Flickr - JvL (CC 2.0)

Algemene Beschouwingen: Roemer lang aan het woord in lege Tweede Kamer

SP-leider uit keiharde kritiek op demissionair kabinet

Met grote passen beent Emile Roemer naar het spreekgestoelte van de Tweede Kamer. In zijn handen houdt hij 25 aan elkaar geniete a4’tjes met keiharde kritiek op het demissionaire kabinet. Zelfverzekerd zet hij de microfoon recht. “Bedankt mevrouw de voorzitter.”

De fractieleider van de SP steekt onmiddellijk stevig van wal: “Het is toch te gek voor woorden dat een aftredende regering zo’n gebrek aan ambitie toont. Ik heb werkelijk geen één nieuw plan gelezen van dit demissionaire kabinet. Niet één! Kan iemand mij dat uitleggen?” Zijn woorden echoën terug door de lege Kamer.

“Het lijkt wel alsof het kabinet zich alleen maar met lopende zaken bezighoudt. En dat terwijl de mensen in het land snakken naar verandering mevrouw de voorzitter,” gaat Roemer verder. “Het eigen risico, dat is niets meer dan een boete op ziek zijn. Dan denk ik: het is toch van de zotte. Soms lijkt het wel alsof ik de enige ben die zich hier druk om maakt in de Tweede Kamer.” Roemer kijkt vragend rond, het blijft stil.

Na de lunch is Roemer opnieuw de eerste die het woord neemt. “Bedankt, mevrouw de voorzitter. Ik wil even mijn onvrede uiten over het feit dat het restaurant dicht is. Op zo’n belangrijke dag. Daar begrijp ik helemaal niks van. Is dit weer een nieuwe bezuiniging van het kabinet?” Roemer verwacht een lach, maar die blijft uit. “Oke, maar goed, waar was ik? Oja het eigen risico.”

Drie uur later stapt Roemer tevreden terug naar zijn zetel. Hij heeft zijn hele verhaal in een keer kunnen vertellen, enkel onderbroken door de schoonmaker die onder zijn voeten door wilde dweilen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

het is logisch dat niemand in de buurt is. Roemer heeft zo’n sterke aura dat het voor leken onmogelijk is om in zijn buurt te zijn zonder flauw te vallen. Ze noemen het wel eens conqueror haki. Gelukkig verhoogde hij nog niet zijn power level of werd Super Saiyan. Dan zou het gebouw niet meer overeind staan.

Reageer
gravatar

Na Roemer kwamen de overige fractievoorzitters aan het woord, die stuk voor stuk hun ideeën deelden met een lege Kamer. De enige uitzondering was de heer Wilders. Op straffe van ontslag had hij zijn paranimf Fleur Agema weten te overtuigen haar vakantie af te breken en in de Kamer plaats te nemen. Haar applaus na de bijdrage van haar leider klonk oorverdovend hol.

Reageer