Bron: Twitter - @emileroemer

Emile Roemer wil meer aandacht voor eenzaamheid onder huisvrouwen

'Ik ben van plan mij de komende tijd hard te maken voor deze vrouwen'

Emile Roemer wil dat er meer aandacht komt voor eenzaamheid onder huisvrouwen. Volgens de SP-leider wordt het probleem van eenzame huisvrouwen in Nederland enorm onderschat  “Ik was na het werk nog een beetje aan het computeren toen ik een melding kreeg van eenzame huisvrouwen bij mij in de buurt. Dat greep me echt naar de strot.”

De fractievoorzitter deed in zijn vrije uurtjes verder onderzoek naar het fenomeen. “Ik kwam erachter dat het veel vaker voorkomt dan tot nu toe werd aangenomen. Er bleken tientallen eenzame huisvrouwen te wonen, opvallend genoeg allemaal binnen een kilometer van mijn huis. In heel het land moet het om miljoenen gevallen gaan. Ze smeekten me bijna om langs te komen. Hoe kan het dat we zulke vrouwen in Nederland in de kou laten staan?”

De SP-voorman wil de eenzame huisvrouwen graag beter leren kennen: “Ik ben van plan mij de komende tijd hard te maken voor deze vrouwen. Zij vormen echt een vergeten groep, niemand die naar het Malieveld gaat of een pamflet voor ze schrijft.” Het grijpt Roemer zichtbaar aan. “Een arm om hun schouder is toch wel het minste dat we kunnen doen. Ik heb gisteren met een van de dames gesproken en toegezegd dat we binnenkort met de hele fractie langskomen. De dankbaarheid spatte van het scherm.”

Roemer is op het internet nog veel meer sociaal onrecht tegengekomen. “Het wemelt er van de stoute tieners, bijstandsmoeders die een zakcentje willen verdienen en Oost-Europese meisjes die geen geld hebben om de fietsenmaker te betalen. Onbegrijpelijk dat zoiets kan in Nederland.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik sprak iemand die er maar niet bij kon dat ik me nergens aan hinderde. Dat hij zich zo geërgerd had aan mijn teksten. Hij wilde gewoon een gezellig onderbroekengevoel.

gravatar

De taak van een socialist wordt steeds complexer.
Een geheel nieuwe taal moet worden uitgevonden om de vele uitdagingen bespreekbaar te maken en het hoofd te bieden. Alles wijst in dezelfde richting.

gravatar

Een Rotterdammer vraagt bij een eerste ontmoeting altijd wat je ermee verdient.
Het ligt op hetzelfde vlak als iedere keer wanneer je het over een vrouw hebt altijd standaard te vragen of je ‘m er al in hebt gestoken.

gravatar

Die hele kabinetsformatie doet me denken aan 1953.
Een overkill aan bescherming in de vorm van een stormvloedkering zonder de natuur iets terug te geven.

gravatar

Roemer zoekt stemvee onder de hoofddoek huisvrouwen. De rest van de huisvrouwen waar hij op aast kwijlen weg met Messias Yasser Feras Klaver.de groenlinkse verliezer van het kabinet.

Reageer
gravatar

Ik heb me hier als politicus ook hard voor gemaakt. Veel collega’s met mij trouwens maar zodra je de publiciteit zoekt kun je vertrekken. Het blijft inderdaad een behoorlijk verzwegen terrein

Reageer
gravatar

Het verhaal over ?de leider van de populistische SP ?maakt duidelijk dat de SP staat voor het verkeerde soort populisme. Dat krijg je met zo’n onnozele clown.

Reageer
gravatar

bedoel je niet clown Wilders van de PVV? dat is pas een enge clown. Roemer is niet eens een clown. Hij is de reincarnatie van God en Jan Marijnissen gefuseerd met de dochter van Jan Marijnissen

gravatar

Het valt allemaal wel mee. Met name de leden van het CDA komen regelmatig bij die mensen thuis om hun steun te betuigen en hun genegenheid aan te bieden. Oost-Europese meisjes laten zich daarentegen weer sponsoren door met name VVD’ers, omdat dit gemakkelijk ‘non-fiscaal’ kan, en er geen bonnetje voor hoeft te worden uitgeschreven. Dat zou enige controverse en onbegrip in de samenleving kunnen opleveren wanneer bijvoorbeeld De Speld, maar ook de andere schrijvende pers hier melding van zou maken.

Reageer
gravatar

Beste Emoe,

De humor is diep te zoeken. Het komt er op neer, dat als Emile bij huisvrouwen naar binnen wil – en dat wil hij – dan zal hij zich toch eerst hard moeten maken.

Snap je ‘m nou?