De Speld solidair met GeenStijl: vrijheid van intimidatie is een groot goed

Redactionele verklaring

Dat het met de vrijheid van intimidatie in dit land al langer slecht gesteld was, wisten we al. Maar dat je als medium nu daadwerkelijk niet langer individuele journalisten kunt intimideren zonder adverteerders te verliezen, is ongehoord. De Speld gaat daarom pal staan voor de vrijheid van intimidatie en verklaart zich solidair met GeenStijl.

Het gevaar van deze situatie is namelijk dat we op een glijdende schaal belanden. Als het intimideren van een kritische columniste al niet meer mag, wat mag er dan nog wel? Het risico is dat op termijn elke vorm van oproepen tot digitale verkrachting wordt gecensureerd.

Intimideren is één van de hoekstenen van een pluriform medialandschap. Intimidatie mag nooit gesloopt worden. De vrijheid van intimidatie is een groot goed.

De redactie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je zou het ook kunnen hebben over taboe.
Bijvoorbeeld discrimineren uit de angst gediscrimineerd te worden.
De mensen zijn niet alleen bang, maar ze weten het niet.
Daarom zijn ze zo stoer.

Reageer
gravatar

Wonderlijk :

GeenStijl moet dus kunnen schrijven wat ze willen.

De mensen van deze lijst mogen dus blijkbaar NIET schrijven wat ze willen.

Meten met 2 maten???????????????????

Reageer
gravatar

Iedereen mag schrijven wat hij wil maar moet niet verbaasd zijn als er reacties loskomen van degene die je wegzet natuurlijk

gravatar

De Speld, toch jarenlang een bastion van redelijkheid, zit verkeerd. Digitale verkrachting? Echt waar? Progressief links is een beetje aan het doordraaien. (disclaimer: ik stemde tot voor de laatste verkiezingen SP)

Reageer
gravatar

Bij de nationale tuthola’s die het stijlloos pamflet hebben ondertekend ontbreekt de naam van de nationale aandachtshoer Sylvana Simons. Schande! Nu kan ze samen met wat andere trollen alle aandacht krijgen – doet ze niet mee…

Reageer
gravatar

Humor is voor mensen met een zeker IQ. Zul je Geen Stijl nooit op betrappen. Leuk wordt het pas als ze Rutte gaan intimideren. Intimideren van een columniste is wel erg simpel inderdaad

Reageer
gravatar

Kijk, de HEMA boycotten omdat ze een hoofddoekje verkopen is prima, de Appie boycotten omdat ze een ‘feeststol’ verkopen, daar kan ik helemaal in meegaan, een boycot van eigenlijk alles vind ik geweldig. Maar je moet ergens een grens trekken, en die grens ligt voor mij bij een brief schrijven aan adverteerders of ze wel naast verkrachtingsfantasieën willen staan. Dit gaat echt te ver.

Reageer
gravatar

Simon slaat de spijker op de kop. Frappant hoe GeenStijl en G. Wilders systematisch wegkomen met: ik mag alles, jij mag niets. Altijd in naam van de vrijheid van meningsuiting die alleen voor hen geldt.

gravatar

Juist!
Het intimiderend argumenteren is een constituerend onderdeel van het grondwettelijke recht op vrije meningsuiting, de gouden standaard van een volwassen democratie.

Als we hier al aan gaan tornen, waar blijven we dan?
Straks mogen we ook niet niet mee op ouderjaarsnacht asfalt verbranden en stenen gooien in onze residentie!

Reageer
gravatar

Corrie van Hiernaast solidair met GeenStijl: vrijheid van intimidatie is een groot goed.

Ja! Ik doe mee. De vrijheid van intimidatie is een groot goed. Zelf doe ik er niet aan omdat ik meer van het goede fatsoen ben. Maar toch..

De oproep tot censuur, te lezen in de Volkskrant, laat zien hoe wat een ontzettende hypocrieten Linkse Gekkies zijn.

Gelukkig zit hun tijd op het politieke vlak er op.

Corrie.

gravatar

Lieve Corrie. Je weet dat ik een groot bewonderaar ben van je unieke karakterstructuur.
Desondanks is het zo dat we op deze site bpaalde fatsoens- en omgangsvormen hanteren. Het is dan ook niet de bedoeling van dit reactieforum om dit soort reacties met gemakkelijke scheld-invectieven te plaatsen. Ook het te pas en te onpas gebruik maken van chocoladeletters is eerder een uiting van onmacht dan van macht en dient daarom te worden vermeden.

Zie het niet als een verwijt maar als een helpende hand.

Ik ben immers je grootste fan! -)

Laten we het netjes houden.