Shutterstock / UzFoto

Shutterstock / UzFoto

Team van 8 synchroonzwemmers exact tegelijk verdronken

Sensatie in het olympische zwembad van Amersfoort, waar de dames van het Nederlandse synchroonzwemteam een imposante kühr hebben neergezet. Aan het eind van de oefening – waarin al technische figuren als de swordfish en de Ariana naadloos werden uitgevoerd – wisten de acht zwemsters de moeilijkheidsgraad nog hoger te leggen door exact tegelijk te verdrinken. Het team werd na afloop getrakteerd op een oorverdovend applaus van het uitzinnige publiek.

Bondscoach Hartman is dan ook apetrots op ‘zijn meiden’. “Hier train je al die tijd voor! En tuurlijk, op het menselijke vlak is het doodzonde dat je vanaf nu door moet zonder deze acht kanjers, maar op het sportieve vlak ben ik helemaal in mijn nopjes met deze prachtige score. Ik zie het als een prachtige beloning voor de over-mijn-lijk-mentaliteit die de meiden hier hebben getoond.”

Met een klinkende score van 259,963 hebben de synchroonzwemmers olympische kwalificatie afgedwongen. De bondscoach acht de kans echter klein dat het hele team op tijd hersteld is om aan het toernooi deel te nemen.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *