Toezichthouder (8) kraakt voornemens Hans Beuker

Plannen van ouders voor 2014 ‘niet haalbaar’

Vandaag maakte Luuk Beuker (8) in een memo korte metten met de goede voornemens van zijn familie. Volgens de analyse van Luuk schort het in de plannen van vader Hans en moeder Tinie aan haalbaarheid.

Volgens Luuk doet zijn vader beloftes aan zijn familie die hij in de praktijk vaak niet waar kan maken. “Mijn vader kan wel zeggen dat hij de werken van Kafka gaat lezen, maar dat zei hij eind 2012 ook al. In het eerste kwartaal van vorig jaar haakte hij al af. Het is geen realistische prognose.”

Ook moeder Tinie moet volgens Luuk met beide benen op de grond worden gezet. “Al zes jaar probeert ze haar BMI binnen de afgesproken norm te houden. En ieder jaar eindigt ze weer boven de vastgestelde marge van 3%.”

Luuk heeft inmiddels intern zijn onvrede geuit. In de eerste week van januari zal hij met zijn ouders om de tafel zitten om tot een gezamenlijk plan van aanpak te komen. Doel is om voor 1 februari twee alternatieve voornemens te presenteren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lucky Luuk; het wachten is nu dus op de eerste Lintjesregen onder het bewind van Willem Alexander. Pennies from heaven; so be sure to keep your umbrella upside down, around april 28.

Reageer
gravatar

Luuk heeft groot gelijk, die Beukers moeten hun plek kennen, ik ben blij dat Luuk nu eindelijk eens hardop zegt wat iedereen allang weet. Luuk verdient een lintje!

Reageer
gravatar

Gisteren (03-01-2014) vernam ik uit onverdachte bron dat bedoelde oom naakt door uitgehongerde Noordkoreaanse honden aan flarden is gereten. Conclusie: betrokken Noordkoreaanse honden zijn in ieder geval een paar dagen minder uitgehongerd geweest. Het lijkt me dat met dit precedent de vader van Luuk zijn positie als gezinspatriarch al is kwijtgeraakt en dat de opvolgingskwestie in essentie al is geregeld. Tekenend is ook dat moeder Beuker haar BMI maar niet binnen de Euronorm krijgt; stressgerelateerde overschrijding van de dwingend voorgeschreven 3 % norm? Dat vader ooit serieus het voornemen uitte het integrale Kafka-oeuvre door te nemen, duidt overigens al op latente suicidaliteit. Helpt Luuk hem straks humaan uit zijn lijden?

Reageer
gravatar

Beste Johan,

Dat is net zo moeilijk als stoppen met roken man!
Dat haal je nooit!

Mijn schoonmoeder probeert dat al jaren, maar tegen de tijd dat het september wordt tuint ze er toch weer in. Weer een jaar naar de klote zeg ik dan tegen mezelf en iedereen die het ongevraagd horen wil. Is dwarsliggen een optie?

gravatar

Dat het Luuk ontbreekt aan strategisch inzicht moge duidelijk zijn. Negatieve berichtgeving en het naar beneden bijstellen van doelen heeft aandeelhouders nog nooit blij gemaakt. Hem moet worden ingepeperd dat doelstellingen altijd worden overdreven om het vertrouwen in de familie hoog te houden. Geen aandeelhouder kijkt immers terug naar eerder gestelde doelen en de realisatie daarvan. Ik zie een winstwaarschuwing opkomen….. Bovendien hang je nooit de vuile was van je gezinsorganisatie buiten. Nog één blunder en hij gaat oom Kim achterna.

Reageer
gravatar

Kom kom Michel, Luuk is slechts acht jaar oud. En dan is nog geeneens zijn schoolverloop bekend. Dat er in het verleden lieden zich hebben bezighouden met zaken waar evenmin het gezonde verstand heeft geprevaleerd heeft men duidelijk gemaakt. Oom Kim dacht er blijkbaar anders over. Maar daar is de Starlet nog niet mee gerepareerd.

gravatar

Dit Zakelijke Gezin rijdt ongetwijfeld Toyota (zie commercials). Nergens lees ik over de onderhandelingen die binnen het gezin moeten hebben plaatsgevonden over welk type in 2013 op de valreep moest worden aangeschaft teneinde zo weinig mogelijk bijtelling te bereiken. Ik voel dat de Speld essentiële informatie over familie De Beuker achterhoudt.

Reageer
gravatar

Beste Michel, de familie rijdt op dit moment niet; de familie heeft op de valreep een vooraanstaand familielid uit haar midden noodgedwongen moeten missen, voor, én tijdens de dagen. Moeders is er wat van opgezwollen, en pa ziet inmiddels zijn zoon als voorbeeld. Hét voornemen voor het nieuwe jaar is dan ook de handhaving van het e.e.a. De Starlet van ’92, (terwijl zij zeggen van wel in ‘t Veense) is nooit helemaal betaald en wordt daarbij vooralsnog niet genoemd. ‘Hangende het onderzoek’ heet dat zogenaamd. Hoewel wij als reaguurders met z’n allen in het donker op de tast de zaak trachten te doorgronden, is het devies ‘t Speldje op den duur te horen vallen. Afwachten maar…

gravatar

Het voordeel van de twijfel? Hier vindt een maffia-achtige coupe plaats! Een ordinaire machtsstrijd wel te verstaan! Dat joch van acht is al lang ergens lid van. Een maand respijt denkt u wellicht? De agenda is reeds ingevuld; De Speld houdt u onder voorbehoud op de hoogte.

gravatar

En van het salarisoverschot zou een partij Oost Europeesch professioneel vuurwerk worden aangeschaft, maar helaas was iemand anders er als de kippen bij. Om het salarisoverschot in te pikken.

Reageer
gravatar

Het goede voornemen van Luuk is overduidelijk: wat milder optreden tegen zijn familieleden.
Het feit dat hij bereidt is met zijn ouders om tafel te gaan zitten en ze maar liefst een maand(!) de tijd krijgen om met een alternatieve plannen te komen bewijst genoeg.

Reageer
gravatar

Luuk Beuker riskeert zijn eigen jonge hachie, maar hij is nog maar 8 en gelooft nog in Sinterklaas. Geef dat kind genoeg zwaar vuurwerk en laat het buiten gaan spelen!

Reageer
gravatar

De foto bestuderend, kan men vaststellen dat een viertal gezinsleden reeds in ongenade zijn gevallen. Zij zijn zorgvuldig weg gephotoshopt van het oorspronkelijke portret. Nu oom Kim uit de weg is wordt De Onfeilbare Toezichthouder geen stro breed meer in de weg gelegd.

Reageer
gravatar

Wat ook veelzeggend is aan die foto, is dat er tenminste één is met een afwijkend glas. Wat dat precies betekent weet ik nog niet; ik zal het eens nagaan bij Kremlin-, Mao- en 2e Kamerwatchers.
Is het de hand van de heersende machthebber of de eerste in lijn om geliquideerd te worden?
Spannend.

gravatar

Het lijkt er op dat Luuk de touwtjes in handen probeert te krijgen om zo de leiding over de familie over te nemen. Wanneer deze coup d’etat slaagt dan zullen er dit jaar nog flinke zuiveringen binnen de familie plaatsvinden. Ook uitkijken geblazen voor vriendjes van Luuk die in ongenade gevallen zijn.

Reageer
gravatar

Hm, dat ziet er lelijk uit voor bepaalde leden van de familie: inmiddels heeft men hier immers het liquidatie concept ontdekt als haalbare en nuttige oplossing.
Had de toezichthouder vorig jaar trouwens niet dezelfde kritiek en voornemens?
Oei oei.

Reageer