Flamboyante Merkel favoriet ondanks schandalen

Seksfeestjes en fraude deren Duitsers niet

Hoewel veel Nederlanders het zich nauwelijks kunnen voorstellen, is Angela Merkel toch weer de grote favoriet om opnieuw Bondskanselier van Duitsland te worden. De flamboyante CDU-leider gaat aan kop in de peilingen, ondanks talloze seksschandalen en beschuldigingen van fraude.

Terwijl haar uitdager Peer Steinbrück geen kans onbenut laat om de uitspattingen van de Bondskanselier onder de aandacht te brengen, lijken de schandalen van Merkel af te glijden. Ze wordt al jaren verdacht van fraude, maar ze heeft de Duitse wet steeds zo weten aan te passen dat ze ongrijpbaar blijft voor de openbare aanklager.

Steinbrück neemt haar dat kwalijk. Hij stelt dat ze haar afgelopen regeerperiode vooral heeft gebruikt om rechtsvervolging te voorkomen, terwijl het land te kampen heeft met de crisis. “De Duitsers weten best dat hij daar gelijk in heeft”, zegt Duitsland-kenner Margriet Brandsma, “maar het maakt ze niet uit. Zij vallen ondanks alles voor de charme, het optimisme en de eeuwige lach van de flegmatieke Merkel.”

Toen de Bondskanselier vorig jaar ook nog eens in opspraak kwam door seksfeestjes met minderjarige jongens, leek haar politieke carrière alsnog voorbij. “Maar dat is heel erg vanuit Nederlands perspectief geredeneerd”, stelt Brandsma. “Wij begrijpen de Duitse mentaliteit niet zo goed. Duitsers houden niet van saai en degelijk. In ieder ander Europees land was ze natuurlijk al lang met pek en veren weggestuurd, maar de Duitse kiezers liggen niet wakker van zo’n schandaal. Ze zijn wel wat gewend.”

Merkel zelf is niet onder de indruk van de kritiek. “De stalinistische rechters en aanklagers zullen blijven proberen mij kapot te maken, maar Angela Merkel is onverwoestbaar. Ik sta op uit de dood en ik keer weer terug. Ik ben de Aphrodite van de Duitse politiek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij is hier de naam ‘Berlusconi’ veranderd in ‘Merkel’…

Reageer
gravatar

Jaap toch. Dat is nou jammer. Het was net zo leuk.

gravatar

Duitsland znw, het (o), Duitse landen
Bondsrepubliek van Maastricht uit gezien rechts van ons land, waarvan de inwoners sinds de jaren veertig van vorige eeuw de hebbelijkheid hebben om aan de Scheveningse kust kuilen te graven, maar liever naar de overkant waren gevaren, doch om bepaalde redenen daarvan afzien.

Reageer
gravatar

De westenwind mijn beste.

gravatar

Toch is het erg logisch zeker als we deze foto van Merkel bezien, genomen op een officieel gesprek maar vlak voordat zij zich naar de ontmoeting met haar ‘Liebesherren’ zou begeven: http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://www.hln.be/static/FOTO/pe/14/8/5/large_365270.jpg&imgrefurl=http://50plus.blog.nl/nieuws/2010/12/10/niet-doen-op-de-werkvloer-een-laag-decollete&h=328&w=465&sz=17&tbnid=-W_EBKNuBgOZBM:&tbnh=100&tbnw=142&zoom=1&usg=__OYWsinWVLqV9ROixCTCuHkPr5D8=&docid=tWSA2nIKW2Ed1M&hl=nl&sa=X&ei=XRI7UpPbMJS20QWll4GwBg&ved=0CDkQ9QEwAQ&dur=2599

Reageer
gravatar

Toch apart dat die Duitse helm nog steeds in den lande wordt gebruikt om het coupje te knippen. Overigens beste Toch, probeert u deze eens: http://tinyurl.com

gravatar

Ik vind haar vrij weinig van Aphrodite weghebben. Maar misschien ben ik teveel beïnvloed door haar Griekse evenbeeld. Die heeft toch wat andere rondingen, op andere plaatsen.

Reageer
gravatar

Gijzeling Algerije beëindigd
Betrekkingen Nederland – Algerije | Betrekkingen met Nederland …
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/betrekkingen-met-nederland/algerije‎
Wat voor relatie heeft Nederland met andere landen op het gebied van politiek, handel en cultuur? Lees de betrekkingen per land op Rijksoverheid.nl.
Bij het gijzeldrama in Algerije wordt gevreesd voor het lot van 60 gijzelaars. … bondskanselier Angela Merkel was het vandaag even schrikken.

Reageer
gravatar

Is het hem wel, heer Jeettje? Hij komt zo rustig over, bijna sereen. Wie weet is hij vandaag vergeten zijn pilletje over te slaan. Zelfs het hoofdlettergebruik is ver onder zijn normale peil …

gravatar

En toch … toch mis ik iets. Die Noord-Afrikaanse razernij, die kapitalen, die uitpuilende ogen, dat schuim op de mond. Maar misschien heeft de moderator zich alsnog liefdevol over hem kunnen ontfermen. Toch nog iets goeds in deze harde wereld …

gravatar

Schei eens uit Tsja. Het is alleen vergeten het Caps Lock-toetsje in te drukken.

gravatar

DENHAAG GRAAIER: bang van waarde mevrouw Angela Merkel
Gelukkig heeft u van dergelijke dingen niet veel weet. Bij U in de keuken zitten vermoedelijk niet heel erg veel kakkerlakken, maar dat zult U niet eens kunnen beamen aangezien U … Ik weet niet hoeveel miljoenen Nederlanders daar live getuige van zijn.

Reageer
gravatar

‘Seks met condoom zorgt voor gezondere vagina’
Angela Merkel is de machtigste vrouw van Europa en misschien wel van de wereld.
Alles over Angela Merkel – AD.nl, 24/24, 7/7
Piratenpartij achter neergestorte drone bij Merkel.

Reageer
gravatar

Angela Merkel dankt Nederland voor het … – Powervrouwen
Angela Dorothea Merkel, geboren als Angela Dorothea Kasner, (Hamburg, 17 juli 1954) is een Duitse christendemocratische politica.
Angela Merkel dankt Nederland voor het hernieuwde vertrouwen in Duitsland

Reageer
gravatar

Het ligt er maar aan wat onder eerlijk delen wordt verstaan. … de koopkrachtgolven, en in 2017 zijn de koopkrachtverschillen even groot als nu. … Het is niet de aanpak die Samsom in samenspraak met de VVD’ers Mark Rutte …

Reageer
gravatar

Als dat waar is beste Jeettje, zal Diederik dat niet leuk vinden! Heeft Angela al kennis gemaakt met moeders?

gravatar

In aanstootgevend oranje. Gaat dat oranjegevoel tegenwoordig de grens over. Of nee, we waren toch al van Duitse bloed… Welke aap zingt dat liedje eigenlijk welgemeend mee?

Die Angela, of MegaBep Merkel zoals ik haar noem. Volgens vriend Berlusconi had ze een onneukbare dikke kont. Hoe hij dat weet??

Of de smadelijke aantijgingen waar zijn waag ik te betwijfelen. Die pleuronachtmerrie waaraan meegewerkt wordt is echter nog erger. De Staat als God waaraan gehoorzaamt moet worden (met betaaldwang). En enge ogen: http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/opmerkelijk

Reageer
gravatar

Ik heb haar altijd verwoestend aantrekkelijk gevonden.
Voor liefhebbers: ik heb nog een poster zonder nietjes uit de lingerie-special 1978 van Neues Deutschland.

Reageer
gravatar

Oei, bungabungafeestjes in vochtige keldertjes op kosten van de Duitse belastingbetaler! Zo zie je maar, je steekt er toch wat van op van die Berlusconi. Onderzoek moet uitwijzen of er ook minderjarigen bij betrokken zijn geweest..

Reageer
gravatar

Doet Merkel het ook met minderjarige jongens?

Reageer