Foutenfestival goed verlopen

Organisatie biedt excuses aan voor ordentelijk verloop

Het jaarlijkse Foutenfestival in Wrongel is goed verlopen, tot teleurstelling van de festivalgangers. De organisatie heeft zijn excuses aangeboden voor het ordentelijke verloop van het driedaagse muziekevenement, maar weigert vooralsnog elke vorm van financiële compensatie voor de bezoekers.

Door een opeenstapeling van fouten liepen vorig jaar 163 festivalgangers diverse verwondingen op tijdens het Foutenfestival. Voedsel bleek besmet, personeel greep halfslachtig in bij opstootjes, en een opgeblazen muziekinstallatie kostte aan 39 mensen het gehoor.

Dat succes zorgde dit jaar voor een verdubbeling van het aantal bezoekers, tot grote tevredenheid van organisator Rob Janzen: “Hoe meer bezoekers, hoe groter de kans dat het mis gaat”. Dat dat toch niet gebeurde, wijt Janzen aan een noodlottige combinatie van factoren: “In tent vier hadden we op een gegeven moment een brandje. De brandweer arriveerde te laat en werd tegengewerkt door de bezoekers. Maar door een flinke hoosbui was alles uiteindelijk voor niets.”

Meer dan 15.000 bezoekers hebben hun geld teruggeëist. Janzen weigert hieraan gehoor te geven. Dat een aantal festivalgangers inmiddels toch de betaalde 120 euro retour heeft gekregen, wijt hij aan ‘een administratieve fout’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sorry Outsider, maar u ziet dit verkeerd. Men wachtte niet op een luchtballon of Zeppelin, men wachtte op een dekkleed om de oversize tipi waterdicht te maken. Dat dekkleed zou worden aangevoerd door een marine-helicopter, maar die bleek wegbezuinigd vooraleer deze kon starten. In Wrongel wachtte men ahw op Godot. Niettemin wachtte men niet geheel vergeefs, de deputatie Mohicanen heeft de centrale tipi op het nippertje nog kunnen ombouwen tot 15.000 kleine dreamcatchers (gesigneerd, gechipt en gepersonaliseerd). Zo kon iedere deelnemer toch nog met een tastbare herinnering vertrekken. Organisator Rob Janzen heeft -met medeneming van de boekhouding- inmiddels succesvol asiel aangevraagd op de Seychellen. De Algemene Rekenkamer, FIOD, Ivo en Fred, vissen dus andermaal achter het net. Net als de Keulse Sjoerd, die ook op de Seychellen goed boert.

Reageer
gravatar

Nou, noem dat maar eens ‘mislukken’. Het begon al goed in Wrongel: de luchtballon die het afgeladen mandje met sensatiezoekers (zie foto) van de grond had moeten tillen, zat vast in de file; het inderhaast ingehuurde lekkende luchtschip “Pompei” bleek onvoldoende waterstofgas aan boord te hebben. Het pierenbadje met de Legionella-besmetting, speciaal voor ouderen, was met tegenwind beland in Almere, tijdens de alternatieve Thialf-presenatie van Doekle Terpstra en maakte daar slachtoffers onder de vrouwelijke lijsttrekkers van het GPV. Met zo’n draaiboek zou zelfs Steve Spielberg verguld zijn geweest. Jammer dat de filmrechten al in handen zijn van Carlos Slim.

Reageer
gravatar

Volgend jaar gewoon Edward A. Murphy uitnodigen.

Reageer
gravatar

Men kan zich afvragen of een geheel goed verlopen festival in feite niet de grootste fout was; wat door de festivalgangers met hun beperkte perceptie (ingegeven door een incorrect verwachtingspatroon) grandioos over het hoofd gezien is.

Reageer
gravatar

. . . liepen vorig jaar 163 festivalgangers diverse verwondingen op.
janzen is tevreden logisch want wie draait er op voor al die gewonden en oorschade, presies de belastingbetaler

wedden dat hij ook nog een dikke subsidie heeft gehad ? en zo gaat ons belasting geld in de Wrongel . . .

Reageer
gravatar

Wie de blunders van een ander als inspiratie ziet, om te laten zien hoe het beter kan, loopt het risico om tot bezinning te komen en wordt dan helaas automatisch gedwongen om met zinniger oplossingen te komen. Het kan daarom soms verstandiger zijn om fouten gewoon blunders te noemen, zodat anderen tot bezinning komen en voor je gaan nadenken, dan hoef je zelf niet altijd op je lui. r**t te gaan zitten. Op den duur wordt je daar namelijk helemaal gestoord van. De hulp die je dan moet zoeken is te vinden in de onzin, dat verkoopt nu eenmaal makkelijker, daar kunnen moeders en kinderen nu eenmaal makkelijker om lachen en dat ontspant het denkvermogen. Zo kunnen we gaan voor een hoopvolle blik vanuit de hemel. Het is nu eenmaal onvermijdelijk dat er fouten gemaakt worden omwille van het Koninkrijk der Hemelen, maar dat komt omdat zelfs wij ook mensen zijn. Het is van organisatoren wel degelijk zowel zeer als erg moedig om er open en heerlijk voor uit te komen. Om deze reden stel ik voor dat we deze fouten blunders noemen. Zo kunnen we het foutenfestival tot blunderfestival opwaarderen, dan hoeft er niemand voor gestraft te worden en dat zal wel zo aardig zijn, toch ?

Reageer
gravatar

Wij zijn al in werking, want er is niet 1 plan, er zijn meerdere plannen.
Zelfs professoren, en wetenschappers durven te geloven dat er nieuwe dingen mogelijk zijn. Uiteindelijk dient er slechts geluisterd te worden en of iets wel of niet aanslaat moet een avontuur blijven. De vrije wil is en blijft immers altijd belangrijk. De wedervragen zijn dus een zeer natuurlijke vragen. Hoeveel heeft u er voor over om een hopeloze wereld moed te schenken ? Gelukkig bent u de rijke jongeling uit een ver verleden niet en kunt u misschien zelfs de eerste zijn. Hier kunt u zoeken in het laatste stuk onder de kop buitenland. Punt 11 dacht ik…

gravatar

Haj die Willempie,

Ik wil je op een spelfout wijzen. De juiste schrijfwijze is faut folc.

Toedeloe,
Paulusje

gravatar

Die foute condooms zijn alleen door foute mensen gebruikt en dat maakt het weer goed.

gravatar

Ja zus,

Zoiets heb ik ook tegen de foutenorganisator gezegd, die foute dingen goed wilde doen. Hij had juist goede dingen fout moeten doen, dan had hij een goed fout resultaat bereikt.

gravatar

Hoe fout moet je eigenlijk zijn om aan het festival mee te mogen doen?

Reageer