Ate de Jong verwerft filmrechten herfststorm

Liefde ontmoet natuurgeweld in meteo-romantisch epos

De in het buitenland zeer succesvolle cineast Ate de Jong heeft aangekondigd de storm die op maandagochtend over ons land raasde te gaan verfilmen. Het project krijgt de voorlopige titel ‘De Storm’.

Volgens De Jong betreft het een klassiek meteo-romantisch liefdesverhaal tegen de vernietigende achtergrond van windstoten die kunnen oplopen tot wel 150 km/u. Decor is Amsterdam, oktober 2013, een stad in ontreddering. Hoofdstedelingen zijn door de wind de grachten in geblazen, hebben een kwartier vertraging of zitten vast in hun verbrijzelde auto.

Over het plot wil de regisseur voorlopig niet veel kwijt. Wel licht hij alvast een tipje van de sluier op: “Er is sprake van een opbloeiende romance tussen Ivo en Babs, die elkaar ontmoeten in een Sprinter die vlak voor Amsterdam Centraal is gestrand vanwege een kapotte bovenleiding. Het blijkt al snel een onmogelijke liefde te zijn. Ivo is afkomstig uit de lagere middenklasse, terwijl Babs de dochter is van een succesvolle zzp’er.”

‘De Storm’ zal op locatie in Rotterdam worden gefilmd en moet eind dit jaar in de bioscoop verschijnen. Voor de hoofdrollen heeft De Jong Jan Smit en Bracha van Doesburgh op het oog. Volgens de regisseur is de film een tijdloos epos over de menselijke nietigheid. “Ze zeggen dat de natuur altijd het laatste woord heeft en daar zit best iets in.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er wordt momenteel aan een andere plotwending gewerkt omdat het originele script toch teveel op het originele in Zeeland spelende De Storm leek, Pieter Storms (als zichzelf) speelt een overlander die de conservatieve bewoners vraagt waarom die hun kinderen niet inenten tegen de mazelen. Onderwijl licht zijn vrouw (Nina Brink wilde wel zichzelf spelen voor een gage van een miljoen Euro) mensen op door een dag na de beursgang van haar mosselkwekerij die te verkopen.

gravatar

De plot is uitgelekt, het begint met beelden van de Storm die tegen een dijk op beukt, in full stereo Dolby DTS 5.1 geluid. Daarna beelden van Jan Smit die Beperkte Dijkbewaking instelt op verzoek van de Dijkgraaf, En verder gaat de film als een nachtkaars uit door wat stugge, conservatieve natives op te voeren en een volslagen idiote plotwending over andermans baby stelen als je eigen verdronken is. Wacht, dit is plagiaat dit is al eens gedaan…..

Reageer
gravatar

Oh ja Nerd, nu we toch bezig zijn: kun je wat opschoonwerk doen bij het item over afluisteren Rutte? Dit is niet leuk meer, anderhalve pagina herhalingen. Dat is meer Balkenende.

Reageer
gravatar

Hallo Nerd, kunnen we nu een keer redigeren?

Want wat is weggevallen: … als het dan toch moet die Volendamse cokepaling, in een geluiddichte isoleercel waarvan de sleutel na insluiting op onverklaarbare wijze is zoekgeraakt.

Reageer
gravatar

Nee nee nee, dat gaat niet door. Er wordt helemaal niets in Rotterdam opgenomen. Nou ja, als het dan toch moet die Volendamse cokepaling, maar niet wéér een film die nergens over gaat.
En als het niet over Rotterdam gaat, gaat het nergens over, punt.

Reageer
gravatar

Met respect ben ik het daar niet mee eens. Volgens mij zijn de Maas en de Rotte locaties bij uitstek om de Amsterdamse grachten te emuleren. En als rechtgesnaarde brabander in Rotterdam, zou ik dolgraag in deze epische film figureren.

gravatar

Dat zou een grove verdraaiing van de werkelijkheid zijn, beste reservebelg: het schone water van de Rotte en de Maas zou de indruk kunnen wekken dat men gerust in de open riolen van 020 kan zwemmen zonder ernstige gezondheidsschade en akelige verwondingen opgelopen door afgedankte fietswrakken.

gravatar

Schrijf je dat boek helemaal zelf Annie, of huur je een ghostwriter in? Die jongens van Swagerman of Giphart hebben nog wel tijd, of anders Kluun wel, zijn meest recente boek: “Komt een KNMI-vrouw met een weer-alarm” is net bij de drukker.

Reageer
gravatar

Neen!!
Kluun blijft van mijn boek af.
Hij zou wat mij betreft helemaal een boekenban moeten krijgen en een levenslang schrijfverbod.
Waarom? Daarom, omdat. Ik leg het niet meer uit. En ik eet geen vis ook.

Dus plak ik alles zelf in elkaar en ik heb echt mooie foto’s al!!
Een aanrader als cadeau voor mensen die alles al hebben al zeg ik het zelf!!!! Een koffietafelboek is nooit weg tenslotte!

……..Kluun….. 🙁

gravatar

Ja, nou, nog niet, ik ben bezig met alle tweets, blogs, krantenartikelen, nieuwsberichten, de kant van het verhaal as told by het KNMI, en nog wat zaken die ik voor me hou samen te voegen tot een fijn koffietafelboek. Ik vertel niet alles; anders pikt iemand mijn idee voor een boek al voor het af is.

Ik hoop wel dat het een 3D-film gaat worden!!! Reinout O.: hier je kans om die flop over een schip in de kou recht te breien.

Als je nog durft… boze tongen beweren dat je migraine kreeg van die film; als het niet van de slechte 3D was dan zeker wel van verveling.
Hee, toch wel een indrukwekkende film al met al als ik dit zo lees!
Misschien tóch eens kijken als hij nog draait en ik de naam weer weet, iets met ‘Locked up in the bloody snow thinking about Doutzen Kroes’ ik ben vast te voorbarig geweest om meteen al niet te gaan.

Maar mijn boek is beter dan de film, zeker weten!

gravatar

Oktober 2013. Dé storm die alle andere stormen naar de vergetelheid zal verbannen. Vergeet Katrina, vergeet Fukushima, vergeet 1990 en die van ’53, al ben ik nu al vergeten in welke eeuw dit drama zich voltrok. Leef mee met de Amsterdammers, gun ze dat beetje aandacht en medelijden, wees één met de hoofdstedelingen. En geef gul. Giro 555, bel met een lekker wijf, gaat weer open. Men heeft dringend behoefte aan dekens, tenten en medicijnen, maar vooral aandacht. Heel veel aandacht. Sterkte.

Reageer
gravatar

Er was een storm bij Fukushima? Hoort dit bij de overige geschiedsvervalsing en Greenpeace propaganda hierover?

gravatar

Aan het einde van het jaar in de bioscoop? Dat lijkt me niet haalbaar.

Reageer
gravatar

buitengewoon flauw en gezocht (maar niet gevonden). een niemandalletje van een redactielid die zich kennelijk zat te vervelen. mag het svp wat subtieler, en dat het ook nog ergens over gaat?

Reageer
gravatar

Het subtiele Amsterdam.. Gaat nergens over Douwe!

gravatar

Douwe, kerel, een storm kan niet subtieler, dan spreekt men van een briesje.. Beetje flauw Douwe…
Ik zal het uitleggen: het is een tijdloos epos over de menselijke nietigheid. De film dus. Duidelijk?

Weer iemand die niet leest… je hebt het zeker via MSN vernomen?
De redactie heeft een ernstig tekort aan mensen die even willen MSN-en heb ik vernomen, veel mensen stappen over naar Hyves geloof ik en ja, dan slaat de verveling toe, heus. Stel dat MSN verdwijnt…. :s

Als dan echt niemand een potje met je wil tsjetten ga je van ellende verfilmingen aankondigen als redactielid, je moet toch wat?

gravatar

Ah, goeiemiddag Annie. Staat Den Haag nog overeind? Onze regering nog niet omgewaaid? Wat een drama gisteren, wat jij?

gravatar

Trendvolger!
Geen zorgen, behalve wat bomen staat alle troep nog waar het, hem of zij vóór de storm ook stond.

Omdat het OV al snel niet meer bewoog kon ik lekker thuisblijven en telefonisch regelen waar ik anders had moeten fietsen of OV’en.

Een heerlijk rustig dagje al met al voor o.g.!