Kabinet wil ‘illegalenquotum’ voor top bedrijfsleven

‘In 2020 minstens 15 procent van Raad van Bestuur illegaal’

Het is het kabinet al langer een doorn in het oog: het geringe aantal illegalen in de top van het bedrijfsleven. Rutte 2 wil hier met een ‘illegalenquotum’ een eind aan maken. “Rond 2020 moet minstens 15 procent van de leden van de Raad van Bestuur illegaal zijn.”

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken is optimistisch: “De maatregel leidt tot een rechtvaardiger arbeidsmarkt en meer carrièremogelijkheden voor mensen zonder papieren. Bedrijven zullen hier alleen maar van profiteren: mensen zonder verblijfsvergunning hebben toch vaak een andere kijk op dingen.”

Illegalen die klagen dat zij structureel achtergesteld worden, zijn opgetogen over de maatregel. Hassan Anafkar (35) uit Afghanistan, vanaf 2005 illegaal in Nederland, moest jarenlang opboksen tegen het old-legals network. “Legalen verdelen toch vaak de mooie baantjes onder elkaar. Zie daar maar eens tussen te komen als papierloze. Hopelijk is mijn gebrek aan verblijfstatus in de toekomst geen handicap meer.”

Sommige illegalen slaagden er wel in het glazen plafond te slechten. Topillegaal Rijkman Groenink (64), uitgeprocedeerd in 1994, was van 2000 tot 2007 voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN-AMRO. Annemarie Jorritsma (63) bracht het zelfs tot burgemeester van Almere. Zij zijn echter uitzonderingen die zich door geluk in combinatie met uitzonderlijk doorzettingsvermogen uit hun achterstandspositie wisten los te maken.

Topbestuurders ontkennen structurele discriminatie van illegalen. Gerrit Zalm, vicevoorzitter van ABN-AMRO: “Ik zou graag meer van deze mensen in de Raad van Bestuur zien. Maar ik vraag me af in hoeverre illegalen zelf deze ambitie hebben. Zij moeten een carrière vaak combineren met een hectische uitzettingsprocedure.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is goed dat het kabinet handelt naar de wensen van de maatschappij. Veelal schijnt er altijd wel iets van economisch belang door tussen de lijntjes, maar ik kan dat hier niet meteen terugvinden.
De beweging van de maatschappij naar een tolerante sameleving voor illegalen is natuurlijk een beweging die we al lang aan zagen komen vanuit de jaren 60, de antipathie hiernaar moet toch ergens een keerzijde krijgen.

Reageer
gravatar

Hee..waarom zijn er ineens dingen exclusief als paarlen voor die elkaars naam noemende Facebook zwijnen??? Waar is De Karl hier???

Reageer
gravatar

(…;) Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken is optimistisch: “De maatregel leidt tot een rechtvaardiger arbeidsmarkt en meer carrièremogelijkheden voor mensen zonder papieren. (…)

Eindelijk politieke steun! Stop het boomkappen!
Namens de vereniging voor het papierloze kantoor, Bedankt.

Reageer
gravatar

We komen hier nu wel op een kruispunt der wegen. Een eerder artikel van De Speld maakte gewag van de aanstelling van geestelijk gehandicapten in de RvC’s en RvB’s van banken. Gevoegd bij het aantal moreel gehandicapten in deze kringen zou deze situatie wellicht tot een relatieve overbezetting van gehandicapten kunnen leiden. Bijvoorbeeld zoals in de kringen van vastgoedbeleggingen, projectontwikkelaars en ontroerend goede vastgoedadviseurs, waar de meerderheid van de bestuurderen al openlijk geheel of grotendeels uit erkende criminelen bestaat. Gezien de structurele inkomensachterstand van illegalen is niet uit te sluiten dat er gevallen zullen optreden van compenserende zelfverrijking zoals in sommige overheidskringen nu al gebruikelijk en oogluikend is toegestaan. Het redactioneel artikel liet overigens na onze beroemdste illegaal aller tijden te benoemen: PietHein Donner die
-dankzij bekwame machinaties van CDA en collegiaal wegkijken van VVD- het nog tot onderkoning van Nederland bracht, ondanks een evident ontberen van het inburgeringsdiploma. Ere, wie ere toekomt.

Reageer
gravatar

Beste Nerd, hartelijk dank voor de verwijdering van. Zou u zo vriendelijk willen zijn ook nog even te kijken bij de reacties op het Dr. Corrie artikel? Met een groet, Trendvolger.

Reageer
gravatar

Wat is er gebeurd? Heb ik iets gemist? Wat is er verwijderd?
Ik hoop de vingertjes van een ietwat opdringerige spammer die zich behalve filosof ook aglerijn noemt.

Zijn bijdragen staan er nog allemaal; maar als dit met zekerheid de laatste woordenkots van hem is ben ik tevreden!!

gravatar

Avond Annie. De spray heeft wat moeten intrekken, maar het spul lijkt te werken.

Beste Nerd, bij deze heb ik er nog eentje voor u. Kunt u even vooruit.

http://tinyurl.com/ljczsw2

gravatar

Inderdaad… ik was weer net ff te snel met mijn commentaar; wel zag ik dat de spuitbus ook op was.
Ook Dr. Corrie’s item is weer helemaal okselfris zag ik net, fijn!!

Ook fijn dat er weer een nieuwe, volle bus staat; geen overbodige luxe vrees ik.. 2x daags sprayen kan geen kwaad; beter voorkomen dan genezen klinkt als een cliché, is het ook, en dus waar.
Zoals alle cliché’s.

gravatar

Prachtige satire. Hoewel…?

Ik zie de PvdA er voor aan nog eens een keer dit als serieus voorstel in te dienen. Die partij is er gek genoeg voor, vooral die vrouwelijke equivalent van een hansworst die luistert naar de naam Ploumen (spreek uit: Ploemen).

Reageer
gravatar

Sjongejonge, wat een stelletje visieloze heikneuters zitten er toch in dat kabinet zeg. Een telefoontje naar die gasten van de NSA met de uitnodiging om gezellig met ons mee te participeren en iedereen heeft zijn doelstelling gehaald.

Reageer
gravatar

Ja ja, dit kennen we van het slechtste kabinet in de geschiedenis. Ik heb ze door die stiekeme huichelaars. Zwarte illegalen wit wassen! Dat is tegen mijn wil, dus die van het volk.

Reageer
gravatar

Nadat ik in een ijskoude film heb geacteerd, ben ik bereid om tot het kabinet toe te treden. Ik heb immers geleerd wat mislukkingen zijn. Bovendien heb ik aangetoond dat ik tegen een stootje kan. Zo koud als Nova Zembla kunnen de heren in het kabinet toch niet zijn.

Reageer
gravatar

Beste Hoofdreacteur,

Boven aan het invulveld lees ik: “Uw mening telt. Juist nu.” Welnu, dat moet consequenties hebben.

Wilt u daarom zo vriendelijk zijn om de redactie te vragen of ze zo aardig zijn om hun nerd te vragen een zeer noodzakelijke “wegstemknop” bij de reacties te fabriceren. Let u maar eens op de huidige reacties 12 t/m 15 van een ultrarechts broekie.

Ik zou willen voorstellen, dat een reactie bij drie stemmen van de vaste abonnees verdwijnt.

gravatar

Beste Familienerd,

Ik voel hoegenaamd niks voor uw ideetje.

Ik zie jouw hele familie al bij de stemknop zitten om alles weg te stemmen. Ze proberen nu al om iedereen te verdringen met hun praatjes.

gravatar

Goed idee beste Familienerd.

gravatar

De Nederlandse kabinetten zijn niet om aan te zien. Dat merk je ook aan de populariteit. Daarom zou het goed zijn om voortaan minimaal vijf fotomodellen in het kabinet op te nemen.

Reageer
gravatar

Nadat ik in een ijskoude film heb geacteerd, ben ik bereid om tot het kabinet toe te treden. Ik heb daarmee veel geleerd, dat van belang is voor een politieke functie en waar ik ongeschikt voor ben. Bovendien heb ik aangetoond dat ik tegen een stootje kan. Zo koud als Nova Zembla kunnen de heren in het kabinet toch niet zijn.

gravatar

Zeg Mark (Rutte red.),

Ik ben dan wel geen pronkmeisje uit Playboy, maar nog prima gezond en het aanzien waard voor oude snoepers zoals meneer Viesman. Met mijn journalistieke ervaring ben ik zeer geschikt voor Buitenlandse Zaken.

Dit was tante Paulien, rechtstreeks van uit huis. Terug naar de studio

gravatar

Ja Heer Viesman! Dan zit ik vooraan op de publieke tribune tijdens het vragenuurtje. Kijken hoe bij deze modellen het hemd van het lijf wordt gevraagd.

gravatar

Schokkender is mijns inziens dat het aantal Speld-reaguurders in de Raden van Bestuur zo beperkt is. Ook hierin dient terstond verandering te komen. Doe mij maar de ING of de Shell.

Reageer
gravatar

Oele (m/v),

Er verschijnen wel eens reaguurders in De Speld. Dat wordt door de vaste reageerders doorgaans niet op prijs gesteld. Ze worden daarom teruggezonden naar hun habitat GeenStijl.

gravatar

Het schokt mij deerlijk, beste hoofdreacteur, om met GeenStijl-adepten te worden vergeleken. Uiteraard bedoel ik de normale, beschaafde en intelligente lieden die regelmatig hun lollige reacties op de Speldartikelen hier plegen te ventileren.
Waar opteert u voor ? KLM ? NS ? Of toch liever Philips, zodat u PSV kunt verkopen aan een russische miljardair ?

gravatar

Een goede maatregel, lijkt me, waardoor de Raden van Bestuur aanmerkelijk eerlijker zullen worden en dat is wat waard.
Ik stel voor ook de hugenoten postuum in belangrijke functies te benoemen en hun erfgenamen daarvan te laten profiteren.

Reageer
gravatar

Verre van mij om exclusief voor eigen winst te gaan heer Oele, maar uw idee om Hugenoten postuum alsnog de erkenning te geven die zij verdienen, zou mij, als afstammeling van deze groep, aan het eind van dit boekjaar niet slecht uitkomen.

gravatar

Meteen regelen!!
Ik ben helemaal vóór want ook afstammeling van, mijn moeder heette zelfs Huge!
Ook bezit ik nog een antiek (geërfd!!) Hugenotenkruisje.
Geen wanna-be-Hugenoot dus, dat kan ik bewijzen.

Waar kan ik mijn bet-overgrootvader postuum voordragen voor een belangrijke functie?
Voor het einde van dit boekjaar, gaat dat nog lukken?

Het gaat me niet om het geld hoor al lijkt dat misschien een beetje zo..

Liefs, Annie

gravatar

Het zij u gegund, hr Jeettje, maar nu u het zo op tafel gooit, bedenk ik dat ik ook van verscheidene hugenoten afstam en enige eeuwen rente tikt lekker aan !

gravatar

Sinds hij ten onrechte heeft beweerd dat de moeder van de minister van Financiën ooit prostituee zou zijn geweest.

gravatar

Overigens is het percentage (ex)-jihad strijders in de top van het bedrijfsleven ook marginaal, heb het gevoel dat deze groep niet echt goed door Rutte in de gaten wordt gehouden – waarom niet meteen meegenomen in het voorstel voor dit quotum?

Reageer
gravatar

Gelukkig heeft u het niet over de Staten-Generaal, want welke fatsoenlijke illegaal zou namens de PVV in één der kamers willen zitten ?

gravatar

Even niet aan gedacht dat dat probleem zich ook zou kunnen voordoen als de illegaal naast de spreekstalmeester Ivo moet zitten.

gravatar

Potdorie, ze zijn al crimineel, moeten ze nu ook nog illegaal worden?
Zo jaag je de beste mensen naar het buitenland.

Reageer