Reaguurder stapt op na spelfout

Geloofwaardigheid internetgekkies in het geding

Reaguurder John Versteeg stopt met reageren op artikelen van nieuwsblog GeenStijl. Zijn positie was onhoudbaar geworden nadat hij vorige week zijn tweede spelfout in drie weken tijd had gemaakt.

Directe aanleiding voor het vertrek was Versteegs reactie onder een artikel van afgelopen vrijdag: “Ga eens deaud met je graftakken-grachtengordel. Als hullie huilie-huilie blijven doen, verliest dit land z’n raizon d’être. Überfail!” Versteeg, die ‘raison d’être’ bedoelde (met een s), bood later zijn excuses aan voor de spelfout.

Versteeg, in het dagelijks leven assurantie-adviseur bij Merkelbag Adviesgroep, werd afgelopen zondag geflankeerd door zijn vrouw, toen hij een korte persverklaring voorlas. Hierin liet hij weten de volle verantwoordelijkheid op zich te nemen. De suggestie dat er druk op hem zou zijn uitgeoefend, wees Versteeg van de hand: “Ik heb mijn beslissing zelfstandig genomen. Waar draagvlak ontbreekt, kan iedereen ongezien de tyfus krijgen.”

Collega-reaguurder Kapitein_Koek39 respecteert het besluit. Volgens Koek39 had Versteeg al langer last van het imago van faalhaas: “In de beeldvorming was het kwaad al geschied. Het was geen goed signaal geweest als hij had kunnen aanblijven. Uiteindelijk gaat het om de geloofwaardigheid van internetgekkies in het algemeen.”

Andere collega’s wijzen op de zinvolle en inhoudelijke bijdrage die Versteeg door de jaren heen leverde. Met name onder artikelen over immigratie en integratie beschikte hij volgens vriend en vijand over een ruime dossierkennis. Zo toonde hij meermaals overtuigend aan dat er een causale correlatie bestaat tussen de linkse regentenkliek en de aanbouw van nieuwe moskeeën.

Later deze week moet duidelijk worden of Versteeg door kan blijven gaan met zijn reaguur-werkzaamheden voor NUjij.nl.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat niemand weet. John Versteeg was al langer niet meer zo scherp. Hij had de kans om het woord “graaiers” te gebruiken ook al drie keer voorbij laten gaan…

Reageer
gravatar

Gisteren nog geprobeerd John Versteeg warm te maken voor instap in de Speld, niet gelukt. Hij was zo koel als een komkommer. Zijn vrouw zegt dat hij altijd al een kouwe kikker met bindingsangst was, met een komkommer had ze tenminste nog iets gekund.

Reageer
gravatar

Nu treft dit lot nog alleen Geen Stijl, maar is De Speld wellicht het volgende slachtoffer van reaguurders die de pijp aan Maarten geven? Wachten op gelijk(w)aardige opvolgers van ras-reaguurder John Versteeg is als ‘Wachten op Godot’, jongere generaties reaguurders (zowel de meer kritische als de lang-leve-de-LOL individuen) voelen zich meer thuis op Facebook en/of Twitter. De Speld moet meer naar buiten treden, de publiciteit zoeken, desnoods nóg meer adverteren, sponsors zoeken, multimediaal duidelijk maken dat letterlijk IEDEREEN zijn inspi-, transpi- en frustratie kwijt kan op dit tolerante medium. Alles kan hier, immers; van afwijkend denken en deviant gedrag, van a-politieke bord-voor-de-kop-aanpak, via lulverhalen tot extreem doorgevoerde politieke correctheid. Voor Elck wat wils. Als we allemaal één lid inbrengen, kan De Speld nog járen vooruit. Vooruit, allemaal de schouders eronder, we leven nu immers in een ‘prestatie/participatie-maatschappij’ (vertaling van het VVD-motto: “Ieder voor zich en God voor OSM allen”). Gewone mensen zijn binnenkort allen ZZP’ers zonder toekomst. Welaan dan, de bittere paden op, de zure lanen in, vooruit met flinke (en jaarlijks duurder wordende) pas.

Reageer
gravatar

Weer viel er een slachtoffer op het veld van de vrije meningsuiting. Ons uitdunnend échélon der onverveerde pen-strijders ontviel nu John Versteeg door (gedwongen?) vrijwillige resignatie. John Versteeg, na Jan Blokker, Harry Mulisch en Henk Hofland de laatste der vrije scribenten, hoe nu verder?

Reageer
gravatar

Ben al enige jaren in bezit van een ban op GeenStijl. Omdat ik ze nep-journalisten genoemd had. Lange schenen en afreageren, geholpen door een missiestatement.

Vraag me met klem af of er geen spelfout in de kop staat: zou durven beweren dat daar SPELDfout zou moeten staan. Dat maakt het wellicht weer een klein stukje logischer.

Reageer
gravatar

Het is zo erg voor zijn zoontje Jorrit Versteeg, die bij Paulusje in de klas zit. Hij wordt vreselijk gepest met het schandaal van zijn vader.

Reageer
gravatar

Mama,

Dat valt best mee hoor. We noemen die vervelende klier op de speelplaats nu Rozijn d’ Etter, maar daarvoor Versteeg Leverworst. Dus is hij al wel wat gewend.

gravatar

Ik zou zeggen dat driemaal recht, scheepsrecht is
Volgens deze logica zou hij nog een spelfout mogen maken maar ja, weg is weg. Hij heeft voortijdig zijn conclusie getrokken, waarschijnlijk om zijn baan bij NUjij.nl te behouden.

Reageer
gravatar

Die man heeft wel een zeer meegaande werkgever.
Ik zou hem meteen wegjorissen en op laten rotten; als voormalig afnemer van adviezen van Merkelbag Adviesgroep heb ik meteen alle adviezen ooit van hem gekregen overboord gekiept.
Het zou me niets verbazen als blijkt zijn vrouw al tijden rommelt met dat leuke alu-hoedje om de hoek…
En hij maar denken dat dat een heaumeaux is!
Zucht….

Reageer
gravatar

Helaas bedrieger , er staat een spelfout in je code . Ik weet het maar ik zeg niet welke . Anders kan iedereen zeggen dat hij of zij mij is .