Welstandscommissie laat vrouw van terras verwijderen

‘Kleurencombinatie past niet in het straatbeeld’

In Utrecht is een vrouw door de politie van een terras verwijderd nadat omwonenden bij de welstandscommissie hadden geklaagd over haar outfit. De commissie vond de klachten gegrond, waarop de gemeente besloot in te grijpen.

Antoinette van Keulen (47) droeg zondagmiddag een oranje broek met een groen-paars gestreepte blouse. Ze is boos over de maatregel. “Men stelt dat mijn broek te strak zat en dat mijn schoenen afgetrapt en vies waren. Nou en, denk ik dan. Smaken verschillen.” Van Keulen vindt dat Utrecht een voorbeeld kan nemen aan Rotterdam, waar in delen van de stad ‘smaakvrije zones’ zijn ingevoerd.

Wethouder Gilbert Isabella gelooft daar echter niet in. “Smaakvrij kleden klinkt sympathiek, maar ik ben ervan overtuigd dat je daar op den duur spijt van krijgt.” Hij staat achter de ingreep van zondag. “Dit is precies waar we de welstandscommissie voor hebben. De outfit van deze mevrouw past zowel qua kleurzetting als materiaal niet in het straatbeeld dat wij in het centrum van Utrecht voor ogen hebben. De ruimtelijke kwaliteit en de leefbaarheid worden door haar kleding ernstig aangetast.”

Van Keulen mag zich niet meer in de gewraakte outfit vertonen in de Utrechtse binnenstad. Ze overweegt alsnog een vergunning aan te vragen voor haar broek en blouse.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begin mij af te vragen , in wat voor een land wij leven , je maakt toch zelf uit in wat voor outfit je de straat op gaat , neem de zwervers nou die lopen toch ook niet met een stropdas om door de stad ?

Reageer
gravatar

Infaam, deze beschuldiging. Want wat was er werkelijk aan de hand? Dit was een vaste mobiliteitsoefening in het lesprogramma van leerling-agenten (m/v). Staat in kringen van korpschefs bekend als “Rund um den Utrechter Turm” en behelst een opgewerkte versie van Rob Slotemaker’s slipcursus op het circuit van Zandvoort, maar dan geënt op een meer stadse omgeving. Hier worden rood-witte pylons vervangen door levende have in de vorm van uitgaande jeugd en door a-selectief geplaatste bloembakken. Men lest in teams van twee auto’s, waarbij het de kunst is zoveel mogelijk have levend te houden, bloembakken te ontzien en de dienstauto’s vrij te houden van kop-staart-botsingen. De finale proef (zie de foto) omvat o.a. de jacht op scooter- en fietsendieven, te voet ontsnappende drugsdealers, fout-parkeerders en jeugdige (dus hardlopende) shoplifters. En passant worden ook dragers van foute kleding (op voordracht van plaatselijke Welstandscommissies) staande gehouden en geverbaliseerd en gevankelijk afgevoerd. Als ZZP’er en extern psychologisch begeleider van deze examengroepen moest mij dit even van het hart. Vandaar.

Reageer
gravatar

Mijn complimenten voor de alertheid van de fotograaf. Precies op de seconde dat de eerste politie-auto met zwaailicht de grip op het wegdek verliest en weldra een cafe-pui zal binnenrijden, drukt de man af. De leerling agent achter het stuur wordt uit de rij-opleiding gezet, zijn instructrice wordt op non-actief gesteld, de chauffeur van de tweede politie-auto (ook met zwaailicht) wordt geschorst i.v.m. onverantwoord streetracen -n.b. in een dienstvoertuig- op plekken waar een maximumsnelheid van 30 km. van kracht is. Ze nemen bij de politie tegenwoordig ook maar van alles aan. Maar die fotograaf gaat een grote toekomst tegemoet; kandidaat voor de Zilveren Camera of in ieder geval voor de Joop van Tellingen Award. Laat z’n agent mij even bellen.

Reageer
gravatar

Volledig mee eens. Het rigoreus uit het straatbeeld verwijderen van ontsierende elementen (dit ter bepaling van elke (on)willekeurige voorbijganger, toeschouwer of anders) moet kunnen. Bovendien was dit waarschijnlijk een schoonmoeder en die mogen sowieso, eventueel preventief, worden geruimd.

Reageer
gravatar

Beste Claudia, in uw visie op de Utrechtse werkelijkheid van dit ogenblik, zouden eigenlijk de initialen van wethouder Gilbert Isabella moeten worden omgedraaid en de toevoeging ‘Farben’, moeten krijgen, gezien ‘s mans houding naar afwijkende doch heldere kleuren. I.G. Farben was een bekend Duits concern dat zich tot haar opheffing in 1946 bezighield met fabricage en levering van kleur-, smaak- en reukstoffen en bestrijdingsmiddelen, aan voornamelijk overheidsinstanties.

Reageer
gravatar

Als dit bericht juist is, moet Van Keulen gedeporteerd worden naar Afghanistan en in een boerka gehesen worden. Ik heb echter mijn twijfels bij de juistheid van dit bericht. Een gemeentelijke commissie die doorgaans weken nodig hebben voor een besluit, zou nu op ZONDAGMIDDAG bereikbaar (‘De welstands-hotline’) zijn en direct reageren zonder hoor en wederhoor. Lijkt me echt een artikel om reacties te peilen, een speldenprikje dus.

Reageer
gravatar

In Utrecht alleen nog maar grijze kleding, iedereen dezelfde kleur grijs natuurlijk, en als u Gilbert Isabella aanhangt dan mag u een aan de rechter boven arm een rode band met witte circle en in het zwart “GI” er op dragen. De arm schuin omhoog komt op een later tijdstip want je moet niet alles tegelijk willen invoeren, want daar is niet meteen draagvlak voor. De gelijdelijkheid van de tolerantie oprekking vraagt nu eenmaal om dicipline.

Reageer
gravatar

Ik ervaar een bepaalde verwantschap in redactionele verslagleggingen. Het gaat hier om mevrouw Antoinette van Keulen, (verwant aan ex SNS-bankier annex ladenlichter Sjoerd van Keulen), die zich door haar zeer persoonlijke kleding-keuze de wraak van de Utrechtse welstandscommissie op de hals heeft gehaald. Twee dingen hierover:
1. Welstandscommissies in gemeenten met een VVD/PvdA bestuur staan sterk onder druk in deze langjarige triple dip. De plaatselijke aannemerslobby streeft wanhopig naar afschaffing van alle wettelijke beperkingen, men moet investeren in grote projecten om het zwarte geld nog enigzins kostendekkend te witwassen. De Utrechtse Welstandscommissie is de laatste barrière die nog geslecht moet worden op weg naar een totale bouwanarchie. Van burgemeester Aleid Wolfsen valt geen tegenwerking van enige betekenis te verwachten. Dus handen af van deze laatste verdedigingslijn. Jammer voor de Van Keulens.
2. Het initiatief van de -uit de boot gejaagde- Utrechtse prostituées om zich te verenigen in de maatschap “Macha” toont aan dat de plaatselijke werkgelegenheid van het oudste ambacht ook geen prioriteit krijgt van voornoemde Aleid, die ooit (louter op anciënniteitsgronden) vanuit de PvdA-fractie werd geparachuteerd boven Utrecht. Ik kan niet anders dan Utrecht gelukwensen met de standvastigheid harer Welstandscommissie. Mevrouw Van Keulen kan altijd nog intrekken bij haar zwager op de Seychellen, daar draagt de lokale bevolking, door het gunstige belastingklimaat, altijd uiterst kleurige kleding.

Reageer
gravatar

Ik zie die vrouw niet, waar is ze?
Jezus mocht ook al niet Redden, wat wil men nou eigenlijk?

Reageer
gravatar

Ik draag een bourka – daaronder mijn rok, sneeuwschoenen en regenjak.. niemand die het ziet.. dus kunnen ze er ook geen commentaar geven – de Terras bourka – voor een betere wereld.

Reageer
gravatar

Ik heb op zich sympathie hiervoor. Ik woon in Utrecht en wat je hier zoms ziet rondlopen… Zeker op zaterdag. dan lijkt de smaakvrijheid het te winnen van normale kleding. Komt ook door de vele mensen die de stad bezoeken. Zeker de mensen uit Almere lijken te denken “het is openbare weg dus ik kan gerust een roze rok over een paarse legging aantrekken.”
Maar de straat is toch van ons allemaal? Waarom moet ik van ellende binnen blijven zitten terwijl zulke mensen vrij rondlopen?

Toch heb ik wel een paar vraagtekens. Op welke normen baseert de welstandscommissie zich? De laatste officiele kledingnotitie dateert alweer uit 2009!!! Je moet er toch niet aan denken dat er straks grapjassen komen die doodleuk in de mode van 4 jaar geleden rond de dom paraderen. Welstand: maak daar eens werk van!

Reageer
gravatar

mag ik daar wel komen in een knal roze broek met pimpelpaars t shirt ?

Reageer
gravatar

Iedereen roept al jaren meer blauw op straat, inclusief deze vrouw. Wat denk je dan wel niet om oranje te gaan dragen! Van nu af aan alleen nog maar blauwe fluisterbroeken, blauwe boerka’s en blauwe afgetrapte schoenen.

Reageer
gravatar

Ik snap Utrecht niet hoor. Dit horende ging in gisteravond naar het plaatselijke casino. Ik nog wel een smoking gehuurd ivm deze Welstandscommissie, staat er op de deuren NO SMOKING. Wat willen ze nou toch?!?

Reageer
gravatar

nou, ik vind dat bepaalde mensen niet op mijn gereserveerde tegeltjes mogen gaan zitten – dat is slecht voor mijn imago en image – verder moet ik daar huur betalen en deze zelf schoonhouden.

gravatar

Grappig, liberaal Nico kent de geschiedenis van zijn eigen partij niet. De welstandscommissies -vroeger schoonheidscommissies- komen rechtstreeks voort uit het liberale kabinet Pierson (1897-1901), een gevolg van de Woningwet 1901.

Dat juist de VVD deze commissies buiten spel wil zetten heeft alles te maken met de oververtegenwoordiging van vastgoedlui in die partij: het bouwt stukken makkelijker als je je niet aan regels hoeft houden en daar niet op gecontroleerd wordt, toch?

Net als het virtuele afschaffen van de Bouwpolitie -nu Bouwtoezicht- en de voorgenomen privatisering: men kan wachten op omkoopschandalen, dat bouwt stukken makkelijker als men niet op de troffel wordt gekeken door mensen die er verstand van hebben.

gravatar

Jeetje Rotterdammer. Grappig! Het feit dat er Liberaal in mijn Nick staat betekend niet bepaald dat ik VVD stem of dat dat mijn partij is. VVD noemt zich liberaal, ik ben het ook!

gravatar

Kom op: alles is subjectief – de machthebber heeft gelijk, die stelt de norm. Het is een openbaar instituut, volgt normen en wetten én is controleerbaar en er is gelegenheid tot bezwaar. Meer dan je kunt zeggen van politieke partijen.

gravatar

Inderdaad machthebbers, Een openbaar insituut? werkelijk? Onder welke steen heb jij je verstopt afgelopen 10 jaar? Het is niet echt controleerbaar en bezwaar mag je formeel inderdaad maken. Tja van politieke partijen weet je allang dat ze niet KUNNEN uitvoeren wat ze beloven. Dat heb je nu eenmaal in een coalitieland.

gravatar

Over het algemeen zijn die liberalen die ken(de) -de echte- wellevende figuren, waarmee een goed gesprek wel degelijk tot de mogelijkheden behoorde, ondanks verschillen van inzicht.
O tempora, o mores, zeggen we dan maar, en schikken ons in de wetenschap dat steeds meer Nederlanders gelijk menen te hebben.

gravatar

Laatst werd me nog gevraagd de huur van mei nog even te betalen.. terwijl ik die van november nog moest vooruit plannen –
tegels 3,5,7,9 heb ik gereserveerd – met een gekoppelde bingo voor 7€ krijg ik nog een beetje korting.

Maar er komt een tijd.. nou.. dan moet ik die papiere hoedjes met reclame van de lokale slagerij gaan dragen – daar krijg ik wat reclame inkomsten van. De kinderen zitten allemaal met hoedje op schoot.
Dat scheeld toch weer even een pils en een bakje pinda’s

Want de gemeente gaat ook hier snijden in de terras subsidie.

Reageer
gravatar

Beste Nico, we hebben je naam wel in de alt tag vermeld, maar door een kleine bug wordt deze bij een scroll-over nog niet vertoond. Binnenkort moet dit verholpen zijn, dus dan is je naam zichtbaar.

Reageer
gravatar

Ja, beste Nico, en waarschijnlijk gebeurt dat gelijk met het herstellen van de link naar de disclaimer waar we al geruime tijd op wachten. Dus nog even geduld. Tot release 3.0 van De Speld.

gravatar

Nederland is niet vrij, ook niet van meningsuiting, niet in denken en niet in wat je voor kleren aantrekt. En ik heb er schijt aan! Dat is vrijheid!

Reageer
gravatar

Mag ik u er op wijzen dat naast wildplassen, wildpoepen ook een strafbaar vergrijp is?
Zo bezorgt u de welstandscommissie én de politie én de Gemeentereiniging overwerk: dat kunnen we nu net niet betalen in deze recessie.

gravatar

Goed dat er een commissie is die dit halve werk stevig aanpakt. De helft van je kleding oranje, dat kan natuurlijk niet. Het is in principe alles of niks. Dus geheel Oranje of naakt. De keuze is aan u.

Reageer
gravatar

Wethouder Gilbert Isabella: “Deze kerstboom van overegulering is precies waar we de Welstandscommissie voor hebben. De vrije keuze van deze mevrouw past zowel qua regeldruk als lastendruk niet in het beeld van het bureaucratisch groei belang dat wij in Utrecht voor ogen hebben.”

Reageer
gravatar

Dit is toch niet echt? In Amsterdam ben je direct publiekstrekker!

Reageer
gravatar

Al die publiekstrekkers kunnen ze in Amsterdam gelukkig ook zonder tussenkomst van de welstandscommissie door de politie laten verwijderen. Gewoon wegens aanstootgevend gedrag.

gravatar

Misschien dat u uw zoutloos dieet wat te ver doordrijft: weer zo’n zouteloze opmerking. Mensen doen ook van alles om maar in het nieuws te komen; zelfs De Speld ontkomt niet aan deze gelukzoekers mét mening maar zonder … bijbehorend hoofd.

gravatar

Ja, ‘t is me wat. Als ik jou was zou ik mijn geld terugvragen.

gravatar

Ik geloof er niets van. Dit is natuurlijk een hoax. 14 augustus is het nieuwe 1 april.

Reageer
gravatar

Leuk dat jullie mijn foto gebruiken maar ik had wel bron – en naamsvermelding verwacht.

Reageer
gravatar

Ah, leuke foto, goede compositie, mooi vol actie: je ziet als het ware die auto de bocht doorslingeren, en het detail van de blauwe lampjes -links en rechts- is mooi meegenomen.
Alleen jammer dat de voorste auto niet even het fatsoen had om wat af te remmen: nu is de nummerplaat lastig leesbaar.

Maar waar heeft u op gefocust eigenlijk? De keitjes vóór de auto? Of was het de juffrouw links die gezakkenrold lijkt te worden?

gravatar

Wat Utrecht betreft niet. Men overweegt om dit jaar nog met z’n allen naar de beurs te gaan.

gravatar

Wacht even beste Micha, de berichtgeving van De Speld wordt niet alleen door mij bloedserieus genomen. Als ik behoefte heb om flauwe en satirische stukjes te lezen, koop ik wel de Telegraaf. De Utrechtse editie wel te verstaan.

gravatar

Het is de Rutte-reflex, beste Trendvolger: je hoort iets wat je eigenlijk niet wilt horen en weten en waarvan je een onrustig gevoel krijgt en in het openbaar aan je gat wilt krabben maar dat toch niet doet omdat dat een raar gezicht is.
Dus lach je het weg of maak je het belachelijk. Met als gevolg de boomerang in de nek.

@Micha: dit is een zéér serieus antwoord.

gravatar

De Rutte-reflex, dat is een mooie vondst Heer Jeettje. Dat boomerangetje is reeds voor de tweede keer een jaar lang onderweg, dus zo lang zal het niet meer duren voordat de Haagse welstandscommissie daar een binnenpleintje komt schoonvegen.

gravatar

Is dit serieus? Gebruiken we daar politie voor? Om iemand die kleurrijk gekleed is van het terras te halen??? En dan vragen ze om meer blauw om straat, om dit te doen? Dit is zielig, dit is sneu. Jeetje je zal de politieagent die dat doet leg dat aan je collega’s eens uit, ze zakken onderuit van het lachen.

Reageer
gravatar

Nee natuurlijk lachen die collegae hun lotgenoot niet uit. Politiemensen leggen immers allen bij hun beëdiging een eed dan wel gelofte af. Ze zien alles wat hen opgedragen wordt dus als hun taak en voeren dat onverkort uit. Bovendien, dit is toch beter dan achter vuurwapengevaarlijke jeugdcriminelen aan te moeten gaan?

gravatar

belachelijk voor woorden….we leven in een vrij land!!!???dus niet!!!! wie denkt dat de welstandcommissie wel wie ze zijn….zeker een stelletje gefrusteerde wijven. Ik vind dit top-discriminatie. Echt fascistische praktijken ook van de politie…dat zij er uberhaupt in mee zijn gegaan om die vrouw ye verwijderen….Ik zou zeggen, mensen allemaal eeb gestreepte broek aan en afgetrapte schoenen en met zijn allen het terras op gaan.Kijken wat ze dan gaan doen!

Reageer
gravatar

Wacht even Toon. Het mag wel, maar alleen als je je eigen kamerscherm meebrengt.

gravatar

Beste Toon, het mag wel, maar alleen als je je eigen kamerscherm meeneemt.

gravatar

Hmm, De Speld werkt nog niet op topniveau. Maar het kan ook aan mijn nieuwe oranje gestreepte pyamabroek liggen.

gravatar

Dit is Nederland. Wat ze aan moeten pakken doen ze niet en zijn met dit soort dingen bezig. Bij ons in Houten hebben we geen welstandscommissie die onze wijken beoordeeld en kan er maar aan gebouwd worden. Hele bouwspeeltuinen worden er van tuinen gemaakt met allerlei kleuren zeiltjes. Moet geen storm komen, want dan hangt zeiltje over de alles heen. Zonnepanelen die verschillend zijn en op allerlei verschillende manieren opgehangen zijn. De wijk word een zooitje en iemand die een koopwoning heeft en wil verkopen kan dat wel vergeten. Maar welstandscommissie, let vooral op iemands zijn kleding! Wat een beleid. Maar is niet vreemd als je naar de regering kijkt.
Sterkte allemaal.

Reageer
gravatar

Nu moet u niet klagen: u bent zélf -al dan niet bij volle verstand- in Houten gaan wonen, waarvan u had kunnen weten dat deze gemeente niet over een welstandscommissie beschikt.
Het is dus, naar aanleiding van uw verhaal, maar goed dat men in Utrecht flink doorpakt. Het begint met kleding en het eindigt met gekleurde zeiltjes en scheefgemonteerde zonnepanelen.

gravatar

Precies, waar hebben we het over? Het gaat er bij mij niet in dat dit werkelijk waar is. Zal vast een muisje zijn met een gekleurd staartje, binnenkort te zien in fantastische vakantieverhalen! ;-))

gravatar

nou er is ook een netelpark daar kun je leuke kleding krijgen puur natuur en niet duur laat de welstandcommisie daar wat kopen voor mevrouw en het zijn bijna zelfde kleuren en mooie schoenen in duitsland ook niet duur en schenk die mevrouw haar alles en zij gelukkig en de stad gelukkig en de klagers gelukkig zou zeggen koop dan kleding schenk de mens het

Reageer
gravatar

nou dan mag de welstandscommissie ook klagen dat alle vrouwen jurken en schoentjes met hakje dragen en de heren in de pak dat past dan beter bij de stad en overal en dat lange haar in de knop en dat alle mannen dan aan werk moeten en vrouwen de huishouding en kinderen doen en dat ouderen weer vlak of in de huis van hun kinderen wonen gewoon ouderwets leven lang leven de ouderwetse babaarse manieren zou zeggen welstandcomissie dicremineert en dat mag van de wet niet

Reageer
gravatar

Dat komt allemaal nog Ina. Men werkt echter in Utrecht met een prioriteringslijstje en het item welke het meest een doorn in het oog is wat de leefbaarheid betreft staat bovenaan. Ook Wolfsen heeft gereageerd als door een wesp gestoken. “Als er een bont gekleurd praalgraf op een terras gaat zitten wordt het de hoogste tijd het bestemmingsplan op termijn te herijken, maar tot die tijd het bestaande plan stipt na leven.”

gravatar

Zeer terecht! Een oranje fluisterbroek (je ziet wel lippen bewegen maar je hoort niets…) en een groen-paars gestreepte bloes kunnen anno 2013 écht niet meer door de beugel! Dat m’n tandglazuur er spontaan van gaat barsten is nog één ding, maar daar stel je je kinderen toch niet aan bloot? Dan kun je meteen met die muppets naar de kinderpsych en dat kan noooooit de bedoeling zijn. Overigens: waar zijn de foto’s?

Reageer
gravatar

wat is de volgende stap na kleding is wellicht je huidskleur te licht te donker en je haarstijl en kleur zijn niet verantwoord genoeg? (He laat ons een unisex modelmens ontwikkelen die in ieder straatbeeld past. Echt Utrecht perfect voorbeeld voor randdebielen
.

gravatar

de heer Schumacher heeft het er druk mee mensen te modelleren, alleen niet helemaal unisex. Maaaar: wel steeds meer hetzelfde! De gefortuneerden gaan voor behandeling “Patriesje” of “Pemmelaatje”, voor diegenen waar de weg wat langer is en de beurs wat minder toereikend is er altijd nog de “Patty-Job”!

gravatar

Licht getint moet absoluut voorkomen worden. Hier dienen passende maatregelen voor getroffen te worden die de bevoegheid van de welstandscommissie verre te boven gaan.

gravatar

Ik dacht dat wij in een democratie land leven dus niet als je al niet meer mag aan doen wat je leuk vind is wel erg nog even en vragen ze nog laat even zien wat je er onder aan heb

Reageer
gravatar

Op een dag als vandaag, waarop onze nationale trots speelt tegen Portugal, is het dragen van Oranje kleding zeer gewenst, ook al zit die te strak, te los, of te bloot.
Hulde voor Antoinette!

Reageer
gravatar

met lichte vertraging zijn wij nu aan de mosselens, als die 48 uur in een bak Oosterscheldewater hebben gelegen zijn het ZEEUWSE mosselen geworden, ook al komen ze van Mars. Wat ook nationale trots is want uit Veghel. (Namens de USA, okee..) Waarmee ik zeggen wil: HUP ORANJE!

gravatar

Geachte heer Visser, het dragen van nachtkleding is in Utrecht nog niet vergunningplichtig. Een melding volstaat.

Voor een cursus over correct spatiegebruik verwijs ik u naar de universiteit van Harderwijk.

Reageer
gravatar

Wij wonen toch in Nederland? Een vrij land? Maar als je te kleurrijk gekleed gaat pas je niet in het straatbeeld! Het moet niet gekker worden! Dus mensen…met gepaste kleding naar Utrecht of je wordt verwijderd! Ik vind dit te triest voor woorden. Zou me kapot schamen als gemeente Utrecht!!

Reageer
gravatar

Moet niet gekker worden in dit land, wat een wereld, dit is het begin van de ondergang, men gaat straks bepalen wanneer je in je bed mag en welke nachtkleding je dan aan moet, volstrekt idioot, ik ben er voor om de hele binnen stad van kleur te gaan voor zien, en zoek even uit welk terras het is die hier verantwoordelijk voor is, dan komen we daar ook maar meteen niet meer, straat vervuiling vind ik het, weg er mee.

Reageer
gravatar

Ik hoop dat dit een fake artikel is, we willen niet sharia-achtige regels in nederland hebben. Zelfs als ze er naakt wil zitten moet dat kunnen. Als dit geen grap is dan schaam ik mij voor Nederland.

Reageer
gravatar

je kunt er blind op gaan dat hier geen grappen gemaakt worden. Maar voor je heel Nederland op de schop veegt wil ik je er even op wijzen dat dit gemeentelijk beleid is van de stad Utrecht. Een randgeval dus.

gravatar

Beste AJGM

Ik het laatste geval zou ik er dan wel weer voor pleiten dat de welstandscommissie wordt ingeschakeld. Het moet wel functioneel naakt zijn en geen natuurramp.

gravatar

1 april grap ? Of raken we zo heel sneaky steeds meer onze vrijheid kwijt, en worden mensen tegen elkaar opgezet? Is een mens nog minder waard dan zijn kleding? Typisch geval van kleinzieligheid!

Reageer
gravatar

Hele terechte opmerking.
Waar gaat dit naartoe? Ik hoor steeds een reclame op de radio dat je in NY topless mag lopen waar dan ook in die stad!!!

gravatar

Mijn vroegere hoogleraar architectuur stelde eens in een interview dat ze de welstandscommissie maar beter meteen konden afschaffen. 25 jaar na dato moet ik hem nog steeds gelijk geven…

Reageer
gravatar

terras in Bant? Dat hele drukke gezellige terras bij de entree van het dorp van die man die het het dorp uitkotst? geef mij Utrecht dan maar

gravatar

we wonen in een vrij land dacht ik,ieder terras daarbij inbegrepen

gravatar

Beste marianne Daarom zei ik in het bijzonder “geef mij ….” dat impliceert dat het MIJN vrije mening is…Dat jij liever op dat terras in Bant zit bij het dorpshuis waar niemand wat mee te maken wil hebben is jou ding…

gravatar

Alleen als ze op het betreffende terras in Utrecht gaan zitten regeren.
Maar misschien is het een idee voor de Haagse Welstandscommissie het beleid van hun Utrechtse collegae over te nemen?

gravatar

En terecht! Je zult je huis daar maar te koop hebben staan. 😉

Reageer
gravatar

Beste Van den Born, toevallig bemiddel ik voor een pandje van kennissen van mij. Heeft u interesse in een leuk huisje, en heeft u geen bezwaar tegen een hobbezakkerige in schreeuwende kleuren geklede buurvrouw, dan is het wellicht wel wat voor u.
De zonnebril krijgt u er gratis bij.

gravatar

Geachte R. Y. Van den Born,

En het is helemaal niet duur.

gravatar

Wat zijn ze in Utrecht toch kortzichtig. …ik schaam mij ervoor op deze manier Utrechtse te zijn.
Deze mevrouw is tenminste gekleed moet je die vieze zwervers zien.
Gemeente Utrecht dit is een echte ijskoude douche

Reageer
gravatar

ik ben geen utrechtse maar wát een kouwekak is dat,je kan de halve bevolking dan wel van het straatbeeld verwijderen toch!

gravatar

Oei, dit bericht verschijnt net nu ik mijn bijzonder hoogleraarschap in de ‘urbane planologie en modebeeld’ heb opgegeven voor een hoogleraarschap in ‘rurale planologie en sociaal-economische ontwikkeling’. Maar goed, als voormalig bijzonder hoogleraar in de ‘urbane planologie en modebeeld’ heb ik hier wel recht van spreken en ik vind dat – met het oog op de vrijheid van kledingsuiting – mevrouw Van Keulen gewoon toegelaten moet worden in Utrechtse binnenstad, zonder allerlei vergunningen en ontheffingen aan te hoeven vragen. Soms kan het namelijk zo zijn dat je een heel nieuw modebeeld ziet ontstaan in de smaakvrije zones in Rotterdam, wat uitmondt in zo’n enorme rage dat iedereen die kledingstijl overneemt, waardoor de economie weer een boost krijgt, wat zeker fijn is in deze financieel barre tijden.

En Lothar, misschien droeg mevrouw de broek wel onder haar rok, bij wijze van legging. Dat was een aantal jaren terug nog heel gebruikelijk. Tegenwoordig is het trouwens vaker andersom: men draagt de legging bij wijze van broek.

Reageer
gravatar

Volgens mij is deze mevrouw er ingeluisd. Er werd geklaagd dat haar broek te strak zat terwijl ze een rok droeg. Dat kan niet hè. De meldingen bij de welstandscommissie waren zeker anoniem?

Reageer