieten? Van vader op zoon (fellow Rotarians) of gewoon via ballotage door de Business Universiteit Nijenrode of de Junior KvK?

Reageer
gravatar

Aangezien ik enkel bij Q34 betrokken ben geweest kan ik ook alleen hier op ingaan. Ten eerste om Q34 een werkgelegenheidsproject te noemen gaat wel erg ver, daar er juist door deze automatiseringsslag vele mensen bij zowel de centrale overheid als binnen de gemeentes hun baan dreigen te verliezen. Uiteindelijk is het de maatschappij en de burger die gebaat zijn bij Q34, dus ik begrijp niet waarom je zo fel van leer trekt tegen dit project. En werken bij de overheid? Dat kun jij ook: http://www.werkenbijdeoverheid.nl

gravatar

Het is een aardige poging, Bas, om de overheid te verdedigen, doch als ex-overheidsdienaar is het mij nu duidelijk geworden dat wij -mijn afdeling en ik- het slachtoffer zijn geworden vanwege de enorme budgetoverschrijdingen van Q34.
Kijk; wij -mijn afdeling en ik- zijn uitstekend in staat gebleken om op eigen kracht enorme budgetoverschrijdingen te genereren, doch Q34 was een dolkstoot in de rug die wij -mijn afdeling en ik- niet te boven zijn gekomen. Dat was niet collegiaal van je. En als ambteloos burger heb ik niets aan Q34.

gravatar

Zo te zien schijnt iedereen het hier beter te weten, terwijl ze geen flauw idee hebben waar het over gaat. Q34 is op dit moment weliswaar niet het meest geavanceerd maar het voorgestelde V9 (idd volgend jaar in België) is nog in ontwikkeling dus dat dat de nieuwe standaard wordt is echt compleet uit de lucht gegrepen. Ik werk zelf al jaren in het projectteam van BZ aan de voorbereiding op Q34 en ik raad iedereen hier aan om zich eerst eens te verdiepen in de materie alvorens hier onzin te komen spuien.

Reageer
gravatar

Maar de C129 was wel zo makkelijk voor de Nederlanders in het buitenland. Ik ben benieuwd wat de Q34 voor ons expats gaat betekenen en dan hebben we nog niet eens over dat die pasjes waarschijnlijk pas na de datum van invoering aankomen (post is soms wel een maand onderweg).

Toch wel een beetje zenuwachtig aan het worden.

Reageer
gravatar

hier in Frankrijk loopt Q34 prima voor Nederlanders. Alleen niet vergeten je 0-bits aan te passen.

gravatar

Nee hr/mw Van Stacaravan, dat mag u niet. Had u bedacht dat de Q de 17e letter van het alfabet is en 34 daar het dubbele van, terwijl het bericht waarschijnlijk is opgesteld op 5/1 (lees: 51 (is 3 x 17 !!!!!) in min of meer het jaar 204 (die tussen-één in “2014” voegt weinig toe dus kan geschrapt => 12 x 17 !!!!!!!!!!!), dan had u dat ‘whoea’ daar niet zo respectloos neergeschreven.
17, daar gaat het om de komende tijd !!!!!! !!!!!!!!!

gravatar

Nee Heer Tafelsma, daar gaat het niet om de komende tijd maar daar ging het om. Althans om die 17, de 12 kan weggelaten worden (is eigenlijk al gebeurd) en kan vervangen worden (is reeds vervangen) door 11.

17/11 in een willekeurig jaar…. de verjaardag van mijn vader.
“Wat kan mij dat schelen” roept u nu hoogstwaarschijnlijk, het antwoord daarop is: zonder 17/11 geen Duikplank.

Dus voor Duikplank doet het er alles toe.

gegroet!

gravatar

@hr/mw/nvt Duikplank
Ik ben blij. als ik zo vrij mag zijn, u hartelijk te mogen danken o hr/mw/nvt Duikplank! Dhr/mw/nvt Besyde Tafelsma leek mij de bereidheid te hebben om ten faveure van het getal 17 ons terug te bonjouren naar het jaar 204. En dat was volgens mij niet zo’n leuk jaar om naar terug bonjourd te geworden, behalve dan natuurlijk reeds ook toen die 17e van de 11e, de dag waarvan men nog vele vele eeuwen lang niet begrijpen zou waarom deze zo vol van vrolijke vreugde was, tot uw grootouders van vaderszijde dit geheim vermochten te onthullen: Vader Duikplank!

Overigens, wat vindt u nu eigenlijk van die Q34? Gelooft u dat de standaardprocessen er soepeler mee zullen gaan verlopen? Zij moeten het, maar dóén ze het ook? Er is zoveel obstinate weigering in dit tijdsgewricht.

gravatar

@Stacaravan HaJe
Om 18:19 (107 x 17 (bezie de tafels maar!!!!!!!!!!)) stuurde ik u mijn bericht. Helaas heb ik – anders dan meneer Duikplank – nog geen reactie van u mogen ontvangen. Ik reken op uw antwoord.
Besyde Tafelsma

gravatar

Ach Heer Staeckerfven, H.J. van,

Het verheugt Duikplank dat 17/11 u niet geheel onverschillig laat.
Althans, u begrijpt in ieder geval waar het voor Duikplank om draait.

Mijn mening over Q34 heb ik al geventileerd in mijn reactie op de frustraties van Heer Hamid (#40).
Zoals reeds opgemerkt mijnerzijds, het lijkt mij een verouderd systeem.

gravatar

En wat het jaar 204 betreft… hierover had ik graag een gefunfeerde mening gehad en deze met u gedeeld, ware het niet dat in het jaar 204 Duikplank zich nog in vloeibare vorm bevond en derhalve niet veel van het toen heersende wereldtoneel heeft meegekregen.

gravatar

Ook in Apelfoort vinden we er van alles van. Alleen willen wij eerst in alle rust met Q34 aan de slag voordat we – zoals de meeste reageerders hier- gelijk maar met allerlei beweringen hierover een slag in de lucht doen. Over enige tijd kunt u een rustige, uitgebreide en genuanceerde reactie van ons verwachten.

Reageer
gravatar

Inderdaad, waarde Carrotte. Mijn webbrowser waarschuwt mij dan ook direct: “kth.se wants to track your physical location.” Dat maakt dus weer duidelijk waar dat Q34 voor staat …

gravatar

Wat een VRESELIJK systeem is dat Q34, ik had vandaag al problemen ermee en de helpdesk was overbelast. Drama is het! Waarom moeten ze toch altijd dit soort prestigeprojecten er doorheen drukken?

Reageer
gravatar

Eens per maand twee batterijen inslikken en de onzin wordt probleemloos doorgegeven. Het formaat van het ding is aangepast, waardoor het perfect in de binnenzak van het nieuwe colbert past. Handig, want dat mag tegenwoordig ook weer; kleding.

Reageer
gravatar

Heeft meneer Plasterk dan wel laten onderzoeken wat dit met de bloeddruk doet? Q34 gaat je niet in de koude bloedspiegels zitten. Het lijkt me tijd voor een algemene boycot van het hele principe, C129 of Q34, ons wordt weer gewoon een rad voor ogen getracht te draaien.

Reageer
gravatar

@ C1000: Wees gewaarschuwd. Ook jij hebt je langste tijd gehad; je zal volledig worden geplet door een viertal enorme olifantspoten. Een geluk voor Jeettje is dat de bananen steeds 99CT blijven; dat was zo tijdens het C129 tijdperk en dat zal zo blijven tijdens de Q34 era.

gravatar

Tsja lastig om aan te geven of we wereldwijd nu voorloper zijn of niet.

Enerzijds is de FED eerst bij Q5 aangekomen & Audi bij Q7, anderzijds is het de Japanse Infinity al bij Q50. Dat de Mercedes C129 wordt vervangen door de verouderde Infinity Q34 verbaast mij daarom wel enigszins.

Persoonlijk gaat mijn voorkeur overigens uit naar de M3. Ik bedoel dan de auto, niet de binnenlandse liquiditeitenmassa, een oud machinegeweer of het alom bekende M3 sterrencluster.

Reageer
gravatar

C4 heeft ook voordelen. Lekker compact en toch effectief…

gravatar

Als systeembeheerder ben ik dan toch altijd wantrouwend inzake de security. En wie is daar dan verantwoordelijk voor!

Reageer
gravatar

Een aantal APEN proberen de wereldeconomie te verstoren. In Griekenland blijven ze raar doen over dat een parkeerticket EVEN veel kost als het werk dat ze doen. Het moeten gaan dokken om jezelf neer te zetten grenst aan prostitutie.

Na 160 km moest ik naar het toilet. 2 trams en veel wandelen later had ik mijn TAXI terug. Een Engelsman probeerde z’n wielklem eraf te schoppen zo van fuck en shit.

Op de weg terug viel me te binnen : als ik gewoon thuis gebleven zou zijn zou ik beter af geweest zijn.

Het is gewoon wachten tot ik mijn nieuwe Honda aan een parkeermeter VASTKETEN. Ha ja.

Staat DAT ook al in de weg? Als je zegt tegen Barsoso dat hem tenminste geen woord Nederlands spreekt? DAT DE KEREL IN PERSONA NOGAL IN DE WEG STAAT voor Europa om zich te ontwikkelen.

Reageer
gravatar

Ik wist het niet ! Heb net een heel doosje nieuwe C129-jes gekocht.
Kan ik die ergens inwisselen voor Q34-jes ?
Welke gevolgen heeft dit voor mijn belastingaangifte ?
Staat één Q34 gelijk aan één C129 ?
Hoe lang kan ik de C129 nog blijven gebruiken ?
Is de Q34 ook beschikbaar voor ZZP-ers ?

vragen, vragen . . .

Reageer
gravatar

Hier heb je een punt, mij is ook niet duidelijk wat de verbeteringen zijn die Q34 met zich meebrengen. Dit is weer een fraai staaltje regentenpolitiek vanuit Den Haag. De zorgkosten gieren de pan uit, maar Q34 wordt ons gewoon door de strot geduwd. Terwijl alles op C129 net lekker begin te lopen. Wat gaat er trouwens gebeuren met AZ67 en DOS46? Daar hoor ik ook ineens niemand meer over.

gravatar

Het proberen invoeren van de EU vuilzakkenprijs GAAT ZEKER VIJF JAAR DUREN. In Griekenland gaan ze alles in dezelfde zak gaan pleuren. Als je in België dus een rekeninguittreksel in een vuilbak keilt = de GAS boete 250€. ZE SNUITEN DE VUILBAKKEN UIT!!!

Reageer
gravatar

Economisch gezien is de Q34 niet verantwoord, maar sociaal gezien wel. Een snel google-onderzoek vind dat voor C129 er 2.280.000 hits zijn, vergeleken met de 1.180.000 hits voor de Q34. Daardoor is het makkelijker te onthouden waar de term Q34 voor staat. En daarom staat nederland voor de Q34!

Óok is de ligging van de benodigde knoppen op het toetsenbord om Q34 te kunnen typen gunstiger dan voor C129, en daarom is Q34 ergonomisch beter voor de gemiddelde Nederlander.

Reageer
gravatar

Alle rechtersposten inleveren en opzouten.

gravatar

Echt een slechte zaak. Niemand lijkt te beseffen dat door de invoering van Q34 de telefoonnummers verplicht uit 32 cijfers moeten gaan bestaan. Lokaal een nummer draaien is dan niet meer mogelijk.

Reageer
gravatar

Ik weet het zo net nog niet, ik ben nooit zo’n trendsetter maar eerder een trendvolger. Na de introductie van 4G bijvoorbeeld wacht ik ook even af tot 4H is ingevoerd voor ik er naar kijk.

Reageer
gravatar

Ik kan de officiële Q34 app niet installeren want het veiligheidscertificaat is ondertekend door een malafide BV die ook verantwoordelijk was voor het falen van de veiligheid van C129 en C129verbeterdeversie?!?!

Reageer
gravatar

Ik ben erg benieuwd naar de eerste mensen waarbij de Q34 chip door het lichaam zal worden afgestoten; worden die levenslang opgesloten of gewoon geliquideerd. Daarnaast moeten de bijverschijnselen van zo’n implantaat niet onderschat worden!

Reageer
gravatar

Dit is echt belachelijk! Gaat óns geld weer zitten in een systeem waar de gewone man niets van merkt. Laat ze alsjeblieft iets doen aan de werkgelegenheid en de financiële crisis oplossen.

Reageer
gravatar

Zo belachelijk is het niet, en het kost ons ook nog eens helemaal niets, nada, noppes! Q34 wordt in zijn geheel betaald door de NSA en dus door de Amerikaanse belastingbetaler. Laten we wel wezen: wie betaald mag afluisteren en controleren, en sinds mijn Wikileaks het hele C129 buitenspel had gezet, en het systeem ook nog eens door Anonymous was gehackt, moesten ze in Washington natuurlijk wel wat nieuws verzinnen. Met het gloednieuwe Q34 weet men in Langley niet alleen wanneer ik op de pot zit te schijten, maar kan men mijn drollen ook nog eens realtime analyseren, wat overigens in dit verband een ietwat dubbelzinnige bezigheid lijkt…?! Om af te ronden: in Oostenrijk is men deze shit al gewend, dus ga gerust op wintersport!

gravatar

Leuk hoor, maar met Q34 worden er dus wéér meer gegevens door de overheid vastgelegd. Geen enkel ministerie wil aangeven wat daarmee gebeurt. In Oostenrijk gaan de eerste stemmen voor een boycot op. Waarom vraagt de journalistiek weer niet door?

Reageer
gravatar

Dat zie je toch? Wie heeft hier baat bij denk je? Natuurlijk de gedrukte media, die weer net een stapje meer over ons te weten komen. En helaas domineren die nog steeds de hedendaagse journalistiek.

gravatar

Zal wel een of andere graaier zijn geweest die deze deal rond heeft gekregen. Het komt helemaal niet ten goede van het volk. En dat allemaal om mee te lopen met die andere eurofielen.

Reageer
gravatar

Dit gaat ons geld kosten. Deze regering grijpt onmidellijk de gelegenheid om over Q34 een vele malen hogere belasting te heffen dan bij het oude vertrouwde C129 Ook weer zo´n voorbeeld dat niet op het loonstrookje tot uitdrukking komt maar wel voelbaar is in de beurs.

Reageer
gravatar

Ik vind dat we Q34 een kans moeten geven, al wil ik wel eerst eens weten wat de gevolgen voor de Cloud zijn. Daar wordt nu wel heel erg makkelijk over heen gestapt. Ik was wel gecharmeerd van C129, al had ik op het laatste wel het idee dat de toegevoegde waarde aan het verwateren was. Weet iemand trouwens hoe de implementatie van Q34 bij onze oosterburen is verlopen?

Reageer
gravatar

Kan iemand uitleggen wat Q34 nu eigenlijk is? Lekker zo’n artikel dat iets aanduidt en er belangrijk over doet zonder uitleg waar het precies omgaat.

Reageer
gravatar

Google het even! Het is erg belangrijk om dit soort ontwikkelingen te volgen, een flinke aanslag op onze privacy…. (alweer!)

gravatar

Je kan nu wel lekker onschuldig doen Beemte, maar zonder figuren als jij hadden we helemaal geen C129 en ook geen Q34 nodig gehad. En dat weet jij best!

gravatar

Q34 is de codenaam voor de herinvoering van de gulden. C129 is de codenaam voor introductie van de euro.
C129 blijkt geen succes te zijn, vandaar Q34.

Lees met deze kennis het artikel opnieuw, en u snapt het ook helemaal.

gravatar

Ja ja veilig…Ik heb gehoord dat de eerste valse chippassen voor Q34 al in omloop zijn, doordat er gelekt is. Ik zou de betaversie eerst maar links laten liggen en wachten tot de kinderziekten er uit zijn.

Reageer
gravatar

Het blijft een minne streek van de linkse kliek die zich schaamteloos “Nederland” durft te noemen!

Het moet eindelijk eens afgelopen zijn met die zogenaamde vernieuwingen die er uiteindelijk alleen maar voor zorgen dat ons Vaderland wordt overspoeld door allochtone steuntrekkers en ander buitenlands gespuis!

Reageer
gravatar

Maar dan wel Heineken? Mijn Yamazukazaki rijdt op euroshopper…

gravatar

Ik vraag me af of dat Q34 wel voldoende arbeidsgelegenheid zal creëren. Afgaande op de foto zal tenminste 1 op de 5 werknemers ‘boventallig’ worden. Ik houd het op C129.

Reageer
gravatar

Nederland loopt zogenaamd voorop met Q34, terwijl in België *of all places* volgend jaar het veel geavanceerdere V9 wordt ingevoerd. Echt niet te geloven hoe Plasterk ons weer zand in de ogen strooit. Wat mij betreft toont dit des te meer het failliet van deze regering aan en is het hoog tijd voor verkiezingen.

Reageer
gravatar

Helemaal mee eens, precies mijn idee. Waarom niet meteen doorgepakt. Over een paar jaar zullen we er toch aan moeten geloven, en dan heb je dus twee keer de problemen en de kosten. Bovendien hadden we dan meteen in een tour door het hopeloos verouderde A2b kunnen vervangen door KELNOzz.
Al met al, een nuttige aanpassing, maar half werk op zijn best.

gravatar

Ik zeg prima. C129 is inmiddels al ernstig verouderd en de beveiliging laat ook te wensen over. Bovendien zou er met Q34 ook een extra baan bijkomen in 2014, hetgeen natuurlijk weer goed is voor de economie.
Wel ben ik terughoudend met roepen dat het allemaal zo vlekkeloos zal verlopen. Dat dacht men met de overstap van 12DQ47 naar C129 destijds ook, maar dat bleek helaas toch tegen vallen. Belangrijk is dat er genoeg capaciteit is in de systemen op de dag van overgang, helaas blijkt dat de enorme pieken van de eerste paar dagen telkens weer worden onderschat. Helaas hoor ik hier dit keer weer geen woord over, dus ik vrees het ergste.

Reageer
gravatar

Nachten lig ik er wakker van. En dan heb ik het nog niet eens over formulier 74B, dat binnen 8 dagen ingeleverd moet worden met handtekening.

gravatar

Ik weet het nog zo niet. De veiligheid van Q34 schijnt helemaal niet zo hoog te zijn als ze daar in Den Haag beweren. Ik blijf liever bij het vertrouwde C129, daarvan weet je ten minste wat je er aan hebt.

Reageer