Man minder vrolijk in konijnenpak dan verwacht

‘Ik wil dood’

Het konijnenpak van Geert Velzen heeft tot nu toe niet het gewenste effect. In een poging om uit zijn herfstdepressie te komen, trok Velzen het pak vanmorgen aan. Hij is er echter minder vrolijk van geworden dan hij had verwacht.

“Ja, de teleurstelling is groot”, geeft Velzen toe. “Ik poetste vanochtend mijn tanden in het konijnenpak, maar ik kan niet zeggen dat ik daar echt van opknapte.” Velzen had gehoopt dichter bij zichzelf te komen door het pak aan te doen. “Maar niets is minder waar, ik werd hyperbewust van het feit dat ik diep van binnen géén konijn ben. Ik ben meer een otter. Dat is een leuk dier. Maar ook daar word ik niet vrolijker van. Al is het maar omdat er nergens een otterpak te koop is. Ik wil dood.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is hier sprake van uitzichtloos lijden? Dan kan een veterinair arts, in overleg met een erkende psychiater, besluiten tot een pijnloos einde: Geert levert zijn rose konijnenpak in en gaat -met Geer en Goor- aan het werk bij de plantsoenendienst, in een nieuwe serie van: “ff geen cent te makken”.

Reageer
gravatar

Zeg Miedema, die verklede wildplasser in Harderwijk was slachtoffer van de bureaucratie, pogend een proefproces uit te lokken over de vraag of lieden die als konijnen in het wild in de natuur levend, überhaupt iets anders kunnen dan ‘wild’ plassen en of die dan ook door de plaatselijke koddebeiers en/of veldwachters op de bon kunnen worden geslingerd. Eerder had diens advocaat, Mr. Robert Mosopviets (46), zijn cliënt (Roger R., 38) geadviseerd zich als ZZP’er uit te laten schrijven bij de GBA, om voortaan verschoond te blijven van OZB-belasting en Uitwaterende Sluizen. Bij die statusverandering hoort een nieuwe domicilie; de vrije natuur. Mag daarin een konijn wild plassen? Voilà, de casus in een nutshell. Op de achtergrond speelt mee Jolly Roger Rabbit (38) recent na slechts één bezoek aan psychiater Ernst Jansen Steur (62) nu onomkeerbaar in de waan verkeert een ZZP’ende Paashaas te zijn. J. Roger Rabbit heeft sindsdien het hazepad gekozen en statutair domicilie gekozen ten konijnenhokke van zijn advocaat en procureur. Echter; concreet leeft Roger nu dak- en inkomenloos in de Harderwijkse duinen. Het RIAGG uit Harderwijk heeft Roger inmiddels als een ‘onbehandelbare’ angsthaas bestempeld en aan de plaatselijke Vereniging van Dierenbescherming overgedragen. De PvdD van Marianne Thieme heeft -naar aanleiding van gerichte schoten van Harderwijkse parkeerwachters op Roger Rabbit-inmiddels kamervragen gesteld aan ministers Opstelten en Hennis-Plaschaert inzake dierrechten en het gedogen van uitbehandelde asielzoekenden op militaire oefenterreinen. Wordt vervolgd. Ik bedoel maar, we mogen niet alle roze konijnen over één kam scheren; er is al zoveel myxematose.

Reageer
gravatar

Wat is dat toch met al die mannen in konijnenpakken. Laatst werd er ook al eentje in Harderwijk gesignaleerd. Die haalde het lokale nieuws met wildplassen.

Reageer
gravatar

Mignonnie. Hielp het, nu je even grondig je hart hebt gelucht? In een bepaald opzicht heb je gelijk met jouw tirade tegen mijn presumpties op basis van jouw naam; je bent die je bent en het is niet aan anderen daar beelden aan te koppelen. Anderzijds: dit forum is is niet bedoeld en ook niet geschikt voor zachtmoedigen. Van dik hout zaagt men hier onmiddellijk en onverbiddelijk planken. Ik raad je daarom aan normatief wat meer ontspannen, relativerender, met uitlatingen in dit medium om te gaan. Het moet wel leuk blijven en dat kán ook: kijk eens hoe Haagsche Annie typische macho-uitingen op ontspannen wijze tackelt en onklaar maakt. Bijna therapeutisch.

Reageer
gravatar

MISschien tOCH maar zwarte piet spelen dan… AndERs een spuitje. Op gOEd verzOEk natuurluk. Valt zelfs drama-T.V. van te MAKen. En die AANdacht mAAkt G.V. mogeLIJK weer wat vroleuker. Op een AArdige uitvAArt!

Reageer
gravatar

Dag Joop, ik denk dat zwart is dat anderen beslissen over leven dat mag, omdat hij postuum mag boeten voor wat hij doet door te betalen voor zijn spuitje, waar ik denk dat doden geen bankrekening hebben, maar genieten van wat wij vinden dat hemel is, waar ik denk dat hij op aarde is, omdat ik hem ken!
P.S. Nu moet ik toch ECHT even Netflix bekijken, voor die gratis maand. Ik had zonet andere dingen te doen. Zoals me wassen met heeerlijke Kneipp. Over hemel gesproken…

gravatar

Voor mij rest nog een vraag of tip aan de behandelaars van de heer Velzen, het blijft ten slotte een droevig verhaal. Het lichtpuntje is dat hij slechts diep van binnen weet dat ie geen konijn is. De vraag is dus hoe groot het gedeelte van zijn lichaam dat zich wel een konijn voelt. Aan de hand van dit specifieke gedeelte en uiteraard het gewicht dat hiermee gepaard gaat kan een poging gedaan worden om de juiste hoeveelheid medicatie te bepalen en kan er een nieuwe weg worden ingeslagen worden, namelijk die van de Meetkundige Massapsychologie in de mens. Het gaat dus om de hoeveelheid massa in de mens dat psychotisch of depressief is, feitelijk is dat dus een gewichtskwestie, dat valt moeilijk te ontkennen want dit betreft toch een geestelijke kwestie ?

Reageer
gravatar

Mignonnie (# 24a), er stapelt zich misverstand op misverstand. Deels is dat mijn schuld, de naam die je koos duidt op een (jonge) vrouw, klein van stuk, die het kind nog in zichzelf herkent (Frans, ‘mignonne’: snoezig, klein, aardig en ‘mignonnette’: lief klein persoontje). Maar niets is zo misleidend als schuilnamen en een schuilnaam kiezen we -in dit circuit- zelf. Wie weet ben jij wel een boom van een vent van 95 kg die ervoor kiest zichzelf als een elfje te presenteren, dat komt regelmatig voor en niet alleen op facebook. Je hebt mijn bericht niet goed gelezen, je hebt hooguit gereageerd op wat je dacht dat er stond. Het is mogelijk dat jij psychotisch bent of bent geweest; in dat geval is De Speld voor jou geen optimale omgeving, men gaat hier soms hardhandig met elkaar om. Er wordt hier nog wel eens iemand afgekraakt, soms tot op de enkels afgebrand, men likt dan zijn wonden en gaat vervolgens in de tegenaanval. Geen omgeving voor hypersensitieven. Als je daarvoor te fijn bent gebouwd, waag je dan niet in deze arena, “if you cannot stand the heat, stay out of the kitchen” of beperk je tot vrijblijvende one-liners. Dat kan ook. Sterkte en veel geluk.

Reageer
gravatar

Dat Outsider, ik denk dat ik mag, waar jij denkt dat je moet, omdat jij denkt dat je bent wie je vindt van mij, waar ik denk dat mijn naam mijn echte naam is omdat ik zo heet en hij in mijn paspoort staat, ter informatie, niet ter presentatie, van elfjes, die voorkomen omdat jij dat denkt, waar ik ben wie ik BEN, geen elfje zoals velen denken die denken te weten dat ik lach omdat ik geen verdriet ken, zoals jij denkt te weten van anderen omdat je niet kent wie ik ben, en denkt dat je bent zoals hoort door mij fijngebouwd te vinden, omdat je vindt dat fijngebouwd is dat mensen niet kunnen opkomen voor zichzelf, waar ik denk dat mijn maat 36 geen garantie is dat ik je niet verscheur als het moet, omdat ik je van repliek dien omdat het mag, waar jij denkt dat repliek is als ik zeg wat hoort voor anderen, die denken dat community is wat zij zijn, waar ik denk dat zij bevooroordeeld en intolerant zijn als zij denken wat jij denkt omdat het hoort.

gravatar

P.S. En ik ben inderdaad boomlang, want 1,75 meter, jong, want 45 jaar, en vrouw, die niet fijngevoelig is want ze is zoals ze IS, waar jij denkt dat het fijngevoelig is omdat het moet. En mocht je denken dat ik wakker lig van jou omdat het nu 5 uur 17 in de ochtend is: nee, ik sta altijd om 4 uur op, omdat ik dat leuk vind, en omdat ik niks te doen heb volgens anderen omdat ik werkloos ben. Waar ik denk dat ik opsta omdat ik mijn leven zo geweldig leuk vind dat ik niet in bed wil blijven liggen als het niet hoeft. Dus nu ga ik es even kijken of Netflix wat voor me is, ze zeggen dat het voor alle apparaten is die je maar hebt tegenwoordig, behalve voor computers. Lijkt me stug…

gravatar

Mignonne, lief kleintje, de foto bij het artikel is die van een tijdens Carnaval 2013 uit het Pieter Baan Centrum ontsnapte suïcidale psychoot met ernstig recidiverende identiteitsproblemen. Eigenlijk helemaal geen plaatje dat kinderen onder ogen zou mogen komen; De Speld bedrijft ambivalente journalistiek; zo viel iedereen haar opvallende afwezigheid op tijdens de Greenpeace-showprocessen in St. Petersburg. En zelfs bij de brute mishandeling van een POW-journalist door de Angolese ambassadeur zelve, schitterde De Speld door afwezigheid. Maar dan wel weer die depressieve foto van een wanhopig buiten het PBS asielzoekende knager; eigenlijk moest dit niet mogen met kinderen en pré-adolescenten in de lezerskring. Waar zijn de politiek verantwoordelijken Plasterk, Opstelten, Teeven en pakkumbeet Pechtold als men ze nodig heeft?

Reageer
gravatar

Dag Outsider, je denkt dat je een insider bent, waar ik een psychoot ben volgens anderen door mogen, omdat ik van anderen mag omdat ik besef wie ik BEN, waar jij denkt dat ik ben wie anderen vinden, die psychoten vinden zoals hoort, waar ik ben psychoot zoals jij vindt, omdat ik ben verlicht (neem vast de moeite mijn blog te lezen, zoals je zult ontdekken als ik klein ben volgens jou). Nu jij!

gravatar

Dag Lodewijk, ik denk dat je nep ziet waar nep IS, in je hart, omdat je vindt dat ik nep ben door te zijn wie ik ben, waar ik vind dat je mag ontwikkelen, net als ik, door te zien wat je fouten zijn, omdat dat is wat God verlangt van mensen, niet: doen alsof, om te voorkomen dat zij ontmaskerd worden door mij omdat ik mag, waar ik geen masker draag, ook al denk je wel, omdat je niet ziet wie je bent, waar ik je zie, omdat ik mag.

gravatar

Beste Mignonnie,
Niet te veel denken, echt nep bestaat niet want dingen gebeuren echt.
Ik gedraag me zoals de omgeving dat op dat moment verdient, althans dat kan een logische conclusie zijn. Ik heb niet geschreven dat je nep bent, dat is een onjuiste conclusie. Ik heb ook niet bedoeld dat jij degene bent die zich schijnpsychotisch gedraagt. Waar het om gaat is dat je alles onder controle krijgt, indien je met onwaarschijnlijke dingen te maken krijgt. Weten wat je meemaakt is hier belangrijk. Aanvoelen wat je aankunt dus ook. Ik hoef ook niet alles te zien, als ik maar genoeg zie, want dan blijft er tenminste een avontuur over. Ik zie genoeg, daar gaat het om.

gravatar

Dag Lodewijk, ik denk dat ik een denker ben, omdat ik mag, waar jij vindt dat denker is wat je bent door mij denker te vinden omdat het moet, waar ik nep vind dat jij denkt dat ik geen nep weet te waarderen omdat ik ben wie ik ben, omdat schijn bedriegt, want schijn is niet wat het lijkt, omdat ik waarschijnlijk vind dat ik mag, ook al hoort het! Waar ik denk dat ik weet wat ik meemaak omdat ik BEN, in het nu, en avontuurlijk van geest, omdat het mag. Daarom ga ik nu echt even Netflix bezoeken (zie reactie #25B).

gravatar

Hoi Mignonnie,

Ik weet wie ik ben en ik weet dat ik mag, dat ik dit destijds niet genoeg vond, heeft mij doen leven zoals ik ben zodat ik weet, wat ik nu heb en men dus kan zien dat dit genoeg is, om wat ik mag ook menselijkerwijs te rechtvaardigen omdat ik dit ook onder woorden en cijfers kan brengen. Op deze wijze ontstaat ook de emotionele rechtvaardiging aangezien ook door daden en voorbeelden mensen dingen duidelijk kunnen worden. Denken is goed maar ontspanning ook en soms zelfs beter, indien men weet wie ik ben. Bij mij hoef je niet altijd te denken, ook al denk je dat het moet. Soms zijn dingen in woord, daad en cijfers je al voorgegaan. Voor sommigen is dat even slikken, voor velen blijft het echter de grap om daar ook nog achter te komen. Wat schijnt geeft namelijk licht en daarom schijn ik zoals ik ben die ik ben, zodat men kan zien wie ik ben en wat mij wanneer en hoe gemotiveerd heeft. Zodra Babylon zich opent, zullen meer mensen dit beleven.Mijn voornaam heeft zijn betekenis en dus is het zowel gerechtvaardigd als gekromvaardigd om dingen waar te maken in de mate waarmee ik dat wens.Je hoeft je dus geen onnodige zorgen te maken. Ontspanning is goed voor je, dat verwondert namelijk wel zo makkelijk.

gravatar

Ik denk dat Geert Velzen kleurenblind is. Niet handig voor een konijn dat roze is, als hij in de spiegel kijkt bij het tandenpoetsen. In gevangenissen krijgt men namelijk fijne gevoelens van roze muren, dus ik denk dat dit konijn geen crimineel is. Zolang hij geen zelfmoord pleegt dan…
Maar kom, zelfmoord is een serieuze zaak, geen gelach dat niet nodig is!

Reageer
gravatar

Aan zijn rode ogen kun je zien, dat het echt menens is. Gelukkig komen de kerstdagen er aan, dus als hij in het bos gaat lopen en van achteren bekeken wordt zijn vergissingen al snel mogelijk. Hierdoor kan hij uit zijn lijden verlost worden. Echter opent dit experiment ook andere perspectieven aangezien deze outfit tijdens carnaval nu eenmaal meer gepast is. Een juiste inschatting van zijn potentieel hernieuwde levensvreugde kan dan ook het beste berekend worden aan de hand van de stand van de sterren tijdens de dagen voor carnaval in combinatie met zijn geboortedatum. Zodra dat bekend is, kunnen we berekenen wat de uitwerking zal zijn in dit specifieke jaargetijde. Hier zijn uiteraard absolute specialisten voor nodig, want wat ik hier zie dat kan gewoon niet en ik verwacht dan ook positieve signalen die bovendien met grote overtuiging gepresenteerd worden op een wijze die binnen de juiste referentiekaders niet te ontkennen valt. Deze branche dient dan ook het beste beentje voor te zetten.

Reageer
gravatar

Jaja… knikkeren. Daar hebben de mensen behoefte aan.
Wat is je plan B, het: ‘ofzo’?
Ik hoop op iets constructievers Mongi!!

En ga nou niet vertellen dat je voor iedere gewonnen knikker een euro overmaakt naar de stichting ‘Help Geert Velders de winter door’ want die kennen we al….

Ik ga weer op roze olifantenjacht voor het helemaal donker is. Helpt ook niet maar knikkeren…. nee!

Uit principe niet.

gravatar

Ik denk dat het aantrekken van een konijnenpakje bij mooie doch herfstdepressieve vrouwen ook niet helpt.
Het is geen schoonmaakpil die alleen op vrouwenmuizen getest is om voor de hand liggende redenen.
Herfstdepressie kan immers wél iedere homo sapiens treffen.
(ook gij, Ormorm!!)

Het doet mij persoonlijk denken aan het easterbunnyhunten in het Haagsche Bos alhier op eerste paasdag.
(zou helpen tegen een voorjaarsdepressie, de onzin…)

Hartstikke vroeg je nest uit met een mand eieren die je het liefst meteen in de kliko gooit om ervanaf te zijn… maar nee, iedereen let op je, een roze konijn is en blijft een bezienswaardigheid.

Gadver; vanochtend dacht ik nog: dat is volgend jaar pas weer, rustig aan Annie en verdrong het weer. Met succes.
Nu ben ik weer helemaal levensmoe…. en depressief ook nog.

gravatar

Niet doen Annie, een winterdepressie nog voordat het winter is moet je niet doen; gewoon op roze olifantenjacht gaan met sjekladebollenlikeur en dat soort hartversterkertjes.

gravatar

Toch wel blij met mijn herfstdepressie al met al!
Het is nu winter ongeveer, dacht Erwin Krol.
Hij had niet veel tijd om het uit te leggen verder helaas, mijn telefoontje kwam zéér ongelegen blijkbaar.
Sorry Erwin en jaha ik heb je nr. nu echt gewist, rustig maar.
(ik kreeg hem stomtoevallig aan de lijn, verkeerd nr. getoetst, zo spreek je nog eens iemand!)

Het gaat sneeuwen, koud worden, OV geen optie om ergens te komen, auto ook niet en al die *&^%$ feestdagen kun je ook alleen omzeilen met een hele verre vakantie, dat wilde hij nog wel kwijt.

Mijn seizoensgebonden flitsdepressie (ook wel ‘dipje’ genoemd) is weer over; de herfst is voorbij, zonder herfst geen herfstdepressie aldus Erwin.

Sterker nog, ik heb geen tijd om hier te gaan zitten mokken over ja of nee suïcide; ik wil eindelijk vakantie!

Zongarantie graag, een blauwe warme zee vol koraal en aquariumvisjes, en veel palmbomen, dat werk.
Vier de verjaardag van jezuns nooit, het mag dus ook een agnostisch of heidens eiland zijn.

Paaseiland spookt steeds door mijn hoofd… Christmas Island juist helemaal niet! Is dat gek?

Het eiland heet Paaseiland omdat de ontdekker van het eiland, de Nederlander Jacob Roggeveen, het op eerste Paasdag 1722 ontdekte.
De Brit William Mynors ontdekte Christmas Island op de eerste Kerstdag van het jaar 1643.

Vooral van die Brit viel het me erg tegen, de beroemde droge Britse humor bezat hij zeker niet!! Van Jacob had ik niet anders verwacht… ziet als eerste mysterieuze beelden o als eieren zo groot en toch zo nuchter Hollands alst maar kan: tis pasen, dus: Paaseiland… gáááp!!

gravatar

Moet je ook niet doen… tegen kerst een konijnenpak aantrekken.

Dus snel uitdoen dat pak,
want anders wordt de depressie op de korrel genomen.

Reageer
gravatar

Wellicht kan hij zich beter op wat “bunny action” richten, in plaats van het konijn dan wel de otter in zichzelf zo letterlijk te vertolken.

Reageer
gravatar

Tja, een roze konijn …. zou ik ook niet vrolijk van worden … een roze olifant is garantie voor succes, maar ja …

Reageer
gravatar

Wellicht kan Derek Ogilvie nog uitkomst bieden? Of een goede otterfluisteraar? Ingestraald water uit Tiel?
Zo triest als men door de kleuren het aura niet meer kan zien..

Reageer
gravatar

Dat veel konijnen doodgaan tegen het eind van het jaar is normaal, maar dat een konijn zelf dood wil is iets nieuws.

Reageer
gravatar

Haldol maakt konijnen gevaarlijk

De negatieve effecten van antipsychotische medicatie op konijnen zijn al jaren bekend. In het British Medical Journal van maart 2013 heb ik aangetoond dat vooral haloperidol (Haldol) de boosdoener is.

Ik onderzocht 75.445 Noord-Europese konijnen. Ik heb Haldol vergeleken met de meest gebruikte antipsychotica: aripiprazol (Abilify), olanzapine (Zyprexa), quetiapine (Seroquel), risperidon (Risperdal) of ziprasidone (Zipsydon).

Nadat ik de konijnen vanaf begin zomer 2012 antipsychotica had voorgeschreven, heb ik ze tot een week na nieuwjaar gevolgd. Tijdens kerstmis en op nieuwjaarsdag overleden 23.224 mensen aan het eten van 6.598 konijnen.

Konijnen die haloperidol slikten, veroorzaakten een twee keer zo grote kans op overlijden van konijneneters als konijnen risperidon gebruikten. Het overlijdensrisico bij gebruik van quetiapine was licht verlaagd. De helft van de haloperidolgebruikende konijnen was veroorzaker van circulatoire stoornissen, twaalf procent van cerebrovasculaire stoornissen en negentien procent van respiratoire stoornissen.

Ik wil benadrukken dat de meeste patiënten gruwelijk lijden onder de gedachte dat zij nooit meer konijn zullen kunnen eten, maar gelukkig overlijden zij binnen zeer korte tijd. Als dat niet het geval is, raad ik onmiddellijke euthanasie aan vanwege het jarenlange uitzichtloos lijden dat zij tegemoet zullen gaan.

gravatar

Ik kan zien dat de bewuste dierenarts geen dierenpsychiater geweest is.
Het betreft hier namelijk geen konijnenpsychose, maar een depressievist in konijnenkleren. In plaats van antipsychotica, schrijf ik dan ook Nortriptyline (nortrilen) voor. Daar wordt je vrolijker van en het heeft ook minder bijwerkingen.