Volkert van der G. neemt voor veiligheid andere naam aan

'Bas Vaanstra was niet mijn eerste keuze'

Door de dreiging rond het proefverlof van Volkert van der G. is besloten de politieke moordenaar onder een andere naam te laten reclasseren. “Het kan niet de bedoeling zijn dat nabestaanden of van Fortuyn of anderen Van der G. ergens gaan opwachten,” zegt staatssecretaris Fred Teeven in een verklaring. Met oog op veiligheid worden de duur en de ingangsdatum van het verlof niet bekend gemaakt.

Van der G. reageert verheugd: “Bas Vaanstra was niet mijn eerste keuze maar daar gaat het niet om.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pim Fortuyn had in een radioprogramma met Ruud de Wild gezegd dat hij zeker weer bont zou gaan dragen.
Dat is de echte reden voor de moord geweest!!!
Volkert van der Graaf is een gevaarlijke gek en loopt nu weer vrij rond,
Over zijn motief wil hij niet praten; is ook te gek voor
woorden. Namens de dieren heeft hij geschoten.

Reageer
gravatar

Juist niets. Proefverlof betekent verlof van het proeven. Volkert moet in de bajes elke dag lekkernijen proeven als gebakken nerts, levend gefrituurde hermelijn en vos van ‘t spit. Dit naast zijn gebruikelijke maaltijden van kistkalf, plofkip, hond* en waterhoen.

Volkert heeft een fijne neus ontwikkeld, en proeft feilloos aan een wolvenbout, of dat beest in Polen twee weken eerder een hapje paard heeft gegeten. Het was ook Volkert die als eerste proefde dat ik overal paardenvlees door had gemengd. Je ziet, zelfs vanuit het gevang is hij nog een gevaar voor de samenleving. De Nederlander eet graag Paard, in Amsterdam liep het storm bij een restaurant dat “betrapt” was bij het serveren van paardenbiefstuk.

* ja, ook hond. Bij voorkeur zelfs jachthond.

gravatar

Beste Meerdere mensen, alhoewel u volkomen gelijk heeft met uw doelstellingen wil ik er toch op wijzen, dat al te hard taalgebruik zoals de heer P.F. bezigde, alsmede een ander parlementslid dit doet, toch zijn gevolgen heeft. Slechts een paar jaar geleden is hierdoor een Parlementaire reis naar Turkije afgezegd. 2 jaar later braken er aldaar reeds rellen uit. De les die hieruit dan ook getrokken moet worden, dat al te veel verdediging hier op termijn elders zijn gevolgen kan hebben. Niet overal is een weerwoord zo makkelijk te vinden als hier. Indien sommigen dus iets matigen dan scheelt dat ook beveiligingskosten, dit leidt tot een terugkeer van goodwill ten opzichte van onze mentaliteit.

Reageer
gravatar

Goed pleidooi meneer Totallos. Meerdere mensen schelden erop los, maar dat zijn wij niet. Klinkt tegenstrijdig, maar er zijn meerdere mensen die meerdere mensen zijn. Als je dat snapt, klopt het weer. Ik heb dit al meerdere keren moeten uitleggen, aan meerdere mensen. Soms zelfs meerdere keren aan dezelfde sommige meerdere mensen. De oorzaak daarvan lijkt mij dat meerdere mensen zich de meerdere van meerdere andere mensen voelen. Soms maar van één, maar die gevallen zijn in de minderheid.

gravatar

Ik snap u volkomen, steeds hetzelfde probleem, bij meerdere mensen.
Het probleem is soms er maar een is en juist dat vinden zij dan weer niet eerlijk ten opzichte van anderen. Daarom denken zij steeds weer na, wat het beste lijkt, want dat mogen ze. Echter dan weten zij wat het beste is, volgens het pad dat zij volgen, omdat dit ze gewezen is. Daar kunnen zij als persoon zelf niets aan doen, want ze beschouwen het als logisch dat zij het beter weten, omdat ze daar de tijd voor krijgen. Zij zoeken het namelijk in de geest en daarom dienen hun ideeen dan in eerste instantie ook als los van hun personage gezien te worden, daar zit juist de uitdaging. Achteraf kan men dan zeggen, zie je wel, dat het kan om voor iedereen na te denken ? Dan komen er dus meerdere, meerdere mensen, in kuddes, zwermen en troepen. Alles draait dus om het ideeen en als die beter zijn dan de huidige methoden en technieken, dan kan hij daar dus ook niets aan doen want hij volgt zijn bestemming, helaas is dat een nogal hard pad, daar dient men dus rustig de tijd voor te nemen.
Soms moet men uitrusten.
Want het is niet altijd: Als het niet zacht is, dan hard of als het niet goedschiks kan dan kwaadschiks, zo iets moet je niet accepteren. Blijf wachten en dan zeggen kijk eens wat jullie gemist hebben, want ik zag niemand om mij heen en toen stond ik op. Hoe hadden we er voor gestaan indien men aldaar geluisterd was ? Beproef de top daar gaat het om, want wat goed was hier was het ook elders geweest. Echter wie niet komt halen die krijgt ook niets en wie niet ontvankelijk is zal ook niet ontvangen, in welke functie dan ook. Om deze reden gaat alles systematisch en heb ik besloten dat wie vindt zijn beloning dient te krijgen. Koningen van deelbelangen dienen te vallen indien men niet ontvankelijk is, zo dient dit te gaan in de transformatie.

gravatar

Meerdere Mensen, dank voor uw uitnodiging om in te treden in de gelederen der Meerdere mensen, maar ik sla uw uitnodiging beleefd af. Ik koester enig wantrouwen tegen grootschalige, groepsgewijze maatschappelijke processen, waarbij men zich onder gemeenschappelijke noemer en vaandel plaatst, of dat nu blank, bruin, rood of zwart is. Ik hou de regie van mijn leven graag -zoveel mogelijk- in eigen hand, voor zover dat nog mogelijk is bij de huidige overheidsinterventies. Dus: dank voor uw uitnodiging, maar ik abstineer (beleefd).

Reageer
gravatar

Beste Outsider. Wij respecteren uw besluit, en vooral ook uw beleefdheid. Meerdere mensen gingen u al voor, door ook beleefd te zijn, en het siert u dat u die hebt laten voorgaan. U bent dus ook nog een bescheiden mens. Kijkt u wel een beetje uit met dat abstineren? Dat kan verslavend zijn. Geniet dus, maar abstineer met mate.

gravatar

Natuurlijk heeft Volkert v.d. G. geen spijt van zijn huurmoord; ja huurmoord! Geen weldenkend mens gelooft toch nog dat PR-sprookje van het OM over Volkert’s boosheid op Pim wegens de massamoord op nertsjes, waar Pim geen deel aan had? Pim was een onverbeterlijk snob, een zijdendassen-fetishist, een relnicht, maar geen leer- of bontnicht. Huurmoord is eigenlijk net kantoorarbeid; je went er aan. Big deal: je zit een paar jaar goedverzorgd en kostenloos ‘volpension’ op ‘s rijks kosten en van je ontvangen honorarium kun je daarna op de Kaaiman Eilanden nog -tig jaar uiterst comfortabel leven; zelfs Zwitserleven +, want de opdrachtgevers keken toen niet op een paar stuivers. Nog steeds niet trouwens. En mocht je je stierlijk vervelen, dan schrijf je toch je mémoires. Mocht je niet kunnen schrijven of daarvoor te lui zijn, dan huur je een ghostwriter in voor de eindredactie en Pauw & Witteman voor de tv-promotie. Façon Van der Gijp, comme si, comme ça!

Reageer
gravatar

Beste Outsider, waarom zo laatdunkend doen over de huursector? U en ik kunnen zich een koopmoord permitteren, maar dat is voor velen niet weggelegd.

Verder hebt u zich te weinig in de zaak verdiept hebt, want volgens Mat H., die anoniem wenst te blijven wegens de onzekerheid over de JSF, is het bedrag in één keer betaald, en was het dus een koopmoord. Er was volgens H. wel geprobeerd Volkert te huren, maar men vond de aanvraag voor huursubsidie te tijdrovend. Er is wel hypotheekgarantie toegekend, maar toen was het bedrag al overgemaakt.

gravatar

Het punt is dat de algemene argumenten waarom meerdere mensen hem destijds wel wilde vermoorden, niet als argument voor de bewuste daad naar voren gekomen is. Een onderzoeker die door de cijfers van zijn onderzoeken, in het openbaar zijn gelijk wil halen en daarbij een al te scherpe toon aan slaat, terwijl de oorzaken cq achtergronden van de cijfers onderbelicht zijn, wordt dus afgeslacht. In dit verband doen de genoemde redenen niet ter zake

gravatar

Die onderzoeker wordt afgeslacht omdat daar een goede huurprijs voor betaald is. Het is dus een huurslacht, en daar worden geen vragen bij gesteld. Er zijn wel mensen die dat proberen, maar die zijn tot nu toe allemaal ontmaskerd als huur-klokkenluiders.

Van een trendwatcher hoorde ik trouwens, dat de hele huursector in de lift zit. Het zou me niet verbazen, als er op De Speld een stel huursatatirici aan het reageren zijn. Die trendwatcher maakt zich wel zorgen, hij vreest een toestroom van huurtrendwatchers

gravatar

Hoog Achtenswaardige mevrouw Rentokil,

Uw suggestie met betrekking tot de Speld, kan waar zijn, doch is helaas voor mij helaas nog niet controleerbaar. Niettemin is dit een geweldig idee, dat ik ook eens had. Echter zou het niet fantastisch zijn, dat amateursatirici, die in het verleden gereageerd hebben alsnog de beloning krijgen die ze daarvoor verdienen , d.w.z de normale prijs voor huursatirici alsnog ontvangen ? Ik weet zeker dat dit bij de directie enorm aan zal slaan, zo kunnen ze mensen blij maken ! Daar moeten we ze maar een keer op wijzen, dat kan nooit kwaad. Meer trendwatchers zie ik overigens niet als een probleem, wij zijn de trend, dus dat mag gezien worden.

Met vriendelijke groet,

Ludwig von Nirgendwo

gravatar

Geachte heer Von, een interessante gedachte, amateursatirici een honorarium laten vragen aan De Speld. Het probleem daarbij is natuurlijk, dat zo’n verzoek niet serieus genomen wordt. Je kunt wel onzin verkopen, letterlijk zelfs, maar dat vereist een speciale aanpak. Bijv. vooraf betaling vragen, en dan pas satire bedrijven.

Misschien is het een idee om op een vaste dag in het jaar hier alles serieus te nemen. Een soort omgekeerde 1 april dus. Maar daarvoor geldt hetzelfde probleem: stel dat De Speld bijv. 1 november uitroept tot de anti-1-april. Dat weet ik nu al wat er op die dag gaat gebeuren. Eigenlijk is het probleem onoplosbaar, net als ‘the boy who cried wolf’

OK, dan vertel ik het toch maar, al is het met tegenzin: er zijn al verschillende posters onder de ogen van andere deelnemers door door een wolf opgegeten, omdat iedereen dacht dat het een grap was. En zonder De Speld had die Flevo-wolf nooit zo ver Nederland binnen kunnen dringen. Roodkapje en haar oma zijn om die reden dan ook fel tegen deze site. Vader en moeder Kapje niet. Logisch ook, hun dochter is nog steeds een rotkind. Hun opzetje destijds mislukte, maar ze hopen op nieuwe, beter opgevoede wolven, die wat beter hun eten kauwen.

gravatar

Geachte mevrouw Rentokil,

De gedachte was ontstaan uit uw suggestie, dus moest het wel interessant zijn.
Ga er nooit vanuit dat iets niet lukt zonder de Speld, ook al is de waarde inderdaad enorm. Wie echt wil slaagt altijd. Alleen is de aanpak soms dan wat harderder of watjeszachter, omdat het dan geen grap meer is,of echt grappig wordt. Het is zooooo makkelijk om diep in Nederland door te dringen, Het vereist alleen een geheel andere aanpak. Zo als rechtbanken de verkeerde kant opsturen. Maar dat heb ik maar 3 gedaan, hoor. Het zijn niet allemaal wolven die zich in de voormalige Zuiderzee gevestigd hebben, maar ook vogels en stieren, Er kan zelfs een leeuw tussen zitten, Echter dat ze gedaante van een wolf kunnen aannemen,dat is waar. Sommige dingen zijn al gelukt zonder de speld maar we weten alleen nog niet, wat, hoe, wanneer, waarom en vooral niet wie het gelukt is. De Speld is vooral ter ontspanning, maar dat er veel op mogelijk is, dat staat vast. Ik hoop maar dat ik er nog tijd voor heb, Overigens is het kabinet Balkenende bijna gevallen. Ik moet alleen nog ff in het archief opzoeken wanneer, maar ik heb het druk morgen en overmorgen en ik ga nog wat voorstellen schrijven en moet even een paar dingen afmaken, dussuh ik zie wel,

Groetjes heh ?,

Ludwig von Nirgendwo

gravatar

Het klopt dat wij Pim Fortuyn wilden vermoorden. En ook, dat we daar algemene redenen voor hadden. Maar ja, het is net als bij iemand uit de gracht redden: als meerdere mensen dat willen, doet niemand het. Wij, als meerdere mensen, streven ernaar om iedereen te willen vermoorden, zodat bij iedereen niemand het daadwerkelijk doet. In de meeste gevallen lukt dat. Maar Volkert wilde niet met ons meedoen. Hij voelde zich blijkbaar te min om een meerder mens te zijn. In plaats van autisme is er dus vermoedelijk sprake van een minderwaardigheidscomplex.

Maar Outsider, u doet toch wel met ons mee? Dat u ook bij de meerdere mensen hoort? Uw naam hoeft geen probleem te zijn, want bij ons zijn al meerdere outsiders aangesloten. Was u nog geen lid, meld u dan vandaag nog aan, en help ons land een stukje veiliger te maken.

gravatar

Het is doorgeschoten kaart. MogeLIJK was er een 2e schutter. Voor de zekerheid. Pim viel erbuiten. Niet zoals Geert die ingekapseld is binnen het corporate systeem.

Volkert van der Graaf. Zijn nieuwe bijnaam is B.V. Bas Vaanstra is voor zover ik weet maar een wilde insinuatie van De Speld.

Mare waarom zou hij zijn naam veranderen? Hij heeft toch geen spijt? Kan beter lezINGen gaan geven om te incasseren. En of een promotietour voor een nieuwe game zit er ook best in. “Dutch Terrorist” voor E.19,99 overal verkrijgbaar.

Reageer
gravatar

Volkert van der G. komt vrij en vertrekt -nog tijdens zijn proefverlof- naar een tropische bestemming waar hij in alle rust met zijn gezin van zijn zuurverdiende honorarium gaat genieten, dat 12 jaar veilig geparkeerd stond op een Zwitserse bankrekening, buiten bereik van d(i)e Dikke De Jager en zijn opvolger Jeroen Dubloen Deysselbloem. Hij krijgt weliswaar geen nieuwe identiteit van de overheid (bezuinigingen) maar hij kan die met zijn eerlijk verworven honorarium ruimschoots zelf bekostigen. De doorgaans goed ingelichte NRC meldt op 3 oktober jl. dat “Van der G. ook kan worden overgebracht naar het buitenland” maar dat een nieuwe identiteit slechts wordt verstrekt aan kroongetuigen. Dat is dus een meevaller voor Peter La S., maar slechts een geringe financiële tegenvaller voor Volkert van der G., die immers geen kroongetuige doch slechts dader/ooggetuige was. “Es kann ja nicht immer Kaviar sein”

Reageer
gravatar

Moet Volkert echt zijn identiteit zelf kopen? Dan kan ik wel raden welk buitenland dat is: Uruguay. Daar woont de inmiddels 124-jarige Adolf W. ook. Of heet die nou Geert H? Gut, ik haal ze altijd doorelkaar. Kan de Speld niet eens ezelsbruggetje voor plaatsen?

Maar wat ik zeggen wilde: wij van Bonthandel De Lachende Nerts, bieden Volkert gratis een garderobe van bontmantels, mutsen, laarzen en sjaaltjes aan, om elke verdenking dat hij het is tegen te gaan. Die man heeft ons namelijk een enorme dienst bewezen. Nou schijnt het vaak nogal warm te zijn in Uruguay, dus hij zal een krachtige airco in z’n huis moeten hebben. En ook in z’n auto. Vleeshandel Willy Selten heeft al een afgeschreven koelwagen aangeboden, daarin vriest het 30 graden (de cabine is doorgebroken naar de laadruimte). Ziet er niet uit, die ouwe bak, maar een gegeven paardenvlees moet je niet in de bek kijken.

gravatar

Ik heb van een kennis bij het DV&O begrepen dat het Bijzondere Ondersteuningsteam een extra opdracht heeft gekregen.
Het zou om een verlof gaan ipv verdachte, ene Bas Vaanstra. Eerst dacht ik er niets van, maar nu ik dit lees!

Er is trouwens een kop koffie geplant bij de Hema op Osdorpplein rond een klok van 1300. Heb de facebook uitnodiging niet direct paraat maar volgens mij is iedereen welkom

Reageer
gravatar

Ik heb ook een schuilnaam, om vrouwzoekende boeren te ontlopen.

Maar wat ik zeggen wou: wij gaan een nieuw programma maken: “Millieuactivist zoekt Bontindustrie-vriendelijke Relnicht”

Om het spannend te houden, zijn de deelnemers anoniem. En om nog twee redenen: de activist om zijn acties niet te hinderen, en de relnicht omdat hij anders niet goed kan rellen. En mogelijk nog niet uit de kast gekomen is. Drie redenen dus. En die eerste. Vier redenen. O, en nog een geheime reden. Vijf redenen dus. Dat het anoniem gebeurt. De activist krijgt zelfs een balkje over z’n ogen. En de relnicht een SM-kap over z’n hele hoofd.

gravatar

Sjonge jonge. Wat onpraktisch die Teeven zeg. Zo’n naamsverandering geeft zo’n rompslomp bij allerlei instanties.

Het was veel slimmer geweest om het slachtoffer een andere naam toe te kennen. Nieuwe grafsteen, Hier rust Bas Vaanstra, en klaar is Fredje.

Dan was Volkert van der G. opeens de politiek moordenaar van Bas Vaanstra. ( . .Bas Wie ??. ) Kou gelijk uit de lucht. Geen hond die zich daar druk om maakt. En Volkert van der G. balen omdat zijn reputatie naar de maan is. In een klap ge-reintegreerd.

Kom op Teeven, een beetje creatief denken graag.

Reageer
gravatar

Het slachtoffer hééft al een andere naam: Fortuyn. In het echt heette hij Fortuijn. Lelijk, met zo’n naam wil je niet dood gevonden worden. Maar had er dan iets van gemaakt, want Fortuyn is nauwelijks minder erg.

Teeven zou idd het slachtoffer nogmaals kunnen herbenoemen. Echter:
1 hij kan zulke ingewikkelde zaken niet begrijpen
2 Zijne Pimmigheid is meerdere malen opgegraven en herbegraven.
3 Pim is dood, dat is te betreuren. Maar we hebben er wel de Pim-mythe voor teruggekregen.

*2 is nog overkomelijk, al vraagt het veel van de samenleving (weer duizend man politie, wéér die doodgravers aan het werk op alle plekken, wéér een paar dozijn aanhangers naar de coma-poli, enz)
*1 kost minder, maar is onoplosbaar. Die Teeven gaan ze echt niet vervangen.
*3 in dat kader past het gejammer. Niet omdat ze een Leider missen. Ze hebben immers Wilders?

gravatar

Dus ik mag onderduiken, omdat meneer niet goed op Meertens heeft gekeken? Ga ik echt niet doen hoor, laat ze maar komen die Eerdmannetjes-lynchmobs. Ik lust ze rauw!

Oeps! daar komen er al een stel. Ziet er enger uit dan ik dacht. Gauw even mijn naam veranderen. Euhm… Boer Jasper van der Zwaag. Zo, en nu snel de hooiberg in!

Reageer
gravatar

Hee, Bassie! Alles goed? Ja, dat wordt spitsroeden lopen. Waarom gaat die Volkert niet gewoon met een nep-pistool uit de clowns-winkel lopen, en een zwart balkje voor z’n ogen? Dan denkt iedereen dat het een nepvolkert is, en krijgt’ie overal gratis drankjes aangeboden. Een enkele keer een taart in z’n gezicht, van iemand die het misplaatste humor vindt. Maar dan vraagt’ie er een kop koffie bij, en dan is de kou zo uit de lucht. De man heb geen humor, dat nekt ‘m nog es.

Nou Bas, hou je veilig!

gravatar

Een homoseksuele kennis van mij heet Volkert van der Gay. En hij al die tijd maar denken dat het potenrammers waren…

Reageer
gravatar

Die kennis zal in het echt wel Van der Gaij heten. Wij homo’s veranderen vaak de ij in een y. Pim deed dat byvoorbeeld. Maar het leek teveel op zijn echte naam, zeker als je het uitspreekt. En dat gebeurde toen, het was zelfs op de radio. Had hij Pim Achtertuyn aangenomen als naam, dan had die Volkert hem niet kunnen vinden.

gravatar

De naambekendheid is inderdaad wel wat groot aan het worden. Het is bijna een merk.

Reageer
gravatar

Een collega van mij wil zelfmoord plegen, maar dat is al een keer of acht mislukt. O.a. door de Fyra, maar dit terzijde.

Hij hoorde dit nieuws, en heeft nu de naam Volkert van der G. aangenomen. Ik heb hem gewaarschuwd, dat vierendelen geen pretje is. Maar de man is vastbesloten. Autistisch typetje.

Reageer