Van Lanschot misbruikte dochteronderneming

Moederconcern keek de andere kant op

F. van Lanschot heeft jarenlang zijn dochteronderneming Felicia Capital misbruikt. Dat stelt het Openbaar Ministerie. Volgens officier van justitie Aïda van Blokland kon Van Lanschot de ongewenste activiteiten zeven jaar lang ongestoord verrichten. “Het moederconcern keek al die tijd de andere kant op, zelfs toen Van Lanschot overging tot vermogensinjecties.” Uit het misbruik van Felicia Capital zijn volgens het OM drie ongezonde nieuwe dochterondernemingen voortgekomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bankgarantie znw, de (v), -s
De belofte van een financiële instelling dat negatieve resultaten uit het verleden ook gegarandeerd worden in de toekomst.

Reageer
gravatar

Naamdieven nog minder, dus ik nodig u uit uw eigen naam te gebruiken.

U vervuilt op deze manier de kolommen; bovendien is het nogal laf om een ander uw mening of wat daarvoor doorgaat toe te schrijven. Zo kunt u onder een anders naam smerige praat hier neer zetten, zelf buiten schot blijvend, dat is uitermate onwelvoeglijk gedrag.

Het is al eerder gebeurd en de moderator heeft ingegrepen.

gravatar

Felicia Capital wordt dan zeker aan de ouderlijke macht onttrokken en onder curatele gesteld van de Staat? Gezellig samen met lotgenoten ABN en SNS? Weten de ouders wel wat ze hun dochteronderneming hebben aangedaan? Als het even tegenzit wordt ze nog toegewezen aan Gerrit Z. ook. Komt het nooit meer goed met haar.

Reageer