Positie Roemer ter discussie

Fractievoorzitter reisde 1e klas

Over de positie van fractievoorzitter Emile Roemer (SP) is onrust ontstaan binnen de achterban. Aanleiding hiervoor zijn onthullingen over zijn reisgedrag in de jaren ‘80.

Roemer liep tussen 1985 en 1986 stage op een basisschool in Heyendaal. In deze periode reisde hij drie keer met de 1e klas in de trein naar zijn werk en terug. Eenmaal werd hij zelfs lezend in een NRC gesignaleerd.

De partijraad beraadt zich deze week over de kwestie. Roemer zelf verklaart ‘uit noodweer te hebben gehandeld omdat de 2e klas vol was.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Net als vroeger bij gereformeerden gebeurt er bij socialisten veel in het geniep. Zij graaien en profiteren er op los en pretenderen publiekelijk dat zij een goede moraal hebben met hart voor zwakken en zieken.

Reageer
gravatar

Nu begrijp ik de mensen die hun fiets meenemen in de trein opeens stukken beter, die zijn niet gek zoals ik altijd dacht maar gewoon goed voorbereid op alles wat er mis kan gaan.
Ik ben daar zelf helaas veel en veels te lui voor, 10 km fietsen is wel de limit maar ik heb dan ook een rotfiets.

Nooit goed mee op kunnen schieten terwijl ik hem al 2 jaar heb; we kunnen niet aan elkaar wennen. Ik ga hem in een jute zak doen en in een gracht gooien, daar ligt zijn hele familie al te wachten denk ik.
Niemand wil hem stelen, het moet maar ff zo…

gravatar

Fiets meenemen in de trein kan, ook bij die non-stop trein. Staat in een uitbreiding van mijn draaischijf-perron ontwerp, een bijlage voor kleine stations. Het perron is recht, en de trein hoeft dus geen bocht te maken. De fietser gaat op zijn fiets zitten, en krijgt mbv een kabel een snelheid van 140 km/h. Zelfde principe als op vliegdekschepen. Met die snelheid rijdt hij dan naar de trein toe, en het instappen is dan nog maar een kwestie van afstappen en de fiets binnen zetten.

Wie aan de verkeerde kant afstapt, kom in een langgerekte ballenbak tot stilstand, behalve in de nog geavanceerde versie: daar is aan weerszijden een trein, zodat de fietser ook dan in een trein stapt. Die reservertreinen rijden allemaal naar een centraal gebouw, waar trainers je leren wat links en rechts is. Alle trainers staan onder supervisie van Ferry Mingele.

gravatar

Een fiets met houten banden, neem ik aan. Ja, is een stuk veiliger in uw tijd. Maar wel even op afstand zetten tijdens het actievoeren, anders vliegen die banden nog in de fik.

Dan uw vraag. Treinen rijden in Nederland links, en links heeft ook voorrang. De reiziger merkt dit niet direct, maar door het Engelse ipv het Duitse systeem rijden de treinen niet op tijd. Spoorwegvakbonden hebben het links rijden bedongen om hun verzetsdaad te gedenken. Het niet op tijd rijden is een bijkomend voordeel, en heeft vooral symbolische waarde. Wie op de trein staat te wachten, gedenkt dus de gevallenen, al beseft bijna niemand dat.

gravatar

Ach, als de man van Marianne Thieme kleiduiven mag schieten en ze vervolgens in zijn vegetarische slagerij als ‘duijvenstukjes’ aan de vegetarische man/vrouw mag brengen, vind ik het vergrijp van Roemer – weliswaar ernstig – maar vergeeflijk…………….

Reageer
gravatar

Tsjongejonge weet deze journalist niks anders te brengen??? Laat hij eens gaan kijken hoeveel andere politici achterin hun dikke auto zitten om hun werk te doen? Roemer mag van mij ALTIJD in de 1e klasse reizen om zijn werk ook een beetje rustig te kunnen doen. Ga eens wat zinnigs met je leen doen journalist.!

Reageer
gravatar

Dat is niet helemaal waar hoor, andere politici die ik toevallig ken omdat ik ze weleens zie lopen -dus goede vrienden eigenlijk- zetten hun bolides regelmatig op dieet, ze zijn nogal obsessief met uiterlijk bezig en zelfs hun auto moet spotless zijn. Ik juich dat toe eerlijk gezegd, veel moois zit er tenslotte niet tussen.
Lelijkmanskinderen over het algemeen, neem dan iig een mooie auto! Een trein… mwah kweeniehoor…. niet echt sexy. En dat is toch waar je op stemt uiteindelijk; wie is het leukst/olijkst/grappig en wie lacht er het meest? Díe moeten we hebben, altijd goed! (toch??)

Eén vraagje en ik weet het ECHT niet: wat is een leen en wat voor zinnigs kan je er mee doen? Wie weet ben ik -alweer- rijker dan ik denk en bezit ik iets waarvan ik niet wist dat ik het in me had.
Gebeurt me vaker, na een zware inspanning b.v. blijk je dan nog veel meer spieren te hebben die pijn kunnen doen dan ik ooit had gevoeld en/of geweten.
Ik hoop dat een leen aangenamer is en dat je daar een beetje lol van kan hebben ook.

Liefs, Annie

gravatar

Wat goedkoop! Daar trap ik echt niet in!

Reageer
gravatar

Het spijt ons, maar het volksgericht kent geen verjaringstermijnen, bewijslast of hoger beroep. De procedure is heel efficiënt en omvat slechts 2 stappen;

1 Aanklacht
2 Veroordeling; schuldig.

gravatar

Mee eens, mij werd ook zwaar aangerekend dat ik 13 jaar gezwegen heb. En dat is nog maar 13 jaar, Roemer heeft meer dan een kwart eeuw met zijn vreselijke geheim rondgelopen. Al die tijd de lokettiste en de conducteur in martelende onzekerheid latend.

Hoe hebben ze ‘m trouwens te pakken gekregen? DNA-test met die NRC?

gravatar

Het gerucht gaat zelfs dat zelfverklaard metal liefhebber Roemer een Bon Jovi t-shirt droeg tijdens het lezen van het NRC. Een doodzonde destijds en heden ten dage eigenlijk nog.

Reageer
gravatar

In deze periode reisde hij drie keer met de 1e klas en was zo trots als een pauw omdat hij ,voor het eerst op schoolreisje mocht .

gravatar

Bijna goed. Het was geen gewoon schoolreisje, maar de afsluiting van een uitwisseling met de Pabo waar mijn moeder op zat. Die is van dezelfde leeftijd. Ze heeft het nog vaak over die leuke Emile, en wijst ‘m dan aan op de groepsfoto. Nooit waar Papa bij is, maar dat snap ik.

Maar goed, Mama mocht van haar ouders niet 2e klas reizen, en dat was nog best lastig te regelen. Ze had toen al met Papa, en die was met z’n maten van de sportschool ook in Nederland, voor een toernooi. Nou, die hebben toen de hele tweede klas eraf gesloopt, en die in Wolfskuil geparkeerd. Zo regelde Papa z’n zaakjes toen al.

Ja, ik ben de lesbische dochter van Vladimir Poetin. Heb hier asiel gevraagd, want Papa heeft me afgelopen weekend een ouderwets Russisch pak slaag gegeven, omdat ik niet hetero wou worden. Ik moest m’n broek uitdoen, en toen hij m’n Greenpeace onderbroek zag, ging die helemaal door het lint.

Maarreuh.. ik keek net even op Goelag, en ik lijk best wel op die Emile Roemer. En ik heb even zitten rekenen: de reünie van die reis was in 1995, en ik ben april 1996 geboren. Dus wie weet….

gravatar

Daar kon ie niks aan doen. In 85 en 86 was het alleen mogelijk om eerste klas naar Heyendaal te reizen. Dat omdat de NS besloten had dat er te veel studenten naar Heyendaal reisden. Die moesten maar lopen, vond de NS.

Reageer
gravatar

Nobody Expects the Spanish Inquisition! – Op de pijnbank dus maar, dat lopen:

Roemer liep toen stage, dus hij was ook student. En als je stage loopt, kun je blijkbaar lopen. Emile liep dus al één ding. En hij liep de kantjes eraf. Twee dingen dus: stage en de kantjes eraf.
Dan weet je dat je risico’s loopt, euhm… drie dingen: stage, de kantjes eraf en het risico om tegen de lamp de lopen. Sjeezus! Vier dingen: stage, de kantjes eraf, het risico en tegen de lamp.

Dit loopt de spuigaten uit, dat moge duidelijk zijn. Vijf dingen liep Emile Roemer in de jaren tachtig: Stage, de Kantjes eraf, Risico en nu tegen de Lamp, en de Spuigaten uit.
Nou, als dan de NS vindt dat je ook nog moet gaan Spoorlopen, dan overvragen ze die arme student. Dus eigenlijk loopt het allemaal zo’n vaart niet. Gelukkig maar, anders zaten we nu al op Zes. En zelfs zo’n ketter als een Roemer verdient het niet om op zes brandstapels gelegd te worden. Moet wel ter biecht bij Jan Marijnissen. Een voettocht naar Oss. Zeven dingen dus. Een heilig getal, zelfs voor een Socialist.

gravatar

Liep Roemer de Agnes Kantjes er vanaf?

gravatar

Als je een hondje wilt slaan, is er altijd een stok te vinden !!!
Laat het een boemerang zijn !!!

Reageer
gravatar

Goed plan Mario !

Ik gooi steeds die stok weg, en dat rotbeest vertikt het om te apporteren.
dus ik wil hem een pak rammel geven, maar geen stok meer!

Een boemerang lost dat probleem in een keer op. De tyfushond.

gravatar

Uh…moet ik dit nou serieus nemen ? wat een dom gelul dit

Reageer
gravatar

@Emiel:U bent hier verzeild geraakt via Facebook? Het heeft de Speld behaagt zich ook op dit medium te manouvreren waar nu dus elke Facebook Vriend in onberisplijk Nederlands er blijk van kan geven de begrippen “satire” en “ironie” totaal niet te begrijpen.

gravatar

Onzinnig ik ben ook straatarm ,maar om in een trein fatsoelijk te reizen neem ik zo mogelijk domweg ook EERste klas , zielepoten die ons dát niet eens gunnen nu ja ik ben wél ong 30 jaar ouder – en kan niet staan ,. dat zal ook meetellen. en t is er lekker stil 😉

Reageer
gravatar

Die vergetelheid is mooi meegenomen. Maar het is puur toeval, dat dit elitaire gedrag van ex-collega Roemer juist nu uitlekt. Die anonieme brief met daar 3 treinkaartjes aan geniet, moet dan ook door mijn secretaresse gestuurd zijn. Met de beste bedoelingen uiteraard, want we waren bijna failliet. Daarom zitten ze ook alle drie met één nietje aan de brief vast.

gravatar

Nog even en Email Roemer gaat beweren dat zijn secretaresse stiekum 3x een 1e klaskaartje voor hem heeft gekocht.

Reageer
gravatar

Leiten doet dat idd af en toe, om te kijken of er nog wel klokkenluiders zijn in dit land. Gelukkig zijn die er. Wie trouwens nooit de trein in stapt is Geert Wilders. Treinen met mensen erin zijn natuurlijk ook een beladen onderwerp voor hem.

gravatar

Ah, Kleine Snor, leg eens uit? Deze satiristische opmerking doet mij het spoor bijster raken: ik zie hem niet? Bent u bezig met het spelletje ‘zoek de verschillen’?
De snorren verschillen, goed gezien: Stalin had een grote, Hitler een kleine, Emile heeft een vermoeden van en Mao geen.

Stalin had een hekel aan mensen in het algemeen, Hitler aan een bepaald soort, Mao aan intellectuelen en Emile aan niemand, da’s twee.
Gaat u door met het rijtje aanvullen?

gravatar

“Eenmaal werd hij zelfs lezend in een NRC gesignaleerd”

Toch best knap dat hij in 1985 al in het NRC stond. Was het een rapportage over lezende mensen?

Reageer
gravatar

Discussie znw, de (v), -s
Verbaal gevecht om het gelijk over een bepaald onderwerp, dat doorgaans gezapig begint en meestal eindigt met wederzijdse beschuldigingen. Zie ook debat

Debat znw, het (o), -ten
Discussie (zie aldaar) die met bepaalde, doorgaans niet nageleefde regels onder leiding van een ingehuurde debatleider van naam of een partijdige voorzitter wordt gevoerd in de illusoire veronderstelling, dat afgesloten kan worden met een gezamenlijke conclusie of besluit. Zie ook: Kamerdebat

Kamerdebat znw, het (o), -ten
Zinloos en tijdrovend debat (zie aldaar) in één van de twee Kamers van de Staten Generaal tussen twee of meer aanwezige Kamerleden, waarbij aan het eind hun inzichten en standpunten niet zijn veranderd. Opm. Het aantal aanwezige Kamerleden is recht evenredig met het aantal aanwezige camera’s.

Reageer
gravatar

en hoe zit het dan hier mee? Dagblad Trouw geeft geen gehoor aan de oproep van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) om een lijst met Nederlanders in belastingparadijzen af te staan. De krant zegt geen verlengstuk van de overheid te zijn.
U stort wel uw gal en gif uit over een strijdbare man die het opneemt tegen de zakkenvullers in Den Haag, maar u zwijgt over de echte criminelen die hier rondlopen: de multinationals met hun belastingontduiking!
http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2013/4/Trouw-weigert-lijst-belastingontduikers-prijs-te-geven-1224918W/

gravatar

Socialisme is toch het einde van de klassen maatschappij en het eerlijk verdelen van schaarse goederen ?

Wat doet ie dan in de tweede klasse, laat staan de eerste.
Roemer had gewoon een schaarse goederentrein moeten pakken.

Reageer
gravatar

bent u aanhanger van de nazi-ideologie? die vervoer
den hun tegenstanders ook met veewagens

gravatar

Beste Foutloper, dank u voor uw vraag. Ik ben aanhanger van de gezond-verstand-ideologie, en die laat geen ruimte voor enig andere idiotologie.

Ik weet alleen van deportatie van Joden en anderen in veewagons.
Als u het zegt, wil ik best aannemen dat de Nazi’s daarnaast ook Amerikanen, Russen en/of Britten hebben vervoerd in veewagens. Ik neem aan dat dat heimelijk gebeurde, zonder medeweten van de Führer ? Hoewel sympathiek van de Nazi’s, was het tactisch niet erg slim lijkt mij. Het werpt wel een heel ander licht op het verloop van de 2e wereldoorlog. Het is allemaal nieuw voor mij, nog nooit eerder gehoord.

Ik zit niet in de eerste of tweede klasse en/of kamer. Noch ben ik lid van zijn badminton club. Het zou dus aanmatigend zijn als ik mij tegenstander van Roemer zou noemen.

Noch bezit ik de NS of enig andere transportfirma. Ik vervoer niks.
En ik ben teveel dierenvriend om vee gelijk te stellen aan goederen.

Het enige verband tussen uw en mijn bijdrage is dus euhh . . . euhh . . .tja . .

Volgens mij ziet u door de bomen het woud niet meer; u dwaalt.
Uw verhaal snijdt geen hout. U bent van het padje, zit op de verkeerde koers en ziet ze vliegen.

gravatar

Ik vrees dat wanneer meer mensen de goederentrein gaan nemen, dat dan door schaarste een nieuw klassensysteem wordt ingevoerd. Je kan dan zelfs meer dan twee klassen krijgen, zoals de platte wogen, de kiepwagon (of stortwagon, met of zonder dak), de ketelwagon, de gesloten wagon, de postwagon en de containerwagon. Of we hiermee beter af zijn weet ik niet.

gravatar

Ik heb echt veel gedraai en gelieg meegemaakt, maar dit slaat alles!
Een normaal mens kan dat toch niet bevatten? Ik vind een keer met de eerste klasse al heel, heel erg bedenkelijk. Eigenlijk kan ik daar al geen excuus voor verzinnen. Maar drie keer achter elkaar. Drie keer! Dan doe je dat toch met voorbedachte rade? Ongelofelijk! En dan als student, ik mag toch hopen dat die studentenkaart toen nog niet was ingevoerd, anders had hij het van mijn belastinggeld gedaan, van het geld van ons allemaal. Die man hoort niet in het parlement maar in de gevangenis!

Reageer
gravatar

Gevangenis? Veel te milde straf. Die man mag voor mij in een hotel! Met maar één TV-kanaal, waar de hele dag “de slechtste chauffeur van Nederland” op te zien is.

gravatar

Hij heeft dat waarschijnlijk ‘uit eigen zak’ betaald. Omdat ze bij de SP een nogal losse moraal hebben v.w.b. bezit betekent dit waarschijnlijk ‘uit de partijkas’ of ‘door de belastingbetaler’. Derhalve dient dergelijk gedrag ten strengste ontmoedigd worden, bijvoorbeeld door de heer Roemer als voorbeeld te stellen. Bij onze oosterburen hebben ze een zeer toepasselijk gezegde voor dit soort gedrag: ‘Water prediken en wijn drinken’. Wat mij betreft verliest hij hiermee meer dan enkel zijn geloofwaardigheid, bah…

gravatar

na al het geleuter van het klootjesvolk besluit ik ook voortaan 1e klas te gaan reizen. Dan kunnen we ons bezig gaan houden met een breed front tegen Rutte/Samsom i.p.v. een strijdbaar persoon als Roemer aan te vallen. Lees maar eens hoe de Franse Front de Gauche een beweging op poten zet en vandaag de massa op de been krijgt in verzet tegen afbraak van pensioen en voor hoger loon! De Franse arbeidersklasse verliest geen tijd met Internet en gaat de straat op!

gravatar

De straat op ? dat is toch lastig als woudloper zijnde, lijkt mij.

En een beetje stoere woudloper gaat zéker niet met de trein. Kijk maar op Discovery. Maar goed, u dus wel.

Mag ik vragen waar u dan opstapt ? is het in Zoeterwoude, Woudenberg,
Woudrichem, Noordwijkerhout, Menterwolde, Zeewolde, Spaarnwoude of wellicht Boskoop?

Wat ook grappig is; Streven naar een klassenloze maatschappij en tegelijk jezelf profileren als arbeidersklasse.

gravatar

De vraag is niet of je een foutje mag maken, maar of je dan nog Boegbeeld kunt zijn. Wij drieeën reageerden al elders op dit forum, dat dat wat ons betreft niet kan. Hier nogmaals ons standpunt, en de bijbehordende actie:

Ik treed ook af, nu bekend is geworden dat ik als redacteur van de Tien Geboden geen pensioenpremie voor Mozes heb betaald. Dan ben je als Boegbeeld niet geloofwaardig meer. GvD

——–

En ik treed terug omdat Mohammed via een uitzendbureau de Koran heb laten schrijven, dat geen sociale premies betaalde. A.o-Akbar.

Ook wij gaan nu dus van ons pensioen genieten. In de peilingen zijn we gehalveerd, misschien komt dat ooit nog goed. Maar voorlopig is Satan de lachende derde. A.o’Akbar

——-

In de peilingen staat Satan inderdaad op ruime voorsprong. Zouden er nu verkiezingen zijn, dan zou hij het nieuwe Opperwezen worden.
Verder treed ook ik terug, omdat is gebleken dat er voor veel kiezers in mijn steekproeven geen pensioenpremie betaald is, en mogelijk voor een deel zelfs geen belasting. Dan ben je als Boegbeeld van de opinipeilers niet geloofwaardig.

Maurice Hellehond

gravatar

Als Belg begrijp ik geen snars van jullie mierenneukerij. Who cares ? Wat controleren jullie allemaal ? Als ik de titel las dacht ik dat hij moorden had gepleegd of zware fiscale vergrijpen had gepleegd. Mensen, mensen waar zijn we mee bezig. Gun mekaar eens iets. Dat zou een mooi begin zijn voor zgn socialistische beweging.

Reageer
gravatar

Je hebt duidelijk nooit hier in de eerste klasse gezeten Frank, laat staan een NRC gelezen, anders zou je dat niet zeggen.
Die Roemer, wat die man gedaan heeft, drie keer in de eerste klasse…
Ik moet er gewoon niet te lang over nadenken, anders wordt ik misselijk.

gravatar

Je moet er inderdaad niet te lang aan denken. Hopelijk snapt iedereen dat, anders moet Roemer ook al een nieuwe identiteit krijgen, om te voorkomen dat’ie gelyncht wordt.

Maar wij vrezen dat teveel mensen hun wrok niet los kunnen laten. Misschien is het een idee dat Roemer en van der G. elkaars identiteit aannemen? Dan wordt Roemer niet door woedende socialisten belaagd, en Volkert niet door Fortuyn-aanhangers. En beide identiteiten bestaan al, dus het spaart u en andere landgenoten een aardige som geld. Wij weten intussen ook hoe het is om de broekriem aan te halen.

Euh.. excuses: waar wij staat, leze men ik. Is nog steeds wennen.

gravatar

Als Nederlandse begrijp ik niks van jullie betogen, net nog een DVD van jullie OerBelgische Wim Helsen bekeken, een vreselijke dictator in de dop als ik het goed begrepen heb.

Mochten de salamanders aan de macht komen weet ik al wat er gaat gebeuren met die Belg aan het roer… alle socialisten moesten de zaal verlaten, en dan noemt hij zijn betoog: Bij mij zijt ge veilig…. Lamenielachen!
(moest er wel om lachen, heel hard zelfs, in mijn eentje, is dat erg?)

gravatar

Een echte socialist is dan ook tegen de klassemaatschappij. Goed gedaan Emile ;0

Reageer
gravatar

En had hij een kaartje voor de eerste klas, of was hij bovendien een zwartrijder? Tenslotte de geloofwaardige uitspraak van Roemer zelf: “ik ben geen NS conducteur.”

Reageer
gravatar

On nee Anita?

Hij heeft mij ‘n keertje in de Kamer en plein public gedemoniseerd door mij geen gelijk te geven. Als dat niet ernstig is, dan weet ik het niet meer!

Van de andere kant heeft hij de vorige keer gestemd voor mijn motie van ongeremde haat tegen Rutte en zijn boeventuig. En het is ook tegen dat Europese graaierstuig. Dat telt ook.

Dat maakt veel goed, maar lang niet alles. Hij heeft ten slotte nog niet op zijn knietjes excuus aangeboden voor dat eerder genoemde voorval. En plein public, het moet niet gekker worden.

gravatar

Lieve Anita, dat argument gebruik ik altijd, zittend in een 1e klasse-wagon bij een onverhoopte kaartjescontrole met een armoedig, goedkoper kaartje dat je slechts toegang verschaft tot de tweede klasse.

Voor de niet-wetenden onder ons:
Het verschil zit hem in de kleuren van de stoelen en er staat aangeven waar de luxe-wagons beginnen en eindigen. (voor de kleurenblinden? enig verschil m.u.v. de kleuren van de stoelen heb ik nog nooit kunnen ontdekken gek genoeg).

‘Ik heb toch niemand kwaad gedaan’ is geen geldig argument weet ik nu.
Ook ik krijg mijn trekken thuis, in de vorm van een acceptgiro, en ook altijd als je denkt: die bon komt niet meer; ze zijn me gewoon vergeten.. het is al zo lang geleden en dan: PATS, bon in de brievenbus, altijd op zaterdagochtend ook nog, om je weekend te verzieken.
Net de belastingdienst.

En het NRC? Terwijl er gratis krantjes uitgedeeld worden om dergelijke ecxessen te voorkomen? Dat is vragen om moeilijkheden et voila, hier heeft hij zijn moeilijkheden, met terugwerkende kracht.
Dat zal hem leren!!

ps: het excuus ‘noodweer’ is afgeschaft in het OV sinds de toiletten afgeschaft zijn om lange, vaak verhitte discussies met conducteurs te voorkomen…

gravatar

…. niemand kwaad gedaan …
Tuurlijk: probeert daar de hele maatschappelijke orde in de war te schoppen waar wij behoudende jongens zo hard voor gevochten hebben – en nog steeds hard voor vechten.

Nee, het speelkwartier is over, de wereld gaat weer normaal worden, net als vroeger toen men nog zijn / haar plaats wist:

http://tinyurl.com/oaegxf9

en dan probeert die Roemer daar weer een stokje voor te steken? Mark: grijp ‘m!!

(bron: elsevier)

gravatar

Emile “Roebel”… die voert liefst GISTEREN nog het communisme in. De SP is ontstaan uit de Marxistisch-Leninistische Eenheidspartij en een paar gewezen leden van de CPN. De grootste moordenaar uit de geschiedenis is zijn grootste idool, Mao. Onder diens bewind zijn slechts tien maal zoveel mensen vermoord als onder het naziregime van Adolf Hitler. Nee, fijne vent die Roemer…

Reageer
gravatar

@Vince
Het is wel 2013 hoor, geen 1913, toen Lenin net opkwam.
De SP wil het socialisme invoeren, niet het communisme.
Wel even bij de (SP)les blijven he ?

gravatar

Vince,

Bedankt voor jouw onthullingen.

Ik had van Mao Z. beslist niet verwacht dat hij leninistisch was en ook nog eens idolaat van de Nederlandse SP. Toe maar. Goh wat een onthullingen, vooral dat Emile R. tien keer meer slachtoffers op zijn geweten heeft dan Adolf H.. Onvoorstelbaar!

Maar dat Hitler lid was van de SP is niet juist. Je vergist je met de NSDAP.

Doe overigens de groeten aan Martin B., de fantasierijke ideoloog van Geert W., die nog sterker is in dit soort “onthullingen” dan jij.

gravatar

Dezelfde redenatie kun je gebruiken bij die wakkere mensen die de Telegraaf lezen (vroeger zo’n lekker blad in de jaren 40-45) 🙂

gravatar

Onzin! jij weet niet waarover je het hebt. Zorg dat je de feiten kent en dan pas over iemand oordelen!

gravatar

Wat Vince zegt is – uiteraard – puur satire. Een persiflage op Tea Party achtige lieden, die proberen te voorkomen dat de USA tot de beschaafde landen gaat behoren. Die slaan zulke taal uit omdat ze het menen. Voor Vince steek ik mijn hand in het vuur: die wilde ze slechts belachelijk maken. Dat zijn ze al, maar hij probeerde er een schepje bovenop te doen. Helaas is dat niet mogelijk, en lijkt het daardoor serieus bedoeld. Men goegele: Poe’s Law. Die arme Vince is daar slachtoffer van geworden.

gravatar

Precies! De beschaving van een land lees je af aan de lege tweedeklas wagons.

Ik was onlangs nog in Dubai, en daar heeft elke trein een 1e en 2e klas treinstel, die beide leeg zijn. Er zitten niet eens deuren in bij de nieuwste modellen, omdat die toch maar vast gaan zitten na een jaar niet gebruiken. De rest van elke Dubaiaanse trein bestaat uit een Royal Class wagon, en een paar goederenwagons. In de Royal Class zitten meestal een paar westerse journalisten, en verder ook niemand omdat iedereen een auto met chauffeur heeft. Alleen de goederenwagons zitten vol met materiaal voor de ijshal, speciaal gebouwd voor de volgende Elfstedentocht.

Boze tongen beweren dat het “materiaal” bestaat uit gastarbeiders uit Sri Lanka en Bangladesj, maar de Rayonhoofden konden dat niet bevestigen vanuit Leeuwarden. Zelfs niet vanuit Ljouwert. Hun enige commentaar was: ‘dat gjit jo neat oan’, en ‘it sil heeve’.

gravatar

Heer Roemer is een natuurtalent. Na drie dagen stage stond hij al voor de tweede klas. Trouwens, reizen per trein tussen Boxmeer en Nijmegen-Heyendaal is sowieso geen pretje, ongeacht het klasseverschil.

Reageer
gravatar

In de tijd dat Roemer tussen Boxmeer en Nijmegen Heyendaal reisde had de trein nog een 1e klas afdeling en werd geexploiteerd door staatsbedrijf NS. Tegenwoordig is deze lijn vercommercialiseerd (of zo U wilt geproletariseerd), derhalve biedt exploitant Veolia uitsluitend tweede klasse aan. Op termijn heeft Roemer dus wel zijn gelijk gekregen.

gravatar

Jawel! Wel 3 keer! En dat in een niet te achterhalen periode. Maar moet toch wel minstens enkele maanden zijn geweest. En als socialist mag je geen NRC of Elsevier lezen? Gewoon om te kijken hoe anderen er tegen aan kijken?
Spijkers op laag water…………..

gravatar

Het is natuurlijk wel van belang om te weten of hij wel of niet een kaartje had gekocht. Als hij daar zwart reed, is het natuurlijk geen enkel probleem, zie het als het terugeisen van de trein voor het volk.

Reageer
gravatar

Beste Oom,

Als Harmen nu op zijn pik is getrapt, heeft ie geen kleine. Ik stel voor om af te wachten of hij het pikt of niet.

gravatar

Het was 2 van de 3 keren inderdaad noodweer. De ene strenge vorst, te weten Beatrix, de tweede keer was tijdens de jaarlijkse lintjesregen.

De derde keer was het prachtweer, maar toen had ik door een computerstoring zware storm voorspeld. Ik kwam Emile toen tegen in de eerste klas. Maar te oordelen aan de reizigers zou je dat niet zeggen. Er zaten 3 bankiers in de coupé, 2 advocaten, Goor en Geer, en ikzelf. Wat een tokkies!

Dat van de NRC klopt ook, maar die was daar achtergelaten door een pojectontwikkelaar. En tegenoer Roemer zat Jort Kelder, dus zonder krant had had hij die de hele reis tussen Centraal en Amstel in het gezicht moeten kijken.

Behoorlijk tendentieus dus, dit artikel. Vooral omdat er niks in staat over Mark Rutte. Die gaat regelmatig stiekem in de 2e klas zitten met zijn eerste klas kaartje. En leest daar ook nog stiekem het Financieele Dagblad. Rutte houdt die krant vaak op z’n kop, daardoor denken veel mensen dat het de Pravda is. Daar doet hij het trouwens niet om, het is om blij te worden van de grafieken op de aandelenpagina.

Reageer
gravatar

Het is een feit van algemene bekendheid, dat mijnheer Van der Staaij zijn vrouw (bestuurder van de grasmaaimachine) dat laat doen.

gravatar

Het klopt dat ik thuis het gras maai. Dat is nog een behoorlijk gedoe, want dan moet Kees die hele grasmat op het aanrecht zetten, want daar kom ik nooit achter vandaan. Behalve dan ‘s nachts om te slapen. Dan nog even over de geruchten dat ik in huize Staaij de broek aan heb: die heb ik inderdaad aan, maar alleen als we in bed liggen. Het is een skibroek, met een sluiting vlak onder de in. Kees en ik hebben de dominee beloofd om elkaar niet in verzoeking te brengen.

gravatar

@Mevrouw van der Staaij: Zolang u in een ander bed, in een andere slaapkamer dan uw man slaapt lijkt die ski-broek me wel voldoende, al kan het natuurlijk nooit kwaad om er nog een pyama tegenaan en overheen te gooien voor de zekerheid.

Als u zichzelf voor eens en voor altijd wilt verlossen van dat kwaad (slapen in zoveel kleding is killing…) ken ik een uitstekende juriste, gespecialiseerd in vechtscheidingen die u graag en voor de lol, zelfs gratis -mocht het huishoudgeld dat uw man u wekelijks overhandigd niet toereikend zijn- terzijde zou willen staan.

Of een kistje dure wijn, ook goed hoor!
Volgens art. 3982.243 lid.2 van de bijbel mag u in dit ene speciale geval scheiden; dat weet u toch wel?

gravatar

. . . Kees en ik hebben de dominee beloofd om elkaar niet in verzoeking te brengen . . .Dat is ook niet aardig mevrouw van der Staaij, met zijn tweeën de dominee in verzoeking brengen. Maar aan de andere kant, als de dominee nu eens gewoon weer thuis ging slapen, zou dat niet helpen ?

Het begrip geloofsgemeenschap krijgt opeens een andere betekenis, vind ik . . .

gravatar

Dat heet huisbezoek, en is een belangrijke taak van zo’n dominee. Binnen onze geloofsgemeenschap nog wel. Maar hij weet gelukkig niet alles. Bijvoorbeeld, dat Kees enorm opgewonden raakt van mijn zwarte kousen. Die kwam eens binnen terwijl ik net van plan was om mijn skibroek aan te trekken voor de nacht. Nou, hij werd me toch wild! Gelukkig had hij nog de tegenwoordigheid van geest om snel nog een CD op te zetten. We deden het dus onder psalmgezang. Nou ja, onder de orgelmuziek van het intro. Toen het zingen begon was het alweer afgelopen.

gravatar

Gut gut wat een zwaar vergrijp! Schenk maar wat meer aandacht aan echte zakkenvullers… dat komt kort in het nieuws en vervolgens gaan de graaiers vrolijk hun gang. ‘Ze hieven het glas, deden een plas en alles bleef zoals het was’

Reageer
gravatar

Wat ik erger vindt is dat Mark Rutte wel eens iets aan een zwerver heeft gegeven! Echt waar, de zwerver had een mottig petje op de grond liggen, en Rutte gooide er zo een euro in…
Werken en eigen verantwoordelijkheid stimuleren, ho maar!

gravatar

Ha Eva,
Zeker voor het eerst hier?

gravatar

@Eva: Wil je dan zeggen dat dat niks is? Meneer heeft notabene het NRC zitten lezen, het N-R-C, “de Nieuwe Rotterdamse Courant” dat hoef ik toch verder niet uit te spellen?

gravatar

Jazeker. en wat nog meer is: sinds die tijd is die krant steeds Amsterdamser geworden, nu met de verhuizing naar 020 helemaal.
Dat valt me dan toch wel tegen van Emile: was gewoon De Waarheid blijven lezen, pottedullie.

gravatar

nou gadget, het is zelfs zo, het is de N-i-e-u-w-e-Spatie-R-o-t-t-e-r-d-a-m-s-e-Spatie2-C-o-u-r-a-n-t. Hoe durft ie!

gravatar

Hij zat nota bene extreem rechts op het pluche van de 1e klas, iets mompelends over klassenstrijd. Wij trappen daar niet in, mijnheer Roemer!

Reageer
gravatar

Dat rechts zitten was per ongeluk, omdat de trein de andere kant op reed dan Emile dacht. Hij was die dag een half uur te laat omdat het de verkeerde trein was, en hij weer terug moest. Was ook weer 1e klas, hij was niet zo helder die dag. En dat tellen ze als twee aparte incidenten.