Duivesteijn levert anoniem kritiek op woonakkoord

Blok: 'Ik vind het niet chic'

PvdA-senator Adri Duivesteijn heeft in Nieuwsuur anoniem kritiek geuit op het woonakkoord dat het kabinet heeft gesloten met een aantal oppositiepartijen.

Duivesteijn weigerde in het interview desgevraagd zijn naam te noemen: “U vraagt nu naar de bekende weg.” Het Eerste Kamerlid zegt vooral moeite te hebben met de verhuurdersheffing voor woningcorporaties: “Die bezwaren heb ik al eerder in het openbaar uitgesproken, maar dat heeft geen effect gehad.”

Minister Blok zegt in een reactie het ‘niet chic’ te vinden dat Duivesteijn anoniem kritiek levert: “Laten we gewoon in alle openheid het debat voeren. Het is vervelend dat we nu niet weten dat de kritiek van de heer Duivesteijn komt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Eerste Kamer, dat bastion van de democratie waar oude, wijze mannen en vrouwen zich buigen over het broddelwerk van onze wettenmakers, er met een stofkam doorheen gaan en welbespraakt en goed beargumenteerd melden: “heb voorgestemd, hunnie van de PVV waren tegen”. Wat een land, wat een land.

Reageer
gravatar

Wat fijn dat Adri toch uit de kast is gekomen en zijn zegeningen heeft geteld. Adri heeft zich heerlijk laten uitwonen. En Blok? Die verdient ter ere voor zijn innemende aandacht een abonnement op Grindr.

Reageer
gravatar

Hoofdboekhouder Blok zegt in een reactie het ‘niet chic’ te vinden dat Duivesteijn als wethouder van Almere voor zijn beurt heeft gesproken: “Het is vervelend dat hij niet gewacht heeft tot hij als senator Duivesteijn met het uitwoonakkoord heeft ingestemd, zodat we door kunnen gaan met het vullen van de bodemloze staatskas put met het andere pensioengatakkoord.”

Reageer
gravatar

Beste abonnees,

Nu we bijna aan het eind van het hysterische jaar 2013 zijn gekomen, geeft elke zelfbenoemde autoriteit wederom zijn lijstje van vaderlanders die een topprestatie hebben geleverd. Ik wil daarbij niet achterblijven.

Ik draag de heer Viesman vanwege zijn ongeëvenaarde gewiekstheid voor als reageerder van het jaar 2013. U kunt uw stem uitbrengen op: [email protected]

De Hoofdreacteur mede namens de Reactieraad

Reageer
gravatar

Ik weiger vooralsnog om anoniem op dit artikel te reageren. Als ik mijn naam er bij zet, staan Mark Rutte en Diederik Samson vanavond weer bij met potten en blikken voor het raam te rammelen, en voortdurend belletje te trekken. Heel vervelend allemaal….!

Reageer
gravatar

Minister Blok heeft zijn reactie over Duivesteijn in ‘off’ gegeven en het is niet goed dat de Speld dit niet respecteert.

Duyvesteijn gaf zijn verklaringen anoniem omdat hij zich er (terecht) voor schaamt een ongekozen senator in een ongekozen eerste kamer te zijn. “Dat past niet in een democratie” zei hij nog vanuit zijn anonimiteit.

Reageer
gravatar

Wat jammer nu dat u niet heeft opgelet op school; dan had u kunnen weten dat de 1ste kamer gekozen wordt door gekozen 2e Kamerleden, en dat het derhalve van het grootste belang is om zuinig met de stem om te gaan; men kan hem maar éénmaal uitbrengen.

En wat jammer nu dat u niet opgelet heeft wat er de laatste tijd gebeurt: het is maar goed dat er senators zijn die wél de tijd nemen om de waan van de dag achter zich te laten en de aangeboden triefel van een niet echt gekozen regering op hun merites beoordeelt. We leven daarom gelukkig nog niet in een dictatuur van patjepeeërs en politieke gelukzoekers.

Bovendien: als het oude Rome senators had, waarom wij dan nu niet?