Kabinet creëert extra baan in 2014

Mogelijk in juni al iemand aan de slag

Het begrotingsakkoord van afgelopen vrijdag levert waarschijnlijk een nieuwe baan op in 2014. Dat blijkt uit de doorrekening van het Centraal Plan Bureau.

Volgens Alexander Pechtold (D66) was het creëren van de baan geen gemakkelijke opgave: “Alle betrokken partijen hebben water bij de wijn moeten doen. Heilige huisjes moesten sneuvelen om weer enig zicht te krijgen op het gezamenlijke doel. De langdurige zorg zal een grondige hervorming ondergaan. Daarnaast zullen we de versobering van de zelfstandigenaftrek volledig moeten terugdraaien, in combinatie met een verlaging van het box 2-tarief. Als we daarnaast de kinderbijslag handhaven en de huishoudentoeslag steiler afbouwen, kan er al in juni iemand aan de slag.”

Volgens premier Rutte is de baan cruciaal voor de werkgelegenheid: “Op dit moment heeft Nederland veel last van de economische malaise. Met een extra baan kunnen we de mondiale crisis veel beter het hoofd bieden. Ook internationaal ga je dan weer meetellen.”

Minister Dijsselbloem van Financiën is blij met het resultaat, maar waarschuwt voor te veel optimisme: “Over de baan zelf weten we nog niets. Er is een reële kans dat het om een parttimebaan gaat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Algerijns etc.: Veel Corporatie-directeuren worden PvdA-gelovigen genoemd, doch niet alle PvdA’ers zijn corporatie-directeur; CEO’s belijden een ander geloof; dat van Het Grote Geld. En al Het Grote Geld wordt vertegenwoordigd door haar strikte alleenvertegenwoordiger: VVD. Bij consequent “links lullen, rechts vullen” onstaat er vanzelf op rechts een overgewicht waardoor het individu automatisch naar rechts overhelt. Leeg links gelul biedt dan te weinig tegenwicht. Zo komt het dat in Nederland inkomens van > € 75.000,= een oncorrigeerbare afwijking naar rechts hebben (ingevolge de Wet van Hans Wiegel), evenals de winden op het Noordelijk Halfrond, conform de Wet van Buys Ballot.

Reageer
gravatar

[…] Kabinet creëert extra baan in 2014 | De Speld Het begrotingsakkoord van afgelopen vrijdag levert waarschijnlijk een nieuwe baan op in 2014. Dat blijkt uit de doorrekening van het Centraal Plan Bureau. Meer—> […]

Reageer
gravatar

Ik ken nog een Roemeen die zo’n baan zoekt, is het ook nog eens lekker goedkoop. Heel belangrijk in deze huidige crisis. Of je moet er een participatiebaan van maken, kan je hem zelfs in tweeën delen, beter voor de statistieken,

Reageer
gravatar

Ik mag voor ons allen hopen dat hij voor zichzelf de meest geschikte baan bedoeld: een baan om de aarde.

Reageer
gravatar

Deze baan wordt hoogstpersoonlijk door het kabinet, de Christenunie, D66 en den mannenbroedersch van den SGP gecreërd. Dan denkt u daarvoor de kwalificaties te hebben?

gravatar

Dat kan niet. Je moet het net als Kok, Hans Pot en Samsom doen. Gewoon je achterban verraden, dan krijg je wel een commissariaat aangeboden. Veel geld voor weinig werk.

gravatar

Wie het kleine niet eert, is het …

gravatar

Tante Paulien,

Ben je weer werkloos of is je baas pleiten, dat je ‘s middags kunt reageren op De Speld.

gravatar

Lieve tante,

De hele klas zit hier onder de lessen altijd sociaal te netwerken.

Ik had ook liever naar de leraren geluisterd, maar als ik dat zou doen, word ik binnen enkele minuten daarop asociaal gepest en uitgelachen.

gravatar

Arubaan, achtbaan, atletiekbaan, bowlingbaan, cricketbaan, crossbaan, dartbaan, ijshockeybaan, kleiduivenschietbaan, speedwaybaan, squashbaan, tennisbaan, wielerbaan, zwembaan, bloedbaan, buitenbaan, bulderbaan, bureaubaan, fabrieksbaan, kantoorbaan, busbaan, Cubaan, drafbaan, erebaan, fulltimebaan, gletsjerbaan, golfbaan, hindernisbaan, hondenbaan, hondenrenbaan, kaatsbaan, kabelbaan, kogelbaan, kortebaan, kunstijsbaan, laaglandbaan, landingsbaan, Lijnbaan, loopbaan, luizenbaan, Melkertbaan, racebaan, renbaan, rijbaan, roeibaan, startbaan, stormbaan, tandradbaan, tweelingbaan, urbaan, vakantiebaan, wildwaterbaan, zenuwbaan.
Vergeet ik er nog eentje?

Reageer
gravatar

Ja hoor Carrotte m/v,

De drie belangrijkste: ambtenaarsloopbaan, bijbaan en Haagse Baan.

En verder nog:
Aardbaan of aardebaan, glijbaan, autobaan, binnenbaan, bowlingbaan, wedstrijdbaan, bobsleebaan, Ceintuurbaan, duobaan.

en onder meer:
Baanwerker, baanbreker, baancommissaris, baanschuiver,
baantjesjager, baanvak, baanveger, baanwachter, baanrenner
.

gravatar

In Apelfoort hebben we ook 1 baan gecreëerd! We hebben de burgemeester (VVD) en 3 wethouders (VVD, PvdA en CDA) ontslagen en hebben daarvoor één werkloze voor 32 uur aangesteld tegen het minimumloon. Hij heeft zo per functie 8 uur en roept dat het een makkie is. Als extraatje mag hij elke dag gedurende een half uur de burgemeestersketting dragen.

Reageer
gravatar

Mijnheer uit Apelfoort,

Ik heb twee vragen:
Hoeveel inwoners heeft uw plaats?
Is het waar dat binnenkort Apelfoort en Amersdoorn binnenkort worden samengevoegd tot één gemeente onder de naam Amelsoord?

Bij voorbaat dank

gravatar

Geachte Polleke, voor het antwoord op deze vragen heb ik onze nieuwe burgemeester gemaild. Zodra hij weer in functie is zal hij deze vragen voor u beantwoorden. Met zijn burgemeestersketting om als het goed is. 😉

gravatar

Ik stel voor om in het kader van de mondialisering een aantal landen samen te voegen. Bijvoorbeeld Zwitstraalkije…

gravatar

Ja ja,

Zeker nu je gehoord hebt dat er bij de overheid ook veel Henken en Ingrids werken, die hun banen dreigen te verliezen!

gravatar

Aanpappen met de mensen die op de kleine cijfertjes moeten letten lukt hier dus niet Geert W.

gravatar

Volgens mij is dat speciaal bedoeld als misleiding voor de mensen die niet op de kleine cijfertjes letten. De mensen die wel op de kleine cijfertjes MOETEN letten zijn hier overigens niet aanwezig. Zij kunnen Internet niet betalen.

gravatar

Was er geen sprake van het creëren van 50.000 nieuwe banen? Zo werd het nl. door het NOS-journaal gebracht. Tegelijkertijd werd aangekondigd dat er verder op ambtenaren bezuinigd zou worden. Hoeveel banen dit kost werd niet gezegd. Over tendentieuze berichtgeving gesproken.

Reageer
gravatar

Politici van welke partij dan ook die willen snijden in het aantal ambtenaren is de satire en ironie voorbij, dat is gewoon electoraal geleuter.

gravatar

Dat is nog moeilijk hoor, dat snijden. Ze zijn taai en men weet niet eens hoeveel het er precies zijn. En hoeveel men er over wil houden.
Tel je al die politici en ex-politici dan ook mee?

Oh ja: het creëren van 50.000 nieuwe fte’en/arbeidsplaatsen. Dat is makkelijk, maar niet gezegd dat deze ook gevuld gaan worden. Leuke truc á la de 1000 euro van Rutte kado van je eigen geld. Ergens als het geld nop meer waard is.
Maar het idee is aardig: 1000 euro!! Dat is nog eens wat anders dan het zuinige kwartje van Kok.

gravatar

Beste Jan,

Door de bezuinigingen van vorig jaar heeft men blijkbaar moeten snijden in de kostenpost ‘duiding’ van gekozen items in het NOS-journaal. Tendentieus zijn echter de werkelijke cijfers. Op dit moment is er totaal geen sprake van het creëren van 50.000 nieuwe banen, maar, met dank aan De Speld vandaag, gereduceerd tot 49.999,5. Volgens het CBS zullen er volgend jaar 70.000 werklozen en minimaal 79 wachtgeldgerechtigden bijkomen, maar dat aantal zou nog wel eens fors kunnen oplopen. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar ´s Lands goede voornemens op 1 januari a.s., wat u?

gravatar

Als we met zijn allen een nieuwe baan creëren is dat geen gek plan,
Ik heb dan ook besloten ook mijn stichting hier eventueel voor in te schakelen en met deze stichting in ieder geval vanaf 0 te beginnen.
Een parttime baan is dan ook niet verkeerd, ook al is het maar voor een paar uur. In onze vrije tijd kunnen we toch veel beter nadenken ?

Reageer
gravatar

Die man rechts op de foto deed het enig juiste wat gedaan moet worden. Hij pakte Rutte de microfoon af. Deze man verdient een Nobelprijs voor economie.

Reageer
gravatar

Maak u niet ongerust, die baan waarover wordt gesproken is full-time.
Dit aangezien de overheid sterk aan het uitbreiden is en deze baan dan ook binnen de overheid wordt geschapen.

Reageer
gravatar

Uw trendvolgersinstinct zit we weer eens bovenop! Het is Randstad die beloofde 10.000 banen voor jongeren te creëren. Een uitzendbureau dat banen gaat creëren, hilarisch!

In hun vermaarde praktijk om (tegen een kleine vergoeding) goede vacatures om te zetten in oproep-ellende, stappen die dolle jongens niet naar werkgevers.. Nee, ze stappen naar de staatssecretaris, van zogezegd socialistische huizen; die Randstad jongens weten wat bluffen is!

Dus ook hier de zelfde banen (Randstad bouwt nou eenmaal geen fabrieken bij) tegen slechtere voorwaarden. Maar dan gebracht als een oplossing voor jeugdwerkloosheid, en met het dankjewel van de staatssecretaris wier taak het *eigenlijk* zou zijn de uitzendbureaus terug in hun hok te schoppen.

Wat een BRILJANTE spinn, mij hoofd dolt er van. Ja, die Randstad jongens, daar kun je nog eens mee lachten!

gravatar

Beste Zotheid,

Het uitzendbureau is in principe de moderne koppelbaas, met dit verschil dat, toen het nog ´de koppelbazerij´ heette, de uitzendkracht een prima salaris kreeg. Sedert jaren roomt men dus af, en niet te weinig ook! Door, en niet in de laatste plaats, de fiscus. Echter, het flexvennetje begint op te drogen, dus zal er naar nieuwe manieren gezocht moeten worden om de geldstroom op gang te houden. Die 10.000 banen waar u over spreekt zullen voornamelijk ingevuld worden door reisleiders, bekend met het oosten van europa. Men is op zoek naar de ´Professionele Participant´ (PP). Wanneer men tegenwoordig, met als voorbeeld, de Poolse taal niet geheel machtig is zal men worden uitgesloten van inschrijving. Wel kan men op verzoek na het tekenen van een tijdelijke verbintenis op korte termijn worden uitgezonden naar een oost europees land naar keuze, om daar de taal en de arbeidsethos, met bijbehorende beloning, binnen 3 weken onder de knie te krijgen. Haalt men de eindtoets niet, zijn uiteraard de gemaakte kosten voor de trainee. Wordt deze test met goed gevolg doorstaan, zal dat zeker ook in ons land tot een baan, en dus een inkomen leiden.

gravatar

Het probleem zijn de arboregels. Als je die versoepelt komen er, vooral in de bouw, veel banen beschikbaar. deze kunnen dan worden ingevuld door werkloze bouwers. Wellicht dat er meer sectoren zijn waar je zo’n oplossing kunt implementeren

Reageer
gravatar

Of de baan cruciaal is voor de werkgelegenheid… Primair is dat het effect van deze extra baan op het werkloosheidspercentage in de marge wegvalt (tenzij je op 5 decimalen afrondt). Na het zuur komt het zoet, en het staat ook als een paal boven water dat alle beetjes helpen. Ook al gaat het om een deeltijdbaan van 12 uur in de week.

Reageer
gravatar

Niet zo somberen! Om die ene baan te scheppen komt er een werkgroep van vijf managers en twee jobcoaches. Dat zijn er al acht. Voor elk van die acht staat een team ter ondersteuning paraat, van zeker een dozijn positief denken bevorderaars om ze in hun kracht te zetten. Enz. Een legertje bankiers helpt al die lui om zo snel mogelijk een huis te kopen en dat te laten verbouwen, zodat de huizenmarkt in beweging komt en iedereen weer een half miljoen gaat betalen voor een rijtjeshuis. De hypotheekverstrekkers staan al te popelen, nu het ontslagrecht eindelijk hervormd wordt.

Als een vlinder in Japan een tornado in Texas kan veroorzaken, kan die ene baan vast wel ons landje uit de crisis trekken.

gravatar

Het gaat niet om die baan, maar om het creatieve proces. Daarmee heeft de nieuwe coalitie iets neergezet, de toekomst veranderd. Een steen in een rivier gelegd.

Nee, van mij zul je geen kritiek horen. Maar ik ben dan ook kunstcriticus. Een kunstkoe loeit toch ook niet?

Reageer
gravatar

Wordt het toch nog spannend voor die 700.000 werklozen. Wie wordt de gelukkige?

Reageer
gravatar

Maak er een Oktoberloterij van, op z’n Stalins.

gravatar

Ik ben benieuwd waar die baan komt te liggen. Misschien bij Rotterdam? Of juist buiten de Randstad om de economische spreiding te bevorderen? Schiphol zal wel afvallen, want die heeft er al 5. Part-time is wel nuttig tegen geluidsoverlast ‘s-nachts.

Reageer
gravatar

Ik denk dat ze glijbaan bedoelen. Zo een die Dagobert Duck heeft in zijn geldpakhuis waardoor ongewenste gasten met één druk op de knop kunnen verdwijnen.

Het lijkt me sterk dat zo’n afbraakkabinet ook maar in staat zal zijn om überhaupt werkgelegenheid te creëren.

Ja baantjes op het pluche voor zich zelf, dat lukt ze wel.

Laat ze vooral zo doorgaan,dan komen de verkiezingen snel dichterbij.

En ik kan het weten als Raadspensionaris.

Reageer
gravatar

Wij weten wel raad met raadspensionarissen die tegen Onze ministers te keer gaan. Een schavot is snel gebouwd, als je dat maar weet.

gravatar

Zeg stumper Van Oldebarneveldt,

Zijn wij weer een stikjaloers, omdat ik toeval een geldpakhuis met roltrap en binnenklimaatregeling bezit. Vergeet niet dat ik veel meer heb te verliezen dan slechts een stokje en een hoofd, zoals jij.

gravatar

Ze kunnen zo een paar ministersposten erbij creëren. Daar heb je je banen.

Reageer