Dutchmen Photography / Shutterstock

Dutchmen Photography / Shutterstock

OM wil niet profileren en gaat in achterstandswijken op zoek naar miljardenfraudeurs

‘Zou niet eerlijk zijn om steeds in Aerdenhout of het Gooi te zoeken’

Sinds 2000 is de belastingdienst 26 miljard euro misgelopen aan het zogenaamde ‘dividendstrippen’: een vorm van belastingfraude waarbij steenrijke mensen die gigantische pakketten aandelen bezitten onduidelijk maken wie nu precies de eigenaren zijn van die aandelen. Omdat de overheid heeft geleerd van de toeslagenaffaire, krijgt het OM expliciete instructies om niet alleen in Aerdenhout of ’t Gooi op zoek te gaan naar fraudeurs.

“We willen op geen enkele manier aannemen dat iemand 8 hoog in Rotterdam Zuid het niet voor elkaar zou spelen om het betalen van miljoenen aan dividendbelasting te ontlopen. Zo ‘rollen’ wij niet meer”, zegt een woordvoerder van het OM.

“Daarom hebben we vannacht ook flink wat deuren in de wijk Meezenbroek in Heerlen en de Schilderswijk in Den Haag opengetrapt en mogelijke fraudeurs van hun bed gelicht. Vrouwe Justitia is blind, maar  miljardenfraudeurs kan zij in principe overal aantreffen. Zij ‘ruikt’ ze, als het ware, om in de vergelijking te blijven spreken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We gaan nu vooral toeslagfraudeurs opsporen bij welgestelde mensen die geen toeslag krijgen en veel belasting betalen. We verwachten een daling van het aantal fraudeurs. Dat zou een mooie opsteker zijn voor de belastingdienst!

Reageer
gravatar

Deuren intrappen in Rotterdam Zuid en Meezebroek in Heerle. En daar trap jij in, Jan.
Wij zoeken het dieper. Wij zoeken mensen die zo verzot zijn op geld, dat ze zelfs hun eigen villa tijdelijk verhuren voor een belachelijk hoog bedrag. Die zijn ‘s nachts slapend in een dekbed te vinden onder bruggen en op een parkbankje met dure cognac onder handbereik. Logisch toch.

Uw gedienstige Belastingdienst

Reageer