Joop van Zuilen stapt uit EenVandaag Opiniepanel

Zwollenaar en panel groeiden langzaam uit elkaar

Joop van Zuilen, sinds 2002 vooraanstaand lid van het EenVandaag Opiniepanel, maakte gisteren bekend dat hij per direct opstapt als lid van het opiniepanel van het actualiteitenprogramma.

De 57-jarige Zwollenaar kan zich niet vinden in het standpunt dat het opiniepanel onlangs innam over het opschorten van het Nederland-Ruslandjaar. “Het panel was daar met een krappe 55% voor, terwijl ik bijvoorbeeld 87% een veel krachtiger signaal richting Rusland had gevonden”, aldus Van Zuilen.

Volgens opiniewatcher Rachid Ouali speelt er meer. “Er is al langere tijd onenigheid tussen Van Zuilen en het EenVandaag Opiniepanel. Al sinds hij voor de Nederlandse missie naar Afghanistan was, borrelt het. Toen vond al 43% van de leden van het opiniepanel dat Van Zuilen op moest stappen. Dat was achteraf een teken aan de wand.”

Van Zuilen geeft toe dat hij en het opiniepanel langzaam uit elkaar zijn gegroeid. “Maar het EenVandaag Opiniepanel zat gewoon in m’n hart. Ik zet me al sinds de moord op Fortuyn, die ik de schuld vond van de linkse kerk, met hart en ziel in voor het opiniepanel. Dit is eeuwig zonde. Maar je moet ook voor je principes blijven staan. Die Ruslandtoestand was de druppel die de emmer deed overlopen.”

Wie denkt dat Van Zuilen nu stil gaat zitten, heeft het mis. “Ik ga een eigen opiniepanel beginnen, Het Joop van Zuilen Opiniepanel.” 63% van de leden van het EenVandaag Opiniepanel wenst Van Zuilen succes bij zijn nieuwe werkzaamheden; wat 37% betreft kan Van Zuilen de kolere krijgen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat de moderatie even met herfstvakantie is en dus niet wat scherper oplet.

Deze gestoorde trollerij tegen Wilders kan ons zuur opbreken: een nieuwe Zwarte Piet discussie opstarten terwijl de oude in volle hevigheid woedt, levert straks een uit de hand gelopen gedoe op om Wilders als traditioneel erfgoed te behouden.
Stroomt dadelijk het Malieveld weer vol met liefhebbers, gewapend met Iphone, Tablet of Ipad om ter plekke te kunnen protest liken.

En wie is daar de dupe van? Juist ja, die. Die man moet toch ongestoord ergens zijn kerstbomen kunnen verkopen? Aan die menigte raakt hij ze niet kwijt; die bestelt on-line. En aan tegendemonstranten ook niet, omdat kerstbomen niet in arrestantenbusjes passen.
Puinhoop wordt het.

Reageer
gravatar

Ja maar Alg, je vergeet één ding: De kracht van de herhaling. Dat is nou net waar populisten als Wilders altijd mee weten te scoren. Doe dat nout eens een keertje niet!

Ja maar Alg, je vergeet één ding: De kracht van de herhaling. Dat is nou net waar populisten als Wilders altijd mee weten te scoren. Doe dat nout eens een keertje niet!

Ja maar Alg, je vergeet één ding: De kracht van de herhaling. Dat is nou net waar populisten als Wilders altijd mee weten te scoren. Doe dat nout eens een keertje niet!

Ja maar Alg, je vergeet één ding: De kracht van de herhaling. Dat is nou net waar populisten als Wilders altijd mee weten te scoren. Doe dat nout eens een keertje niet!

Ja maar Alg, je vergeet één ding: De kracht van de herhaling. Dat is nou net waar populisten als Wilders altijd mee weten te scoren. Doe dat nout eens een keertje niet!

Sietse

Reageer
gravatar

Hoho, dat men in het 1Vandaag panel zat wil nog niet zeggen dat men een Nadenker is, ik zou zelfs zeggen dat het tegendeel het geval is. En er is in Nederland zat heilig, u heeft in ons land een ruime keuze uit Imaginaire Opperwezens waarop geen kritiek mogelijk is dus wat dat betreft zit u goed. Er is in ons land vrijheid van Godsdienst en Scheiding van Kerk en Staat moet u weten.

gravatar

Laat ze dan eens een keer hun muil open trekken die Zwijgende Meerderheid!!! Hoe weet u dit trouwens aangezien de overweldigende meerderheid zwijgend is? Ken u iemand uit de overige 2% of behoort u tot die 98% en heeft u uw eigen gedachten gelezen nog voor de NSA dat doet?

gravatar

De Zwijgende Meerdeheid komt natuurlijk van de strijd in de jaren ’70 van de vorige eeuw tussen de uitgever van het literaire tijdschrift Hustler, Larry Flint (de latere producent van art-house films met functioneel naakt) en de TV-dominee Jerry Fallwell. Fallwell claimde de “moral majority” waarop Flynt de “oral majority” aansprak. Dit werd in Nederland nog ver voor de oprichting van het gezaghebbende 1Vandaag panel vertaald in Zwijgende Meerderheid.

gravatar

Deze man was toch van groot belang in het vormen van de voorgevormde mening die men via de Publieke Omroep te horen krijgt.

Reageer
gravatar

Dat is inderdaad een groot verlies voor de voorgevormde mening.
Wim Bosboom weggevallen en nu deze Joop van Zuilen: wat moet er toch worden van onze mening? Ik bedoel maar, met Prem gaan we het niet redden.

gravatar

Arie Boomsma is er nog met Doorelkaarschreeuwenzonder1valideargumentop2….

gravatar

Joop maakte een grote fout: zijn keuze om eruit te stappen, was wel een voorgevormde (Wilders, Verdonk, Brinkman, Bontes en vele anderen gingen hem voor). Maar niet doorgerekend qua strategie. Bovendien, die zat nog in geen enkele Enquête. En er was ook nog geen Panel van op de hoogte. Kortom, de man probeerde een buitenbeentje te zijn, en had een grotere waffel dan past bij zijn IQ. Niet doen! Ik kan het weten.

Van Zuilen ruste in Vrede: hij was een Pionier. En Pioniers lopen grote risico’s, bijv. om opgeofferd te worden. De naam Pion zegt het al. Joop stond al naast het bord, en ligt nu in het bakje.

gravatar

Jeetje Jeettje, word eens wakker! Zo wakker als ik, de wakkere Joost Eerdmans. En neem mijn enig juiste voorgevormde mening aan. Of denk je soms dat de LPF mij voor niks uit jouw portemonnee laat betalen?

Het moet niet gekker worden toch? Waar zijn we nou in godsnaam met z’n allen mee bezig? In dit land?Want zeg nou zelf, alles is toch te gek voor woorden? Ik bedoel maar!

gravatar

Dit artikel klopt natuurlijk niet.
63% succes + 37% kolere = 100% Echter van Zuilen is opgestapt, dus het totale percentage zou 99,998% moeten zijn. Daarmee kunnen we dit artikel naar het rijk der fabelen verwijzen.

Jammer. Dit zou Bokhoven niet overkomen zijn.

Reageer
gravatar

zitten er dan 50000 mensen in dat panel of werd de opinie van Van Zuilen maar voor een klein gedeelte meegeteld?

gravatar

Beide is juist is niet juist, behalve als beide één van de geboden alternatieven was, wat niet het geval was. Beide zijn juist en beiden zijn juist kunnen beide juist zijn, zij het niet beide tegelijk.

gravatar

Beste Beide m/v,

u heeft natuurlijk gelijk. Als we nu blijkbaar van 49999 leden moeten uitgaan verandert het relatieve percentage natuurlijk ook. Maar dat wel beide tegelijk.

gravatar

Geachte Jongengroenenbleu, Beide & Beiden hebben beide gelijk, alsook beiden gelijk. Maar dat betrof mijn taalkundige omissie als ik het goed heb.

Uw opmerking is tevens juist. Immers, in tegenstelling tot een absoluut standpunt, is een opinie altijd relatief. Men tracht wel eens een berg opinies te verzamelen, die vervolgens worden omgevormd naar een of meer voorgekauwde opinies. Dat noemt men een enquête of een panel.

Maar het blijft een (afgeleide) opinie. Derhalve is ook zo’n opinie altijd relatief. Ook als het 100% van de ondervraagden betreft, die hetzelfde vakje aankruisen.

gravatar

Beste Prof., bent u niet een beetje bescheiden? En in werkelijkheid emeritus gastro-enteronoom? Of nog steeds werkzaam als enteronoom (niet bij Greenpeace of Poetin, maar in de kliniek), en dus {emeritus gastro}-enteronoom? Dit uiteraard terzijde.

Terzake: mijn kritiek was idd taalkundig. Meervoud, en de eventuele N als het mensen betreft. Maar nu bedenk ik, dat “beide is juist” ook kan betekenen, dat het juist is om beide antwoorden te geven. Niet dat dat inhoudelijk juist zou zijn, maar wel taalkundig.

Qua cijfers bemoei ik me er ook maar even mee: die opgestapte Joop telt niet mee bij de peiling over zijn vertrek, omdat hij /per direct/ is afgetreden. Verder betekent 37% dat de decimale breuk afgerond 0,37 is. De lui met een andere mening moeten dan wel afgerond wel 0,63 van het geheel zijn. Zelfs al zou je de heer van Zuilen nog meetellen onder de breukstreep, dan nog is de kans vrij groot dat de percentages samen 100 zijn. Ja, ik zeg “zelfs”, want het zou een wetenschappelijke blunder zijn om dat te doen.

Joop van Zuilen, God hebbe zijn ziel, zou zich in zijn graf omdraaien als hij het te weten kwam. Niet meteen, maar wel als hij begraven is. Per ongeluk begraven, voor de volledigheid.

P.S., God hebbe zijn ziel niet meteen. Lang leve Joop van Zuilen!

gravatar

Ah, ik begrijp het. Door mijn idee-fix met het rekenkundig aspect verloor ik het taalkundig aspect uit het oog. Beide zijn natuurlijk belangrijk voor een goed begrip van de situatie. Dank voor de verheldering.

gravatar

Geachte Beide & Beiden, bent u beiden wellicht in de onterechte veronderstelling dat ik als darmflagellaat-deskundige werkzaam zou zijn ? Mijns inziens zou zo’n persoon enteromonoom genoemd moeten worden. Maar dat terzijde.

De geachte Jongengroenenbleu had al geconstateerd dat het panel bestaat uit 50.000 leden. Dit wordt bevestigd op de EenVandaagpanel website. Uw opinie dat dhr van Zuilen niet meetelt, impliceert dat het panel bestaat uit 49.999 leden. En daar gaat uw redenering mank.

Ik wil u wijzen op de laatste alinea van het artikel:
“Ik ga een eigen opiniepanel beginnen, Het Joop van Zuilen Opiniepanel.”
Deze uitspraak wijst op een onvoltooid toekomende tijd, en wel het moment dat Joop van Zuilen zijn frustratie de vrije loop liet in het EenVandaag Opiniepanel. Waar hij derhalve nog steeds deel van uitmaakte. Gevolg van de ontstane situatie was een ingelast opinieonderzoek, welke ongunstig voor hem uitpakte. (62,998% succes, 37% kolere) De persoonlijke opinie van van Zuilen, (“Joop van Zuilen heeft gelijk”) werd verder door niemand gedeeld (0,002%). Zijn positie bleek onhoudbaar, waarna het neerleggen van zijn functie onvermijdelijk werd.
Ik betoog dat het Speld artikel onzorgvuldig danwel onvolledig is. Men verzuimt de opinie van van Zuilen te kwantificeren, en rondt de percentages gemakshalve maar af.

Ter ondersteuning zal ik hieronder tevens de rekenkundige implicaties van uw opinie weergeven, namelijk dat 50.000 panelleden minus van Zuilen staat voor 100%:
37% van 49.999 = 18499,63 panelleden, 63% van 49.999 = 31499,37 panelleden.
Welnu, zegt u mij eens wat u zich voorstelt bij een 0,63e danwel 0,37e panellid ? nou ??

gravatar

Profje profje… dat entero-gedoe was geen beschuldiging, eerder een poging tot eerbetoon. Darmkundig zijn is geen schande, integendeel. Maar goed, ik zwijg voortaan over uw zo fervent verborgen prestaties. Paarlen voor de darminhoud!

Voor de rest kan ik kort zijn: gekke Jopie Zuilstra, zoals wij beiden hem noemden, heeft zich door de rest van het panel laten meetellen, NA zijn besluit, waar natuurlijk geen hol van klopt. Regeren over je graf heen, noemden wij beiden het beide.

En nee, de goegemeente, zelfs die van EenVandaag, trapte daar niet in. Behalve natuurlijk weer de – zoals altijd stomdronken – woordvoerder, Patty Perspanellid. Zij kan prima rekenen tot tien, als ze nuchter is. Zegt haar achterban. Maar die kan daar geen voorbeelden van geven. Nee, gek hè? Het komt nooit voor!

Normaal hou ik zoiets binnenskamers, maar nu Patty me in mijn ondergoed buiten de deur heeft gezet, zwijg ik niet langer. Sorry hoor!!

Hoe dan ook, (taxi komt, dus ik het kort), Van Zuilen had NIET en NOOIT meegeteld mogen worden. Hoeveel gratis bitterballen hij iedereen ook aanbood.

Beiden, lees je mee? Ik kom eraan, en pak even wat geld voor de taxi. Die ruftende prof kan vertrekken, ik heb hem zojuist gemaild. Nee, geen smoesjes, ik voel zoiets altijd feilloos aan.

Kusjes en tot zo, Beide.

gravatar

Hij heeft het al met al toch nog lang volgehouden.Begin 2003 gingen er al stemmen dat hij moest vertrekken maar hij bleek steviger in het zadel te zitten dan men veronderstelde. Overigens als van Zuilen niet is ingeënt kan hij de griep krijgen.

Reageer
gravatar

Het vertrek van ‘van Zuilen’ komt voor mij volslagen onverwacht. Ik zal mijn vakantie afbreken om toe te treden tot het EenVandaag-opiniepanel. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen en spreek de verwachting uit dat mijn meningen door de meerderheid gedragen zullen worden.

Reageer
gravatar

Joop van Zuilen is welkom als BOEGBEELD bij 50 Plus, de enige partij met het IQ in de naam. Joop lijkt ons een prima BOEGBEELD. Wij zoeken een nieuw BOEGBEELD, sinds ons oude BOEGBEELD opstapte als BOEGBEELD omdat hij als BOEGBEELD geen geloofwaardig BOEGBEELD meer was.

Enige vereiste: Van Zuilen moet als BOEGBEELD netjes premie hebben betaald aan het pensioenfonds voor BOEGBEELDEN. Anders is hij als BOEGBEELD zelfs bij ons geen geloofwaardig BOEGBEELD.

Reageer
gravatar

50 plus… Betekent dat dat een IQ van 50 de ondergrens is of dat een IQ van precies 50 als pluspunt wordt gezien?

gravatar

Zulke vragen zijn voor ons te moeilijk. En we hebben nog geen BOEGBEELD dat bij moeilijke vragen als BOEGBEELD maar iets hoeft te zeggen, zonder dat het een antwoord is. Want een goed BOEGBEELD hoeft alleen maar BOEGBEELD te zijn. Zodat iedereen die een vraag aan het BOEGBEELD stelt, bij alles wat zo’n BOEGBEELD dan denkt: gossie, wat een BOEGBEELD van een BOEGBEELD is het toch, dat BOEGBEELD.

O, en we gaan trouwens Plus schrappen, en vervangen door Erbij. Niemand snapte het, behalve Henk Krol. Je weet wel, ons BOEGBEELD, van toen we nog een heus BOEGBEELD hadden.

gravatar

Een eigen panel met als enig lid Joop van Zuilen?
Waar hebben we die figuur al eens meer gezien .. eens denken …

Maar is het niet zo dat die 63 % Joop succes wenst met het de kolere krijgen?

Reageer
gravatar

Daar zit wat in beste Jeettje, maar Joop heeft een punt. Zit je naar eer en geweten een onderzoekje in te vullen, komt vervolgens Gijs Laatmaarrademakers de uitslag duiden bij de Avro/Tros. Dan weet je dus nog niets.

gravatar

Er staat een fout in het artikel. Wat 37% van de leden betreft kan hij de touwtyfus krijgen. Een nieuw woord in de Dikke Van Dale trouwens.

Reageer
gravatar

Toch zou ik dit nieuws hier in de Speld graag geduid willen door de briljante geleerde prof. dr. Bert Bokhoven (tevens begenadigd trendlistener en omnideskundige) want nu weet ik niet wat ik hiervan vinden moet!

Reageer
gravatar

Van Zuilen heeft nog Windows XP. Daar ondersteunen wij helemaal geen Panel meer van, dus ook niet OPIN_1VN.CPL. Het zit niet in Windows 7 t/m 177, maar op Windows Phone kan hij gewoon weer meekletsen. En dan worden al zijn meningen vanzelf vastgelegd. Vanaf 2014, dan komt er in Zwolle een hotspot.

gravatar

Dat is niet best Toch! Als fanatiek én begenadigd Reageerder op De Speld geen mening hebben en daarom volledig afhankelijk zijn van de theorieën van Bokhoven kan tot gevolg hebben dat u in een sociaal isolement geraakt. Kom op, probeer het zelf eens en laat ons weten wat uit uw brein ontsproten is zonder daarbij aan de Professor te denken! Je kunt het, Toch?

gravatar

Toch zit er zeker iets in uw suggestie, geachte Trendvolger. Ik zal er goed over nadenken en t.z.t. met mijn eigen reactie (dus los van de opinie van geweldenaar prof. dr. Bert Bokhoven) komen!

gravatar

Dat wordt een groot gemis voor het EenVandaag Opinie Panel. Geen enkele opinie zal meer het zelfde zijn!

Reageer
gravatar

Van Zuilen speelt met zijn leven. Je kunt niet opstappen uit een EenVandaag panel, ze weten je altijd te vinden. Zo iemand weet teveel, en Van Zuilen weet dat als geen ander. Hij kent de lange arm van EenVandaag.

Dus ik vertrouw dit zaakje niet, er zit iets anders achter. Ik voorspel dat meneer binnenkort politiek asiel aanvraagt in Moskou, en zich daar bij Edward Snowden voegt. Daar is het allemaal om te doen. Snowden is op zijn hoede voor mannen in zwarte pakken met zonnebrillen, en voor bloedmooie vrouwen. Maar zo’n saaie 57-jarige Zwolse man zal hij niet verdenken. En dat wordt ‘m fataal. Ja, Van Zuilen is een hitman, ingehuurd door de CIA en de NSA.

Reageer