Kabinet zet in op ZZP-bestrijding

Opstelten: ‘Freelancers keihard aanpakken’

Het kabinet gaat het komende jaar 500 miljoen euro investeren in het bestrijden van ZZP’ers. Het Ministerie van Justitie heeft hiertoe een Taskforce Freelance-bestrijding in het leven geroepen.

Volgens minister Opstelten vormen zelfstandigen zonder personeel een kwetsbare groep omdat ze veelal geen pensioen opbouwen en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben: “Vaak gaat het om jonge mensen die nog op zoek zijn naar hun identiteit en dan vervallen in zelfstandig ondernemerschap. Ze vinden hun informatie via het internet, waar ze elkaar aansteken op netwerken als LinkedIn en Pinterest. Via DigiD zijn we erachter gekomen dat ze ook VAR-verklaringen downloaden.”

De zerotolerance-aanpak van zelfstandigen wordt de nieuwe topprioriteit van het ministerie, aldus Opstelten: “De afgelopen jaren is het aantal freelancers schrikbarend gestegen en dit is het moment om te zeggen: genoeg is genoeg. Met name de hardnekkige ZZP’ers gaan we keihard aanpakken door meer ondernemersheffingen en lik-op-stukbureaucratie. Op termijn zou je zelfs kunnen denken aan het invoeren van de loondienstplicht.” Ook een verhoogde startersboete en de afschaffing van de zelfstandigenaftrek maken deel uit van het actieplan van de taskforce.

Volgens Opstelten is het vijf voor twaalf: “Er moet nu snel iets gebeuren en daarom hebben we in 1810 bij Keizerlijk Decreet de Kamer van Koophandel opgericht voor de registratie van zelfstandige ondernemers. Op die manier kunnen we de risicogroep monitoren en preventief maatregelen nemen om te voorkomen dat de vrienden van freelancers ook het verkeerde pad op gaan. Nederland mag geen uitvalsbasis worden voor zelfstandigheid.”

D66-leider Pechtold vindt de ZZP-bestrijding te weinig gericht op preventie: “Je kunt niet alle eenmanszaken gaan oprollen, daarvoor zijn het er te veel. We moeten niet de illusie hebben dat we alle commerciële opdrachten kunnen verijdelen. Wel kunnen we voorkomen dat deze groep verder radicaliseert, juist door de dialoog te zoeken met gematigde freelancers.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja ze verliezen de grip een beetje op hun staatsschuldborgers en dat kan natuurlijk niet in hun op een piramidespel gefundeerde corporatieve naamschuldslaven plantage.

Wat nu als de slaven deze zelfgelegaliseerde omhooggevallen schurkenclub door krijgt ?

Dan stappen ze uit en geven ze hun legale naam terug aan de ware eigenaar en gaan ze als vrij mens zonder belastingen of absurde rechten en regelsysteem en opgelegde schulden door het leven.

leer hier hoe
http://verliesdenaam

Reageer
gravatar

Wij als Nederlandse zzper moeten overal aan voldoen. Verzekeringen hier en daar noem maar op! Kosten lopen op uurloon gaat achteruit en de regering werkt nog mee ook aan alle Polen Bulgaren Roemenen die ook ingehuurd worden Door allerlei bedrijven en die hebben geen verzekering belasting af dragondet noem maar op. Hoe kun je hier als Nederlandse zelfstandig e tegen op. Doe hier maar es iets mee frut kabinet!

Reageer
gravatar

Het ZZP aanwas probleem kan snel en adequaat worden opgelost als de overheid, de regering het Scandinavische model, en wetgeving zouden overnemen. Denemarken is een goed voorbeeld. Laat ZZP-ers sociale lasten betalen, en aan een verplichte, wettelijke pensioen opbouw doen. Een wettelijk minimumloon instellen. Dan zijn de economische en sociale problemen opgelost. ZZP-ers durven dan gelijk meer geld uit te geven, omdat als ze werkeloos worden recht hebben op een sociale uitkeren. Meer mogelijk!

Reageer
gravatar

Met de afschaffing van het zgn. Vrije Beroep per 1/7/2008 heeft men de wildgroei zelf in de hand gewerkt. En het UWV die bedacht dat coach wel een leuk beroep zou zijn voor 40.000 werklozen; over satire gesproken 😉
Ik begrijp overigens niet waarom de term ZZP-er ooit geïntroduceerd is. Je bent ondernemer, ook met een eenmanszaak. Geen speciale hokjes graag. Heb je het ondernemerschap niet in je, dan sta je snel genoeg weer aan de poort bij een werkplein.

Reageer
gravatar

Lijkt me erg dom ben zelf zelfstandig therapeut en blij dat ik op 60 jarige leeftijd mijn eigen inkomen kan verwerven op de arbeidsmarkt ben ik kansloos draag keurig mijn bewaarde af en natuurlijk inkomsten belasting. Zou erg getroffen worden Door deze maatregelen begrijp niet waarom ze ineens zo slechte naam heeft lijkt mij voor veel mensen een prima manier om de werkgelegenheid in stand te houden

Reageer
gravatar

Wat een sukkels !!!
inderdaad veel ZZP´ers zijn meer uit nood geboren dan dat het een bewuste keuze was maar omdat geen werkgever ze aanneemt of omdat ze het zat zijn zich telkens voor 200% in te zetten en vervolgens weer afgedankt te worden.
Kabinet DOE DAAR EENS WAT AAN ipv kei hard werkende mensen telken af te z****n

Reageer
gravatar

Nederland bloed dood al het geld aat naar buite door giften ,de arbeiders die hier werken,de crimaliteit woord meer . Er is straks geen geld meer over , het geld waar onze voorouders ,grootouders, en ouders zo hard hebben voor gewerkt. De zorg er niet meer is, geen werk, geen geld en nederland weer aan de grond zit. Zie alleen afbraak, maar geen opbouw van nederland .

Reageer
gravatar

Dit is echt niet te geloven. Diegene die de zzp-cultuur in eerste instantie hebben gecreëerd is de overheid zelf, en nog steeds. Bijvoorbeeld bouwvakkers die 50 + zijn en geen vaste aanstelling meer krijgen maar wel terug mogen komen om projectmatig te werken voor een zzp uurloon van € 28,- of minder. Inderdaad kan men daar geen arbeidsongeschiktheidsverzekering van betalen, en al zijn ww en zw rechten zijn verloren. Meneer Opstelten aanpak bij de bron zou terecht wezen, i.p.v. politiek spel.

Reageer
gravatar

Wat is dit nu??? Radicale zzp-ers?? Eenmanszaken oprollen?? Zero tolerance beleid voor zzp-ers??Hardnekkige zzp-ers lik op stuk beleid geven???
Sinds wanneer zijn zzp-ers hetzelfde als criminelen???
Ik sta werkelijk perplex!! Pffff!!!
Zzp-ers zijn hooguit zelfstandig denkende mensen die zich los willen worstelen uit de klauwen van de bureaucratie, dat mag je me gerust verwijten.Dat willen ze niet natuurlijk Maar verder betaal ik gewoon mijn belasting en voldoe ik aan alle eisen die de wet…

Reageer
gravatar

Voor de lezers, dat noemt men gedragsverandering. De inzet van Opstelten is gebaseerd op het verlies van belastinggelden. Fraude wordt door ZZP veel gepleegd. Zoals geen BTW betalen, dan wel digitaal een lage inzet muteren naar de belastingdienst Kans op een boekhoudingen controle is namelijk heel klein. Dus boekhouding laag houden naar de belastingdienst! Aangifte laaghouden en je winsten het liefst contant afromen naar een schoenendoos.

Reageer
gravatar

Is het niet zo dat juist de ZZP-ers ervoor zorgen dat er business groei is? Die zelf hun eigen verantwoordelijkheid nemen zonder beroep te doen op ons lakende kabinet die geen banen aanbiedt? Wat moet je nog doen om je kostje te verdienen als er geen banen zijn vraag ik me dan af? Het is best heftig om je eigen zaak te beginnen en zou meer gestimuleerd moeten worden i.p.v. allemaal regeltjes waarbij je niks terug krijgt behalve de pot aanvullen? Geen voorzieningen geen pensioen helemaal niets!

Reageer
gravatar

ik hoor en lees alleen maar jaloezie, zowel in reacties als in het artikel.
Jarenlang is het alleen maar gepromoot door de KvK om een onderneming te starten in welke vorm ook, daarnaast ben je al gauw onder- of over gekwalificeerd voor een job in loondienst en heb je weinig tot geen vrijheid om je werk en prive optimaal te combineren. Heeft men zich ook weleens af willen vragen waarom zzp-ers zoveel succes hebben? En waarom particulier en bedrijf of instelling “juist” vaak kiest voor de…

Reageer
gravatar

Uitroeien dat vullis, ik stel onmiddellijke euthanasie voor. Het gajes ontneemt normale mensen de banen en ook nog eens voor een salaris dat de pan uitrijst. Dat geldt overigens ook voor ministers, staatssecretarissen en topbestuurders. Uitroeien dus!

Reageer
gravatar

De staat zou ons een keer geld moeten geven, de verlies die de burgers mis lopen door een slechte economie voor niets afgestudeerdt en geen Kans op een baan toekomst is ook niet in zicht met met zoveel werklozen en als je Huis wil huren moet je verplicht kopen, brandstofprijzen springen elke dag omhoog wegen belasting zorgverzekering,WTF blijft er over

Reageer
gravatar

@Mike: Nou, begin eens met lessen Nederlands. Wellicht dat je er dan in de arbeidsmarkt een stuk beter voorstaat.

gravatar

T.Tom, Theedrinken met deze mensen helpt niet meer. Uit recent onderzoek blijkt dat deze groep steeds radicaler wordt. Ook ik ben slachtoffer geworden van een radicale ZZP’er. Zat laatst wat te schrijven in Seats 2 Meet, toen een ZZP’er ineens onverwachts de aanval opende. Hij was op zoek naar opdrachten en sprak me aan. Of ik iemand wist die een vormgever nodig had.

Ik heb onmiddellijk de politie gebeld, die schakelde meteen de AID in. Seats 2 Meet werd ontruimd, de ZZP’er zit nu vast in Den Haag en verschijnt binnenkort voor het Tribunaal. Ondertussen krijg ik slachtofferhulp. Ik bedoel maar. Thee drinken, die tijd is voorbij. Tijd voor een zero tolerance beleid. En wel nu.

Reageer
gravatar

ZZP Defenities:

Zelfstandigen Zonder Pardon
Zelf Zaken Promoten
Zeer Zachte Persoonlijkheid
Zelf Zeker Persoon
Zeverende Zoute Pipo’s
Zieligerd Zonder Poen
Zaken Zonder Progressie
Zekerheid Zonder Prognose
Zelfs Zonder Prestaties
Zaterdag Zondag Patatdag
Zak Zonder Patat
Zadel Zonder Paard
Zender Zonder Programma
Zagen Zonder Plank
Zeiken Zonder Plasbuis
Zagen Zeuren Praten
Zelf Zakophoudende Partijen
Zuster Zonder Pater
Zatlap Zonder Pint
Zaad Zonder Potentie
Zout Zonder Pinda’s
Ziek Zonder Pillen
Zegels Zonder Post
Zebra Zonder Poten
Zitten Zonder Procesverbaal
Zelden Zonder Potlood
Zondag Zonder Pastoor
Zaaien Zonder Potgrond
Zedendame Zonder Poes
Zakendoen Zonder Polen
Zeikwijven Zonder Praatgroep
Zekerheid Zonder Prognose
Ziektewet Zonder Pijn
Zetpil Zonder Pasta
Zwemmen Zonder Pantoffels
Zomer Zonder Peren
Zuigen Zonder Punt
Zoetwater Zonder Pekel
Zon Zee Parasol
Zender Zonder Programma
Zachte Zoete Poep
Zakenman Zoekt Partner
Zakkenwasser Zoekt Problemen
Zeker Zijn Presteert

Reageer
gravatar

Weer een voorbeeld van Nederlandse bekrompenheid door alle ZZP-ers maar weer over één kam te scheren. Hebben jullie er al eens over nagedacht dat er ook ZZPers zijn die hier bewust voor gekozen hebben en hun zaakjes wel goed geregeld hebben.

Reageer
gravatar

helemaal eens! wat een geneuzel! je werkt je te blubber en vet de staatspot en hebt geen enkel recht op wat voor voorziening dan ook! Dat moet je zelf maar betalen!

gravatar

En verdomd; het is net een dartwedstrijd waarbij het werpen van pijltjes óp het bord weliswaar de bedoeling is, maar onberekenbare windvlagen de darts soms in een naastgelegen stadsdeel doen terechtkomen. Zie # 96 die duidelijk bedoeld was om op # 108 te landen (u vraagt en wij draaien er een punt aan). Benieuwd op welk rugnummer deze reactie landt.

Reageer
gravatar

Eh, nee… Ik niet in ieder geval. Eigenlijk best een interessante gedachte..

gravatar

Mét de niet-chronologische plaatsing van reacties hebben we nu weer een nieuwe attractie op deze kermis der ijdelheden. Door de constante pesterijen wordt mijn animo om nog te participeren steeds kleiner. Het doet vaag denken aan de plagen die de oudtestamentische God over Egypte bracht; de sprinkhanenplaag, water dat in bloed veranderde (milde ironie die tot bitter sarcasme werd) en nu de aanloop naar de dood der eerstgeborenen (het beoogde afhaken der oudste deelnemers); het houdt niet op. En dat allemaal omwille van de vernieuwing die -blijkbaar optisch?- nodig was om het goedwerkende systeem van jaren her een nieuw jasje te geven. Door enkele onzelfstandige neven/nichten zonder werkgever het decorum van een betaalde baan te verschaffen: de “zorgplicht voor de familieclan” in essentie vergelijkbaar met de gearrangeerde/gedwongen huwelijken tussen neven en nichten. Het wachten is nu -in overdrachtelijke zin- op verdere ontwikkelingen m.b.t. verweeuwde (schoon)zussen, die in leven gehouden moeten worden na afschaffing van de AWW: Onan, qui volet. M.a.w. de gifbeker van De Speld is nog lang niet leeg. Mark my words; het Centraal Instituut voor Debiele ICT’ers loopt zich al warm aan de zijlijn.

Reageer
gravatar

Het is weer echt vakantietijd ten burele bij De Speld.
Bijdragen die bedoeld zijn als aansluitend, worden lukraak ergens tussengeschoven, reacties onderop geplaatst en rug- en volgnummers schuiven op. Zo is mijn vorige reactie staat nu (voorlopig?) met stip op # 94, terwijl gemikt werd op # 105, waar Jeettje nu resideert (oorspronkelijk op # 104). Het door ‘Neefje’ ontworpen plaatsingssysteem wordt steeds creatiever. Daar gaan we nog een hoop plezier aan beleven, ben benieuwd, of en zo ja, op welk nummer deze bijdrage verschijnt.

Reageer
gravatar

@Outsider: nee, dit is het gevolg van het verwijderen van een reactie van Supertroll. Dit hebben we al eens meegemaakt met BWH. Kennelijk is de laatste “verbetering” nog steeds niet opgewassen tegen dit verschijnsel.

Zelf heb ik nog steeds een wit vlak bovenin, ondanks veler verzoeken is het rijtje met 10 laatste reacties er nog steeds niet terug en heb ik de meldmogelijkheid via de mail maar uitgeschakeld: om gemeld te krijgen dat ik een reactie heb gepleegd die van mijzelf is vind ik wat overdreven.
Maar wie ben ik nu helemaal?

gravatar

Ik mik op #107 nu, ben benieuwd!
Ik heb de mail nog ingeschakeld staan, ik krijg vaak een dag later opeens te lezen dat er heftig gereageerd is, nieuwe artikeltjes aankondigen gaat prima en met mijn eigen geleuter ben ik nog nooit lastig gevallen.
Behoorlijk zinloos al met al, gelukkig vind ik soms artikelen ook pas uren na plaatsing terug terwijl ze wél al aangekondigd zijn via een mailtje.

gravatar

Resumerend: de veldslag tussen pro- en contra ZZP’érs is nog lang niet uitgewoed. De Hoekse en Kabeljauwse twisten hebben ook een tijd geduurd; de Rekkelijken en Preciezen zijn ook nooit helemaal tot elkaar gekomen, netzomin als Protestanten en Katholieken ná de Beeldenstorm. Waar we het wél over eens kunnen zijn is dat de overheid (ongeacht van welke samenstelling) aanstuurt op een situatie waarin iedereen een eigen bedrijf voert en minimaal één koophuis bezit zonder NHG, zodat de concurrentie in Nederland zodanig wordt opgevoerd dat er van prijsstijgingen geen sprake meer zal zijn: Nederland constant in recessie en deflatie. Dan lost het probleem van instroom van goedkope arbeid uit lagelonenlanden zichzelf op; als Turken, Polen, Roemenen, Bulgaren en computer-Nigerianan hier geen afzet/ emplooi meer bij ons vinden (Nederland; het armste schandknaapje van de EU) en wij niet meer in aanmerking komen voor permanente ondersteuning zoals Griekenland, dan verplaatst het probleem zich vanzelf naar de Bondsrepubliek die over een sterkere interne markt beschikt. Of naar België, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk, ik roep maar wat: het gaat overal in Europa beter dan in Nederland, dankzij de (bijna ZZP-)inspanningen Rutte en Deysselbloem. Die bezuinigen Nederland zodanig plat dat we binnenkort tot bij Amersfoort aan Zee onder water staan. Vakwerkers, die daarna zonder twijfel een hoge baan in de EU-bureaucratie zullen krijgen, als dank voor bewezen diensten. Is dat satire, of is dat humor?

Reageer
gravatar

De ironie wil dat de werkeloosheid vanzelf oplost. En dat allemaal dankzij demografische ontwikkelingen. Wat rest ons dan te zorgen dat iedereen goed werk heeft en goede werkomstandigheden.

gravatar

Kijk me niet onder een baas kan- wil werken is tot daaraan toe maar waarom willen die zzp’ers altijd het laatste woord?

Reageer
gravatar

Vanwege alle risico’s die je loopt ! Het is echt een heel gevaarlijk niet ondersteund beroep! geen pensioen, geen ziektewet, geen uitkering helemaal niets….mag je allemaal zelf betalen

gravatar

Opstelten is de weg kwijt. Wat gaat Opstelten dan doen aan de criminelen die uit het buitenland komt per 2014. Het Kabinet is ernstig ziek geworden. We moeten hierbij actie ondernemen. Nederland wordt een 3e wereld land zoals iedereen van het kabinet bezig is met de mensen. Wanneer komt de zorgpremie van de Polen, Bulgaren, Roemenen? Volgens mij is hij achterlijk geboren en daarna is op zijn achterlijk op zijn kop gevallen. Hiervoor heb ik geen woorden meer voor.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat Nederland zo graag Europees wilde zijn, en ondertussen maar de eigen zieke regeltjes bedenken. Workshop 1 hoe maken we Nederland zo snel mogelijk kapot. Workshop 2 wanneer wordt wachtgeld politici eens afgeschaft en worden ze ter verantwoording geroepen als ze Nederland weer eens miljarden hebben gekost, zoals die Vogelaar of Pronk en Plouman, ja het zit en zat vol gekken daar in Den Haag. Wanneer gaat het Koninklijk huis eens belasting betalen net als de Engelse koningin dat deed, daar valt ook miljarden te halen. En als Opstelten eens wat wil doen moet hij eens wat gaan doen aan de bonussen die sterk in het zadel blijft staan en waar hijzelf ook bij hoort.
In de oorlog noemde men dat Duitse Razzia’s, dat is nu weer opnieuw ingevoerd, het Kabinet verspilt dus dan halen we het maar bij de zwakkeren er is geen weerstand en is makkelijk te halen. Welkom in het SLECHTSTE land van Europa maar de BESTE in betalen.
Ik vraag mij af of Opstelten – die nu helemaal de weg kwijt is – zich niet schuldig maakt aan discriminatie in Europese regelgeving, ik kan mij niet voorstellen dat zulke zieke gedachten in andere landen ook op deze wijze voorkomt.

Rutte 2 TREEDT AF EN WEL ZO SNEL MOGELIJK!

Reageer
gravatar

Er is maar 1 manier om ‘het ZZP probleem’ op te lossen: Hele lage belastingtarieven, zodat ook de ZZPer een pensioentje kan opbouwen en een arbeidsongeschiktheidsverzekering af kan sluiten. ZZPers zijn eenvoudig de voorloper van een iets Amerikaanser manier van werken. Over zo’n jaar of 10/15 zul je de eerste freelance bejaarden de schappen zien vullen bij de AH. Dat kan niet anders. Na je 70ste alnog in loondienst ivm met je pensioen.

Reageer
gravatar

Is dat niet heerlijk Letty? Zijn we in één klap van al die overlastveroorzakende randgroephangouderen af.
Het houdt ze lekker van straat moet je maar denken!

gravatar

De bijzondere reactie van de overheid om iets te doen aan zzpers, zie ik als een volledig onbegrip over zzpers Annie. Dat is logisch, een ambtenaar is zo ongeveer het tegenovergestelde van een zzper.

gravatar

Ach ja, geef die arme overwerkte ambtenaar maar weer de schuld: zij moeten! slechts het beleid maken wat die politici verzonnen hebben, ook al weten zij dat het onzin is.
Dat wordt nog vechten om een baantje als vakkenvuller dan: iedereen heeft erg veel last van het dalen van de pensioenuitkering.

Voortaan beter gebruik maken van het rode potlood dan maar?

gravatar

Lieve Letty, ik heb zelden zo hard gewerkt als bij de overheid in diverse functies.
Verantwoordelijk voor alles wat mis ging ook nog.
Het verschil tussen mijn bruto en netto salaris wilde ik nog niet eens weten, daar werd ik alleen maar heel depressief van.

Regelmatig uitgelachen om mijn relatief lage salaris vergeleken bij een zelfstandig ondernemer; dat was in die goeie ouwe tijd dat je een loodgieter moest huwen om hem in je huis te krijgen.

Ik heb ook heel wat keren tevergeefs op een dakdekker zitten wachten om een offerte(!!) te laten maken om een paar platte daken te laten vernieuwen in die tijd, bij navraag vonden ze de klus niet de moeite waard, die paar pandjes.. ja, ik was de hele VVE in mijn eentje voor een blokje huizen.
Deed ik erbij, en ik werkte al zoveel boehoe.. en bijna voor niks ook nog. Een adm.kantoor rekende het vierdubbele voor het besturen van de VVE, vandaar mijn: ‘laat mij maar even’.

Tussenoplossing: ze wilden het op zaterdag wel zwart komen doen..

Die tijden zijn voorbij; ik neem aan dat ze flink gespaard hebben destijds, ze redden zich wel denk ik dan, of moeten toch hun huisje op Bonaire te koop zetten in het ergste geval.

Ik hou ermee op ook; ik merk dat je nog steeds niet in de gaten hebt dat de Speld een en al satire is, tekenend voor zetzetpeejers zoals je hier kunt lezen…

Als je het op kunt brengen: lees de reacties boven je ook eens.. en als je het op kan brengen meteen de disclaimer al is hij moeilijk te vinden, dat is waar.

Ik beloof plechtig dat ik vakkenvullende bejaarden niet uit zal lachen t.z.t.
Nou ja, niet midden in hun gezicht.

Een zetzetpeejer het tegenovergestelde van een ambtenaar moet je even uitleggen, dat snap ik niet…
Er zijn zoveel soorten Letty, wat ben jij er voor één?

gravatar

Lieve Annie, ik ben zo’n creative zzper die in de crisis is begonnen. Dat is namelijk de enige manier om uit de bijstand te blijven en toch te blijven doen waar ik goed in ben. Wat ik begrijp van De sped is dat de satire zit in de interpretatie van de feiten. De feiten blijven hetzelfde. Het gaat om bv het volgende plan:

Het kabinet is van plan om de zelfstandigenaftrek voor zzp’ers af te schaffen. Deze zelfstandigenaftrek (€ 7280) is een compensatie voor de kosten die een kleine zelfstandige moet maken voor noodzakelijke verzekeringen (aansprakelijkheid voor bedrijven, rechtsbijstand voor bedrijven, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering enz. tesamen € 7860). Als dit doorgaat betekent dat dat er nog meer kleine zelfstandigen in de bijstand terecht zullen komen.

Dat jij en Jeettje denken dat zzpers veelverdieners zijn die zwemmen in een overvloed aan opdrachten is een misverstand. Een derde van de zzpers verdient maandelijk minder dan E 1250. Probeer daar maar eens een gezin met 2 kinderen van te onderhouden.

http://www.nrc.nl/carriere/2012/12/20/zzpers-werken-harden-voor-hetzelfde-geld/

Dat jullie dit grappig vinden is natuurlijk jullie goed recht. Leedvermaak is van alle tijden.

gravatar

Als al die feiten in de NRC kloppen dan moeten niet de ZZP’ers worden aangepakt maar Ivo Opstelten. Het korten op de zelfstandigenaftrek is trouwens terecht want die aftrek is dubbel! Maar andere uitwassen en uitbuiting van zzp’ers moet met man en macht bestreden worden. Flexibilisering van de arbeidsmarkt op zich is prima, maar niet tot elke prijs en niet voor iedereen. Een voorbeeld: als in een ziekenhuis tot aan zeg 2020 voldoende werk is (dekking) waarom dan flexibele arbeid? Onnodig en onzinnig! Het is naast de afbraaktarieven ook vreselijk om te zien hoe op dergelijke wijze het ontslagrecht wordt omzeild. En bovendien: al dat gecalculeer in sectoren als gezondheidszorg en onderwijs: weg ermee! Lees de Van Waarde-resolutie van Wiardi Beckman Stichting er maar eens op na. Sociaal-Democratie van de 21e eeuw. Zou ook goed zijn voor Ivo Opstelten.
N.B. Ook ik ben zzp’er van net voor de crisis in 2008. Ik worstel en kom boven…

gravatar

Hm. Hoewel een sympathiek stukje met veel zinnige opmerkingen -zijn we van ZZP-ers al bijna niet meer gewend- is het toch jammer dat u reclame maakt voor de NRC: niet geheel duidelijk wat u daarmee bedoelt.

En Ivo aanpakken? NEEN driewerf neen, laat hem zitten: wij zijn hier blij dat we van hem af zijn. Loos gebabbel, holle retoriek en vuige politiek: hij zit echt op zijn plek daar op het Binnenhof.

Enne, die Van Waarde resolutie: zou u die ook niet aan Samsom, Asscher en de rest van de hotemetoten te lezen kunnen geven? Desnoods in de vorm “Sociaal Democratie voor Dummies’?
Volgens mij hebben ze het nog steeds niet echt begrepen.

gravatar

– Het NRC stuk gaf een goed feitenoverzicht, niks meer, niks minder. Normaal lees ik die krant niet.
– Ivo: maken we geen woorden meer over vuil….
– Reken maar dat Asscher het gelezen heeft, en Diederik Samsom ook. En geloof me, ze hebben het zeer goed begrepen.
– Als PvdA niet had geregeerd waren we terug bij af. Of wil BV Nederland soms de gedoogconstructie met Geert W. weer terug? Ik zou zeggen: NEE!

gravatar

Sorry, er zat vertraging op de lijn qua NRC.
Wat betreft PvdA we zijn niet eens terug bij af, we zijn door het 0-punt heen. Maar dat zat er aan te komen met die afgeschudde veren.
En niemand bij zijn volle verstand zou een getroubleerde geblondeerde lastpak moeten willen.

gravatar

Wat mij betreft door het 0-punt heen omhoog…het tij keert nu binnen VVD geluiden aanzwellen om de economie niet dood te bezuinigingen. Kok had het fout door de veren af te schudden, lees de resolutie en je weet het, het verenkleed wordt weer aangetrokken! Geert W. doet nooit meer mee, is mijn hoop en verwachting.

gravatar

Ik heb het artikel ook gelezen nu en mij vallen wat zaken op die niet per se hoeven te kloppen: zeker wat betreft de declaraties. In enkele gevallen is er sprake van een valse tegenstelling, een beetje De Hond-achtig: sommige conclusies zijn twijfelachtig. Ambtenaren bijvoorbeeld staan al jaren op de nullijn, maar de stijging van kosten en geldontwaarding gaat door: dat is negatief inkomen: wie werkt er nu ‘harder’ voor minder?

Het onderzoek zelf bekijkend vallen me ook wat zaken op waarbij wat
makkelijk DUS wordt gezegd, maar het gaat me nu te ver er in detail op in te gaan. Ik kan ook zo gauw het rendement niet vinden: het aantal gewerkte uren wat de inkomsten oplevert is bepalend.

gravatar

Lieve Annie, ik ben een creatieve freelancer die tijdens de crisis is gestart (dec 2009). Wat ik begrijp van De Speld is dat de satire zit in de interpretatie van bijvoorbeeld de volgende feiten:

Het kabinet is van plan om de zelfstandigenaftrek voor zzp’ers af te schaffen. Deze zelfstandigenaftrek (€ 7280) is een compensatie voor de kosten die een kleine zelfstandige moet maken voor noodzakelijke verzekeringen (aansprakelijkheid voor bedrijven, rechtsbijstand voor bedrijven, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering enz. tesamen € 7860). Als dit doorgaat betekent dat dat er nog meer kleine zelfstandigen in de bijstand terecht zullen komen.

Dat jij en Jeettje denken dat zzpers veelverdieners zijn die zwemmen in een overvloed aan opdrachten is een misverstand. Een derde van de zzpers verdient maandelijk minder dan E 1250.

http://www.nrc.nl/carriere/2012/12/20/zzpers-werken-harden-voor-hetzelfde-geld/

Dat jullie dit grappig vinden is natuurlijk jullie goed recht. Leedvermaak is van alle tijden.

Oja: mochter er nog mensen zijn die ZZPers geen asociale zakkenvullers vinden:

http://www.petities24.com/de_zelfstandigenaftrek_moet_blijven

gravatar

Letty, ik ben het een beetje zat dat gezeur… Dat artikeltje spreekt boekdelen, en nee, de tijd dat je ieder uur overwerk al is het tot diep in de nacht kan ‘declareren’ is al heel lang voorbij, geloof me..
Degenen die nu nog durven te zeggen dat je niet hard zou werken en nooit veel uren maakt als je in loondienst werkt bezorgen me spontaan uitslag, rot toch op!!

Nee, ik hoef geen enkele premie te betalen hoor, en waarom zou ik een overlijdensverzekering af moeten sluiten? Tsss…
De andere extraatjes die jullie hebben vergeet je ook maar even voor het gemak. Ik heb even (lui als ik ben) het laatste stukje gekopieerd uit je artikeltje, dat spreekt boekdelen en voor zichzelf:
————————————————————————————-
Steeds meer zzp’ers

Ondanks alles zegt 87 procent van de zzp’ers dat zij opnieuw zouden kiezen voor het zzp’schap. Gisteren maakte het Centraal Planbureau bekend dat het aantal zzp’ers nog steeds gestaag groeit. Momenteel zijn er nog ongeveer 760.000 zzp’ers, naar verwachting zullen dat er in 2030 zo’n 900.000 zijn.
————————————————————————————

Ik ga liever wat leuks doen, helaas ging de afspraak met de ICT-specialist in loondienst niet door, hij werkt officieel 32 uur per week om tijd over te houden voor leuke, creatieve dingen en wie weet, als het rendabel is daar ooit zijn brood mee te gaan verdienen.
Tot nog toe moet hij gewoon werken.. 32 uur dus; in de praktijk 40 a 50 uur per week (of hij moet gewoon niet op komen dagen op vergaderingen en na 32 uur zeggen: doei, mijn tijd zit erop).
Kan niet he? Er moeten w.s. mensen uit, en dan is zijn job heel makkelijk uit te besteden aan een… juist!!
De 2,5 uur reistijd per dag en de benzine zijn ook voor zijn rekening en ook al heeft hij vorige week 5 lange(!!) dagen gewerkt; toch moet hij vandaag een presentatie voorbereiden, thuis, want morgenochtend vroeg zit er tig man te wachten op zijn hersenspinsels.

Ik zei voor de grap: gelukkig hoef je niet zo hard te werken als een zzp.
Hij zag er de lol niet van in maar begon over de gespannen sfeer en de enorm toegenomen werkdruk en vervelende sfeer die er de afgelopen jaren hangt.

Maar alles goed en wel: Ik zie dat ik de brief dat mijn pensioen weer omlaag is gegaan helaas pindakaas nog niet in de map SHITZOOI heb gedaan, ook maar even aan de slag hier; gottegot wat een werk weer! En word ik ervoor betaald? Nee.
Krijg ook geen tegemoetkoming voor een boekhouder die mijn belastingaangifte voor me wil doen.. dus doe ik het zelf.

Een zzp-er noemt dit werken. De administratie in het weekend thuis doen. Zo kom je wel aan die uren die je niet kan declareren.

Maar ach, ik kan later als ik groot ben altijd nog vakken gaan vullen of tomaten gaan plukken.
Dát is pas hard werken, 3 seizoenen gedaan v.a. mijn 13e.
Niemand riep dat deze kinderarbeid te gek voor woorden was en een kind van 13,14, 15 geen 40 uur of soms nog langer in het hoogseizoen zou mogen werken. Hard werken, onder barre omstandigheden.
Een mini-zetzetpeejertje!! Had ik dat toen maar beseft..

Gelukkig besef ik nu wel dat ik gewoon mag stoppen met het lezen van de klaagzangen van huismoeders die bijbeunen als nagelstyliste op de logeerkamer; ook dat zijn zzp’ers. Toch lekker, 1000,- euries p.m. extra en je hoeft er de deur niet voor uit!
Gezellig ook, lekker tutten als de kinders op school zitten! En zo creatief, die nagels zijn soms echte kunstwerkjes, dat is gewoon waar.
Groetseltjes, Annie.

ps wat is het tegenovergestelde van een Annie eigenlijk? de ambtenaar vs de zzpjer kan je kennelijk niet uitleggen…

gravatar

Nee Letty, je legt me woorden in de mond die ik niet gebruikt heb. Ik weet dat het geen vetpot is, been there, done that. Wat ik zei is, dat je dat avontuur aangaat om vet te verdienen. Iedereen die wat anders zegt liegt dat er barsten in zijn kunstgebit van komen

Ik ben ooit gestart vanwege een initiële opdracht van ca. 3 maanden voor 80.000 gulden.
Da’s lekker verdienen. Dacht ik, want de partner verklootte de opdracht door zich ‘zakelijk’ op te menen moeten stellen en toen hadden we niks.
Mijn doorstart leverde weinig op: veel niet declarabele uren voor weinig geld. En altijd wel een ‘collega’ die het voor nóg minder deed.

Goed, leedvermaak? Nee hoor, wel ergernis omdat hier volksstammen tekeer gaan tegen een VERZONNEN artikel: een beetje intelligentie is nooit weg, en de meesten hier schijnen dat te ontberen.
Beledigend gelul over hard werken, belasting betalen en eigen belangrijkheid overschattend; geen enkele zelfreflectie. B. Veenstra (101) is hier letterlijk de enige.

Ik heb nooit begrepen, sinds ik werk en belasting betaal, waarom een zelfstandige allerlei aftrekposten had ter verwerving van inkomen en van alles op de zaak kon zetten: waarom ik mee moest betalen aan een investering voor het verwerven van winst van een ander is mij nog steeds een raadsel.
Net wat Annie zegt: die volgens jou noodzakelijke kosten heb je zelf gecreëerd voor een deel, maar die hebben niet ZZP-ers óók – en die krijgen dat niet vergoed. Maar worden wél van het loon afgedragen.

En ik begrijp ook niet goed dat als je je het lebbes werkt en er weinig of niets aan overhoudt, je niet op het idee komt dat dit hem niet is en dat het tijd is om het roer om te gooien. Dan wordt het free-lancen een hobby, en heb ik geen zin dat mede te financieren.
Zoals ik al zei, been there done that, en ik heb het roer omgegooid in plaats van mond op mond beademing op een reeds lang overleden nijlpaard toe te passen tegen beter weten in.

Natuurlijk zullen en moeten er altijd zzp-ers zijn: ze vullen het gat aan expertise in waar een bedrijf eens in de zoveel tijd behoefte aan heeft, maar te onrendabel is om daar iemand of een paar iemanden een langere tijd voor aan te nemen.
Maar veel te veel is niet goed. Dat doet me denken aan de tomatenteelt vroeger eind 50er/60er jaren hier in de buurt.
wat gebeurde: teler A had een spectaculair jaar vanwege een nieuwe tomatensoort. Het jaar daarop had vrijwel elke teler in zijn omgeving die tomaat in zijn kassen en bracht het geen drol meer op.
Daar zijn er aardig wat van aan het gas gegaan -kon toen nog- of gebruikte opbindtouwtjes voor zichzelf.

Nee geen leedvermaak, maar iets van zieligheid dat men kennelijk niet in staat is tot realisme, relativisme en al helemaal niet door hebbend dat hier groepen tegen elkaar worden opgezet die complementair zijn en het van elkaar moeten hebben, en dat er nooit en nergens garanties voor bestaan.
Ja, dan mag ik graag de kolen wat aanwakkeren.

gravatar

Beste Annie,

Jij zegt: ‘Degenen die nu nog durven te zeggen dat je niet hard zou werken en nooit veel uren maakt als je in loondienst werkt bezorgen me spontaan uitslag, rot toch op!!’

Kun je me aangeven waar ik zoiets zeg?
Mijn advies voor jou: volg eens een cursus lachyoga bij een zzper. Kost maar een tientje per keer! En nog een mazzeltje voor jou: er komen steeds meer zppers bij, zodat je de rest van je leven kunt blijven schelden!

O ja met de vergelijking tussen een ambtenaar en een zzper bedoelde ik het volgende:zzpers = weinig regels. Ambtenaren = veel regels.

Dat ambtenaren zzpers regels op willen leggen, waardoor zzpers nog minder gaan verdienen, vind ik als zzper natuurlijk vrij vervelend. Waarom? Omdat het leven nu behoorlijk duur is. Een gezin met 2 kinderen heeft aan zeg E2500 per maand eigenlijk niet genoeg. Dit geldt niet alleen voor zppers, maar voor iedereen.

gravatar

Hoi Annie, ik was iets langer met mijn reactie bezig dan jij en zie dat er inmiddels nog een reactie bij is gekomen. Vermoedelijk zijn we het beiden op een aantal gebieden ook eens. ZZPers / ambtenaren / mensen in loondienst over 1 kam scheren kan simpelweg niet.

gravatar

En waarom zou dat niet kunnen, Letty, dat over één kam scheren? Het zijn allemaal mensen die proberen een bestaan op te bouwen en er het beste van te maken: dat verschil is pure onzin.

En léér nou eens dat ambtenaren uitvoerders zijn van beleid dat bedacht wordt door politieke bureau’s van politieke partijen.
Die zeggen hoe ze het willen hebben middels hun bewindspersonen, en beleidsambtenaren gaan dan aan de slag om tussen de wirwar van regeltjes nóg wat regeltjes proberen te frotten en ze niet te laten conflicteren. Met de nodige waarschuwingen aan de bewindslieden – die steevast in de wind geslagen worden.

En als het scheef loopt roept de politiek verantwoordelijke dat een wet of regel ingetrokken moet worden, of anders uitgelegd. Dat is niet des ambtenaars, maar des ministers in samenwerking met de 2e Kamer.
Als het dan alsnog écht scheef loopt, dan bestaat zo’n bewindspersoon het om de ambtenaren de schuld te geven zoals tegenwoordig bon ton is.
In mijn jaren in het openbaar bestuur heb ik er velen meegemaakt die gewoonweg niet naar waarschuwingen en adviezen luisteren maar de realiteit aan willen passen aan wat zij vinden dat de realiteit moet zijn: voor die lui gaat de zon in het westen op.
En dan zeggen dat jouw ambtenaren je op het verkeerde been hebben gezet. Tuurlijk hoor.

Het verschil is een non item: er zijn zat ambtenaren die het met -veel- minder moeten zien te redden dan jouw 2500, dus maak er nu geen centenkwestie van, dat slaat echt nergens op.

gravatar

Hoi annie, jij zegt: ‘Het zijn allemaal mensen die proberen een bestaan op te bouwen en er het beste van te maken: dat verschil is pure onzin.’

Precies, hier zijn we het met elkaar eens. Fijne avond! Letty

gravatar

Okee, ter afsluiting dan: de American Dream is voor velen een nachtmerrie. De Yanken betalen minder belasting maar hebben ook minder/soms niks! Daarom nog één keer de resolutie Van Waarde;
1) Bestaanszekerheid 2) Goed werk 3) Verheffing/gelijke kansen 4) Binding. Drie vragen:
A) Welke zijn onze waarden vandaag de dag?
B) Hoe staan die waarden onder druk?
C) Wat staat ons te doen?

Goedenacht.

gravatar

Mooi, ik zie dat alles al gezegd is inmiddels; ik kreeg niets meer geplaatst, de Speld kon het niet langer tegen al die boze mensen en ja, ik geef toe beste Letty, ik werd een tikje moedeloos en bokkig van al die bloedserieuze reacties in een Satirisch Artikel.
Het gebrek aan gevoel voor humor… pff… reageer dan in serieuze kranten/sites waar men zich net zo boos maakt als alle zzp’ers hier.
Dat die er zijn wist je; je had de links n.b. zelf geplaatst mocht ik de petitie willen tekenen!!
Maar aan alles komt een eind, maak je geen zorgen om mijn gevoel voor humor b.t.w. als ik zin heb in een lachbui lees ik gewoon een artikeltje hier met b.v. als kop: zonder gezinnen véél minder familiedrama’s.

Op het gevaar af dat er die dag, vlak na plaatsing van het artikel echt iemand zijn vrouw of ex, kinderen en zichzelf doodschiet en per ongeluk het kind van de buren in de tuin ook in het hoofd raakt.
Of dat het zoveelste gezindsdrama nog maar kort geleden gebeurd is; shit happens en soms kan je daar maar beter hartelijk om lachen, dat noemen ze satire.. een enkele keer worden mensen dan boos, echt een enkele keer maar bij dit artikel…. ongekend!!

Ik hou ervan!! Enneh… de Speld lezen kost niks, een lachtherapeut voor een tientje!?!? Er zijn er al zoveel zonder opdrachten!!
Dat is nou het nadeel in een notendop: de prijzen voor een uur lachtherapie zakken per seconde en er komen er wekelijks nog nieuwe therapeuten bij. Als ik ga zoeken kan ik ook wel een sessie vinden voor 5,- wedden?

Grappig wel eigenlijk, om te lachen bijna, zo maken ze zichzelf helemaal overbodig!!

Letty, nog één feitje: je zou eens moeten zien hoe een gezin met 2 (of meer) kinderen zich staande moet houden en 2500,- p.m. een droom is.
Hieronder de bedragen waar een paar of alleenstaande met kinderen zich van moet redden, incl. vakantiegeld.
Dit zijn de bedragen per 1 juli 2013. Ik ben blij dat ik daar niet van hoef te leven, zelfs niet in mijn eentje. Al zou ik dan wel huursubsidie ontvangen, en zorgtoeslag maar toch…

Paar met kinderen:

€ 1.257,35 p.m.

€ 66,18 vak. p.m.

Alleenstaande ouder:

€ 880,15 p.m.

€ 46,32 vak. p.m.

Weinig hé?

Wat zouden ze lachen bij de soosjale diens als een client zegt: alles goed en wel maar ik heb toch echt minstens 2500,- pm nodig met mijn 2 kinderen…
Zelf zou ik, zonder kinderen, het volgende ontvangen:

Alleenstaande:

€ 628,68 p.m.

€ 33,09 vak.geld p.m.

Dan betaal ik liever premie van mijn zuurverdiende geld, hard voor gewerkt ook, maar het kan altijd nog veel erger denk ik dan maar.

Tijd voor wat lachtherapie, ik ga de Speld eens lezen, altijd leuk!

gravatar

Beste Annie, dankjewel voor je uitgebreide commentaar en feiten over minimale inkomsten die naar mijn mening volledig ontoereikend zijn om in NL te kunnen (over)leven. De Speld blijf ik zeker volgen. Dat het zo druk is bij deze post komt natuurlijk ook, omdat een behoorlijk grote groep mensen zich aangesproken voelt.

gravatar

Wij hebben in dit land minimum lonen! En daarom is het zaak ook minimum tarieven voor zzp’ers in te stellen. Dan kunnen deze noeste werkers tenminste hun verzekeringspremies betalen. Of…en dat is minstens zo effectief, zzp’ers mogen ook weer gewoon in de volksverzekeringen meedoen, ben je van een hoop ellende af.

gravatar

De zzp-ers moeten juist gesteund worden! Er is voor hen geen enkel vangnet, en wat nou op zoek naar hun identiteit alsof je een 1 of andere puber bent, nou als je het lef hebt om een zzp-er te zijn in deze tijd ben je voor wat mij betreft een top ondernemer, wij betalen al genoeg belasting, dat moeten jullie voor al die polen Roemeenen eens een keer gaan invoeren, dan kunnen ze ons eens helpen het land weer op te bouwen.

Reageer
gravatar

Geen vangnet? Nog nooit van een uitkering gehoord of er zo lang gebruik van gemaakt dat je het niet meer als vangnet ziet maar als basisinkomen?

De Polen en Roemenen verdienen alle steun waar ze om vragen, zij bouwen ons land tenslotte weer op lees ik net. (#88)

Wat mij betreft hoeven ze b.v. de eerste 2 jaar geen huur, belasting en premies te betalen, een soort starterssubsidie.
Het zijn tenslotte de topondernemers van de toekomst, wie weet kunt u over een paar jaar een baantje bij een Pools of Roemeens bedrijf krijgen, op contractbasis uiteraard.

Zijn ze ZZP’er af, en u kunt aan de slag. Als luie werknemer; laat hen het harde werk maar doen, mét personeel dat de kantjes ervanaf loopt.
Alleen zetzetpeejers werken hard als ik hier en daar eens lees, doe daar je voordeel mee en zeur niet zo!

Ik vind het ‘land weer opbouwen’ overigens meer een kreet van vér terug in de vorige eeuw, na WOII deden mensen dat, het land weer opbouwen.
Ga maar eens met een bejaarde metselaar praten, of een schilder.
Altijd zeuren, mopperen, wij moesten nog werken op zaterdag voor weinig geld, nu amper pensioen pfff… het lijken wel ZZP’ers bah!

Heet u werkelijk Plas of bent u nog zoekende naar een passende identiteit?

gravatar

Helemaal Annie: je bent geen topondernemer als je 48 uur per dag moet werken om er niks aan over te houden. Dat doorgaande gezeur over hard werken krijg ik het zuur van, en het doen alsof zij de enige zijn die belasting betalen zorgt voor rooie vlekken in mijn nek.

Je bent dat avontuur aangegaan om flink te verdienen en een leuk leven te hebben, en als dat dan tegenvalt heeft iedereen het weer eens gedaan en moet het verlies omgeslagen op de rest van de belastingbetalers middels subsidie.
Terwijl als het goed gaat je die mensen niet meer hoort, zeker niet waar ze het geld verstopt hebben: dat is ineens privaat bezit geworden en staat de villa ergens net over de grens in België.

gravatar

@Jeettje: Niets aan toe te voegen.. ik vind het wel erg dat ze nu al dagenlang niet in de gaten hebben dat dit niet de Telegraaf is.

Of je in een Haags koffiehuis a la Harrie Jekkers zit… ik denk opeens aan de zetzetpeejer die hij in zijn: ‘Het gelijk van de koffietent’ opvoerde, Willem met zijn hazelip en gejatte bakfiets.
Toen een dijenkletser (goed woord vind ik dat, lekker retro) maar als er veel te veel van die Willem’s zijn gaat het zo vervelen……

gravatar

Serieus??? Top prioriteit???. De groep Radicaliseert?. Ze redeneren alsof ZZP een uitkeringsfraude of Criminele organisatie is. Eenmanszaken dragen net zo goed keihard bij aan de maatschappij door al een belachelijk hoog percentage af te dragen!!! en het is toch je eigen keuze of je pensioen op bouwt of niet? Je kunt je ook gewoon goed verzekeren. Loondienst plicht, ondernemersheffingen en lik-op-stukbureaucratie en Nederland uitvalsbasis voor zelfstandigheid? Waar haalt ie het vandaan? Men wil dus gewoon keihard het eigen bedrijf aanvallen om weer een stukje extra totalitaire controle te verkrijgen. Hoe moet een kunstenaar dan rond komen? Wil men zwart werk in de hand gaan werken. Dit beleid criminaliseert hardwerkende Nederlanders. Moet iedereen dan maar zijn handje op gaan houden bij de gemeente? Laat de eerlijke hardwerkende mensen met rust en ga je grijpstuivers bij het over de balk smijt gedrag vandaal halen. Ik denk dat elke Nederlander genoeg van dit soort voorbeelden kan aanhalen. We zijn een volk van ondernemers en zakenlieden. Daar zijn we trots op en laten we dat ook graag zo houden. Dit soort politici is de reden dat we nu nog steeds in een Recessie zitten.

Reageer
gravatar

Nounounou: van een kunstenaar zou je toch mogen verwachten een beter inzicht te hebben. Dit is een satirisch stuk, hoor.

En ‘we’ zijn helemaal geen volk van zakenlui en ondernemers: dat hebben ‘wij’ onszelf wijsgemaakt en laten maken in de schoolbankjes. Profiteurs en uitbuiters ja, piraterij en anderen de kastanjes uit het vuur laten halen, ja. Labbekakken die geen risico durven nemen en dus ook een verzekeringsbranche hebben gecreëerd om alle risico uit te sluiten, waarbinnen de verzekeringsbranche zélf ook alle moeite wordt gedaan om risico’s uit te sluiten. Ondernemersrisico’s die afgedekt worden door het collectief dat nooit zal profiteren van de revenuen: we maken het mee met de bankensector.

Die politici, ja, hebt u gelijk in. Maar wie kiezen die? Het volk dat denkt dat die hun centjes gaan opleveren: ik ben ondernemer DUS ik stem veuveudee.
Handige zet geweest.

gravatar

ZZP werken tenminste. Zolang de banen en vaste contracten niet voor het oprapen liggen, heb je geen andere keus om voor jezelf aan de slag te gaan (als je geen uitkering wil).

Pak eerst de werkgelegenheid aan. Geen tijdelijke contracten meer. Geef dan ook zekerheid.

Reageer
gravatar

Ach ja, een uitkering is iets waar je recht op hebt, opgebouwd uit die afgedragen sociale lasten en het inzicht dat een beschaafde maatschappij de mensen niet laat verhongeren. Zie het als een vergoeding voor gederfde inkomsten, kan ook.
Dus om nou af te geven op mensen die niet werken omdat ze niet de mogelijkheid hebben om als ZZP-er de markt te verzieken is ook de oplossing niet.

En laat vooral iedereen zelf aan de slag gaan: lukt in ontwikkelingslanden ook zo goed: iedereen gaat naar de markt en probeert zijn eigen gekweekte groenten aan elkaar te verkopen. Is dat niet gelukt, kun je het aan het eind van de dag altijd nog opeten, maar je bent leuk bezig geweest – pardon: hebt gewerkt. Een concept waar we eigenlijk al mee bekend waren:
http://tinyurl.com/mjdqzmg

gravatar

Ik kan mijn ogen niet geloven wat ik lees. Een heuse task force “om zzp ers gilde op te rollen”. Als of we hier te maken hebben met een drugsbende.

En dan het geld dat hier voor vrij gemaakt wordt. Waar komt dat in eens vandaan? Een vergeten potje?
Opstelten vergeet wat de zzp er ook in de afgelopen jaren heeft bijgedragen aan de economie. Dat mensen ook gedwongen waren om dit werk te gaan doen omdat ze op iets latere leeftijd ontslagen werden en niet meer aan een baan konden komen. Dat ze de afvalbak waren van het bedrijfsleven die wat graag goedkoop iemand kon inhuren en na gedane werkzaamheden weer een schop konden geven zonder financieele gevolgen.

Ik zal niet ontkennen dat er een categorie is die alles doet wat niet in de haak is. Deze categorie mag het dan ook niet verpesten voor mensen die wel van goede wil zijn en serieus werk maken van de werkzaamheden waar zij de opdracht voor hebben gekregen.

Het is net als met de hypotheek/bankproblemen. Eerst mogelijkheden scheppen waar mensen gebruik van mogen maken (denk aan de aflossingsvrije hypotheek) en alles weer daar de schuld van geven als het uit de hand loopt. Daar zijn onze bestuurders opvallend sterk in.

Mijn voorstel naar de heer Opstelten is om genuanceerd met dit probleem om te gaan, gelabelde gelden anders te besteden en terughoudend te zijn met “het oprollen”van het ZZP gilde. Want ALS, en ik zeg nadrukkelijk ALS de economie weer aantrekt, dan kon men wel eens keihard de goede groep ZZP ers keihard nodig hebben.

Reageer
gravatar

Of een drugsbende; zie #84. Tsja, je kan maar één keer een eerste indruk maken en dat doen jullie massaal hier.

Waarvoor dank overigens; zelden zo’n goed gelukt artikel gelezen hier!!!
Het blijft leuk 🙂

gravatar

Niet afwachten lijkt me. Voor pensioen naar BrandNewDay gaan. Dit jaar nog investeren KIA , MIA enzo haal de max er maar uit. Er gaan zaken veranderen want de overheid wil centjes. There is a bad moon on the rise. Onwijs veel reacties hier trouwens! Als die mensen zich nu eens aansluiten bij een gratis ZZP vakbond Facebook achtig iets…

Reageer
gravatar

Best een goed idee!

Als iemand satire serieus neemt, niet begrijpend kan lezen en ‘een Facebook achtig iets’ wil opzetten bij wijze van gratis ZZP vakbond…
Dan weet je: die meneer kan beter van een uitkering leven. Daar zijn uitkeringen voor, ooit bedacht om mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen niet te laten verhongeren.
Vraag niet hoe het kan; profiteer ervan!

Onwijs veel reacties, dat is waar maar het niveau van de reacties is ronduit bedroevend en al met al geen reclame voor ZZP’ers.

Fijn weekend! Liefs, Annie xxx

gravatar

Ik neem aan, dat dit door een VVD-minister, de club die het altijd heeft over initiatief nemen, de handen uit de mouwen steken, is verkondigd, die volslagen het spoor bijster is.
Bedrijven nemen steeds minder mensen in vaste dienst; 50+ kan solliciteren tot het een ons weegt zonder noemenswaardig resultaat. Gevolg: meer dan 800.000 freelancers. Regel iets voor die hardwerkende mensen, die bij het doorgaan van deze volstrekt onbegrijpelijke plannen moeiteloos kunnen worden toegevoegd aan het aantal werklozen in ons land!

Reageer
gravatar

En dan zeg ik lieve mense…stemt op de Tegenpartij, stem op Jacobse en Van Es onder het motto ‘je leef maar één keer! De Tegenpartij is voor jou en voor mij.

Reageer
gravatar

Kan iemand mij uitleggen waarom ZZP-ers bestreden zouden moeten worden?

Reageer
gravatar

Lieve Eline, hoeveel reacties moeten er nog geplaatst worden om jouw vraag te beantwoorden?

Alles is toch wel gezegd nu.. 212 reacties godverdegodver, en dan nog met droge ogen ‘Kan iemand mij uitleggen waarom ZZP-ers bestreden zouden moeten worden?’ zwart op wit zetten….

Je bent zeker ZZ… nee ik vraag het niet meer ook, ik ben het zat! Komt de Speldschreeuwer nog of moet ik zelf wat verzinnen?

gravatar

Joehoe Eline, waar ben je nou? Je zit in mijn mailbox met een olijke snoet, vraagt e.e.a. ik geef je antwoord maar ik kan je hier niet meer vinden.
Nou ja, zo belangrijk is het niet hoor, je mist er niks aan!
Morgen weer lekker weer, fijn!! 🙂

gravatar

Toch is die vraag makkelijk te beantwoorden Annie. Toegegeven dat je er wat moeite voor moet doen en de wat minder serieuze kranten er op moet naslaan, maar toch … die hebben ook wel eens informatie van Speldkaliber, zo dus:
http://tinyurl.com/ld5q5fj

(gaat nu nog een partytent over de stoel heen zetten voor het te laat is)

gravatar

Het is zo simpel.. Eline, mocht je vraag nog niet beantwoord zijn is het artikel afdoende mag ik hopen. Beter is het niet uit te leggen, met brood en bakkers en hoeveel bakkers heb je nodig om een gloeilamp te vervangen en door wie.

Ik hoop toch dat je nog opduikt, ik denk dat je in het spamfilter verdwaald bent… dan zien we je nooit meer terug.

Een partytent over de stoel heer Jeettje? Is het daar niet te laat voor?
Ik heb muggen om me heen vliegen man man niet normaal, o als eieren zo groot! En prikken doen ze ook nog, even insmeren met sambal maar…

gravatar

Nee hoor: de zon staat hier nogal vroeg op de stoel, dus het is precies goed zo, tijd zat.

Oh, zo veel muggen?: jammer dat ik je nu niet mijn elektrieke mepper kan lenen: heerlijk dat ‘knetter!’als er weer zo’n ding tegenaan komt .. mijn wraak zal ‘knetter’ zijn. En als het een vette is, krijg je ook nog een snufje BBQ geur mee.

gravatar

@Jeettje: tsja, het leven zuigt soms grote tijd.. ik was al goed op weg met de aanschaf van een elektrieke muggenmepper, werdt doorverwezen naar een winkel die ze nog zou moeten hebben, begint het te regenen.. Niks muggen, vliegen, ZZP’ers of ander gespuis, jammer!!
Beetje party machen kan altijd in zo’n tent, muggen meppen niet dus ik heb netto de meeste pech.. maar kijk eens waar we terechtgekomen zijn, bij:

ELINE!!! Je hebt je ertussen weten te wurmen; respect! De meeste mensen en reacties zijn voor eeuwig kwijt als ze niet binnen 10 min. teruggevonden zijn.
Ook ZZP? Kan jij niet een soort Amber-alert voor kwijte reacties ontwikkelen of ben je meer van de zelfgemaakte sieraden op een kleedje in drukke winkelstraten en op braderieën?
If so, sorry van vanmiddag… ik had haast, zag je kraampje niet en moest rennen want ik wist een winkel die elektrieke muggenmeppers verkocht.
Volgende keer help ik je met oprapen, beloofd!

gravatar

Hoe aardig van je Annie, ik voel me weer welkom in Den Haag. Ik zal die erven van Endstra eens bellen en vragen wat zij verstaan onder de hoofdprijs. En dan die pier, een attractiepier voor de deur, dan ben ik wel die attractie. Als je wil mag jij dat ding dan feestelijk heropenen, met alles erop en eraan. Maar even zonder dollen, als het werkelijk zover komt dat daar een dependance van de Efteling verrijst, dan valt er nog wat te lachen daar. Ik zie het al voor me: “Papier hier, Dank U!” Het laat zich makkelijk raden wat dan de reactie daarop van de gemiddelde Hagenaar zal zijn. En die is terecht!

Reageer
gravatar

Hmm, da’s apart. Reactie was geplaatst onder nummer 56.

gravatar

Ach, het was maar een tip… het klinkt wel betrouwbaar allemaal, ZZP’ers zat die de instortende pier in een handomdraai, continue doorwerkend weer oplappen- en leuken, zelf kiezen in welke themakamer je de nacht wil doorbrengen, mij lijkt het wel wat. Ik kwam 23,46 tekort voor de hoofprijs… damned!!

Natuurlijk wil ik dat lintje doorknippen, als er weer zo’n mislukte BH (Bekende Hagenees) zoals bv. Barney de dartpijltjesgooier of Barbie met haar lieve kindje, of Jokertje en zijn moeder komt ga ik gillen.
Ik zal een leuk jurkje aantrekken en mijn haar wassen, beloofd!

U houdt ons hier op de hoogte? Tnx!!
(ben benieuwd waar deze reactie geplaatst gaat worden). Gaattie:

gravatar

Een lintje doorknippen Annie? Dat is hetzelfde als een open deur intrappen, weet je toch.. Nee, de pier is ontzettend lang en als je goed je best doet en zo ver mogelijk over de reling hangt en je steekt je wijsvinger uit, sta je al gericht te wijzen naar de Engelse territoriale wateren. Hoe dan ook, er zijn heel wat GH’s (Geslaagde Hagenaars), die een uitnodiging zullen gaan ontvangen, zoals bijvoorbeeld K&B, GE, het schip van Veronica, Mitch Q en natuurlijk Mark Rutte. Zou jij Mark te water wil laten ter opening van de nieuwe Hollandse landtong? Natuurlijk wordt De Speld als zodanig ook uitgenodigd, evenals haar bijzonder gewaardeerde lezers om deze happening bij te wonen, te verslaan én te becommentariëren. Bij deze, u bent allen uitgenodigd! Lieve Annie, de Fenix zal herrijzen, maar alleen dan als je er een windmolenpark van maakt om in het eigen onderhoud te voorzien.

gravatar

Tuurlijk wil ik Mark R. te water laten, eerst een fles champagne tegen het hoofdje laten knallen en dan toch even één lintje/touw doorknippen, komt goed! Onze lachende loodsboot te water, gezellig!!

Als die ZZP’ers het maar snappen… en de Speldschreeuwer geen paniek komt zaaien.. 1 waxinelichtje gooien en men rent de Noordzee in, o zo verraderlijk qua stroming.

1-1-’14 lijkt me een prima streefdatum voor deze happening, ik zorg voor voldoende erwtensoep en stomme mutsjes, succes verzekerd!

Eigenwijs als ik ben denk ik toch ook al een beetje aan zonnepanelen i.p.v. windmolens; die subsidiepot is al leeggegraaid en het is wel de bedoeling dat het zo duur mogelijk gebouwd wordt allemaal.
Duurzaam is weer een heel ander verhaal en niet zo belangrijk.

Liever niet zelfs; zo pikken de ZZP’ers er ook nog een graantje van mee. Vooral degenen die getraind zijn in dagelijks het hoofd boven water houden, dat is rond zo’n pier en bij slecht weer echt een uitdaging!
Degenen die hun broek de hele dag op moeten houden zou ik het niet aanraden, je hebt al je handen en voeten nodig.

gravatar

Ministerie van Defensie is ook al bezig met het ontwikkelen van drone-software om militante ZZP-ers zo effectief mogelijk te bestrijden. Collateral damage kan hierbij niet geheel worden voorkomen, er zal wellicht een enkele vof worden opgeblazen.

Reageer
gravatar

[…] Door de intransparante werkwijze van EZ richting de klankbordgroep voor dit onderzoek, waarvan SSN deel uitmaakte, heeft de stichting nog geen kans gehad de inhoud van het rapport te bestuderen. SSN is echter van mening dat het onderzoek, dat van finalisatie van onderzoeksvoorstel tot presentatie nog geen 3 maanden in beslag heeft genomen, geen solide uitgangspunt kan vormen voor een gedegen besluitvorming over dit belangrijke onderwerp…Lees hier verder›› […]

Reageer
gravatar

Waarom zeggen die ZZPers niet gewoon hun belastingabonnement op? De VARA-gids en AVRO-bode zijn er jaren geleden ook net zo gemakkelijk uitgegooid.

Reageer
gravatar

ik denk dat we de Nederlanders moeten heropvoeden om verstandiger met hun kiesrecht om te gaan zodat we dit zootje naar huis kunnen sturen . misschien is het verstandiger om eens een paar jaar GEEN kabinet te hebben , het heeft belgie immers ook erg goed gedaan!!!!

Reageer
gravatar

Even tussendoor: er is weer het nodige mis in de programmatuur van De Speld. De “Edit” toets werkt niet; dus waarom niet verwijderd. Klik ik op “Reageer”, kom ik gewoon onderaan de lijst te staan, klik ik bewust niet op “Reageer” word ik lukraak onder een willekeurige bijdrage geschoven. Zo werkt men toch anarchie en/of massa-hysterie in de hand? Ik stel voor een inschrijving te organiseren voor goed gescreende ZZP’ers op het ICT-vlak, om een programma te ontwerpen dat even goed werkt als dat van vorig jaar. Maar: no cure, no pay en alle rotzooi weer opruimen als het misgaat. Er m.i. nu wel genoeg randdebiele neefjes aan een onverdiend inkomen geholpen. Familieconflicten in hoofdredactionele sferen zijn geen excuus om communicatief zo hemeltergend te verzaken.

Reageer
gravatar

Er is een gevoelige snaar geraakt, zóveel reacties pro en contra ZZP. Niet verwonderlijk eigenlijk, in een tijd dat de AIVD in feite wegbezuinigd wordt. Wie moet nu al die radicaliserende ZZP’ers in het oog én in bedwang houden? Gevangenissen worden lukraak door Opstelten’s onderknuppel Teeven gesloten, heropend en toch weer gesloten verklaard. Daardoor honderden fundamentalistische gevangenbewaarders die zich geruisloos mengen onder andere uitkerings-afhankelijken en waarvan het gevaar bestaat dat ‘slapende’ cellen zich gaan organiseren in ETA-, IRA of Al-Queda-structuren om druk te zetten op de besluitvorming in de Tweede Kamer. Dit kabinet moet worden gestopt in haar maatschappelijke sloopplannen; ik begrijp hier de collaboratie van de VVD niet. Ooit wereldkampioenen der Vrije Ondernemingsgewijze Productie, engelen der Free Enterprise die zich nu kameleontisch in de rol wringen van hun staatskapitalistisch gemotiveerde gelegenheidscoalitie-genoten? Waarom tikt Hans Wiegel zijn opholgeslagen adepten niet op de vingers; is het Orakel van Diever ingeslapen? Naar Malediven of Seychellen vertrokken zonder verhuisbericht?

Reageer
gravatar

Ah, Hans Wiegel: het neoliberale kapitalistische spook in den vleze.
Ik vrees, Heer Outsider, dat Hans Wiegel enige prangender beslommeringen heeft die hem bezig houden: er is beslag gelegd op zijn huizen om 7 miljoen euro terug te krijgen door een beleggersclub.
Het regent betrapte VVD-ers tegenwoordig; wie had ooit gedacht dat dát nog eens zou gebeuren …

gravatar

Een leuk ironisch artikel, maar is dit kabinet van VVD en PvdA eigenlijk niet stilzwijgend actief bezig met dit beleid, doch op een nog verborgen wijze en iets minder openlijk dan in het artikel gesuggereerd. TROTS is al jaren de partij die echt opkomt voor de belangen van de ZZP en ziet het huidige feitelijke regeringsbeleid wel degelijk als ZZP-verwoestend beleid. Op dit punt heeft TROTS duidelijk afstand genomen van de VVD-regentenpolitiek. Het is alleen jammer dat mensen bij de verkiezingen niet kiezen met hun verstand en feitelijke kennis van het beleid en partijprogramma van partijen, maar afgaan op de populariteit van 1 enkel individu, de meest ideale schoonzoonverkiezing? TROTS staat ook voor sociaal liberaal beleid maar dan wel met visie, lef en inachtneming van zorgvuldigheid en kennis van zaken. Inhoudelijk volgens velen het beste beleid voor Nederland. Het zou goed zijn als de PvdA en VVD inhoudelijk hun beleid meer afstellen op echt sociaal liberaal beleid, het beleid van TROTS.

Reageer
gravatar

Zo TROTS als een aap met zeven staarten. Schoonmoedertje tevreden, wat wil je nog meer. Maar om je schoonmoeder nou te aan te duiden als “volgens velen” gaat wat ver pik!

gravatar

TROTS? Het Rita Verdonk hersenspinsel? ‘T Rotst van allemaal? Bij Wilders weet je dat je de achterneef van Mussolini of Franco binnenboord haalt, maar Rita … die stuurt als een blinde kip rechtdoor, waarheen dat ook moge wezen. Jaja ze zit niet meer in de politiek, zegt ze .. totdat ..
En dan dat sociaal liberaal: waar héb je het over? Je bent sociaal, a-sociaal of onsociaal naar de samenleving toe.
Kijk, óf je hangt het socialisme aan -wat iets anders is dan sociaal, zoals we heden ten dage mogen merken- óf je hangt het Liberalisme aan – iets wat nog maar verdraaid weinigen doen, mogen we heden ten dage merken.

Lees mijn posting op 56 C eens, en begin over samenwerking te praten: acceptatie van elkaars ongelijkheid, in het besef dat wij elkaar nodig hebben, van elkaar afhankelijk zijn, en niet telkens in de valkuil stappen om tegen elkaar opgezet te worden met drogredenen.

gravatar

Wow, eindelijk iemand die het ironisch gehalte van de Speld nog weet te overstijgen….ik zou er maar TROS op zijn. Overigens wil ik u erop wijzen dat de TROS geen partij is, maar een omroepvereniging in en rond Volendam. Verder een zinnig verhaal!

gravatar

Lieve, lieve, lieve ZZP’ers.

U reageert hier massaal op een artikel wat door De Speld gisteren is gepubliceerd. Ik maak u er op attent dat dit kwaliteits e-blad zo zijn eigen kijk en benadering heeft, wanneer De Speld het e.e.a. op haar website plaatst. Enkele trefwoorden daarbij zijn: Fictie, humor, absurditeit, maar ook maatschappelijke betrokkenheid.
Maakt u zich om dit artikel nou niet zo druk, anders slaapt u slecht. Hoe dan ook, ik ga te kooi, morgen weer vroeg aan de bak. Welterusten.

Reageer
gravatar

Hebben ze niets beters te doen, daar in Den Haag??? Ik kies voor het eigen ondernemerschap omdat ik met mijn hart mijn werk doe en dat lukt niet op een andere manier. Als verpleegkundige wordt ik via een instelling zo aan banden gelegd, dat het ten koste van mijn gezondheid gaat. Betalen ze dan liever mijn uitkering??????

Reageer
gravatar

De PvdA stottert wat over democratie en benoemen. De SP probeert, maar weet de juiste harde toon in het debat ook niet te vinden. Ook al constateert die partij dat de gewelddadige achtergrond van enkele ZZP’ers een probleem vormen voor verstandig en consistent beleid. Vandaag vergeet men alle negatieve statistieken over de probleemgroep binnen de ZZP’ers en beweert men dat het eigenlijk gaat om een individueel privé-probleem. Hoe dwaas kan je zijn.

Reageer
gravatar

Ik wou dat die meneer Opstelten zijn plan van aanpak nu eens net zo hard afvuurde op:

*Scooterterreur in de grote steden (Te laf hiervoor)
*Veiligheid in Rotterdam (Is dit gelukt)?
*Banen voor de Nederlandse zzper (maar zeker ook voor de laffe loondienst betrekker veilig stellen) want ook dat helpt onze eigen economie er weer bovenop ipv oost europese mensen aantrekken die alle prijzen en de kwaliteit om zeep helpen.

Mijnheer Opstelten, laat ons met rust. Wij werken keihard, (min. 60 uur per week) en kan al 4 jaar niet meer op vakantie maar heb het er voor over. Voel mij verantwoordelijk en werk hiernaar. Houd mijn hoofd ook nu nog steeds boven water en kom keurig netjes al mijn verplichtingen na. Kappen met dat stomme, onwetende gedoe! Als u geld nodig heeft moet u dit weg gaan halen bij mensen die het kunnen missen en die zijn er meer dan u denkt, ook in Nederland, Kijkt u maar eens op op onze wateren bijvoorbeeld. U wilt een betere economie? Begin bij u zelf!

Reageer
gravatar

Beste Fluffie, goed om te horen dat u minstens 60 uur per week werkt! Dat id namelijk de hoogste deugd en daar voldoet u ruimschoots aan. Nu is het zo dat als je op het water gaat kijken je daar geregeld mensen ziet op zogeheten strijkijzers, heerlijk aan het ontspannen met een wijntje in de hand… Deze mensen werken wellicht geen 60 uur per week, maar verdienen desalniettemin genoeg als bv zelfstandig adviseur (de gemeenten kunnen de adviseurs niet aanslepen, zelf weet men nl niets) om zich deze heerlijk ontspannen levenswijze te kunnen veroorloven. Deze mensen moeten het volgens u gaan oplossen? Is dat wel zo concollegiaal? Even een tandje bijzetten en ipv zes dagen van 10 uur, zes dagen van 11 uur maken. Een HardWerkendeNederlander als u kan daar heus wel tegen hoor. U bent toch niet van suiker?

gravatar

Ik gevoel mij vol vertrouwen met betrekking tot deze plannen van de heer Opstelten. Driewerf hoezee voor heer Ivo die deze ontknechte doolwerkers weer in rechte banen drijven zal.
Want, zoals ‘t oude tegelke zegt:

Dienen kan slechts hij het land
die werkt in Zijn groot dienstverband.

Reageer
gravatar

Even een vraagje: ik heb de bijdrage van Supertroll nog kunnen lezen, misselijkmakende, respectloze onzin zoals we van hem of haar gewend zijn. Nog nooit is er iemand inhoudelijk op zijn geschreeuw ingegaan wetende dat deze persoon echt behoorlijk gestoord is.

Nu ga ik het toch even opnemen voor Dhr. Jeettje; ook ik dacht meteen goh, zeker 4 regels txt, en zo makkelijk leesbaar, watskebeurd? En zag maar 1 spelfout.

Daaronder een verzoek aan de moderator om dit te verwijderen, oneeistieweer wahwah, niks aan de hand en niets nieuws onder de zon totdat Jeettje erop wees dat zijn spelling vooruit gaat; slechts 1 spelfout.

Dat was waar, zelf gezien. Ik moest er om lachen maar de sfeer was inmiddels zo grimmig geworden dat er mensen waren die nu gingen posten dat het heus heel niet grappig was wat Supertroll had neergekalkt. Smakeloos, kwetsend en niet om te lachen….
Ook Speld-stamgasten, of juist de stamgasten.. kom op nou!!!!

Dat vond ik pas echt eng; Supertroll serieus gaan nemen… en Dhr. Jeettje op zijn vingers meppen omdat hij droogjes constateerd dat Supertroll’s spelling iig beter dan ooit is???
Dat ís grappig. Vind ik. Zeker als het gewoon wáár is…
Niet alle reacties staan er nog dus voor wie het niet gelezen heeft is dit wellicht niet te volgen. Nou ja, ik kon het ook niet meer volgen…

Toch maar de disclaimer op een prominente plaats in beeld brengen misschien?

Fijn weekend allen!!

gravatar

Geweldig!!
Nu heb ik opeens weemoedige gevoelens naar die goeie ouwe tijd met maffe muzikanten..
Wel genoeg water drinken heer Jeettje; het is ook warm!!
En niet alleen de stoel uit de zon: zelf ook even de schaduw opzoeken.

gravatar

Oeh ah, dank voor de tip met die stoel. Ehm, moet het perse water zijn? Mag prosecco ook, of een biertje?

Ja, mooi hé? … ‘Het zijn soms de jongens die geen dienst willen doen’ .. , dat is voor de fijnproevers onder ons.
Als ze nou met zijn allen beginnen dit op het Malieveld uit volle borst te gaan zingen al oprukkend naar het Binnenhof, wordt het misschien nog wat.

(Huh? hoezo geen tijd? Dan máák je maar tijd, je bent toch ZZP-er?)

gravatar

@Dhr. Jeettje: de stoel staat in de schaduw, dan kan een biertje, prosecco of sjekladebollikeurtje best!
Zelf heb ik afgelopen uren getest of je echt hoofdpijn krijgt van bier in de zon en ja hoor!!

Zo maar even het moede hoofd niet langer boven water houden maar onderkoelen onder een ijskoude douche, als was ik een ZZP’er die zijn voorlopige belastingaanslag na een vliegende start (met starterssubsidie) openmaakt en het te betalen bedrag ziet.
Valt altijd tegen.
Worden ze knorrig van!!!

Geen zorgen om mij; ik heb ijsblokjes tussen mijn haar verstopt zolang.

Die demonstratie ok, vooruit, nog ééntje dan. Als ik er maar geen last van heb.
Hoewel, het zou wel een bonte verzameling volk zijn; misschien toch gaan kijken en -als ZZP’er- broodjes en limonade van de Aldi of Zeeman verkopen langs de route?
Zingen maakt dorstig, demonstreren hongerig.
Tijd en energie zat, de ene helft werkt naar eigen zeggen 12 uur per dag, de rest heeft helemaal niks te doen.

(de meneer die in zijn eentje 48 uur per dag werkt verdenk ik van paddo-gebruik of hoogmoedswaanzin, sorry..)

Een win-win situatie, zo ervaar ik ook eens hoe het is om binnen te lopen door vieze broodjes met plastic kaas te verkopen voor 3,50 p.st. en blikjes limonade van 0,29 cent voor 3,00 euries.
Zwart natuurlijk, als ik ga ZZP’en dat meteen militant, ondergronds en radicaal ook!

gravatar

Koop je dat toch: zo duur is dat tegenwoordig nu ook weer niet.

Maar wat anders: de hele groep Personeel Zonder Zelfstandige wordt weer helemaal buiten beeld geplaatst – als je het over schandalig hebt.

gravatar

Hé Hé, was een hele zit…alle reacties lezen.
Maar wel weer genieten

gravatar

Eens met @Trendvolger, heer @Jeettje. Ik vind dit onbetamelijk geschreew niet om te lagge.

Reageer
gravatar

Mark Rutte: Met steeds weer meer lastenverzwaringen voor de korte termijn, zal onze Nederlandse Bureaucratie uiteindelijk sterker uit de crisis komen.

Reageer
gravatar

Misschien is het verstandig om een wet te maken die het mogelijk maakt om ZZP ers verplicht om alleen in hun vrije tijd werkzaamheden te verrichten, zo weet je dat ze altijd bereikbaar zijn als je ze nodig hebt.Bovendien kun je ze dan zwart uitbetalen om te voorkomen dat hun werkzaamheden aan het licht komen.

Reageer
gravatar

Herhaalde oproep!
Ik ben het helemaal eens met Rick, Patricia, Maarten Tiggeler, Udo de Haan, Maaike, L.Westerbrink, Jenny, Nagtzaam Piet, Mathilde, Boza en al die andere arme ZZP-ers die hier in De Speld weer eens totaal belachelijk worden gemaakt. Kan die hetze meteen stoppen?
En nee heer Jeettje, dat zijn allemaal geen alter ego’s van mij.

Reageer
gravatar

Kom kom, beste Carrotte, wat nou hetze? Doe gewoon je werk goed en laat zien dat het allemaal maar flauwekul is wat men hier beweert. En dat piepen, laat dat maar aan die eikels in Den Haag over, er is in Nederland bijna niemand meer te vinden die dat zooitje ongeregeld daar nog serieus neemt.

gravatar

Had ik ook niet gedacht, Carrotte, het was een speldenprikje. Maar hoezo wie moet wat stoppen? Het zijn vrijwel allemaal Zelfstandigen Zonder Personeel die zichzelf belachelijk maken, door, zoals Trendvolger raak opmerkt, het zooitje ongeregeld in Den Haag serieus te nemen.
O.k., ze worden op een verkeerd been gezet omdat het in een serieus blad als De Speld staat, maar als zelfstandige moet je daar doorheen kunnen prikken: de ware ondernemer laat zich geen knollen als citroenen voor steigerhout verkopen toch?

U pleit toch niet voor censuur ter zelfbescherming?

gravatar

Heer Jeettje, het is allemaal de schuld van de media en hier ter plekke van een serieus blad als De Speld in het bijzonder, dat onschuldige hardwerkende ZZP-ers gedemoniseerd worden. Ik mag toch zeker daarom wel een oproep doen om dat te stoppen? Dat is een verzoek, dus geen censuur. En al laten ZZP-ers zich in principe niet de kaas van de knollen en de citroenen eten, blij zullen ze er niet van worden van al die opruiende berichtgeving.

gravatar

Hola, maar ik zie uw oproep niet als andere groepen door deze groep gedemoniseerd worden zoals daar zijn: werkenden in loondienst en pensionado’s, werkzoekenden en wat al niet.
Toont alleen maar aan -niet alleen hier- dat mensen veel te makkelijk tegen elkaar opgezet kunnen worden en pas in actie schieten als zijzelf aan de beurt zijn, die anderen? och, niet mijn probleem. Terwijl het juist ieders probleem is: de hellende plank, het aanvaardbaar maken van abnormale zaken en dat soort dingen.

U kent het gedicht van Martin Niemöller, nu ook in hedendaagse versie?

http://tinyurl.com/lek3dje

Alleen samenwerking kan helpen, niet verketteren van degenen die je nog nodig hebt.

gravatar

Tja, De Speld prikt ons allemaal wel eens.

gravatar

Nou zijn alle Hagenezen weer eikels… een zooitje ongeregeld… ik word er zo moedeloos van!!
Gelukkig mag ik zo naar bed, ben gelukkig geen ZZP’er die 24 uur per dag werkt! PIEP. Ja daar ben ik goed in, piepen, dat is wel waar!

gravatar

Hoi Annie,

Tja, ‘t is me wat, die Hagenezen hè?
Zelf ben ik al jaren geleden de stad ontvlucht; het reutelt
maar heen en het schreeuwt maar raak. En alleen in hoofdletters
natuurlijk. Je kan jezelf daar nauwelijks verstaan. Daarom een wat rustiger oord in het achterland opgezocht.
En dat schreeuwt heerlijk mag ik wel zeggen. Hier horen ze je
een dorp verderop nog. Maar beste Annie, maak je niet druk,
ik zal ook namens jou het Haagse gedachtegoed hier in
het landelijke blijven verkondigen, al is het alleen maar dat ze
hier een potje Haags âhwehoere humor vinden.

gravatar

Ach, het is maar wat je wil. Ik ben ook heel even Den Haag ontvlucht, grote boerderij voor hetzelfde geld in een saai, oervervelend kutdorp met mooi uitzicht, zeikerige ZZP’ers met veel commentaar op stedelingen.
Schreeuwen ga je daar vanzelf; en pleite. Zelfs de hond die ik toen nog had wilde weg ondanks het bos voor zichzelf..
Echt Haagsch praten zou ik niet doen, dat trekken ze nergens… Bingo ook niets voor mij (het enige vertier een paar keer per jaar).
Hoe hou je het vol????

gravatar

Geen punt Annie. Een paar keer per jaar terug naar Den Haag, sfeertje meepakken en rondkijken. En dan zie hoe de lokale overheid daar de stad verampeneert en naar God helpt. Weg typisch Haagse sfeer, een grote betonnen bouwput, de Haagsche Toren nergens meer te zien, behalve als je er naast staat, Jojo Van Aartsen als burgervader, een wegrottende pier op Scheveningen en geen kuurhuis meer te bekennen tussen al die woontorens daar, om nog maar te zwijgen over die zeikerds die erin wonen. Den Haag bruist beloven de foldertjes van de lokale VVV je. Nou, Annie, waar dan? Als je het mij vraagt had er gisten moeten staan! Maar goed, ben je ‘s avonds Sweet Lake voorbij keert langszaam de rust weer terug. Een weekie bijkomen en dan langzaam toewerken naar het volgende bezoek. Oké, een Hagenees blijft een Hagenees, ik ook dus, en er is natuurlijk altijd wel wat te vinden om je over op te winden. Wat ik hier echt mis is de zee en het strand, zo zie je maar, het is ook nooit goed!

gravatar

Als Onzelfstandige Zonder Personeel gaat mij dit niet treffen. Bij deze bied ik omscholingscursi aan om ook OZP’ert te worden.

Reageer
gravatar

Ik ben ontwerper/kunstenaar, al 25 jaar lang, zonder personeel, betaal al 25 jaar netjes mijn sociale lasten, inclusief arbeidsongeschiktheids verzekering, heb jaren met heel hard werken mijn centen verdiend in de bouwsector die al enkele jaren volledig in ‘t slob zit en kan bij de gratie Gods net mijn hoofd boven water houden. Ik moet hiervan huilen!!

Reageer
gravatar

Beter! Een groot cabaretiér zult u met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet worden.. Ontwerper/kunstenaar wat dat ook moge zijn in de praktijk hou je bij je leest. Alstublieft.

En stop met dat gejank zeg.. watje!

gravatar

“de bouwsector die al enkele jaren volledig in ‘t slob zit” Daar zal Arie Slob blij mee zijn 🙂
En als hij dat niet is dan zeker w*l met Gods Gratie…

gravatar

Ik ben al Zelfstandige vanaf 1993 volgens mij hete ik toen Zelfstandig ondernemer, (ik heb het geluk dat ik geen personeel vanaf 1993 nodig heb, je kent het spreekwoord ik wens mijn con-collega veel personeel 🙂

Ik heb tot heden nog geen personeel en nu heet ik sinds een paar jaar ZZP of gewoon toen ik me inschreef in de KvK Zelfstandig Ondernemer ??

Reageer
gravatar

ZZPers laat u niet verdelen en of misleiden de Polen en vanaf 01-01-2014 de Bulgaren en Roemenen zijn een veel groter probleem. En niet te vergeten de mensen die nu worden ontslagen en na de WW in de bijstand terecht komen en verplicht voor behoud van uitkering onderbetaald en onder het minimumloon hun oude werk mogen gaan doen. Dus als nu een hoop ZZPers worden afgeserveerd dan kunnen ze weer meer uitkeringsgerechtigde aan het werk zetten en zelf dik binnenlopen.

Reageer
gravatar

Toch zou prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens omni-expert en begenadigd trendlistener) terug dienen te komen van zijn zomer vakantie om hier het juiste commentaar op te kunnen geven. Geachte Speld redactie dat moet met Skype tegenwoordig toch geen probleem zijn!! Dan weten de ZZP’ers eindelijk ook waar zij staan en wat zij dienen te denken en vooral: waarom zij in loondienst dienen te treden!

Reageer
gravatar

ZZP’rs zijn Zielenpoten Zonder Pensioen. Die hoeven ze helemaal niet meer te bestrijden want als de zelfstandigenaftrek eraf gaat blijven er niet veel ZZP’rs meer over. Dit artikel is waarschijnlijk een slechte grap! De realiteit is namelijk dat veel hard werkende zelfstandigen onder het bestaansminimum leven. Ik ben jaren zelfstandig geweest en moest stoppen. Nu ben ik 54 jaar, kan geen werk meer vinden en moet gebruik maken van een uitkering. Maar eerlijk is eerlijk. Ik heb het nog nooit zo goed gehad! Tijd van mijn leven en geen financiële zorgen! Dit is schijnbaar waar ons kabinet naar toe wil! (Huppy is een pseudoniem!)

Reageer
gravatar

Zo zie je maar weer dat hard werken geen garantie biedt op rijkdom. (CEO’s, Bestuurders en andere bonusgegadigden hebben dat goed begrepen: je schept de illusie en je bent binnen)
Gelukkig maar: iedereen vindt vooral van zichzelf dattie retehard werkt. Dat zou dus, met die garantie tot rijkdom, de nekslag zijn voor de economie: dat kunnen we nooit opbrengen.

Is het trouwens geen economisch paradigma dat schaarste zorgt voor hogere prijzen? Dan is men dus inderdaad een economische crimineel om zo hard te werken dat er geen schaarste meer is.
Zulks moet dan ook niet gesubsidieerd aangemoedigd worden.

gravatar

Aha, een Zielenpoot Zonder Werk. U zit goed en ontspringt de dans. Wat fijn dat u dit idee heeft willen meegeven aan uw onafhankelijke collega’s. Dank u.

gravatar

Beste Huppy (wat een mooi pseudoniem – daar zou Albert Heijn eens een actie mee moeten bedenken!),

Wat fijn dat u uiteindelijk toch het licht gezien heeft en gestopt bent met het verZZP-en van onze samenleving. Ik ben ook verheugd te horen dat u de schade die u door de jaren heen hebt aangebracht aan onze maatschappij aan het inhalen bent door gebruik te maken van een uitkering. Hulde!

Wellicht kunt u uw ex-collega-ZZP-ers overhalen om ook dit pad te kiezen? Of bent u niet meer welkom in hun sektewaardige kringen?

gravatar

Ik werk tegenwoordig 48 uur per dag, anders kan ik mijn hoofd niet meer boven water houden. En dan wil het kabinet ook nog mijn laatste strohalm afpakken? Oneerlijk!

Reageer
gravatar

Doe je toch iets niet goed, maar ja: als je met zijn allen op het ijs gaat staan, kon je er wel eens doorheen zakken: de ergste concurrent van de ZZP-er is niet de in vastedienstwerker, maar de conculega die de spoeling dun maakt, de opdrachten schaars en de beloning karig.

gravatar

48 uur per dag??? En u verzorgt de facturering zelf?
Omg… Wat is in godesnaam uw laatste strohalm vraag ik mij oprecht bezorgd af..
Kop op, en dat bedoel ik letterlijk i.v.m. dat water.
Het is die strohalm of verzuipen zo te lezen.
Sterkte hoor!!

gravatar

Sorry, beetje laat ontdekt dit forum.
48 uur per dag deed ik ook tot afgelopen week.
Dit heb ik teruggebracht tot 48 per week.
Kan ik de resterende tijd doden op dit forum.

gravatar

@Gekke Henkie: mocht je willen weten hoe het zit met je belastinggeld lees dan ook: “Belastinggeld in handen gekomen van overheid”. Daar is namelijk nogal een hoop commotie over in dit artikel.
Aanrader!!

gravatar

Met mijn politiek eenmansbedrijf bv PVV ben ik zelfstandige zonder personeel. De belastinginspecteur is gelukkig bereid mijn Kamerleden als personeel te gaan beschouwen. Daardoor kan ik de vele belastingvoordelen pakken van zelfstandigen met personeel.

Is er toch nog iets goeds in ons land.

Reageer
gravatar

Waar is dit kabinet mee bezig? De hardwerkende ZZP’er die er alles aan moet doen om werk binnen te halen, nog verder de afgrond in trappen! Als wij geen geld verdienen, hebben we ook geen brood op de plank. Wij hebben geen werkgever die maandelijks het geld op mijn rekening stort, die meebetaalt aan sociale lasten. Dat betalen wij ZZP’ers allemaal zelf. En wij kiezen ervoor om zelfstandig ondernemer te zijn met alle risico’s die hierbij horen. De VVD is er voor ondernemers, zegt men!! Mooi niet, die tijd is voorbij. Ik stem geen VVD meer, zeg mijn lidmaatschap op. Het is genoeg geweest. Juist in deze tijd, met zoveel bezuinigingen en waar zoveel bedrijven moeite moeten doen hun hoofd boven water te houden, is inzet van ZZP’ers van groot belang om de hoge kosten nog meer te drukken, om faillissement te voorkomen. Kom op ZZP’ers in Nederland, laten we de strijd aangaan met dit kabinet.

Reageer
gravatar

Heeft u een hekel aan niet hardwerkende ZZP-ers? Gun die mensen ook wat? En specificeer dat hard werken eens? Druk bezig op een terras met een latte macchiato bezig te internetten op de Ipad?
Of gewoon druk, doch irrelevant bezig?

Het aantal uren zegt me niks verder, het rendement wel: als je iemand met Parkinson, ADHD of Alzheimer een legpuzzel in elkaar laat steken zal die al hardwerkend een enorme tijd bezig zijn. En wie betaalt al dat harde werken? Nou, nou?

gravatar

U heeft gelijk Prof. Gelukkig ben ik gewoon fatsoenlijk in loondienst en dien ik dus en groot deel van mijn tijd door te brengen rond de koffie-automaat. Het reageren wil er dan nog wel eens bij inschieten. Wellicht kan ik dit als ZZP-er in de avonduren gaan doen.

gravatar

Heel verstandig Doret! Hoewel u dat lidmaatschap met uw volle verstand bent aangegaan had u dat natuurlijk al jaren geleden moeten opzeggen, sterker nog: U had nooit lid moeten worden.
Hoe dan ook, eind goed al goed. Begin een partijtje: ZZP Nederland, niet links, niet rechts, houzee! Dat zal ze leren, die zakkenvullende vvd’ers!

gravatar

Bedankt Jeetje, zo kan ik het inderdaad ook bekijken!
U bent erg goed in het positief benaderen van de zaken, wellicht moet u daar iets mee gaan doen. Voor uzelf beginnen?

gravatar

Kom je bij onze vrienden van het UWV .
De eerst vraag die je krijgt is het niks voor jou om zelfstandige te worden ?
En nu net zo hard de keutel weer intrekken !
Kansloos verhaal dit !
Het is ook verstandig dat mens die gewoon hun werk doen en die netjes alleverplichtingen na komen lekker dwars te zitten .
Zo krijgen we de economie lekker aan de gang .
P.s. Vraag me af of ze er zelf niet een bv tje naast hebben
Want dat mag dus niet

Reageer
gravatar

Beste Leverink, Zeg nog even over die keutel van u. Doet u ook kinderfeestjes en hoevaak kunt u dat breitrucje blijven herhalen?
Ik zie uw offerte graag tegemoet !

gravatar

Ho even: eerstens moet men gewoon keihard NEEN zeggen op die vraag. Ja zeggen duidt al op kansloosheid: men laat zich van alles aanpraten en wijsmaken en dat geeft weinig vertrouwen.

Maar waar ik tegen protesteren wilde, is dat het juist de mensen zijn die zo verstandig zijn geweest een nette betrekking te aanvaarden altijd netjes zo niet automatisch (ja, dat is dan weer een voordeel) hun verplichtingen zíjn nagekomen, zonder belastingvoordeeltjes – wat weer het nadeel is van al dat geautomatiseer: men kan niet iets met bonnetjes en btw ‘regelen’.

Dus dat ZZP-ers tot een marktconforme inhaalslag worden gedwongen omdat een moreel appèl genegeerd werd, is slechts logisch.
Die Ivo toch: 90 minuten zie je hem niet en dan treft hij in de blessuretijd ineens doel.

gravatar

Eerst alle nieuwe werkelozen adviseren om als zzp-er een “doorstart” te maken. Als blijkt dat dit niet werkt en je voor als nog een uitkering wilt aanvragen, gaan alle deuren DICHT. Want bedrijven kunnen geen uitkering aanvragen en als het even slechter gaat vinden ze dat je hier zelf voor verantwoordelijk bent. Dit was een beleid om het werkeloosheidscijfer te drukken. Een zzp-er is namelijk niet werkeloos. Nu alle zzp-ers afschaffen zou leuk zijn, het cijfer der werkeloosheid gaat als een raket omhoog. Hoe gaan ze dit weg poetsen? Ik hou mijn hart vast. Daarnaast valt hierdoor een groot gat niet alleen bij bedrijven maar vooral ook bij de overheid die van veel zzp-diensten gebruik maakt.

Reageer
gravatar

Op het politiebureau hangt een poster met de 10 meest gezochte ZZP’ers en hoe je die lui moet benaderen.

Reageer
gravatar

Zichzelf professor noemende Beertje,

Waarom schrijft jij “lol” met hoofdletters? Dat heb ik jou niet geleerd.

Als je eventueel grote lol bedoelt, is het toch een kleine moeite om “grote lol” te schrijven.

Hup, met lollige ezelsoren de hoek in.

gravatar

Juf Paulien,

Beertje doet mee aan de tienerrage op internet, die is begonnen als Amerikaanse sms-code voor hardop lachten. In feite moet de code in kleine letters worden geschreven, maar dan lijkt het teveel op dezelfde betekenis in onze moedertaal en dat is niet stoer genoeg.

gravatar

Dat is weer typisch voor de reactionaire aanpak van deze overheid: wel repressie, maar geen preventie!

Mensen moeten als mensen behandeld worden, zelfs zelfstandigen. De oorzaak van hun verval in de zelfstandigheid is meestal in hun jeugd te vinden.

We praten hier over kinderen die een te vrije opvoeding hebben genoten, kinderen die te weinig van de kleuterleidster met de zweep hebben gekregen. Deze arme, verwaarloosde kinderen groeien op tot volwassenen die denken dat ze voor zichzelf kunnen zorgen, volwassenen die denken dat ze kunnen ontsnappen aan de slavernij van de verzorgingsstaat.

Al jaren pleit ik daarom voor de oprichting van zelfstandigheidsafkickklinieken. Daar kunnen we deze arme, misleide ontslaafden liefdevol met zweepslagen, waterboardings en duimschroeven heropvoeden zodat ook zij een gelukkig en vruchtbaar leven kunnen leiden als slaaf van de verzorgingsstaat.

Reageer
gravatar

Misschien wilt u bij mij in het team komen werken? Samen kunnen we het ministerie doen inzien dat deze hardnekkige groep (die vaak recidiveert) niet met harde hand, maar slechts met therapie, begrip en liefdevolle begeleiding terug kunnen brengen naar ons Sociale Bestel.

gravatar

Dankbaar werk, zegt u?

Meneer/mevrouw prof P. Beertjes, als Buitengewoon Bevoegde met Verkapte Zelfstandigheid is het van het allergrootste belang dat ik incognito mijn werk doe. Ik doe net of ik een ZZP-er ben, begrijpt u? Anders kan ik nooit tot diep in de gelederen van deze losgemaakten verkeren.
Derhalve is mijn werkweek buitenproportioneel en mijn werk diep geheim. Zelfs op het ministerie is mijn identiteit alleen bekend aan zij-die-toegang-hebben-tot-de-versleuteling. En daar hoort Opstelten niet bij, dat zou niet kunnen, die is verkozen.

Tegenover deze keiharde werkelijkheid staat dat ik mijn uren moet registreren, uiteraard. Ik heb uitgerekend dat ik in dit tempo keurig met pensioen kan als ik 51 ben (Ik ben er nu 47) en dan volledig pensioen tegemoet kan zien, aangevuld met wachtgeld van de staat tot mijn AOW-gerechtigde leeftijd bereikt is. Dus u hoort mij niet klagen, het gaat zoals het hoort en ieder uurtje wordt gedeclareerd en vergoed.

Het is niet uit liefde voor de ZZP-er dat ik dit werk doe. Het is uit liefde voor ons Sociale Stelsel, waar iedereen zijn plek hoort te kennen. ZZP-ers menen zich los te kunnen weken hiervan, maar ik vind dat ze van dit waanbeeld genezen moeten worden. Desnoods met harde hand. Zachte heelmeesters hebben we al genoeg.

gravatar

Ja, maar alleen als het over ZZP’ers gaat is mijn indruk.

gravatar

Jammer dat de meest radicale groep onder de ZZP-ers, nl de ZZV-ers (zelfstandige zonder vrouw), niet worden aangepakt. Uit veel onderzoek is immers bekend geworden dat veel ZZP-ers als ZZV-er (ja zelfs als ZZM-er) begonnen zijn.

Reageer
gravatar

Is het niet zo dat de meeste ZZPers beginnen als ZZPMMV* (zelfstandige zonder personeel maar met vrouw*) maar door de vele uren vaak eindigen als ZZV*?

* waarbij “V” en “vrouw” ook respectievelijk “M” en “man” kan zijn.

gravatar

ZZV is de fase ná ZZP, niet ervoor. Maar verder wel eens. Aanpakken die hap! Tenminste de geradicaliseerden onder ons

gravatar

Wat u gelijk hebt, beste Eduard. Dit alles past in het kader van de hervorming op de arbeidsmarkt. Dit is trouwens een hele gezellige markt, gehouden op het Werkplein, achterin in uw plaatselijke UWV-filiaal. Breng eens een bezoekje, de koffie staat klaar!

gravatar

Inderdaad.
Dit is geen satire meer.
Ik weet even niet wat de overtreffende trap van satire is, maar u heeft gelijk: dankzij de fantastische reacties is dit artikel de satire al ver overstegen
Bestaan er Oscars voor dit soort satire? *wil het nomineren*

gravatar

Ja, Ivo is in bloedvorm! Ief, de Bountyhunter. Vandaag de ZZP’ers, morgen de éénmans b.v.tjes. Reinout Oerlemans (ZZPlayer) heeft het format al klaar liggen. Met tien ZZP’ers op een cel, komen we er wel. En natuurlijk iets met sms’en enzo. Aanmelden kan op nummer 06-19481161

Reageer
gravatar

Als Buitengewoon Opsporingsbevoegde kan ik u verzekeren dat we de ZZP-ers al jaren in de smiezen hebben. Incognito begeef ik mij al jaren tussen de ZZP-ers én ZMP-ers en ik sta verbaasd over de manier waarop zij menen aan hun geld te mogen komen. Het is veel erger dan de media ons voorspiegelen. Een beetje meer uren draaien voor meestal minder loon dan een werknemer in vaste dienst, eigen zaken regelen, eigen verzekeringen afsluiten, eigen opdrachten aannemen, eigen afspraken maken, eigen risico’s dragen. Ondermijning van ons bestel, dat is het!

Opstelten doet hier nu een beetje groot, omdat hij zich populair wil maken bij de kiezers. Hij probeert op deze manier loonslaven gerust te stellen en hen te verzekeren dat ze niet bang hoeven te zijn dat zij tot het ZZP-schap zullen vervallen, maar ik zeg u: het is een ziekte! Ik heb het in de afgelopen jaren om zich heen zien grijpen. De trotse blikken, de rechte ruggen, de mensen die alles in eigen hand houden en daar gelukkig mee zijn.

Bah! Afstraffen!

Reageer
gravatar

Ik ga er wel vanuit dat u dat incognito werk niet zelfstandig deed?
Het moet maar eens afgelopen zijn met al dat eigengebreide volk en die zelfstandigheid. Waar hebben we anders nog een betuttelende overheid voor nodig?
Ik vermoed ook dat deze lui elkaar aansteken en opjutten. Wellicht zelfs tips uitwisselen over hoe je zo goed mogelijk uitkeringen en pensioenen ontloopt.. Heeft u tijdens uw onderzoek nog iets gemerkt van geheime bijeenkomsten? De bouw schijnt een veelvoorkomende plaats te zijn waar deze lui zich ophouden.

gravatar

Ik doe mijn werk op de enige manier die staatsrechtelijk toegepast mag worden: als Verkapte Zelfstandige. Dit heeft mij een goed beeld gegeven van de werkelijkheid achter de ZZP, zonder, uiteraard, zelf enig risico te hoeven dragen. Ik zou de zwaarte van mijn functie niet hebben kunnen uitoefenen (en nog steeds, onderschat u niet de huidige golfbeweging) zonder het vangnet van de ons aller omarmende Sociale Zekerheid, de basis van ons bestaan. Amen.
De bouw, zegt u? Ach, meneer of mevrouw Bonter, de bouw is verschrikkelijk. Onderlaatst trof ik er een ZMZP (zelfstandig metselaar zonder personeel) aan die over het quotum van 1000 stenen per dag ging. Ik heb de man met man en macht moeten overreden zich aan te passen, in te zien dat dit demotiverend werkte op zijn collega metselaars, dat het valse hoop wekt bij zijn opdrachtgever dat iedere metselaar dit kan.
Het leek me te lukken. Ik zag het begrip in zijn ogen. Maar de volgende dag legde hij vrolijk weer boven het quotum.
Het is een ziekte. Ik ben ervan overtuigd dat veel ZZP-ers niet weten dat ze ziek zijn. Dieptriest. Ze verdienen bescherming en begeleiding.

gravatar

Misschien moeten we al die zzp’ers dwingen om tenminste 1 iemand in dienst te nemen! Worden ze ZMP’ers en dan zijn we van het hele gedonder af. En dan creeëren we ook nog mooi wat extra banen.

Reageer
gravatar

ik wordt gek! is dit nou serieus? is dit hoe die vervloekte ambtenaren denken over (over het algemeen) hardwerkende, hun eigen broek ophoudende burgers? wanneer gaan we als burgers eens echt reageren op die volgevreten, zelf ingenomen hap in Den Haag?

Reageer
gravatar

Misschien een tip om even wat andere nieuwsberichten op deze site te lezen. Wellicht kun je dan je eigen vraag “is dit nou serieus?” zelf beantwoorden…

gravatar

Ik vraag me af welke groep er na de ZZP’ers aan de beurt is: de uitzendkrachten? Deze groep werkt al vaak op onregelmatige tijden, meestal op parttime-basis, en is daarom een gemakkelijk doelwit voor de overheid.

Reageer
gravatar

Zelfstandige Zonder Pensioen.

gravatar

Ja, Trendvolger, maar dat klopt ook wel: een zelfstandige met pensioen is geen zelfstandige meer, maar een afhankelijke, en dat willen ze nou net niet, dat afhankelijke. Dus dat geen pensioen is een zegen.

gravatar

De Speld in de roos vandaag beste Jeettje. Men heeft een dekseltje van een riekend putje gelicht. Hoe treffend: ZZP’ers, verenigt u. De kans bestaat dat er hier nog heel wat uit te leggen valt vandaag. Werk genoeg dus.

gravatar

Waarom ook niet meteen al die vervelende ZZP-busjes met zeer beschamende zelfmaak logo’s van de Nederlandse wegen?

Reageer
gravatar

Ik ben het helemaal eens met RICK, PATRICIA, MAARTEN TIGGELER, UDO DE HAAN, MAAIKE, L.WESTERBRINK, JENNY, NAGTZAAM PIET, MATHILDE, BOZA en al die andere arme ZZP-ers die hier in De Speld weer eens totaal belachelijk worden gemaakt. Kan die hetze meteen stoppen?

Reageer
gravatar

Carrotte, Het is u wellicht nog niet opgevallen maar Caps Lock zit links op uw toetsenbord.

gravatar

Beste Piet, Je moet wat als je net uit de bak bent en de reclassering je met een straatkrant wil laten leuren.

gravatar

Hier om de hoek woont een zzp’er en vrees daarom dat mijn woning aanzienlijk in waarde gaat zakken.

Reageer
gravatar

Oh jee, ben bang dat ik de waarde van de huizen van mijn buren ook heb laten dalen sinds een jaar….

gravatar

Schandalig, al die zzp’ers. Schaamteloos profiteren van het geen recht hebben op WW of uitkering bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, en dan nog hetzelfde willen verdienen als mensen die wel normaal in loondienst zijn.

Reageer
gravatar

500 Miljoen euro wordt ingenomen van de zzp’ers om dezelfde zzp’ers ‘te bestrijden’.

“… om te voorkomen dat de vrienden van freelancers ook het verkeerde pad op gaan”: alsof het burgers met criminele intenties betreft.

“… waar ze elkaar aansteken op netwerken als LinkedIn en Pinterest”: dat doe je alleen als je gelukkig bent met je leefomstandigheden. Daarbij, gaat Den Haag nu bepalen wat we mogen delen op de social media?

En opnieuw nieuwe wetgeving. Het verbaasd me iedere dag weer hoeveel nieuwe wetgeving wordt geschreven. Nimmer lees ik een bericht waarin wetgeving wordt afgeschaft. De meest bekende maatregel is het kwartje van Kok. En ik ben heel benieuwd hoelang we kunnen blijven profiteren van de ‘tijdelijk’ crisisheffing op hoge lonen.
Theoretisch en praktisch gezien betekent dit dat we uiteindelijk toegaan naar een situatie waarin alles is gereguleerd. Dit systeem is reeds in het verleden geprobeerd en bleek niet te werken.

Reageer
gravatar

De Speld is al geweldig, maar is pas werkelijk briljant als je de reacties leest. Weet iedereen hier wel waar De Speld voor staat? 🙂

Reageer
gravatar

Voor betrouwbaar nieuws toch? Dat staat duidelijk bovenaan de site vermeld tenslotte.

gravatar

Eerst stimuleren en ons nu als bijna criminelen neerzetten alsof wij een groep zijn die het slechtste voorheeft met ons land. Ook voor deze groep geldt dat een klein deel de reputatie van het geheel neerhaalt! De overgrote meerderheid is een groep die héél hard werkt en voor ons eigen inkomen zorgt. Het feit dat wij vaak geen pensioen opbouwen en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben komt simpel door het feit dat de premies zo hoog zijn dat wij liever het risico nemen in de eerste jaren dan na 1 jaar failliet te zijn door torenhoge premies. Wij betalen inderdaad geen loonbelasting omdat wij geen personeel hebben daar staat het hele zzp voor, maar veel mensen vergeten dat wij voor heel veel andere zaken juist wel betalen waar je in loondienst niet voor hoeft te betalen! Volgens mij is het dus een beter idee om bijv. de kvk voor inschrijving van je bedrijf een check van het ondernemersplan te laten uitvoeren, dan kan niet iedereen zomaar beginnen en moet je laten zien dat je gedreven en doordacht aan het ondernemerschap begint. Lijkt mij een beter aanpak dan rigoureus te willen snoeien en iedere zzp-er in de bijstand te laten belanden want dat lijkt mij nou ook niet echt bevorderlijk voor de schatkist……

Reageer
gravatar

Integendeel: die ex-ZZP-ers, mogen hun eigen bijstand verdienen met aspergesteken, tomaten plukken, gazons aanharken en dat soort dingen: dát is nou pas echt bezuinigen!

Meesterzet van Ivo: die tuin-ZZP-ers om het gazon en de heesters bij de villa te onderhouden zijn zowat onbetaalbaar geworden en hebben nog een grote mond ook: recht op koffiedrinken en eten tussen de middag. Dat moet nu maar eens afgelopen zijn.

gravatar

Beste steef

Je vindt het zielig voor hun he? Je vindt het zielig, geef maar toe.

Je legt zeker ook altijd alle moppen heel uitgebreid uit omdat je het zielig vindt voor die ene die het niet snapt ?
mss moet je even nadenken over wat satire en ironie zo leuk maakt.
Ik ga het je niet uitleggen.

gravatar

Waarom moeten ook hier weer de goede onder de kwade lijden???
Werk al 10 jaar als zzp’er, draag al sinds dag 1 alle premies af. Betaal mezelf blauw aan de pensioen premie. Werk tussen de 45 en 55 uur in de week. Wat doe ik dan verkeerd, en waarom moet ik worden gestraft???

Reageer
gravatar

Je wordt gestraft, juist omdat je zoveel uren in de week werkt. Het is ronduit a-sociaal om tot wel 15 uur meer te werken, terwijl er zoveel andere Nederlanders zitten te smachten om een parttime job… Daarbij komt nog eens dat je zoveel geld in de (bodemloze put|) pensioenpremie steekt, dat de economie er nu onder lijdt… Koop gewoon een extra pak melk, iets leuks voor vrouw of kinderen, maar stop met het oppotten van al dat geld!!!

gravatar

Zzp-ers als een soort ziekte? Mensen zonder identiteit die elkaar aansteken en VARS downloaden? Is dit een grap? Ik ben zelf zzp-er, betaal belasting, heb een arbeidsongeschiktheidsverzekering en die VAR kon ik niet downloaden maar moest ik aanvragen bij de belastingdienst. Belachelijk dat ondernemerschap in Nederland zo in de kiem wordt gesmoord, helemaal als het is gebaseerd op vooroordelen.

Reageer
gravatar

briljant!
D66-leider Pechtold vindt de ZZP-bestrijding te weinig gericht op preventie: “Je kunt niet alle eenmanszaken gaan oprollen, daarvoor zijn het er te veel. We moeten niet de illusie hebben dat we alle commerciële opdrachten kunnen verijdelen. Wel kunnen we voorkomen dat deze groep verder radicaliseert, juist door de dialoog te zoeken met gematigde freelancers.”

Reageer
gravatar

Volkomen met Patricia eens. Eerst, om de WW te ontlasten, zorgen dat men als zzp’er kan beginnen en nu, op een niet verantwoorde wijze, de stekker er uit trekken. Maak in ieder geval onderscheid en gooi niet alles op een hoop van: weg ermee!! Wat een fantastisch kabinet hebben we toch.

Reageer
gravatar

Beste Piet,

Ik zie dat je kennis hebt gemaakt met De Speld, welkom! Ik zou willen adviseren om ook eens kennis te maken met een woordenboek, de termen ‘satire’ en ‘ironie’ zijn erg interessant.

gravatar

Ga jij maar eens en baan zoeken als 54 jarige vrouw die ontslagen wordt na 11 jaar. Dan kun je alleen nog maar van je hobby je werk maken.

Reageer
gravatar

Beste Jenny, Met het bijna in vegetelheid geraakte carbonpapier hoeft u sollicitatiebrieven slechts eenmaal te typen. Daarnaast biedt het veelzijdige carbon talloze andere ook hobbymatige mogelijk- en toepasbaarheden.

gravatar

Beste Jenny,

Als die 54 jarige vrouw ontslagen wordt na 11 jaar, dan is ze 65.
Dat is de pensioengerechtigde leeftijd. Ze HOEFT niet meer te werken hoor. Ze kan natuurlijk wel van haar werk haar hobby maken.

gravatar

Het moet maar eens afgelopen zijn met de “zzpeerisering” van de samenleving. Nog even en ze komen met vliegtuigen vol naar ons land. Dat moeten we niet willen.

Reageer
gravatar

Lekker lullig! ZZP-ers zijn over het algemeen zwaar gemotiveerde mensen die meer dan 40 uur in een week willen werken, mensen die niet van thuiszitten houden en graag de handjes laten wapperen. Dus wat doe je dan als je wordt ontslagen van je vaste baan en nergens meer aan de bak komt, omdat je bijvoorbeeld te hoog te geschoold bent (ja, dan krijg je de minder betaalde banen zeker niet), dan ga je dus je handen uit je mouwen steken en je eigen broek ophouden! Nu word je dus afgestraft op je harde werken, op je wilskracht en doorzettingsvermogen!

Reageer
gravatar

Mijn dochter is al 10jaar ZZP-er. Ze heeft nooit iets anders gedaan. Wilde graag een eigen praktijk. Ze werkt zich een ongeluk om voldoende te verdienen. Ze is van niemand afhankelijk en nu is ze ineens opgejaagd wild voor de regering. Lekker zeg, mensen eerst te stimuleren en dan af te schieten.
Ik zou eerst maar eens de ZZP-ers in kaart brengen een dan pas, per individu, kijken wat er zou moeten gebeuren. Walgelijk

gravatar

Beste L. Westenbrink, Een slimme meid is op haar detentie voorbereid, wellicht is het verstandig alvast werk te gaan maken van flexibele bezoektijden.

gravatar

Beste L.Westenbrink

Leuk geprobeerd. Wie zou dat in kaart brengen moeten doen ? Juist daar worden weer die ZZP-ers voor ingeschakeld !

en dan per individu kijken wat er moet gebeuren. Jaja. Een slager die zijn eigen vlees keurt.

Ze zijn gewoon niet te vertrouwen, die ouders van ZZP-ers.

gravatar

Ach ja, dat hoor je ook vaak: van niemand afhankelijk, die dochter. Wekt ze haar eigen stroom op, legt ze haar eigen wegen aan, heeft ze haar eigen fiets in elkaar geknutseld, gemaakt van eigen gewonnen en gehoogovend ijzer? Haar eigen huis en praktijkruimte gebouwd?

En meer nog: print ze haar eigen opdrachtgevers op een 3D machientje uit?
Dat ze nog aan ZZP-en toekomt, knap hoor.

gravatar

Het is schandalig dat weer de kleintjes worden aangepakt terwijl alle grote bedrijven en rijken massaal alle belastingen “ontwijken” via trustkantoren over de grens! Het moet afgelopen zijn met deze verkapte vorm van corruptie ! Een ZZP er is iemand die liever werkt dan werkeloos is. Twee jaar geleden werden ze nog de motor van de economie genoemd ! Bah wát een wanbeleid door de maffia-elite !
Tijd voor actie !

Reageer
gravatar

Ja, het kan verkeren, zeker als de waarheid boven water komt, dan ben je opens geen motor meer maar een blok aan het been.
Gelukkig is dit nu vastgesteld en volgen er adequate maatregelen.

Een beetje slimme ZZP-ert was natuurlijk allang zijn eigen trustkantoor begonnen over de grens.

gravatar

Precies! Het zijn de zzp-ers die zich te barsten werken met alles risico’s van dien, maar tenminste hun eigen broek omhoog houden ipv in de verschrikking van het uitkeringen-systeem terecht te komen. Het zijn de zzp-ers die tenminste nog de creativiteit en de drive hebben zichzelf staande te houden. En bovendien de samenleving niet tot last zijn, sterker nog; helpen!! Maar nee hoor, the big Multi Nationals, de grote jongens, die komen overal mee weg, ontduiken belasting, onttrekken geld aan de overheden en worden rijker en rijker.
Mag je hier in NL alsjeblieft nog een beetje creativiteit overhouden en proberen zelfstandig te zijn?? Het lijkt wel de kleuterschool te worden. Straks moet je je vinger omhoog houden om te vragen of je mag plassen.

gravatar

Het maakt niet uit, de geest is toch al uit de fles.
Als de overheid ons op gaat jagen dan gaan we gewoon ondergronds en zullen we onzichtbaar doorgaan met Nederland verder te ondermijnen d.m.v. hard te werken en lange weken te maken.
Dit kabinet kan ons op gaan jagen maar ze zullen on niet kapot krijgen!

Reageer
gravatar

Zie je wel! Met ZZP-ers valt gewoon niet te praten. Ze blijven maar doorgaan en hebben nooit eens een gaatje in hun agenda om een potje te golfen.

Ze weigeren zich gewoon aan te passen aan de nederlandse samenleving. Ze maken alle arbeidsuren op puur voor hun eigen gewin.
Als ze hun busje leeg hebben gaan ze weer naar huis, en ze geven niks uit, want daar hebben ze “geen tijd voor”. Bah.

@maarten #6: ZZP-ers die hun eigen broek ophouden zijn de ergste want die hebben hun handen nooit vrij.

gravatar

Wij willen wel praten maar het wordt ons niet gegund, stiekem worden belastingvoordelen afgeschaft terwijl de verzekeraars die ons financieel uitkleden door dezelfde regering de hand boven het hoofd wordt gehouden, van onze belastingvoordelen dus.

Vroeger is er voor minder revolutie geweest en pas op, als de vlam in de pan slaat dan krijg je hem niet weer in de fles voordat hij uitgebrand is.

En we golfen inderdaad niet, dat is meer voor politici en andere welgestelde loonslaven. Ten eerste hebben we er geen tijd voor en ten tweede moet je golfen met meerdere personen, bijna een sociale bezigheid.
Als ik als ZZP-er één stempel niet wens te hebben dan is het wel “sociaal” moet er niet aan denken zeg, voordat je het weet moet je verantwoordelijkheid voor derden nemen, daar beginnen we niet aan!

Wat het kabinet ook doet, we blijven gaan voor ons eigen!!

gravatar

Ah, een hardcore delinquent. Wenst niet ‘sociaal’ te zijn maar is niet te beroerd om zijn hand op te houden om belastingvoordelen te ontvangen uit de pot die door ‘socialen’ wordt gevuld.

Persoonlijk heb ik weinig op met mensen die hun zaak gesubsidiëerd draaiende houden: zo zijn ook ooit boterbergen en melkzeeën ontstaan, en worden tonnen voer doorgedraaid, en die ‘alles op de zaak’ proberen af te schrijven van auto’s tot plasma tv’s en vakanties aan toe.

Ivo: maatregelen anders kinderporno!!
Keihard aanpakken die hap en drones boven alle Makro’s !!

gravatar

Helemaal geen hardcore delinquent, gewoon een ZZP-er!
Onze belastingvoordeeltjes worden afgepakt om de gaten bij pensioenfondsen te dichten die uw soort lieden hebben veroorzaakt. Hoe? Gewoon door te dromen van een pensioen en er na 40 jaar achter te komen dat dromen bedrog zijn!

Maar zegt uw soort dan, wij zijn georganiseerd en we verhalen onze stommiteiten gewoon op de niet georganiseerden. Welnu u kunt dit nog een tijdje proberen maar ik voorspel u revolutie!!
En dan zult u ook gedwongen zijn om zelf voor brood op de plank te zorgen.

Wij zullen inderdaad ondergronds gaan, onze eigen valuta, genaamd zwartgeld, gaan gebruiken en verder gaan met het niet bijdragen aan de maatschappij!

Eerst was er her vrije woord, nu is er het vrije werken en er gaat een dag komen dat we de georganiseerden overwinnen!!

gravatar

Hardcore én in de ontkenningsfase: gevaarlijk mengsel; verhindert helder denken.

Waarom zou ik gaten trekken in mijn eigen pensioenfonds? Die er trouwens niet zijn: men bulkt van het geld.

Maar ik begrijp inmiddels dat u hier bezig bent net anti-satire, knap hoor.

gravatar

He verdullie, de ‘bewerkknop’ doet het nog steeds niet: zal wel een ZZP product zijn.

Wat ik nog wilde zeggen: als het uw stiel is om lange weken, of weken lang, te maken, dan moet u niet verbaasd zijn met tegenvallende klandizie te maken te hebben. Eigenlijk is daar alleen vraag naar tijdens de vakantieperiode.

gravatar

Als die knop door een ZZP-er gemaakt was had ie wel gewerkt, die is namelijk nog verantwoordelijk voor zijn eigen product. Dit in tegenstelling tot grote organisaties die zo knap in elkaar steken dat er geen verantwoordelijken meer te vinden zijn.

Vakantieperiode…….
Is dat niet iets waar loonslaven het hele jaar naar uitkijken?
Beetje ZZP-er heeft doorlopend vakantie, mogelijk gemaakt door de subsidie die ze ontvangen van de belastingdienst, natuurlijk opgebracht door de loonslaven.
Tsssss

gravatar

Helemaal mee eens…. en ehhh die “kl…” professors die zijn lekker. Die zijn nog erger als ZZP-ers. Moet je eens kijken wat die voor een uurtarief vragen en werken ho maar… Zelfde als het hele kabinet. Als je heel zo’n forum vol knalt met onzin vraag ik me af wat je de hele dag doet. Wij ZZP-ers werken ons zelf dag en nacht in het zweet om de belastingdienst te betalen en de “meerderheid” die zegt te werken voor een baas betalen een schijntje. Betreft “de moderator… Steef”… zeker het woordenboek van De Speld zelf… de termen ‘satire’ en ‘ironie’ hebben geen fluit te maken met dit hele bericht!!!

gravatar

Beste ZZP-er

Als ehhh “klasse” professor voel ik mij aangesproken om te reageren.
1 Ik ben inderdaad lekker, met de toevoeging “ding”. Tenminste dat hoor ik wel eens van een dame van het vrouwelijk geslacht. Ik heb overigens van lekker mijn professie gemaakt. Maar dat terzijde.

2 U vraagt zich af wat ik de hele dag doe. Nou ik houd mij bezig met het volknallen van een forum. En het is inderdaad onzin.

3 Met betrekking tot uw 24uurs transpiratie probleem zou ik een arts raadplegen. Zolang u met dat probleem bent behept zie ik het somber in wat betreft uw kansen op de loonslavenmarkt.

4 Inderdaad, uw “hele bericht!!!” heeft naar mijn mening inderdaad geen fluit te maken met satire en ironie. Het Speld artikel daarentegen weer wel.

gravatar

Ah, hier valt u door de mand, anoniempje: een echte ZZP-er zorgt voor zijn eigen vervolgopdrachten, namelijk het werk zó uitvoeren dat het nét niet klopt en hij dus ‘herstelwerkzaamheden’ onder de noemer nazorg of after sales de boel moet herstellen. Tegen het gekende tarief, uiteraard.
(been there … maar ik wilde ook wel eens op vakantie)

gravatar

Ach Jeettje, nu lees ik waarom u weer in loondienst bent gegaan, u voerde uw werk nooit naar behoren uit.
Ja, dan kun je als ZZP-er natuurlijk niet overleven en kun je beter voor een grote organisatie werken waar je geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen. Altijd fijn die rug van de collega waar u zich achter kan verschuilen.

Normaliter voert een ZZP-er het werk naar volle tevredenheid uit, over het niet binnenhalen van vervolgopdrachten hoeft hij/zij zich dan ook geen zorgen te maken.

gravatar

Ja, tot volle tevredenheid …. van zichzelf. Het kan jaaaaren duren voordat de klant tevreden is, maar het gebeurt .. ooit.

Ik moet u teleurstellen – zijn ZZP-ers wel gewend, dus doe ik dat graag: ik ben die collega met verantwoordelijkheid achter wiens rug ze zich verschuilen – voornamelijk die zichzelf overschattende ZZP-ers die het niet echt begrepen hebben.

gravatar

U heeft in ieder geval gevoel voor humor. Laat nu net iedereen in zo’n organisatie roepen dat zij net de persoon zijn achter wiens rug de collega’s zich verschuilen.

Misschien erg bijzonder voor u maar er zijn ZZP-er die hun werk in één keer goed doen.

Maar goed als ZZP-er moet er nog wat brood op de plank, vandaag genoeg tijd besteed aan deze bezigheid.

Hartelijke groet.

gravatar

ZZP,-ers, zijn die mensen waar geen vaste baan voor was, die proberen hun eigen broek op te houden, deze maatregelen leiden tot een massale gang naar de uitkering!!Lekker bezig nog steeds dit Kabinet: als ze niet snel banen gaan creëren moet de bezem door die klootzakken zelf!!

Reageer
gravatar

Maar dat gebeurt ook beste Maarten. Men trekt er zelfs een half miljard voor uit.

gravatar

Eindelijk iemand die hete begrijpt…..

gravatar

Belachelijk idee, is het niet diezelfde overheid die zoveel mensen heeft gestimuleerd toch ajb voor zichzelf te beginnen? En nu maar afknallen? Jullie leren ook helemaal niks daar in Den Haag hè?!

Reageer
gravatar

Beste Patricia,

Ik zie dat je kennis hebt gemaakt met De Speld, welkom! Ik zou willen adviseren om ook eens kennis te maken met een woordenboek, de termen ‘satire’ en ‘ironie’ zijn erg interessant.

gravatar

je hebt volkomen gelijk patricia. De mensen hebben een slecht geheugen. ikdacht eerst dat dit bericht een grap was.

gravatar

Scheelt toch weer in ww en bijstand uitkeringen, dus laten we die ZZp ers fijn hun gang gaan. Die mensen zorgen voor zichzelf zonder een beroep op de samenleving te doen.

gravatar

Beste Rick,

De speld is deh bron voor betrouwbaar nieuws. Dat is algemeen bekend. Volgens mij heeft Opstelten geen grappige bedoelingen. Tenminste dat lees ik niet uit het stukje.

Ik vind het heel goed dat de ZZP-ers eens aangepakt worden. Hun gedachtengoed vergiftigt de samenleving. Veel van hen betalen geeneens loonbelasting. Ze zijn alleen maar uit op hun eigen zelfstandigheid.

Het zou wat worden als we allemaal opeens zelfstandig onze eigen gang gaan. Er is gewoon niet genoeg economie voor al die ZZP-ers. En ze pikken onze baantjes in en die van de Bulgaarse en Roemeense medelanders.

gravatar

Beste moderator. De woorden Opstelten en grappig of Opstelten en humor in één berichtje dan kan toch niet. Onbegrijpelijk dat u dat toestaat

gravatar

Al eens zo’n ‘gematigde freelancer’ ontmoet?

En, beviel het?

Reageer
gravatar

Ik ben zo’n gematigde freelancer, vind ikzelf. En het is wel erg dat we moeten lijden onder die paar radicale ZZP-ers. Ik vind ook dat we de dialoog moeten zoeken, thee drinken en elkaar proberen te begrijpen.

Ik vind het altijd weer inspirerend zo’n treffen tussen zo’n premiebetaler en ons.

Ik begrijp nu beter waarom zij niet meer zo bang zijn om arbeidongeschikt, werkloos of oud te worden. Zelf hield ik me daar nooit zo mee bezig. Jammer dat ik zo weinig begrip terugkrijg en de discussie steeds weer op mijn radicale soortgenoten terugkomt.

Misschien helpt deze post voor wat meer onderling begrip.

gravatar

Ja, als hoogleraar arbeidsmarkt is het geen wonder dat we Polen en Bulgaren moeten binnenhalen voor het ‘simpele’ werk bij de grote bedrijven. Al die Nederlanders zijn namelijk ZZP’ers. Ik ben echter ook bang dat de heer Pechtold gelijk heeft als hij zegt dat het onmogelijk gaat worden om alle ZZP’ers op te rollen. Bovendien zijn er ook branches die zeer geschikt zijn voor het ZZP businessmodel (denk met name aan de artistieke en creatieve sectoren).

Reageer
gravatar

Nee, jouw mening “We moeten buitenlanders hebben voor het ‘simpele’ werk. Nederlanders willen geen simpel werk accepteren” is zo outdated. Ik ken toevallig wat mensen bij het UWV en daar smeken mensen om banen die er niet zijn. Bachelor en MBO gediplomeerde mensen die smeken voor 1500 euro baantjes. Dus ik geloof niet in jouw theorie en ook totaal niet in dit (schijt) kabinet.

gravatar

Beste Rick,

Ik zie dat je kennis hebt gemaakt met De Speld, welkom! Ik zou willen adviseren om ook eens kennis te maken met een woordenboek, de termen ‘satire’ en ‘ironie’ zijn erg interessant.

gravatar

Ik heb een mozaiek bedrijf en ben kunstenaar/bouwvakker/ondernemer dientengevolge. En zzp-er. Wat wil dhr. Opstelten van mij?