Pleidooi voor oprichting wereldwijde diplomatieke organisatie

Alliantie moet vrede, veiligheid en mensenrechten garanderen

Om daadkrachtig op te kunnen treden in situaties zoals die in Syrië, zou de internationale gemeenschap een wereldwijde diplomatieke organisatie in het leven moeten roepen. Dat stelt hoogleraar internationale betrekkingen Bert Bokhoven.

Bokhoven meent dat de wereldgemeenschap nu ‘verlamd’ wordt door een gebrek aan overleg. “Daardoor gebeurt er dus uiteindelijk niets. Kijk maar naar Syrië. Als je structureel op hoog diplomatiek niveau met elkaar zou praten, had je als internationale gemeenschap tijdig een doelgerichte aanpak voor zo’n conflict kunnen ontwikkelen.”

De internationale alliantie zou volgens Bokhoven idealiter uit alle landen van de wereld moeten bestaan, ongeacht de staatsvorm. “In het Westen vinden wij een dictatuur of een theocratie misschien verwerpelijk, maar voor de wereldvrede is het essentieel dat je met elkaar in gesprek blijft. Juist als je lid bent van dezelfde club, kun je elkaar gemakkelijker op misstanden aanspreken. Dan komt zo’n boodschap veel beter aan.”

De hoogleraar wil zijn plan binnenkort presenteren aan premier Rutte. Hij hoopt dat de Nederlandse regering het initiatief wil nemen voor de oprichting. “In een verscheurde wereld als de onze moet je gezamenlijk de verantwoordelijkheid durven nemen voor vrede, veiligheid en mensenrechten. Noem me een idealist, maar ik geloof dat het kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@ Jeettje Op stap gaan hoeft niet altijd in fysieke zin opgevat te worden, samen onderweg zijn kan samen iets ondernemen betekenen, hier is dus sprake van spraakverwarring. Want soms hoeft men elkaar niet te zien indien men geloofd dat de doelstellingen goed of beter zijn, zo iets heet blind vertrouwen omdat men voldoende weet of nagedacht heeft. Hoe zo iets dergelijks te kwalificeren valt blijft een raadsel. Daarom zeg ik oordeel zeker niet, voordat u de bron iets gevraagd heeft, want er is er een die sowieso al gezegd heeft, dat u dat beter niet kunt doen, gezien uw naam zo u die moeten kennen. Vraag liever bedoelt u dat Den Haag… ? en dan was mijn antwoord dus ontkennend geweest, vrouwen zijn in sommige gemoedstoestanden nu eenmaal op een dwaalspoor te brengen en dan moeten ze terug naar het hobbelpad.Echter 1 ding moet ik u nageven, Transparantie moet voorop staan, echter zeg ik dan wel eerst in Babylon en dan in alle openheid.
@Haagsche Annie mijn excuses voor de verwarring. Dit komt waarschijnlijk door de blik waarmee u naar de Zeeuwen kijkt. Iets meer zult u begrijpen als u gaat zien dat alles om niet draait, persoonlijke situaties kunnen veranderen.Slechts enkelen weten dat, echter indien men dan schaapjes in bescherming neemt, zonder dat ze dat verdienen, zijn de gevolgen voor eigen rekening, Dat laat ik zien, niet alles draait om waarheid omdat de waarheid voor de wet soms ernstige gevolgen heeft, er zijn nu eenmaal uitzonderingen op sommige regels en dan wordt alles beproefd op zijn waarde. Als iets leuk is, moet je er voor gaan, dat kunnen vrouwen zijn dat kan vreten zijn en dat kan veiligheid zijn. dat is allemaal de moeite waard. Maar het kan ook vertroosting en verzoening zijn en dat geeft een kans op vrede. Waar het om gaat is dat zij die aangesproken worden ervoor willen gaan, je moet gewoon wat leuks uit je duim zuigen en dan gaan organiseren, indien men het lef heeft om voor de Vrede te gaan. Satire moet een doel hebben.

Reageer
gravatar

En dan heer Jeettje als president. Tenslotte is hij al aan het oefenen als penningmeester van de camping, dus zal zo’n bankiersfunctie een eitje voor hem zijn.

gravatar

Beste Margootje Twijfel nooit aan de echtheid van een creatie, voor zover je ze niet kent, kunnen ze een deel van een andere persoonlijkheid uitmaken, dit soort lieden worden zeer goed beschermd, de wetenschap moet alleen nog leren om zaken boven het hoofd aan te pakken, maar dan komen ze in de belangstelling te staan en niet iedere wetenschapper staat daar open voor, daar zit de uitdaging. Waarom denk je dat hij door Rudolf Julius zo goed verborgen gehouden wordt ? Hier zie je juist de kwaliteiten van zeer diepzinnige journalist !

Ter ontspanning een lied voor margootje, waarvan ik echt twijfel of ze al bestaat: http://www.youtube.com/watch?v=-ZWd3BF8T2U
Maar hij blijft leuk.

gravatar

Beste Margootje, Vervreemding is een proces waarbij mensen zich niet meer eigen voelen omdat men het idee heeft geen invloed te kunnen uitoefenen op B. Bokhovens analyses. Om uw ontwikkeling in deze weer een beetje te normaliseren- synchroniseren zou ik u daarom willen adviseren 3x daags notie te nemen van De Speld.

gravatar

Met dit verschil dat er toen nog sprake was van een progressie, binnenkort kunnen we getuige zijn van een onderwijskundige regressie: alle leerlingen leren -per tablet- thuis, met bijlessen van vader en moeder. Enkele begaafde chimpansees beschikken (in iconen-schrift) nu over een woordenschat/begrippenkader van bijna 300 woorden, bijna net zoveel als een gemiddeld begaafde MBO’er. Dankzij de hedendaagse tablet kunnen mens en primaten dan, vanuit een vergelijkbaar IQ en vergelijkbare onderwijsmethodiek in vreedzame coëxistentie naar elkaar toe groeien; zij leren daarna rekenen op handen en voeten en wij leren elkander vlooien en aldus agressie beheersen en de groepshierarchie te respecteren.

Reageer
gravatar

“Wereldvrede” door diplomaten is nog erg ver weg; we zijn er nog niet eens in geslaagd vrede in eigen tent te bereiken. Pim “L.P.Fortuin” Fortuyn geliquideerd door een als principieel dierenactivist vermomde huurmoordenaar, Theo van Gogh afgeslacht door een als gelovige vermomde lustmoordenaar; een onafzienbare reeks schietpartijen en liquidaties ‘binnen het criminele milieu’, het worden hier steeds meer ‘Amerikaanse’ toestanden: Pax Americana rukt op! En uitgerekend in dat klimaat komt het Instituut Bert “Clingendael Consorts” Bokhoven nu het wiel weer uitvinden. Ik denk hier o.a. aan de musicals “Het congres danst in Wenen (1848)”, “Jonge Turken en hun Slagerij in Yerevan (1915)”, “Peace in our times in Londen (1939)” en “Koeweit, Koeweit, kiele, kiele Koeweit” (2002)” en de daaropvolgende Desertstorm en -last but not least- aan “Syrië, de Filistijnen, Tabun en Sarin over u” (2013). Laat ons realistisch blijven: het kwaad bestrijden kunnen we niet, laten we BCC. Bokhoven s.s.t.t. terugplaatsen in het Rariteitenkabinet dat nu aan de macht is en laten we Joop v.d. Ende en John de Mol, c.s. voordragen voor een Nobelprijs voor de Vrede. En onze kinderen nieuwe domheid leren met onderwijs per tablet 10.1, smartphone en een zakjapanner. Maak B.C.C. Bokhoven hoofd van een sub-commissie of stuurgroep Onderwijsvernieuwing; hij blij met (additioneel) 5 x de Balkenende-norm voor een parttime job en wij van zijn gezeur af.

Reageer
gravatar

Scherp en snedig beste Jeettje! Zo ziet u maar, die goede oude tijd komt vanzelf weer terug. Nog even en de communicatie verloopt weer per rooksignaal. Dat is ook draadloos. Tegelijkertijd kan de overpopulatie der vervuilende UMTS-masten worden aangepakt, welke een serieuze bedreiging voor- en aan de horizon vormen. De herintroductie van het rooksignaal dient te worden onderzocht. Wellicht een mooie klus voor Bokhoven met zijn doortastende onderzoeksmethoden, waarvan de resultaten bijna altijd meer vragen oproepen dan antwoorden, maar, die meestal ook een spontane ‘denktank’ genereert onder de volgers van zijn onderzoeken en de uitkomsten daarvan. De “Denktank,” een nieuw woord voor een oud dagelijks volksgebruik, heerlijk!

http://tinyurl.com/lu7ld75

gravatar

De GoldenTulipConferentie, dat lijkt me wel wat. Bovendien kun je daar airmiles sparen.

Reageer
gravatar

Iets waarin naties in kunnen verenigen of zo.

Reageer
gravatar

Toch lijkt me dit meer een kwestie van jaloezie van de bovenmeester en anderen die de briljante geest van deze geweldenaar, prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens meer dan begenadigd trendlistener) niet kunnen doorgronden. Eindelijk wordt er door iemand ingespeeld op de vrije markt der diplomatie. Wat hebben we aan 1 VN als die niets voor elkaar krijgt? Wat zeg je dan in de hedendaagse wereld? Juist, concurrentie van de vrije markt moet het werk doen! En deze meer dan scherpe geest Bokhoven is de enige die het doorziet! Natuurlijk is hij de eerste die met een dergelijk voorstel komt en de VN is helemaal geen club van diplomaten, dat is gewoon een ordinair politiek gekonkel gezelschap! Dus meer, veel en veel meer van deze uiterst begaafde geest in de Speld en de abonnees zullen in grote getale toestromen!

Reageer
gravatar

Beste Toch M/V,
Al lezende uw reacties hier in het kwaliteitsblad De Speld valt mij op dat u een vurig aanhanger -en velen met u- van de professor en zijn analyses/onderzoeken bent. Kortom, u lijkt mij een Bokhoviaan. Wellicht is dit het momentum om een fanclub, met u uiteraard als voorzitter op te richten?

gravatar

Die schoolvakanties duren veel te lang. Heeft u niet iets beters te doen? De borden weer zwart verven? De rapporten voor 2014 alvast invullen en de potloden slijpen? Nieuwe griffels en leitjes maken?

gravatar

Verre van mij om de geniale Bokhoven tegen te spreken: de man speelt een ragfijn spel dat slechts door weinigen doorzien wordt.

Echter! Nu lijkt het of een overdosis zon, opgedaan in aangenamer oorden, en daarbij een ruimhartig ingenomen lokale drank om het humeur te verlichten, Bokhoven vleugels heeft gegeven waarmee hij glorieus de realiteit ontstijgt.

Beste Bert, volkomen gelijk dat de wereld verlamd wordt door inadequaat onbestaand overleg, maar zoiets zou toch door gewoon armpje drukken opgelost kunnen worden? Het is alleen dat met steeds meer deelnemers het een hels karwei wordt die competitie op te zetten.

Dat duurt jaren, om nog maar niet te spreken van het invoeren van volgordeprocedures, een handicapsysteem á la golf, dopingcontroles en een deugdelijke arbitrage met bijbehorende bezwaarmogelijkheden, eer er echte resultaten kunnen worden geboekt.
En wat als een tegenstander weigert mee te doen omdat zijn opponent kwalijk riekt of hem anderszins onaangenaam raakt?

Het idee is mooi, maar het laakt uitwerking,; wij wachten met spanning de invulling af.

Reageer
gravatar

Jeettje je hebt weer eens met een schot de roos afgeschoten, Invulling is inderdaad de uitdaging, Zelf zit ik te dromen over een diplomatencamping, zodat ze solidariteit kunnen tonen met de mensen in al die tentenkampen en wat dichter bij de mens komen. Ik vrees alleen zware onderhandelingen over de sanitaire voorzieningen die er moeten komen. Daarom lul ik er maar niet over en laat ik dit liever aan de Primaten over, tenslotte waren zij er eerder dan de mens en beschikken dus over een rijkere geschiedenis. Wat vindt jij er van ?

gravatar

Probleem met een nudistencamping in Nederland zijn verkoudheden tijdens de winter en dat zal het Malieveld ongeschikt maken als locatie.
Dat is jammer want het Vredespaleis is ten slotte ook in Nederland.
Ik stel daarom toch maar gewoon een eenvoudige casual dresscode voor, met pijn in het hart weliswaar want in principe was ik voor en het het is ook wel zo ontspannend. Echter niet iedere diplomaat beschikt over de vocabulaire overtuigingskracht om zijn gezin mee te nemen bij temperaturen rond het vriespunt, indien we deze briljante ingeving in de praktijk brengen.

gravatar

Nou ….. eigenlijk is dat wel een pluspunt wat u daar noemt, die temperatuur. In een warm land duurt dat gekampeer een eeuwigheid, en het mag best wat kosten, maar het moet niet te gek worden.
Bij wat mindere temperaturen helpt dat wel om snel en daadkrachtig tot besluiten te komen.
Men moet alleen nog wat vinden om leesbare handtekeningen onder die besluiten te krijgen: met bevroren vingers wordt dat lastig. Kruisjes en duimafdrukken dan maar weer?

gravatar

Als we snel genoeg gaan, kunnen we de te heftige temperatuurdaling voor zijn.
Als dat klopt, dan klopt er iets in het voorstel van Bokhoven en kunnen we van start gaan om van Bokhoven te helpen.

gravatar

@Lodewijk van Eikeltjesland: Ik hecht er waarde aan op te merken dat zowel het Vredespaleis als het Malieveld niet gewoon in Nederland liggen maar in Den Haag, ‘s Gravenhage zo u wilt.

In Den Haag mag overigens in het openbaar heel veel niet, wildplassen is een dure grap heb ik mij laten vertellen en als je -net als ik- kamperen niet langer dan een minuut of 20 vol kan houden is het wel een goede oplossing.
Er staat nergens dat je niet naakt mag lopen; ik ben er ook nog nooit voor bekeurd terwijl naast me de ene print wegens het nuttigen van een blikje bier na de andere werd uitgeschreven aan nietsvermoedende en niet-begrijpende toeristen.

Prinsdag is een goede dag, nog niet te koud, veel mensen toch al in de stad, o.v. in de war en de politie druk met belangrijker zaken zoals de waxineroepende schobbejakken langs de route.
Prinsdag klinkt raar maar wel to the point en correct, kan je van Prinsjesdag niet meer zeggen hoe triest ook..

Ben wel benieuwd wat Wim-Lex aanheeft deze keer! Ik ga zeker naar het nieuws kijken die dag, spannend!

gravatar

@ Haagsche Annie (en Jeettje) Wat goed dat je ‘S Gravenhage zo goed kent en dit durft uit te dragen. Alhoewel er nergens staat dat je niet naakt mag rondlopen, staat dit wel in het wetboek van strafrecht, dus ben ik bang dat de administratieve procedures te lang gaan duren, sommigen kunnen dan niet meer zien dat het gebeurt, want er gaan iedere dag mensen dood. We kunnen dit wel gaan proberen, maar Jeettje heeft geschreven dat het wel wat mag kosten, dus Hij is in eerste instantie de Penningmeester in deze kwestie. Hoeveel er beschikbaar komt zien we later wel. Het plan is klaar maar we moeten wel goed georganiseerd te werk gaan om indruk te maken, om er voor te zorgen dat het lukt.

gravatar

HA! Annie, ik hoor net dat ik tot penningmeester ben benoemd, dus moeten wij de koppen eens bij mekaar steken in een sjiek Haags etablissement met ervaring op het gebied van politieke konkelarij.

Ik dacht aan Bistroquet; men heeft een uitstekende reputatie op dat gebied en de keuken is ook niet slecht, beetje conservatief, maar niet ondermaats. Of heb jij een ander idee?

gravatar

Penningmeester; toe maar!!
Gefeliciteerd en ja, daar moet op gedronken o pardon over vergaderd worden, graag met een hapje/drankje erbij; wie weet kan of moet ik zeggen: MAG ik reserve-penningmeesteres worden in geval van griep of mazelen; ik doe het graag en omniet ook nog.
Le Bistroquet is DE plek om dat soort zaken te bekokstoven, ik heb geen beter idee… tenminste, nu even niet.

Rest de vraag, nee vragen: wanneer en wat moet ik meenemen? Toch niet mijn laptop?
Ik bekonkel zaken gewoon uit mijn hoofd, ik doe maar wat a.h.w. en ben daar best goed in al zeg ik het zelf!
En wat er in Le Bistroquet allemaal al is bekonkeld en bekokstoofd… breek me de bek niet open!
Le Bistroquet geheel in een nieuw jasje gestoken sinds deze zomer, het fijne weet ik er ook niet van… wel een goed plan!!
Dat rijmt ook nog!
Ik wacht vol spanning af over het hoe en zo ja: waarom ook niet enz.
Het Lange Voorhout weet ik wel, uit mijn hoofd zelfs, wat let ons?
(retorische vraag hoor..)

gravatar

@jeettje en H. Annie, IK zou het niet weten, maar indien we het willen proberen, kunnen we misschien een afspraak maken, iets dergelijks is tenslotte nog nooit vertoond en het lijkt me wel leuk, Jullie kunnen me mailen dat is bekend bij de redactie.

gravatar

Niets dus, doen we dus, maar hou het stil; voor je het in de gaten hebt zijn er figuren die zichzelf als medebestuurslid benoemen, alleen om maar een vorkje mee te kunnen prikken zonder enig hart voor de grotere zaak.

Ewh ja, natuurlijk is er een back up penningmeesteresse nodig voor het geval dát. Ik bedoel maar: hoe makkelijk loopt men niet een lichte ongesteldheid op tijdens dienstreizen, en dan moet toch iemand van de hoed en de rand weten?
En neen, géén vastlegging of notulen: dat doet maar stof opwaaien als dat gaat lekken, moeten we niet hebben. Alles uit het hoofd en vergeetachtigheid is geen punt; dat zet aan tot improvisatie en dat moeten we juist hebben, nietwaar?

gravatar

@Lodewijk van Eikeltjesland: wat een verwarrende boodschap nou toch weer..
Wat weet u niet? Het antwoord op mijn retorische vraag?
Dat geeft dus helemaal niks!! Daarom ook retorisch; ik verwacht er geen antwoord op.

Next: …maar indien we het willen proberen, kunnen we misschien een afspraak maken…
Dat klinkt wel heel onzeker (schattig ook wel hoor, ik krijg er een beetje een glimlach op mijn gezicht van..)
Waarom zo onzeker???
U mag best iets aantrekken hoor, we zijn nog niet op de nudistencamping! Als dat het probleem is/was: opgelost!

O wacht, ik lees verder: ‘iets dergelijks is tenslotte nog nooit vertoond en het lijkt me wel leuk’.
Ik zou bijna gaan denken dat u nog nooit een afspraak heeft gemaakt in uw leven!?!
Dat zou inderdaad heel bijzonder zijn, ik moet al een afspraak met b.v. de tandarts maken om alleen maar heel even na te laten kijken of al het bijtmaterieel nog alive and kicking is…

Maar goed, geeft niks, één keer moet de eerste zijn dus om een lang verhaal kort te maken: afgesproken. Leuk, inderdaad!!

‘We’ kunnen u mailen, koninklijk meervoud of ‘we’ als in ‘Annie, Haagsche Annie en Dhr. Jeettje?’

U zegt: Dit is bekend bij de redactie; ja leuk maar dat helpt me geen steek verder eerlijk gezegd….
Wie mailt wie en waarnaartoe?

Goede raad is duur en niet te koop in deze. Moet er wel bij zeggen dat ik na een pre-verjaardagsfeestje gisteren niet al te helder bijzit nu. Vriendinnetje heeft zo haar eigen ideeën over surprise-party’s, gewoon 2 dagen te vroeg; SURPRISE!! Nou ja wel gelachen. Dat wel, echt.

Maar wie moet ik nou mailen? De redactie? Die flikkert alles wat er raar uitziet in het spamfilter en kom dáár nog maar eens uit…
Ook al weten ze er vanaf, ze weten ook allang dat allerlei knopjes en functies niet werken en doen er bijzonder weinig aan, dat geeft me allerminst hoop op een solide afspraak, ik zou de Speldredactie niet graag mijn agenda toevertrouwen, zo krijg je nóóit een afspraak inderdaad!

Er moet een beter doortimmerd plan komen hoor, ik wacht het in alle lamlendigheid hangend op de bank wel af!?!?!

ps: we moeten wel oppassen dat het geen project-X achtige afspraak wordt met honderduizenden Speldlezers die lollig komen doen, ook al zijn ze daar in Den Haag beter tegen opgewassen dan destijds in Haren….

gravatar

Nou ja zeg… zodra mijn reactie geplaatst werd (duurde even, klopt) blijkt dat ik alweer enkele reacties achterliep… ik ga even die dooie kat van de lijn halen, denk ik, ik kom hier nog op terug!

gravatar

@Dhr. Jeettje: ik negeer Lodewijk verder (sorry Lodewijk, ik riep te vroeg, first things first enzo je begrijpt dat vast wel) en sluit me helemaal aan bij uw reactie geplaatst (Speld-tijd) 19.50, vandaag, nu net.
Al die vertragingen ook altijd en overal.
Eerst maar eens de reservepenningmeesteresse regelen, blij dat ik alleen mijn blote hoofd mee hoef te nemen, fijn!

Lodewijk hoort wel via de redactie hoe dat afgelopen is; ze weten ervan tenslotte!

Maar die kat is een probleem, zeker wel.
Waar is Tom Poes met een list als je hem nodig hebt? Ik weet het even niet meer… maar zoals ik eerder al zei: ik ben niet al te helder vandaag, komt goed!

gravatar

Ja maar.. ja maar ik zou u verder negeren tot de penningmeesterkwestie geregeld is, first things first en zo..
Wel dapper en stoer om uw emailadres op het www te kiepen, en dan nog wel hier, de inbox zal wel volstromen en hoe weet u dan wie wie is?

Nou ja ik kan het proberen bro Louis, en u stuurt mijn mail dan weer door naar de a.s. penningmeester waar ik voor in ga vallen als hij zich niet helemaal ok voelt, niet in staat om te penningmeesteren, is dat een idee?

Ik mail voorlopig nog helemaal niks dus alle valse Haagsche Annies vallen meteen door de -al dan niet waterdichte- mandjes.

Ik zie hier een taak voor u, iemand moet de correspondentie gaan verzorgen in de toekomst; op #20 wordt Dhr. Jeettje al genoemd als president; naast het penningmeesterschap!!
Nou, dan kan je wel een assistent gebruiken voor de inkomende mail en evt. telefoontjes.

Als de plannen dan wat vastere vormen hebben aangenomen mag u ook mee, op Prinsdag bijvoorbeeld, naakt langs de route is het nieuwe waxinelichtjes gooien heb ik mij door insiders laten vertellen maar ik dwaal weer eens af geloof ik..

Heer Jeettje, heeft u een beter plan? In en rond de Huppelepup had ik altijd briljante ideeën maar vandaag, gewoon thuis…. om te janken!! Echt!!

gravatar

Allemaal prima Haagsche Annie. U weet tenslotte wie het idee van de camping geopperd heeft en wie Jeettje tot Penningmeester gebombardeerd heeft. Hij heeft tenslotte gezegd dat het wel iets mocht kosten. Ik ben reuze benieuwd naar uw inbreng. Dit neemt niet weg dat ik blij ben dat u mij uit de wind tracht te houden. Normaal gesproken had ik namelijk absoluut meteen een afspraak en dus niet misschien, want het was mijn idee en dus sta ik er 100% achter. Er speelt echter een familiaire kwestie die ten einde loopt en daarnaast ben ik bezig met rechtspositieverbetering van mensen die af en toe in de war zijn, mede in verband met betrokkenheid bij een cliëntenraad. Ik moest namelijk onverwacht weer ergens even heel boos om worden.Hier gaat binnenkort een goede oplossing voor komen. Echter Rudolf Julius, de briljante Bert Bokhoven en Jeettje hebben een basis gelegd voor mijn idee, dat een afgeleide vormt van een ander plan. Er spelen namelijk nog andere zaken die er logischerwijs bovenop kunnen komen. Mij op de hoogte houden wordt op prijs gesteld en dan kan ik altijd met suggesties komen, want die liggen klaar zodra u begint. Hier ligt namelijk ongeveer mijn taak. Een aanzet was al opgestuurd en dit mocht naar u doorgestuurd worden.

gravatar

Nou zeg.. alles loopt weer in het honderd (100). Ik vind een uur geleden al mail in mijn mailbox die hier niet terug te vinden is, en kan er zodoende niet zomaar antwoord op geven.
Ik ga er even over nadenken, in de zon en met een kop koffie, dat heb ik allemaal in huis dus waarom ook niet?
Wie weet lost alles zichzelf op als ik me er juist even NIET mee bemoei… zo gaat het opvallend vaak namelijk.
Ik profiteer er maar van… ja toch, niet dan?

gravatar

Zo, nou alles staat er nu opeens wel zie ik; alleen nog niks mee gebeurd zo te zien… wat een bende!!

Wat nu? Toch maar eens mailen naar dat geheimzinnige adres?
Als niemand me tegenhoud doe ik het nog ook. En ik zie hier niemand die me tegen kan houden…
Ik ben nou eenmaal een Haagsche Annie en die zijn zo vreselijk, ziekelijk nieuwsgierig, daar doe je niks aan of tegen!!

codewoord: portieaanfikkie. googlemail. Dat moet genoeg zijn!!

gravatar

Heer Jeettje!! Mijn dank en ik pink een traantje weg hier!!
Nog net op tijd, ik verjaarde vandaag maar door de afwijkende Speldtijden zal e.e.a. wel verkeerd over zijn gekomen.
Leuk liedje, vorig jaar kreeg ik dit voor mijn snuit: http://youtu.be/ACUjMNDSrgY

Nou die bespreking nog… wie, wat, waar zijn de steekwoorden….
Heel geheimzinnig en ja, dit was de saaiste k*tverjaardag ever mocht u denken wat is dat mens nou toch aan het doen???

p.s. uw boodschapje kreeg ik pas toen ik zelf wat plaatste, is dat nieuw? pas lezen als je zelf wat neergekalkt heb? tsss…… nog een tip voor overbodige mail van/over jezelf: gmail! onbetrouwbaar maar nou en? portieaanfikkie@enz enz is al bezet, dat weet ik zeker maar verder wil niemand daar nog een account en heb je er stukken minder last van.
suck that nerd-neefje! :p

gravatar

Wat een timing! Na het afluisteren van de reminder sprong de klok op 00.00. Slimme plannen heb ik ook niet meer bij de hand op zulke vreemde tijden…
Een soort niemandsland tussen 2 dagen, 00.00 uur.
Het enige plan wat ik nog uitvoer vandaag is gaan slapen, midden in de nacht wakker worden met een briljant plan en weer in slaap te vallen vóór ik het briljante plan op kon schrijven.
Om het simpel te houden, er zijn al zoveel plannen geopperd tenslotte!!!

gravatar

Voor goeie ideeën moet je af en toe naar het verleden kijken -de Solex is hier toch wel het meest sprekende voorbeeld van, durf ik stellen- dus moet men inspiratie opdoen dáár waar het verleden zich presenteert.Is de zondagse antiek- en boekenmarkt nog open, vraag ik mij af: ik mocht daar graag een broodje hamburger eten bij de kraam tegenover Des Indes.

De dichterlijke ironie om zo een broodje prut te nuttigen voor een befaamd dure slaap- en eetgelegenheid had wel iets, vandaar dat ik frequent bezoeker was; voor de sfeer en de ironie. Nou ja, woonde toch om de hoek.

Maar je gaat toch niet de hele dag slapen? Jeetje Annie, voedsel bederft toch ook niet op de minuut dat het over de datum gaat? Kick yourself, you’re a woman; dubbeljoe-o-m-eej-n, woman.
Gut, je hebt een kerfje meer, maar dat zegt toch niks? Over anderhalve week is het mijn beurt, hoor je mij daarover?

gravatar

Heer Jeettje: zo is het maar net!
Ik ben wel degelijk uitgeslapen en aan de slag, allang, en bedenk allang weer plannen.
En nee, ik zit niet met het kerfje hoor, ik was geen steek veranderd toen ik wakker werd; niks aan de hand dus!!
Over anderhalve week verjaart u, ik begrijp en heb het gehoord hoor!! 🙂
Des Indes bestaat nog wel maar of die hamburgerkraam er nog staat… geen idee; ik zal eens kijken als ik toch op de Denneweg moet zijn toevallig en nog op zondag ook.

Nu weer monter aan de slag, de Solex in gedachten, dat waren nog eens tijden, een Solex never goes out of style, net als ikzelf!!
Haagsche Annie’s zullen er altijd zijn en blijven, let maar op.

Wel opeens vreselijk trek in een kleffe hamburger met alles drop en draan…

gravatar

Aha, goed te horen, Annie. Checkcheckdubbelcheck, en ja hoor tot 22 september. Nou maar hopen dat het goed weer is, en dat ze hebben wat ik nodig heb: smeedwerkjes voor tussen het schuifraam.

De buurtkatten gebruiken mijn huis nu als sluiproute en het is wel handig als ik het raam open kan zetten zonder dat er een vlooienbaal doorheen schiet.
Sommigen zijn hardstikke lief, maar wel geen vlooienbandje dragen, da’s minder.

Hmm, zo’n burgertje met veel uitjes en kerriesmurrie: wie moet er dan nog taartjes. Zou ik dat als lunch ten behoeve van verkennend vooronderzoek kunnen declareren? Als penningmeester zeg ik ja, maar decorumsgewijs …

Tjongejonge, nooit gedacht dat het opstarten van zo’n plan zoveel drukte met zich brengt.

gravatar

Jeettje: ik sprak vanmiddag toevallig een bewoonster van de Denneweg, het schaap woont naast Des Indes, ze weet allessss en idd, de boeken- en smeedijzerenhekjestegenongewenstekattenmarkt is er zelfs 2x p.w.!
Do. slechts tot een uur of 6 en zondag de hele godganse dag en ze woont er om de hoek dus ik geloof het.
Volgens haar tot eind september maar ik reken 22-9 goed, ze is nogal slordig met details dus eind sept. vind ik nu opeens vaag..

Ik had gisteren kunnen gaan en het boek zoeken wat zelfs bol.com niet meer in huis had!
De hamburgertent is er ook nog 99,9% zeker weten doch onder voorbehoud; eerst zien dan geloven maar sommige mensen hebben altijd geluk!
Ik heb geen kat, geen hond meer maar wel een hele gezellige, vrolijke goudvis om mijn huishouden compleet te maken; kijk maar: http://www.creatov.nl/wp-content/uploads/2010/09/grote-ogen-goudvis.png

Niks vlooien, haren of ander gezeur en altijd goed geluimd!!
Gekocht in de Dierenwinkel van Jiskefet, áárdige man maar dat terzijde.

Wel zaak om katten buiten de deur te houden, lukt mij goed tot nog toe maar ik heb dan ook handige smeedijzeren hekjes om ze tegen te houden, dat is geen overbodige luxe (en derhalve aftrekbaar als starterskorting voor de nieuwe penningmeester me dunkt, een kantoor vol couchsurfende katten is geen doen tenslotte).
De Lange Voorhout staat er vol mee, kraam na kraam, tenminste zo was het wel toen ik zulke hekjes nodig had.

Taartjes = bah, decorumverlies hoort bij het verjaren. Volgens mij kan die burger best gedeclareerd worden hoor, doe maar gewoon.

Verder dient het opstarten zo simpel mogelijk te blijven; eerst de forenzende sluiprouteverkiezendekatten eruit en een hamburger eten t.g.o. Des Indes, smeedijzeren hekjes plaatsen of daar een ZZP’er voor inhuren. Anders komen die katten terug, zo zijn ze wel..

Helpt die elektrieke muggenvanger niet tegen katten? Moet er wel iemand de hele dag kattenmeppen, maar ach, ik vang vliegen soms uren per dag; mss tussen elk raam een giga-powerinsecten- en soms ook katten-, vogels en kleine dierenmepper ertussen klemmen zolang? Tis maar een idee… en ik gok op een heerlijk BBQ-geur bij JA, RAAK!!

Een ZZP’er, jawel, soms kunnen ze dingen zonder personeel en zijn daar goed in, hamburgers bakken, ijzer smeden, enne… nou ja noem maar op.
Dat doe je met hamburgers bakken ook tenslotte, een burgerbakkert inhuren tenzij het een B.Kingburger of B.Mac betreft maar die zijn lang niet zo lekker klef.

Zulke bakkende ZZP’ers moeten eigenlijk altijd blijven, net als de Solex om maar een voorbeeld te noemen.

Ja, het lijkt allemaal zo makkelijk, een Plan opstarten zoals penningmeester worden en spijkers met koppen slaan, denktanks bouwen en er ook in gaan zitten om na te denken; er komt een hoop bij kijken, zoveel is zeker!

Rustig aan dan breekt het lijntje niet.

Maar al met al heb ik wel blaffende honger ondertussen, kijken of ik het bakken en moeilijk doen niet kan uitbesteden aan de ZZPjer aan de overkant met heerlijke turkse afhaalmaaltijden.
Al verdenk ik zijn vrouw van stiekem meehelpen af en toe, hoe noem je dat, een ZZP met onbezoldigd P, ik ga het haar vragen zo direct.
Neem ik meteen wat te eten mee.

gravatar

@ Jeettje, Jij bent degene die gezegd heeft dat het wat mag kosten en bent daarom benoemt tot penningmeester zodat je kunt zien, hoeveel je tot je beschikking hebt, indien je je dus afvraagt of je een hapje of drankje kunt declareren, moet je je afvragen of je het bedrag niet eerst ten behoeve van de kas opzij legt en als dat gebeurt is, dan is het antwoord uiteraard ja ! Mijn plan met betrekking tot dit gebeuren, is klaar, maar de inspanningen en kosten om te bepalen of we het rond gaan krijgen dienen in goed overleg te gaan, want mij mag en kan het niets kosten, want mijn inspanningen in deze kwestie zijn om niet en dat was Echter meld hier uw verkennend onderzoeksbudget en dan kunnen we aan de slag om er meer van te maken, want dan kunnen anderen dat ook melden. Er is niet veel nodig om te kijken of men wil. Als alles maar ordentelijk verloopt, niet geschoten is ten slotte altijd mis. We gaan gewoon stapje voor stapje en mijn e-mailadres staat er niet voor niets. Haagsche Annie zou toch moeten weten dat het met 2 heren veiliger is dan met slechts 1. Ik verheug me dan ook op uw reacties.

gravatar

Hm, Annie, in feite zegt hij nu dat Den Haag een onveilige stad is waar een dame niet zonder escorte over straat kan. Mijn ervaring is anders, maar ik ben al even weg natuurlijk. En ik weet dat dames zo nodig hun eigen escorte organiseren door met meerdere dames op stap te gaan, en daar wil je dan geen ruzie mee krijgen. Heb ik ook nog een grappige anecdote over.

Tja lunch: het is meer een after-lunch: hamburgertjes op de markt worden meest rond 4 genuttigd, dus dat is mijn afweging ter declaratie: kan dit nog wel onder lunch geschoven worden, want bonnetjes worden niet uitgeschreven. Transparantie en eerlijk verdelen van de gelden moet voorop staan, toch?

gravatar

Heer Jeettje: de Speld was overstuur gisteren en pikte geen commentaar van me, nu kan ik wereldkundig maken dat evt Haagsche kopschoppers (bestaan die eigenlijk?) mij met rust laten tot nog toe; echter ik haat damesescortes.
Die willen altijd met zijn allen op het toilet gaan kletsen en tegen mij zeggen wat ze tegen hun vriendjes/echtgenoten zouden moeten zeggen. Die kunnen er wat mee, ik niet.. BORING ik ga liever alleen.

Ik heb wel een enkel incidentje meegemaakt maar te verwaarlozen; het leukste was dat ik een keer een rastafarian-skater aan mijn fiets had hangen die moe was en voorgetrokken wilde worden, letterlijk.
Toen hij niet wegging heb ik hem laten hangen en hij liet na 2 km vanzelf los, blij en mij uitbundig bedankend voor de lift.
Ik ga dus alleen, tenzij ik iets of iemand aan mijn fiets heb hangen maar die kans is te verwaarlozen.

Ik wil weleens horen hoe dat zat met die groep militante dames hoor, vertel maar bij de hamburger!?!?

Bonnetjes krijg je niet en na 4 uur kun je toch meer van een afternoon-burger spreken of zoiets. Moet je echt ieder bonnetje bewaren voor de belasting? Ik krijg het opeens benauwd maar oke, komt goed, denk ik.

Lodewijk verdenk ik van Zeeuwsche Zuinigheid, gezien de quote: “want mij mag en kan het niets kosten,”
Dat is de overtreffende trap van Haagsche Bluf, zeggen dat je een hapje gegeten hebt bij Des Indes (vlakbij dan maar shhht) terwijl het geen cent mag kosten en ook niet gekost heeft omdat een ander heeft gedokt.

Als die hamburgertent er nog is maak ik een enorm gebaar nu: ik zorg voor hamburgers, betaal ze gewoon, wel opeten, dan kunt u de reiskosten declareren als was het een dienstreis/high tea met ook hartige happen! Toch nog redelijk gratis en ikzelf ben er toch al bijna, al voer ik de reiskosten wel op en verdien zo ong. 13 cent per hamburger, kassa!!
U heeft met een beetje geluk de smeedijzeren hekjes, ik mijn boek, alleen maar voordelen so far.

Lodewijk van Eikeltjesland: ik heb de veiligheidskwestie net even voorgelegd aan de commissie Vrouwen Vreten Veilig en wat denk je: bij 2 heren in het gezelschap is de kans op ellende niet 2 maar 3x zo hoog, hoe dat kan weet ik niet maar veiligheidsgezien moet ik uw plan afkeuren.

Need I say more?

gravatar

Jakkie, wat een bummer zeg; verkoopt die gek geen hamburgertjes meer! Alles gaat wel heel rap naar de kloten op die manier, het vervangende broodje hotdog bleek een magnetron wangedrocht, bleh. Het zet toch een domper op het geheel.

Had je ook wel eens mogen vertellen, Annie.
Nou ja, tenminste één Bommel gescoord waarvan ik zeker weet die nog niet te hebben. Geen lijstje bij me, dus donderdag maar in de herkansing: zo goedkoop kreeg ik ze nog nooit aangeboden.

gravatar

Pfff…. gelukkig had ik me ingedekt; ik citeer uit eigen werk: ‘De hamburgertent is er ook nog 99,9% zeker weten doch onder voorbehoud; eerst zien dan geloven’

Ik had het van horen zeggen, de Denneweg-vriendin leek zo betrouwbaar.. magnetron-hotdogs gadver!!
Daar kan je niet mee voor de dag komen en bewijst wel dat ik echt een hekel aan markten en drukke winkelstraten heb en er dus zelden kom..

Maar goed, een hele enkele keer, zo eens in de 10 jaar ga ik er weleens een elders niet meer te verkrijgen boek halen.
Vandaag te lamlendig, alleen gewone boodschappen gedaan.
Maar goed ook, ik had dat boek vast niet gevonden want zo’n dag is het.
Geen hamburger op de koop toe ook nog, die teleurstelling is me bespaard gebleven!!

Nu ben ik tenminste gewaarschuwd en tel dus voor 2, voel me een stuk veiliger met mijn tweetjes en toch alleen! Voor mij al met al geen héél slecht nieuws.

Donderdag weer nieuwe ronde, nieuwe kansen en aan het eind van de middag stukken rustiger als ik me goed herinner.
Maar pin me ook daar niet op vast; ik heb eigenlijk geen idee, ik hoop het gewoon heel erg!!

Veel plezier met de onverwachte Bommel, die is mooi in ze pocket voorlopig!!

gravatar

Nou gelukkig maar: ik dacht even ‘het zal toch niet Annie wezen vermomd als handlezeres’ bij die kraam? Volkomen in de war van die magnetronramp was ik bijna … Maar ik ben er weer bovenop: lekkere indohap gehaald, biertje erbij en ik vol me weer helemaal gorilla.

Zo, en nu de Bommel.

gravatar

@ jullie 2 hierboven mij, Stom, stom, stom, heb ik mijn reactie weer niet onder 11 gezet, waardoor deze nu op 22 gezet is. Zo lijkt het net of de inzet verdubbeld is.Maar ja in 036 hoef ik maar 400 meter te lopen naar de patatzaak om een hamburger te kopen. Dat bespaard veel reisgeld voor een hamburger. Ik neem ook ff 3 dagen voor rust en familiezaken, zodat mijn andere persoonlijkheden weer tot leven komen. wie van jullie 2 een pilsje willen, moet maar ff mailen, dat kan er wel vanaf Cafe Zuid is tenslotte heel dichtbij.

gravatar

@Lodewijk van Eikeltjesland: na het lezen van #22 en de rest op #11 gaat een biertje er wel in.

‘Vrouwen zijn in sommige gemoedstoestanden nu eenmaal op een dwaalspoor te brengen en dan moeten ze terug naar het hobbelpad.’

Hele diepe shit man!!
En zo waar….. denk ik?!?!

gravatar

Zo een concurrent van de VN zou je niet erbij moeten willen hebben.
Het gaat toch best goed hier. Na 2 wereldoorlogen mogen de overige vuurhaarden in de wereld zichzelf uitdoven en anders hebben ze pech gehad.

Reageer
gravatar

Het is op zich wel een aardig ideetje maar meer ook niet. Hoe zouden de verschillende landen bijvoorbeeld met elkaar kunnen praten als nog vrijwel niemand esperanto spreekt of schrijft?

Reageer
gravatar

Misschien is Gronings een goed alternatief…

gravatar

Gezien het feit dat alles dat reeds status heeft en door mensen benoemd wordt, iedere keer keer weer faalt, heb ik mijn twijfels over de hoopgevende kwaliteiten van diplomaten. Probleem is namelijk dat alles achter gesloten deuren plaatsvind en dat we vrijwel niets meer horen dan een paar regels per maand. In plaats van stille en wereldwijde diplomatie pleit ik dan ook voor buitendiplomatie, zodat al die briljante koppen kunnen zeggen wat ze willen en de bevolking het ook hoort. Echter duidelijk maken waarom er zoveel mensen afgeslacht moeten worden omdat een president of koning zo geweldig is, zullen ze nooit kunnen. Daarom zeg ik liever op zijn engels: “send in the clowns” want waar gehuild wordt, moet gelachen kunnen worden. Indien we op tijd de burgerbevolking kunnen evacueren, kan er probleemloos gevochten worden, want als er geen bevolking meer is, maakt het toch niet uit wie er wint.

Reageer
gravatar

@ Moosje en heer Stuitelgraaf, dank voor uw steunbetuigingen.
Ik hoop dat we iets dergelijks kunnen realiseren. Het eerste belletje heb ik al gedaan, vanaf morgen ga ik een beetje kijken of het kan lukken.
Er is al een penningmeester, maar fondsen om te kijken of het lukt zijn er nog niet Ik verwijs naar het idee onder punt 11. Ideeën zijn er overigens genoeg.

gravatar

E.J. bron
(ook bekend van de complotstek Amsterdampost, die gelukkig ter ziele is gegaan)

Goed dat je waarschuwt tegen dit opruiende, valse filmpje, waarin Geert W. zichzelf voorstelt als goddelijke opvolger van de pedante oproerkraaier Fortuijn.

gravatar

Prwlski is een dhimmitude linkse klootzak

gravatar

Heb echt een enorme pokkebui, kappen met die onzin nou want ik sta niet voor mezelf in.
Nog meer van die zooi en ik verander in Supertroll en eenmaal aan de gang ben ik niet meer te stoppen wat op zich kenmerkend is voor een Supertroll. Snap ik. Anders gewone troll toch?

gravatar

Het wordt hoog tijd om de padvinderij nieuw leven in te blazen. Dan komt het allemaal weer goed. Akela, wij doen ons best.

Reageer
gravatar

Wel wat veel landen, vind ik. Ongeveer 200, dat zal niet werken. Misschien dat we daaruit een kleine groep kunnen destilleren, bij voorbeeld de heel grote landen (stuk of 7) er vast in opnemen en de rest bij toerbeurt (stuk of 8). Die kunnen dan snelle besluiten nemen namens de rest of zo. Ja, ik denk ook maar wat mee.

Reageer
gravatar

Ik denk dat het toch een tandenloze tijger wordt. Zou er daarnaast niet een militair samenwerkingsverband moeten komen? Voor mijn part twee; laten we zeggen een voor de landen rondom de atlantische oceaan, de anderen kunnen zich dan naar een willekeurige stad in oost Europa vernoemen. Nu nog een leuk hoofddeksel verzinnen waarmee we de vredestroepen kunnen tooien zodat ze wat meer opvallen.

gravatar

Zo’n organisatie van alle landen zouden we misschien Volkerenbond of Verenigde Naties kunnen noemen. Ik vind het een goed initiatief van Bert Bokhoven.

Reageer
gravatar

SLЗCHT PLДИ ЙДTЦЦЯLIJК.
IК GФФI MIJИ КФЙT ДLVДST TЭGЗИ DЭ КЯIЬ!

Reageer