Burgemeester Neerdonk stapt op

‘Als je niet bestaat, moet je de eer aan jezelf houden’

Hans Thijssen, burgemeester van de verzonnen gemeente Neerdonk, treedt af. Thijssen verloor gisteravond een fictieve vertrouwensstemming in de gemeenteraad, nadat bekend werd dat de hele gemeente verzonnen was door wetenschapsfraudeur Mart Bax. Met uitzondering van Leefbaar Neerdonk zegden alle partijen het vertrouwen in Thijssen op.

De bestuurder, zelf ook verzonnen, reageerde gelaten: “Dit is voor Neerdonk het beste. Uiteindelijk gaat het in de lokale politiek om geloofwaardigheid en die kun je alleen maar krijgen als je bestaat. Als dat niet lukt, moet je de eer aan jezelf houden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De wat oudere lezer kent onze gemeente, ook al weet u dat niet. Swiebertje, zegt die naam u iets? Bromsnor? Malle Pietje? Allemaal inwoners van Neerdonk. Verzonnen door Professor Bax.

En natuurlijk ook de burgermeester, Jo Visscher. Dat was nog een echte burgervader, in zwart-wit. Later kwamen de kleurenburgemeesters, met als laatste dus burgemeester Thijsen.

Dat wou ik graag zeggen. En vaarwel.

P.S., koop geen DVD’s waar wij zogenaamd door Prof. René Diekstra zijn verzonnen, dat zijn nep-kopieën. Diekstra heeft ze gekopieerd, de echte bedenker is Professor Mart Bax.

Saartje van Santen
Professor Baxstraat 21
3195 BK Neerdonk

Reageer
gravatar

Aan het verloop van de discussie is tot dusver alleen te constateren dat het bashen van “Donk-en” een eigen leven is gaan leiden. Te vrezen valt dat ‘Oeteldonk’ ook niet buiten de discussie zal kunnen blijven en dat de burgemeester aldaar wellicht ook met eervol ontslag zal moeten. In zowel ‘Raamsdonk’ als in de aanpalende gemeente ‘Raamsdonksveer’ is al onrust gesignaleerd onder de plaatselijke bevolking. Men loopt te hoop bij het gemeentehuis. Er is nu gerede twijfel of men ooit wél heeft bestaan; het is de eerste keer na 1940 dat er een collectieve identiteits-crisis van die omvang is opgetreden. Leger, politie en brandweer zijn in verhoogde paraatheid gebracht. Verder nieuws op het 8 uur journaal.

Reageer
gravatar

Op de AEX heeft de koers van het aandeel van de gemeente Beek en Donk zwaar geleden onder het rumoer rond Neerdonk, de volatiliteit is zo groot dat de beurshouder de handel in deze aandelen heeft stilgelegd. Beek en Donk kan daardoor een onvrijwillige fusie met de naburige gemeenten Kildonk, Laerdonk en Heldonk niet meer ontlopen. Minister Plasterk heeft toegezegd zijn baard af te scheren.

Reageer
gravatar

Er wordt nu fluisterend verzonnen dat er in Neerdonk zeven geitjes, op de vlucht voor een dooie wolf uit Luttelgeest, onderdak hebben gevonden. Oma is echter als vermist opgegeven, nadat het hele dorp systematisch is uitgekamd. Opsporing Verzocht schijnt de beelden van deze zoekactie te hebben.

Reageer
gravatar

Dat uitsluitend Leefbaar Neerdonk het vertrouwen niet heeft opgezegd, is een pertinente leugen. Ook de gemeenteraadsfractie “Neer-Beek-En-Donk” heeft nog steeds alle vertrouwen in de burgemeester. Zoals bekend streeft de politieke partij “Neer-Beek-En-Donk” al tientallen jaren naar een fusie van de gemeenten Neerbeek en Beek en Donk en heeft zij juist daarom hoogleraar Bax herhaalde malen gewezen op het noodzakelijke antropologische onderzoek naar Neerdonk.
Overigens is de fractie het ook geheel niet eens met de wijze waarop Bax thans benaderd wordt. Naar onze mening is er sprake van een antropologische blunder in deze. Het wetenschappelijk bureau van onze partij heeft daarom professor Bax verzocht om een onderzoek in te stellen naar deze blunders, om zo de werkelijke waarheid boven tafel te krijgen.

Baron Virostra van Schrijver tot Neerslag
fractie-assistent “Neer-Beek-En-Donk”

Reageer
gravatar

Burgemeester znw, de (v/m), -s
Hoogste ambtenaar van een gemeente, wordt ook wel burgervader genoemd. Vrijwel altijd ten onrechte; waarschijnlijk daarom zijn termen als burgermoeke, burgergrootvader en burgeromaatje nooit ingeburgerd geraakt. Een rechtenopleiding was voorheen noodzakelijk. Thans is het in toenemende mate juister om van burgedoctorandus of burgedoctoranda te spreken. Bekendste burgemeester is Dirk Dickerdack, ook wel bekend onder de naam Ivo Opstelten.

Reageer
gravatar

De foto die boven dit artikel staat, dient u als niet gemaakt te beschouwen. Zowel de man als zijn achtergrond benevens de fotograaf en zijn toestel bestaan niet.

Hoe de fotoredactie aan een niet-bestaande foto is gekomen en ook nog in staat is gebleken om hem te plaatsen, is mij een groot raadsel.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Reageer
gravatar

@Paula, welke foto? Ik zie geen foto hoor.

Ik denk dat u hallucineert, of Stapel bent, of dat u een fantast-ische wetenschapper bent.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de fictieve fotoredactie de niet bestaande foto zogenaamd niet geplaatst heeft.

gravatar

Beste Hans (F.M.O.), ik ga mij kandidaat stellen voor de verkiezing van de opvolger van de heer Thijssen. Het zou toch te gek zijn als er geen D66-er opstaat die met verve de kroonjuwelen van onze club zou willen verdedigen!

gravatar

Stom stom stom stom stom stom stom stom, als ie nog heel even aangebleven was, dan had die hele gemeente zomaar uit de lucht kunnen vallen, of uit een andere gemeente tevoorschijn kunnen komen, door een naamsverandering, zelfs zonder het erbij verzonnen salaris dat deze goede heer altijd ontvangen heeft.

Reageer
gravatar

Onwaarschijnlijk weledelgestudeerde heer Dré,

Neerdonck ligt vermoedelijk niet in de buurt van Maeskantje, maar dat kan verkeren.

Let overigens op de spelling van de plaatsnamen. Volgens een mogelijke publicatie van prof. dr dr h.c. Mart Bax in het tot nog toe onbekende Nederlandse tijdschrift Antropologic Annals of Historical Names of Old Dutch Places eventueel uitgegeven door een nog te ontdekken Universiteit in Bolsward of ergens daar in de buurt, dat verschenen zou zijn in ongeveer 347 jaar of dagen voor het vermeende overlijden van ene Christus schijnt de juiste spelling waarschijnlijk Neerdonck (met ck) te zijn, maar het kan ook Apelfoorth zijn geweest.

gravatar

Geachte Bovenmeester Den Oetelaer,

U noemt in uw interessante bericht een nog onbekende publicatie van de voormalige hoogleraar Bax. Ik heb deswege het genoegen u het volgende mede te mogen delen.

De Waerheidscommissie van de Vrije Universiteit heeft voorgenomen te onderzoeken of de genoemde publicatie voldoet aan de zeer vrije opdracht van voormalige hoogleraar, binnen het kader van de mogelijke verwachtingen die leefden binnen de vrije faculteit antropologie van een op en top vrije universiteit.

We zullen er tijd voor vrij maken.

gravatar

Geachte bovenmeester, ik mag u er wel op wijzen dat Apelfoort in zijn hele geschiedenis al geschreven wordt niet als Apelfoorth maar dus als Apelfoort. Bovenmeesters maken wel vaker ook fouten neem nou bijvoorbeeld de bovenmeester die het briljante genie van dr. prof. ir. Bert Bokhoven (tevens begenadigd trendlistener) niet wil inzien. Pure kift en jaloezie. Ook van een bovenmeester!

gravatar

Beste Andre,

Als Mart Bax een fraudeur is en meldt dat de gemeente Neerdonk verzonnen is, hoeven wij hem niet te geloven.
Immers een fraudeur is onbetroubaar. Wij kunnen er dus voorlopig rustig van uit gaan dat Neerdonk ergens op deez aardkloot ligt.
Het moet alleen nog ontdekt worden.

Misschien iets voor Bert Bokhoven?

Hans Thijssen kan dus voorlopig nog wel even doorgaan met bestaan.

gravatar

Ik vindt dat er een parlementaire enquete moet komen naar het bestaan van Neerdonk. Je kunt immers nooit volledig vaststellen dat Neerdonk niet bestaat, dat is een wetenschappelijk feit. Zelfs al heeft een prof hem uit zijn duim gezogen

Reageer
gravatar

Of zo’n gemeente blijft hardnekkig voortbestaan, zoals In Duitsland de fictieve stad Bielefeld. Die werd in de jaren ’90 bedacht, puur voor de grap. Maar de grap lukte iets te goed. Mensen vroegen de weg naar Bielefeld, probeerden treinkaartjes te kopen naar Bielefeld enz. Dus kwam er een officiele verklaring, dat die stad helemaal niet bestaat.

Dat persbericht werd, door een domme fout, uitgegeven op 1 april. En de drukker had het niet begrepen en zette er als afzender “gemeentebestuur van Bielefeld” onder. Toen was er geen houen meer aan. De hype is voorbij, maar nog steeds denken veel mensen dat het een echte stad is. Op sommige kaarten van Duitsland is’tie zelfs getekend. Het gaat nooit meer over. Op Google is “Bielefeld conspiracy” goed voor 8.300 treffers. Ik bedoel maar…