‘Partners onderschatten hoe seksueel actief hun partner is’

Partners stuntelen vaak als het op praten over seks aankomt

Partners weten vaak niet hoe seksueel actief hun partner is. Dat blijkt uit een enquête van RutgersWPF. Zo meent maar 25 procent dat hun partner wel eens met een ander heeft gezoend, terwijl dat in werkelijkheid 78 procent is.

“Partners denken vaak dat zij als enige seksueel actief zijn”, zegt Vera van der Laar (43), onderzoeker bij de RutgersWPF. “Voor velen komt het dan ook als een verrassing dat de ander een uitgebreid seksleven heeft. Dat kan pijn doen. Bijvoorbeeld wanneer je er achter komt dat je partner wel eens onder de douche masturbeert of al zes jaar een affaire heeft.”

Partners stuntelen vaak als het op praten over seks aankomt, zeggen de partners. “Toen ik op een avond thuiskwam en naar een vreemde vrouw rook, keek mijn vrouw me blij aan, gaf me een kus en begon over de kinderen te praten’, vertelt Bert Haan (39). ‘Terwijl dat gewoon het moment was om te vragen of ik een affaire had.”

Van der Laar meent dat het belangrijk is om het onderwerp bespreekbaar te maken. “Een relatie is uiteindelijk toch gebaseerd op eerlijkheid en vertrouwen. Als je niet eens over je seksuele escapades kunt praten met je partner, waarover dan wel?” Ze stelt dat de drempel om over je geheime seksleven te praten hoger wordt, als je het gesprek langer uitstelt.

Niet iedereen wil echter met zijn partner over seks praten. “Ik hoef echt niet te weten wat mijn vrouw allemaal tussen de lakens uitspookt. Laat staan wat ze in een steegje of op de achterbank van onze auto doet,” zegt Marco Vanderborghe (32). “Als ze het maar veilig doet. Ik ben daarom laatst met haar over condooms begonnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach ja, alle Nederlanders zijn haram en alle moslims halal, dat liedje kennen we al een tijdje. Ik waardeer het zó dat onze moslims zich morrend -doch vrijwillig- onderwerpen aan zulke vernederingen als uitkeringen, huur- en zorgstoeslagen, kinderbijslag. Dat zij überhaupt de moeite nemen om dit abjecte haramland met hun aanwezigheid moreel en multicultureel op een hoger plan te brengen en ooit democratisch tot de enige ware godsdienst. Nu is nog slechts 16% van de bevolking moslim, dus vooral dóórgaan (Citaat: Barry Stevens, dansleraar b.d. en overtuigd homo) keep up the good work! Waar hebben wij deze tomeloze inzet en onbaatzuchtigheid aan verdiend, zo vraag ik u, beste Aziz Al-Varkken Nederlands.

Reageer
gravatar

ik algerijns vanaf 6 jaar kind niet gezien en nog kutten rechters spelers afgewees
warrom ben ik moslim
ik ben trots dat ben moslim homofielen en pedofilelen nederlands
fuk jullie regeles en jullie wetten en jullie land kanker varken nederlands
IK BEN ALCHTONEN INBURGERING NAAR RIENTEGRATIE
VRIJWELIGER EN DAG BESNEDEN
DAKLOOS EN WERKLOOS
DAT BETEKENT SPOORLOOS HOMOFILLEN

mark kut en kutten nederlands nog kutten rechters die heeft wilders gewraakt rechtbank homofiel nederlands
Rechten van de vader bij een kind | Mens en Samenleving: Diversen
mens-en-samenleving.infonu.nl › Diversen‎
Heb daardoor al zeker 6 jaar verloren van mijn kind en moet mijn dochter van 9 en nog 10 jaar berief scherijven voor kutten rechters . Als ik heb haar in dat jaar 6 heeft gezien is het veel geweest.

Reageer
gravatar

“Partners onderschatten hoe seksueel actief hun partner is”: de vaste koppenmakers zijn blijkbaar nog met vakantie. Iets duidelijker ware geweest: “Nederlanders onderschatten hoezeer hun partner seksueel actief is”. Die extra-activiteit wordt dus niet binnen de relatie geconsumeerd; dit geeft een nieuwe dimensie aan “extra-maritaal”. M.a.w. een flink deel van de Nederlanders gaat dus buiten de deur van bil. Omdat het artikel geen stratificaties geeft: welke leeftijdscohorten? He, ho of bi? Geloofsgrondslagen: Protestants, Gereformeerd vrijgemaakt of vrijgevochten, Katholiek of Joods, Moslim, Boeddhist of buitenkerkelijk, welke inkomensklassen en welk opleidingsniveau is het statistisch weinig significant. Een ingetrapte open deur, moreel en wetenschappelijk gezien niet meer waard dan plaatsing op pagina 3 van De Telegraaf. Geen substantie; een gemiste kans, jammer! Met enige weemoed denk ik hier aan de jaren van de NVSH en ‘Sextant’ onder de bezielende leiding van Mary Zeldenrust (nomen est omen)-Roldanus en aan het NISSO.

Reageer
gravatar

Zeg kwakzalver,

Vanwege het risico op nare venerische ziekten dienen de gebruikers van kapotte kapotjes natuurlijk ‘natuurlijk vogelkruid’ van jouw kwakbedrijf te gebruiken?

gravatar

Hooggeleerde Vogel,

Een kwakzalver maakt toch zalfjes van kwakjes?

gravatar

Drs. Dré, Ik verdenk u van sabotagepogingen eind vorig jaar bij drogist Kruidvat te A. N-H alwaar de gehele voorraad in de schappen liggende condooms lek gestoken is en momenteel plaatselijk een enorme bevolkingsexplosie plaatsvindt, kraamzorg niet meer aan te slepen is, nieuwbakken wereldburgertjes en hun arme ongewenste ouders het geheel zonder moeten stellen.

gravatar

Als koe word ik kunstmatig bevrucht. Dat scheelt een hele hoop gedoe.

Reageer
gravatar

Uit eigen ondervinding als ik in jullie landje verblijf, kan ik het nog sterker vertellen. In Nederland zoenen honderd procent van de vrouwen andere mannen. Ze zijn ook allemaal lesbisch. Mannen daarentegen zijn zelden homo, ze zoenen vrijwel alleen vrouwen.

Daarbij hebben ze de vreemde gewoonte om dat drie keer te doen; op de ene wang, op de andere wang en weer op ene wang.

Raar volkje die Nederlanders.

[Vertaald]

Reageer
gravatar

De derde keer hoort eigenlijk vol op de bek. Die gewoonte werd in de tijd van de Staatse Republiek helaas door de calvinistische Hollanders verboden. Alhoewel Brabanders dat destijds nog lange tijd illegaal bleven doen.

gravatar

Ha die gekke ooms van mij,

Dus die Poetin is homo? Ik heb laatst op de televisie gezien, dat hij mannen als begroeting recht op de bek kuste.

De Russische televisie zal dat wel weg wegcensureren, denken jullie ook niet?

Hou je haaks,
Paulusje

gravatar

Toen ik er achter kwam dat ze al jaren vreemd ging, heb ik die teef van mij aan een ketting gelegd. Ik laat haar binnenkort afmaken. Ze werd te oud. Het hondenasiel wilde haar daarom niet hebben.

Reageer
gravatar

Moet je het daar over hebben op de speld? Ze klojojen wat mij betreft maar af wat ze willen. Maar dat hoeft niet op de speld. Er zijn veel meer andere dingen om over te praten.

Reageer
gravatar

Hahaha. Jullie zijn goed bezig. Kant en klaar verpakte onzin met mogelijkheid tot nadenken en herkauwen. Like

Reageer
gravatar

PvdA-leider Diederik zal binnenkort de Samsonnorm introduceren en daarmee alle provincies van Nederland bezoeken – 2,5 provincies per dag- om daarmee de geest van nieuwe criteria middels een charme-offensief in de vrijmarkt te zetten.

gravatar

Je kunt veel van me zeggen, maar PvdA-leider ben ik niet. Wel verantwoordelijk voor bovenstaand onderzoek, dat uiterst betrouwbaar is en – voor jullie er geintjes over gaan maken, haha – NIET uitsluitend onder vleeseters is gehouden.