Eerste editie synchroonskischans- schoonspringen geen onverdeeld succes

Aantal dodelijke ongelukken iets hoger dan verwacht

De Internationale Ski Federatie (FIS) heeft ‘gemengde gevoelens’ overgehouden aan de eerste editie van het synchroonskischansschoonspringen. De nieuwe sport werd gisteren in Garmisch-Partenkirchen voor het eerst uitgeoefend, direct na het traditionele skispringen.

FIS-voorzitter Gian Franco Kasper: “Het was een geweldig spektakel, maar het aantal dodelijke ongelukken is iets hoger dan verwacht. Wij gaan ons nu beraden op de toekomst van deze sport.”

De winst ging naar Ed en Brad Edwards uit Groot-Brittannië. Zij waren het enige duo dat op de ski’s kon blijven staan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mij valt een analogie op met de kortelings geopende Coentunnel 2, nog nooit zoveel ongelukken geregisteerd als na de opening. Een twee-sporenbeleid kwadrateert ook de Wet van Murphy: alles wat planologisch verkeerd kán gaan, dat gaat ook verkeerd. Waarom trouwens een Tweede Coentunnel? Gaf de eerste nog niet genoeg filevorming?

Reageer
gravatar

Als sponsor van dit Hals- & Beinbruch evenement zijn wij bepaald niet ongelukkig met deze eerste editie. We spreken ons vertrouwen uit dat er een vervolg op komt.

Reageer
gravatar

Structuurkip,

Moet jij het weer verpesten. Zie jij dan niet de schoonheid van de structurele afk. van synchroonskischansschoonspringen: sssss.

Reageer
gravatar

De redactie heeft de bijdrage van mevrouw Smeer-Lap verwijderd, anders had ik haar erop moeten wijzen dat met de stok van een vuurpijl in zijn/haar kont de skischansspringer de verkeerd kant opgaat. Achteruitsynchroonskischansschoonspringen zou trouwens wel een adembenemend element aan deze schone sport toevoegen.

Overigens begrijp ik de redactie ook wel. De smerige voorstelling van mevrouw Smeer-Lap van stokken van vuurpijlen in de anussen van schone-schansspringers kan echt niet door de bocht. Ze zouden er immers uit vliegen.

Reageer
gravatar

Synchroonskischans- schoonspringen moet men BN’ers laten doen. SBS 6, bij monde van Hans Kraay jr. het tafereeltje laten verslaan en Joop van de Ende de lobby bij het I.O.C. laten doen. Over vier jaar kunnen dan de laatste, inmiddels goed getrainde bekenden naar beneden roetsjen. Onno en Albert: Het gouden koppel..

Reageer
gravatar

Die goede oude tijd met pionier en antiheld Eddie ‘The Eagle’ Edwards: http://www.youtube.com/watch?v=q44igt-zcvU.
Hij was de eerste, die durfde te springen met skibril én vuurwerkbril op.
Het was elke wedstrijd reuze spannend of hij óf onze landgenoot Gerrit-Jan Konijnenberg na de sprong als eerste de ski’s aan de grond zou zetten en het was altijd maar weer afwachten op welke miraculeuze wijze ze dat zouden doen !

Overigens is het te hopen, dat Rudolf Julius als goede voornemen heeft een bijscholingscursus Nederlandse taalbeheersing te volgen, want het is ‘een sport beoefenen’ (en ‘een beroep uitoefenen’).

Reageer
gravatar

Heet van de Naald, iets minder opgewonden a.u.b.!
Alle topsporters zijn tegenwoordig beroeps, en ja, zij oefenen dus een sport uit.
Zonder een goed salaris is dopinggebruik onbetaalbaar geworden. Vandaar ook dat ik zelf het ballroomdansen en het glijden op heb moeten geven.

gravatar

Oh ja?
En hoe zit het dan met een beroepssporter ?
En al die sporten waarbij men een ladder dient te bestijgen ?
En sporters die op trainingsstage zijn ?

Vragen, vragen . .

gravatar

Misschien zijn twee grote nieuwjaarstradities te combineren: laat de Wiener Philharmoniker synchroon van de piste gaan!

Reageer
gravatar

Ik begrijp dat de Ned. Scrabblefederadtie fel gekant is tgen moglijk opheffen. Zij zagen in de nieuwe sport kansen om het wat versufte spel nieuw leven in te blazen met dit puntenkanon

Reageer
gravatar

Mijn idee. De wordfeudwoordenboeken worden op het moment al aangepast en het standaardbord wordt vergroot om het woord binnen de kaders te kunnen laten passen. Dit maakt het dan gelijk mogelijk om een Duitse editie van het spel mogelijk te maken, aangezien minstens de helft van de Duitse vocabulaire überhaupt te lang was voor het traditionele bord.

gravatar

mits dan ook het woord exaequosynchroonskischansschoonspringfinale als integraal geaccepteerd woord wordt aangenomen, dan praten we pas echt over een puntenkanon….

gravatar

Het is jammer dat de Publieke Omroep deze tak van het skiën links laat liggen. Elk jaar erger ik mij opnieuw aan het terugschakelen naar Hilversum direct na de Koningsdiscipline.
Er is meer dan het simpelweg van een schansje glijden en bidden dat je heelhuids op de benen terecht komt!
Als men wel uitzendtijd heeft voor een slaapverwekkende 10(!)km op de schaats, waarom niet voor een nieuwe, snelle maar bovenal spectaculaire sport als synchroonskischansschoonspringen?

Reageer
gravatar

Volgens mij is hier een grote vergissing in het spel. Aangezien de deelnemers per schaats, en dus niet op ski’s afdaalden van de springschans, gaat het hier om de vergeten sport ; synchroonschaatsen van de schans. Om e.e.a. op nieuw te promoten gaan binnenkort een aantal BNers deze sport uitproberen, gadegeslagen door nationale en internationale TVcamera’s.

Reageer
gravatar

Ik denk dat een beter plan is om er een nationaal tv-spektakel van te maken met meer of minder bekende Nederlanders. Dan kunnen we hun rangen gelijk een beetje uitdunnen.

Reageer
gravatar

FIS directeur Frank Timmermans vertelde dat het aantal doden hoger was dan tevoren gehoopt mocht worden: “en, laten we eerlijk zijn, daar komt het publiek toch voor”. Maar op deze manier zou het aantal atleten toch wel erg vlug opraken zo ratelde hij verder. Misschien zou voortaan mits bij gelijke capaciteiten, een kans gegeven moeten worden aan allochtone gehandicapte analfabete vrouwen en hun gezinnen.

Reageer
gravatar

Ik snap dat je zelf mentaal niet helemaal in orde bent. Toch zou ik je willen vragen wat minder denigrerend over je medemens te praten. Ik heb zelf een gehandicapte tweelingbroer die zich hierdoor gediscrimineerd voelt hij kan namelijk niet skien. Dit door verlammimg in zijn benen waardoor hij in eem rolstoel zit, een visuele beperking, verstandelijke beperking en spasme. Gelukkig kan hij wel praten en is hij een baken van positieve energie wat van heel wat mensen op dit forum niet gezegd kan worden.

Bedankt voor uw begrip

gravatar

Uw begrip van deze site laat iets te wensen over geloof ik.

gravatar

Geachte Heer Gert Jan,

Helaas zal uw tweelingbroer volgens de criteria van de heer Frank niet meteen in aanmerking kunnen komen, of het moest zijn dat hij bij al zijn gebreken ook nog allochtoon is.

Het gebruik van een rolstoel is beslist geen nadeel het maakt het skiën alleen maar enerverender em dáár komt het publiek tenslotte voor.

Bent u even eeneiïg als uw broer Jan Gert? Dat zou wel heel mooi uitkomen bij het synchroonspringen!

De organisatie doet echt alles om het iedereen naar de zin te maken en daar hoort u ook bij.

gravatar

Misschien een idee is het aantal verschillende vluchtelementen te beperken naar onder de 20? De Cassina-Kovacs-Kolman-Gaylord II is ook niet echt geschikt voor deze sport. Wel leuk dat ze het probeerden!

Reageer