E-420 opnieuw bovenaan in top E-2000

'Zoetstof verslaat zuurteregelaar'

Voor het vierde jaar op rij is E-420 (sorbitol) verkozen tot beste E-nummer. Luisteraars van Radio 2 konden de afgelopen weken stemmen op hun all-time favoriet. De suikervervanger, onder andere bekend van de publieksfavorieten ‘taart’, ‘cake’ en ‘slagroom’, gaat er voor het vierde jaar op rij met de eretitel vandoor.

Tweede werd zuurteregelaar Aluminiumammoniumsulfaat (E-523) vanwege de allitererende titel. Opmerkelijk is dat E-513, zwavelzuur, geen stemmen kreeg. Vermoedelijk omdat zwavelzuur bij veel mensen een nare nasmaak geeft vanwege de link met vulkanen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is nou weer zo’n voorbeeld van te simplistisch denken, daar kan ik zo boos om worden!!

E621: “Aan mij ontkom je niet”.

gravatar

Hulpgeroep vanuit ‘t Haagse struikgewas.
Ik heb alle Europese verordeningen erop nagezien ( Nrs. 1129 en 1131 van 11 november 2011 – die zullen wel om elf over elf bekrachtigd zijn – en Nr.1049 van 8 november 2012 ) maar ik kan nergens het E-nummer van gebakken lucht vinden…!

Reageer
gravatar

Karel, Karel, Karel toch,

Gebakken lucht is zeer bekend van de menu’s van sterrenrestaurants. Het is echter niet echt bijzonder. Iedereen die het weleens bruin bakt of braadt, ziet direct boven de verhitte pan gebakken lucht.
Buiten politici (in overdrachtelijke zin), beroepskoks en mannen die zich alleen met kerst aan het fornuis wagen, doet een normaal mens er niks mee. Gebakken lucht is derhalve niet opgenomen in het E-register.

gravatar

Ik heb stevig over mijn beste Erotische Nummers moeten nadenken. Maar ik denk dat ik eruit ben.

De Erotische Nummers E999 (de Zuid-Amerikaanse Quillaja) en E915 (de Scandinavische Ester Pinus-Palustris) eindigen ex aequo als eerste. Een trio met die twee lijkt mij wel iets.

Quillala (E999) deed mij denken aan dat super-erotische Bondmeisje Famke Janssen uit een dromenwereld waarin ik het niet droog hou. Zo sterk als een berk, maar met een prachtige uitstraling als de mooiste bloesem ter wereld. Nadeel was wel dat ik na afloop lichte darmklachten overhield.

Ester Pinus-Palustris (E915) deed mij denken aan de timide-ogende sterretjes als Chantal Janzen, maar altijd op verkeerde mannen vallen. Vooral haar harsgeur is opvallend. Ze kan gebruikt worden door alle religies, veganisten en vegetariërs. Nadeel was dat ze gek is op kauwen, dus na afloop was ik beneden nogal gevoelig.

Reageer
gravatar

Zelf koos ik voor de E27. Ongelooflijk hoe dat nummer gewoon met de tijd meegaat.

Reageer
gravatar

E-175 kreeg al veel eerder goud.

gravatar

E-175 is inderdaad een zeer schone chemicalius — de hogere kringen en hun banken hanteren het al eeuwen zonder vieze handen te krijgen. Dat kan je zien aan hun witteboorden die altijd smetteloos zijn. De calorische waarde van Au is echter teleurstellend laag — vraag de oude Midas maar.

gravatar

Ik zou zeggen eet je buik vol! Maar niet klagen als je later hersenkankers krijgt!

gravatar

Van teveel water kun je ook dood gaan. Alles met mate dus ook aspartaam. En vooral stevia. Geen kanker en niets aan de hand. 😉

gravatar

Daarom is het ook goedgekeurd door de EU, zodat we allemaal ziek worden. Hoe meer slechte stoffen goedgekeurd, hoe beter.

Maar, je wordt er niet meteen ziek van. Nee, je moet eerst 40 jaar belasting betalen. En dan vlak voor je met pensioen gaat, pats: Kanker!

Dat waren dus die goedgekeurde stoffen. Of iets anders.