Google stopt met advertenties op basis van telefoontaps

Bedrijf beëindigt samenwerking met NSA na reeks incidenten

Voor Google stond 2013 in het teken van een mislukt experiment. De zoekmachine ging begin dit jaar een samenwerking aan met de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, maar zette er tien maanden later alweer een punt achter. Het gebruik van gepersonaliseerde advertenties op basis van telefoontaps bleek niet het gewenste effect te hebben.

Christina van den Berg (38) uit Heerhugowaard voerde in maart een telefoongesprek met een vriendin over haar moeder die aan alvleesklierkanker leed. Toen ze daarna haar Facebook opende, viel haar oog op het grote aantal advertenties van uitvaartmaatschappijen. “Heel confronterend. En mijn moeder was toen nog niet eens dood.”

Woordvoerder Siemen de Kruyff van Google Nederland geeft toe dat de pilot in sommige gevallen tot ongewenste situaties heeft geleid: “In de praktijk werd de informatie uit de telefoongesprekken niet altijd correct geïnterpreteerd. Daardoor kregen mensen soms de verkeerde advertentie te zien. Heel vervelend voor de adverteerder. En voor Google.”

Google wijt de fouten aan ‘kinderziektes’ in de software die voor de advertenties gebruikt werd. De Kruyff: “Uitgesproken teksten worden door het programma heel letterlijk genomen. Ik had het zojuist met u over ‘kinderziektes’. Als wij dit interview telefonisch hadden gevoerd, zou ik morgen een advertentie van een kinderziekenhuis in de buurt aantreffen. Dat was heel handig geweest als mijn zoontje de pokken had, maar nu heb ik meer behoefte aan een uitzendbureau voor ICT’ers.”

Vanwege de grote hoeveelheid fouten heeft Google de samenwerking met de NSA inmiddels beëindigd. De Kruyff: “Pas als wij in staat zijn privé-telefoongesprekken van mensen foutloos te interpreteren, gaan wij deze mooie service opnieuw aanbieden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heap O’Connor (nog familie van Sinead?); in je ijver om ‘Tsja’ bij te staan in zijn strijd tegen windmolens en onwelgevallige informatie, schiet je hier toch wat door. Projectieve identificatie is géén vreselijke ziekte; het is slechts de (algemeen) menselijke behoefte om onaangename eigenschappen van onszelf te projecteren op anderen. Dus jouw strijdvaardigheid is hier wat prematuur. Mag ik je niettemin een prettige jaarwisseling wensen, of valt dat binnen de optiek van Morgellon’s disease, totaal verkeerd?

Reageer
gravatar

Tsja, TSJA, (# 8 c) ik begrijp uit jouw reactie dat teveel actuele informatie, gecomprimeerd in één bericht, teveel van het goede is voor degenen onder ons die hun kop liever in het zand steken. Maar om nou -in verweer- meteen maar met ziektebeelden (als paranoia) te gaan schermen bij zaken die je niet begrijpt, gaat wat te ver. Zegt “projectieve identificatie” je iets? Nee? Zoek het dan even op in DSM V of op Wikipedia. Groeten.

Reageer
gravatar

Wat een vreselijke ziekte moet dat zijn, die projectieve identificatie! Vast veel erger dan paranoia. En dat is al heel erg. Nog erger is, dat er mensen zijn die mij dat proberen aan te smeren, door middel van geheime boodschappen. En ik heb al een vreselijke ziekte: Morgellon’s. Goegelt u daar eens op, dan koop ik morgen uw DSM-bijbel. En ga daar met rode oortjes in lezen, tot ver in 2014.

gravatar

Heel goed, dat ze daarmee stoppen. Na een paar gesprekjes met mijn goede vriend Jos van Rey, kreeg ik ineens allemaal advertenties over het veroorzaken van stroomstoringen.
Je houdt trouwens niet voor mogelijk, wat er op dat gebied te koop is. Je kunt zelfs met terugwerkende kracht een storing bestellen. Compleet met logs van wat er precies is misgegaan, en tot op de bit nauwkeurig ontbrekende data over die periode. Kost een lieve Bitcoin, maar dan heb je ook wat. Uiteraard hoefde ik dat allemaal niet, want ik heb niks te verbergen. En dus niks te vrezen.

Reageer
gravatar

Dit is voor mij, als verwende Speldlezeres, helemaal niet leuk. Geen aanbeveling, niet uitnodigend, spamt zelfs op een manier die als plagiaat kan worden aangemerkt…. dat kan leuker, origineler, beter.

Spam of reclame voor je eigen bedrijfje is sowieso niet leuk. Blegh, next!!

gravatar

Nou … ik kan niet zeggen dat ik achterover sla van bewondering over de vindingrijkheid. De getoonde teksten zijn nogal flets en algemeen van karakter; karakterloos eigenlijk.
En dat macrameetje is zoooooo jaren ’70!

(en die zin ..vind ik het allebei leuk om te doen … is een contaminatie)

gravatar

Iedere geïnteresseerde kan ook bij mij terecht. Ik reken géén tarief per uur maar een tarief per woord. Maakt niet uit of het een kort
( ‘u’, ‘uw ‘,’eh’, ‘in’ of ‘op ‘ en ‘of ‘ zelf ook natuurlijk en ‘en’ uiteraard eveneens, bijvoorbeeld ) of een lang woord betreft :
( ‘brandkastenslotenfabrieksdirecteurenvergaderingsverslag’ bijvoorbeeld ) .
Punten, komma’s, vraag- en uitroeptekens worden gratis meegeleverd.
U betaalt altijd drie cent. B.T.W. beschouw ik niet als een woord maar als een afkorting. En wordt op grond hiervan door mij niet in rekening gebracht.

gravatar

Waar staat de afbeelding van de oude jager voor op uw niet onaanzienlijke pand?
Is hier al dan niet sprake van ouderwetse graffiti?
Bent u een voorstander van opzettelijk toegebracht dierenleed?
Dat uitschot afgeschoten dient te worden, behoort deze opvatting tot uw gedachtegoed?
Beschikt u / beschikken u en / of uw huisgenoten over een wapenvergunning?
Zijn de wapens volgens de richtlijnen opgeslagen?
Wat is uw mening over de kiloknaller?
Bent u geïnteresseerd in de diensten van een erkend en ervaren gevelreinigingsbedrijf? Dat momenteel tegen aangepast BTW tarief van slechts zes procent kan zorgdragen voor correctieve acties betreffende de gevel van uw verder zo aantrekkelijke stadsoptrekje?

gravatar

Hé verdorie, het archief ligt overhoop: vroeger, toen niet alles beter was maar wel veel, kon je nog artikelen per maand opzoeken, nu ….. eigenlijk niks meer, Annie.
Ik ben dat draadje kwijt met dat videootje, en nee ook niet te vinden onder het tabje video. En ik heb ook geen lijst aangelegd van titels voor ‘zoeken.

Je stond net de dvd uit te trappen, schreef je. Is dat nog een beetje gelukt, of moest de blusdeken er aan te pas komen?
Ik bedoel maar: als je het over “betere teksten” hebt …..

gravatar

Jeettje: ik ben helemaal de draad kwijt.. ik dacht wat had ik ookmeweer geschreven over dat DVD’tje, ik kijk nog eens bij het item over gourmetten: het hele topic weg, kwijt, foetsie!
Het DVD’tje is zonder vonken of geknetter uitgegaan, toch echt koudvuur blijkbaar en solide ook nog, t kreng doet het nog steeds en echt, 1 euro!

Wel kwam ik op het lumineuze idee om gewoon de DVDspeler uit te schakelen, dat wachten tot je naar bed kan omdat het vuur nog smeult en, dus, je huis wellicht in de fik vliegt door laatste vonkjes is helemaal niet aan de orde met een DVD bedacht ik me in een helder moment..

Zeker met dat polyester kleedje ervoor leek dat me linke soep; nu denk ik opeens ja, dat had ik ook weg kunnen halen.
Stom van me allemaal!!
Ik geef het direct toe.. waar zat ik met mijn hoofd al die keren dat ik gapend zat te wachten tot het eindelijk afgelopen was.
(retorische vraag hoor!).

De blusdeken heb ik voor de zekerheid toch maar over de tv gehangen omdat hij toch wat warm aanvoelde. Alles nog heel, ik was net Scrooge op 1e Kerstdag toen ik dat zag de volgende ochtend, zo blij!

Maar: BetereTeksten zit -denk ik- met een chronisch gebrek aan opdrachtgevers, zeker als ze hier al aangeven dat ze niet leuker kunnen.
Wel beter; DOE DAT DAN! denk ik dan met mijn simpele verstand maar ik zal wel weer iets niet snappen.

Nu moet ik mijn pc uit gaan zetten want het ding is kokend heet geworden; ik heb ook andere teksten zitten tikkeren urenlang, straks vliegt ie gewoon in brand en moet ik mijn blusdeken gebruiken.

Als dat al helpt; die meneer op het nieuws zei dat hij het alleen doet als er spontaan iemand in brand vliegt in de woonkamer, iemand als in ‘een persoon’.
Hopen dat dat een keer gebeurd binnenkort; nog nooit meegemaakt eigenlijk..
Al vind ik het een beetje vals, toch al zo warm als je in brand staat en dan ook nog een deken omslaan pff…
Het zweet breekt me uit bij het idee eerlijk gezegd, lekker warm oké maar er zijn grenzen..

gravatar

2014 wordt hét jaar van de definitieve opheffing van privacy, individueel natuurlijk maar ook collectief. Los van Google’s afhaken bij dit direct mailproject, gaat NSA gewoon door met het verzamelen van hypergevoelige informatie. Men stuurt nog steeds met iedere Chinese afhaalmaaltijd meegeleverde nanaotechnologische camera’s (Zie: Google stuurt camera’s door lichaamsholtes) met de Babi Pangang mee door uw metabolistisch circuit. Door de slechts marginaal verhoogde dosis monoglutaminaat (Vetsin) merkt u daar niets van. Via uw gekraakte bankpas weet Gerrit Zalm exact wie nu nog bankiert via ING, Rabo of SNS en kan hij deze hardleerse afvalligen via een directe beeldreclame trachten in het gareel te krijgen. Gerrit is bereid voor iedere nieuw gewonnen AMRO-klant zijn bonus proportioneel te laten verhogen. Via uw DIGID-code die slechts eenmaal wekelijks wordt gekraakt en middels het uitlezen van uw GSM bent u volledig doorzichtig geworden. De “glazen mens” is anno 2014 volledig chantabel, dus manipuleerbaar geworden, voor bankwezen, overheid en MKB. Een klein bewijsje daarvoor is dat u nog slechts uw handtekening onder uw IB-aangifte 2014 hoeft te plaatsen; alle relevante informatie is reeds ter beschikking van de fiscus. Gezien de uitdraai van uw recente kiesgedrag hoeft u ook niet meer naar een stembureau, u hoeft telefonisch slechts uw “Ja” door te bellen naar de voorzitter van de plaatselijke kiesbureau’s; uw stem is al bepaald, evenals uw jaarlijkse kilometrage via uw ingebouwde tachograaf en de lijst en bezoekduur van door u bezochte adressen. Blijft de vraag: “Heeft zo’n existentie in informatietechnologisch opzicht nog wel zin?”. Kan de overheid als finale beheerder van alle gekruiste bestanden niet eenvoudig onze virtuele existentie handhaven en ons fysiek bestaan preventief participatief mantelzorgend beëindigen? Neen, driewerf neen, wij -onderdanen onder de Balkende norm- houden door ons fysieke bestaan een aantal essentiële industrieën gaande: t.w. de vervuilde voedselindustrie, de vervuilende
bouw- en autoindustrie, de medische industrie, de liefdadigheidsindustrie, de vermaaks- en bewustzijnsindustrie van Momfer de Mol en Sylvio van den Ende, de gok- en loterij-industrie van idem. Zeg nou zelf: al die BN’ers die daar hun miljoeneninkomen aan ontlenen kunnen we toch niet op slag armlastig maken? Dus we gaan nog een tijdje door met “va banque” spelen, Rutte en Asscher zeggen dat het goed is voor de economie. Mark, my word: binnenkort gaan we zien en beleven hoe de eerste hoofdprijzen in Staatsloterij, Lotto en Postcodeloterij worden uitgekeerd aan Bulgaren en Roemenen die in Nederland een postbus- annex fiscaal uitkeringsadres hebben. Alsdan gaan de betreffende captains-of-industry ‘grensoverschrijdend’ in zee met de NSA, om ieder prospect op maat van personalized directmail te voorzien. Kennis (informatie) is macht en ‘Big Brother is watching you’. En de Tweede Kamer zweeg, zwijgt en conformeert. Sterkte.

Reageer
gravatar

Outsider, kunt u a.u.b. een uitrekseltje maken zodat ik het misschien ga lezen?

Bij voorbaat mijn hevige dank.

gravatar

Oh Heer Outsider, nu gaat u toch een beetje de mist in: het rad is u voor ogen gedraaid kennelijk.
Ik zal beginnen met een anekdote dit te verduidelijken: Een verwarmingsmonteur kreeg de opdracht iets aan een thermostaat bij te regelen, en werd door de vrouw des huizes de weg gewezen. Echter was met die thermostaat niets te beginnen, dus hij belde haar man op zijn werk. Die zei hem dat de thermostaat in de kelder hing naast de ketel. ‘Maar, maar, zegt de monteur, ik sta hier in de kamer bij de thermostaat.’ Nee, zegt de man, die hangt daar voor mijn vrouw, kan ze draaien wat ze wil, maakt toch niks uit en ze klaagt nooit, de échte hangt in de kelder.

Wat ik daarmee bedoel te zeggen, is dat het logo op het pinpasje niet uitmaakt: Ome Gerrit -die steelt als de raven- heeft ze allemaal in zijn hand.

gravatar

Volgens mij is hier wel een passende behandeling voor beschikbaar. Dit ziektebeeld, in de volksmond bekend als achtervolgingswaanzin, is niet echt van de laatste jaren. Wellicht dat onze mevrouw de familiepsychiater hierin kan adviseren …

gravatar

Totaal niets van gemerkt, maar ik sta dan ook al jaren bovenaan in het ikbeljeniet-register.

Reageer
gravatar

Haha dat klopt, of is het toeval dat ik bij de opmerking over de Friese taal 3 advertenties over zorgverzekeringen krijg en 1 over vacatures?
Nogal raadselachtig; ik begrijp hem niet helemaal en copy/paste:

Vacatures
Vacature zoeken – Indeed Een klik. Alle vacatures.
Ind….nl/vacatures.

Ik snap m niet.
Kan een gebrek aan frisse lucht zijn, misschien nog iets in de container gaan gooien, rotzooi zat in huis en zelf wat te eten halen.
Lopend.
Ik voel me héél soms een beetje een lapzwans als ik toch weer bestel bij het restaurantje dat ik vanuit mijn raam kan zien..
De bezorger bekijkt me ook als ware ik een lapzwans en heeft me zelfs een keer heel vriendelijk uitgelegd dat ze op slechts 2 min. loopafstand van me gevestigd waren.
Ik deed maar alsof ik er geen woord van begreep; liever lui dan moe.

(Nu verwacht ik een reclame voor verstelbare luie stoelen met uitklapbare voetenbankjes maar dat zal wel niet gebeuren. Spijtig!)

gravatar

Vanwege principiële redenens maak ik nooit gebruik van telefoons. Toch word ik heel vaak opgebeld door verkopers van vogelzaad, tankverhuurders en ambachtellijke molotovcocktailvervaardigers. Ik ben radeloos en overweeg zelfdoding of doding van de buurman. Met kerstmis aten we dit jaar geen konijn.

Reageer
gravatar

Jammer, echt jammer..
Eenmaal wetende hoe het werkte belde ik mezelf vaak, van vast naar mobiel om te vertellen over artikelen uit de Speld.
Ik kreeg aanbiedingen voor zonvakanties naar Algerije voor een prikkie, telefoonabbonnementen, doventolken voor alle gelegenheden, veel uitvaartondernemers, gourmetstellen, privedetectives en secretaresses.

Kostelijk!! Dat gaat dus verdwijnen, wel zal mijn tel.rekening een stuk lager uitvallen voortaan.
Dat is het enige positieve wat ik eraan kan ontdekken, verder toch echt: JAMMER!!

gravatar

Proefflesjes drank? Wie ben ik nou weer vergeten te noemen in de gesprekken naar mezelf…
Ik snap het al; daar maakte ik geen woord aan vuil, drinken deed ik gewoon onder het bellen door.
Stom van me, nu hoeft het al niet meer.
Het experiment is helaas al stopgezet. Ik heb ook altijd pech en het is nog kerst ook!
Even gezellig eropuitgeweest, de vuilniszakken liggen nu in de container, was gezellig en snel weer thuis.
Nu zit ik al een uur te twijfelen wat ik te eten ga bestellen.

Het heeft geen zin om op te schrijven dat je bij Thuisbezord.nl ook winkels kan vinden die DRANK leveren, bier, wijn, wijn en nog eens wijn.
Ook eten, veel pizza maar ik reken niet op een mini-probeerpizza met een mini-flesje wijn. Dus ga ik daar niet over zitten typen, zinloos..

Ik vond het al zo raar dat ik opeens uitsluitend reclame voor uitvaartondernemingen, wonder-antirimpelcreme en psychiaters te zien kreeg…

gravatar

Ja, ik dacht er ook over om die cursus voor doventolken te gaan doen alhoewel ik eerst niet begreep waarover het ging toen ik die morseseinen door de telefoon hoorde. Ik heb toen onmiddelijk een proefles genomen en daarna nog vijf andere, maar toen de dagen begonnen te korten merkte ik dat doven in het donker of zware schemering niet met elkaar kunnen praten en toen was de lol er wel zo’n beetje af. Nu doe ik een cursus afval, de eerste les is al in maart maar misschien ben ik dan ziek.

gravatar

Ik snap dit niet, bij ons in de DDR was het afluisteren via de Stasi juist een groot succes.
Zo konden we via afluisteren bepalen welke kleur Trabant je kreeg.
Had je een bloemetjes gordijn werd je de partij uitgedonderd en kon je 5 jaar extra op je Trabi wachten die dan gegarandeerd in fuchia roze werd afgeleverd.
Overigens met dezelfde garantie als elke Trabant, 5 jaar.
Natuurlijk kreeg je de auto na minstens 10 jaar, dus daar had je niks aan.
Ja stelletje paupers als je geen Wartbug of FSO kan betalen ga dan met de bus.

Reageer
gravatar

Je kunt beter adverteren op grond van biertaps, al is dat aan mij niet besteed. Maar dat terzijde.

Reageer