Bart Smit past folder aan na kritiek

'Ook wij zijn een modern bedrijf'

Na aanhoudende kritiek heeft speelgoedwinkel Bart Smit een aangepaste versie van haar beruchte folder uitgebracht. In een verklaring laat het bedrijf weten: “Ook wij zijn een modern bedrijf. We zullen in de toekomst extra waakzaam zijn om provocerende uitingen te voorkomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Breaking News: de Reclame Code Commissie heeft instemmend gereageerd op klachten van ouders van minderjarige kinderen en van De Pedofielen Vereniging Nederland. Men had overwegende bezwaren tegen de uitvoering van de (aanvankelijk) politiek correct geachte, gecorrigeerde versie van Bart Smit’s Sinterklaas-catalogus. Die zou aanstootgevend zijn en niet-aangesloten Pedofielen “verkeerde gedachten” kunnen brengen. Het feit dat er zowel ongecensureerde tepels als een suggestie van een stofzakloze zaadzuiger prominent op de cover staan, heeft bij het GPV en de NVvP de stoppen doen doorslaan. Het kinderoventje op pagina 28 (linksbovenaan) wekt bovendien ongewenste associaties in de beleving van zelfbakkende Febologen.

Reageer
gravatar

Homoaarse gevoelens lijken met deze folderfoto wel aangemoederd te worden. En hoe zitut met leeftijdsdiscriminatie. Waarom geen oma met Playmopik? En opa met een krultang, is dat dan ineens een pedo?

Hoe dan ook: het is allemal weer extra reclame…

Reageer
gravatar

K. Pot: “Als Bart Smit de vader is van Jantje Smit, dan begrijp ik het wel van die folder” hoe bedoel je dat? Naar algemeen bekend is, vormt Volendam historisch een erg close en naar buiten afgesloten gemeenschap, in dit visserdorp is iedereen verwant aan iedereen; iedereen heet daar Smit, Tol, Veerman, Schilder of Mühren of is daar eerstelijns aan verwant. Dus inteelt, okay. Maar ik zie het verband niet met die folder. Leg eens uit.

Reageer
gravatar

Bij Bart Smit weet men eigenlijk ook nauwelijks wat men wil: De F-35 wel in de verkoop, dan weer niet, dan weer een subliminaal lokkertje in de speelgoedfolder, dan weer excuus voor de dubbelzinnigheid van de folder, Henk Krol wel of niet als LID van de RvC. Het wordt tijd dat dit concern enige tijd onder staatscontrole wordt gesteld, dan leert men daar tenminste principieel dóórtastend twijfelen.

Reageer
gravatar

Naar verluidt voelt de heer Bart Smit zich behoorlijk op de pik getrapt.

Reageer
gravatar

Inderdaad iets voor Henk Krol. Hij kan nu het reclameblaadje van Bart Smit mooi roze vorm gaan geven. Wie weet met hier en daar zelfs een kleine roze rimpel. 😉

Reageer
gravatar

Die lontjes vind ik inderdaad vaak vrij kort. Maar bedenk wel dat het kinderen zijn. De helft heeft zelfs helemaal geen lontje, die noemen we meisjes. Ik fotografeer ze trouwens alleen voor mijn werk. Niet elke homo is een pedo, mocht u dat soms denken.
En, als u de lontjes te kort vindt, vraag dan hoe oud ze zijn. Het is pas toegestaan boven de 16. En dan zijn de lontjes al een behoorlijk stuk langer. Ik zou die folder maar gauw wegdoen, voordat de politie komt.

gravatar

Gut, nu al een nieuwe baan voor Henk Krol: speelgoedfotograaf. Nou ja, scheelt de belastingbetaler een smak wachtgeld.
Waar staat in die nieuwe folder trouwens het speelgoed voor 50 plussers?

Reageer