Steeds meer Nederlanders hebben gelijk

'Dat is gewoon zo!'

Steeds meer Nederlanders tussen de 12 en 80 jaar hebben gelijk. Dat blijkt uit een online CBS-enquête onder Nederlanders tussen de 12 en 80 jaar. Ruim 90 procent van de ondervraagden noemde als belangrijkste reden voor hun denkbeelden: ‘Dat is gewoon zo!’. Twintig jaar geleden had nog maar de helft van de Nederlanders gelijk. De onderzoeksconclusies kloppen volledig: “Ga daar nou maar gewoon van uit,” aldus een woordvoerder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier wreekt zich het door De Speld gekozen lettertype: de hoofdletter I is in druk hetzelfde als de kleine letter l. Zo ontstaan sluipenderwijs misverstanden. Hier zou zich een Welstandscommissie eens over moeten buigen, of de Klachtencommissie Betaald Voetbal.

Reageer
gravatar

‘t Is natuurlijk een Simplistische dooddoener, maar zoiets als “Geen gezeik; iedereen gelijk”, zou het vandaag de dag ook nog doen. De postmoderne mens denkt in steeds simpeler denkschema’s, daartoe genoodzaakt door een steeds simpeler opleiding via een geprivatiseerd gemoduleerd i-onderwijs-systeem (ntI, loI, ncoI). Dat moet over zo’n 20 jaar hersenspoelen onvermijdelijk resulteren in een massale aanhang van de VVD ook onder groepen die daar fundamenteel niets hebben te zoeken (zoals o.a. werklozen, ingeburgerde asielzoekers, uitgewerkte ZZP’ers, afgewerkte oudere jongeren, opgewerkte jonge ouderen en armlastige pensionado’s). Samson, de Zombies over u en: Wakker Nederland Herrijst, sauve qui peut.

Reageer
gravatar

Dus ook in het “Gelijk” geldt de klassieke standaarddeviatie?

Reageer
gravatar

Dat is in reactie #13 al deskundig vastgesteld, zij het zonder bronvermelding- daar heb ik gelijk in- maar ik geef u wel gelijk.

Dacht toen ik die uitspraak voor het eerst hoorde: die ouwe George heeft gelijk!
Dat had ik gelijk door en ik was pas 8.
Ik ben nog steeds iets gelijkerder dan jullie, jong geleerd is oud gedaan.

Ben ook meer gelijk dan jullie en wens dat te blijven.
Gelijk heb ik, al zeg ik het zelf. Om mijn gelijk te halen.
Terwijl ik het al heb. Je kunt nooit genoeg gelijk hebben zei mijn betovergrootmoeder al, het zit in de familie…

gravatar

Het is bijzonder vreemd, dat niemand van de vele reageerders, die uiteraard allemaal het gelijk aan hun kant hebben, heeft bedacht dat het CBS ongelijk heeft.

Reageer
gravatar

Volgens een recente uitbreiding van het onderzoek van heden moeten we concluderen dat 80 procent van de Nederlanders nog steeds gelijk heeft, houdt en het niet weggeeft. Dat van de resterende 20 procent slechts de helft of 10 procent politicus is en wel gelijk geeft om vervolgens het andere eigen gelijk in eigen hand te nemen en de rest van de Nederlanders is Centraaleuropeaan of Oosteuropeaan en heeft derhalve nooit gelijk. De redenen van Kees van Hogeloon (voorheen W.F. Hermans) worden niet meegerekend want deze vallen buiten de standaarddeviatie.

Reageer
gravatar

Om van iemand gelijk te krijgen moet die het eerst al hebben … toch? Dus als de Nederlanders tegenwoordig meer gelijk hebben, kunnen ze elkaar ook wat meer gelijk gaan geven … lijkt me een prima zaak!

Reageer
gravatar

Open deur, kwestie van evenwicht dat alles gelijk blijft. In een evenwichtige samenleving is het gelijk een maat voor de balans. Verwar dat niet gelijk met gewicht, want dat kan zwaar tegenvallen.

Reageer
gravatar

80% heeft gelijk, de andere 20% bezit het geld en krijgt gelijk

Reageer
gravatar

Eigen WAARneming is de basis. Maar dit vereist wel aandacht. Denken, voelen en willen dienen in eigen beheer te zijn en dat is vaak niet zo met een soort van totalitair opvoedprogramma: denkbeelden overgenomen van school (de herhaling wordt beloond), gepast gedrag africhting plus portie reclame om de wil door te programmeren. Al deze slaafprogrammeringen dienen bewust overruled te worden door jezelf. Nogal een verschil met een mening overnemen, napraten en zelfs verdedigen. Hoewel dit een diepe gewoonte is voor velen en dezen zijn dan ook makkelijker vatbaar voor conspiracytheorie valkuiltjes.

Het is hunnie eigen schuld: van de heersers. Ze gaan steeds een stap verder. Daarom krijgen meer mensen door dat het niet klopt wat ze zeggen, stellen en beloven.

Ik stem op mezelf:
http://3.bp.blogspot.com/-HRxxjp6AYtE/UK3xNCQmPmI/AAAAAAAADbc/0O0mhSdr6sE/s1600/DSCF3744.jpg

Reageer
gravatar

Wat dit bericht ons niet vertelt, is dat ook steeds meer Nederlanders ‘s-avonds vis eten. Een duidelijker verband dat dit, is er niet.

Reageer
gravatar

Bedenk mij ineens: hoe rijmt de inhoud van het artikel met de oude wijsheid: ‘er is meer dan het eigen gelijk’?

Reageer
gravatar

Jawolletjes, ook U heeft gelijk. Dat je gelijk hebt, dat je waarneming je waarheid is, betekent niet dat je er dogmatisch mee om moet gaan. Oftewel OPENHEID voor andere waarnemINGen, gefocussed op voortschrijdend inzicht. Dan blijf je gelijk hebben!

Gelijk krijgen is een valkuil, dat wordt al snel bekvechten. Mensen mogen zelf weten of ze je gelijk geven. Dus van jouw hele gelijk (wat ook niet zo is) overtuigen mbv allerlei manipulatietaktieken naar het zo zuiver mogeluk definieren en communiceren van je waarneming. Maar daarin ken je ook voortdurend vooruitgang boeken. Nou jij weer.

gravatar

Heer Spaland, u heeft gelijk.

gravatar

Sinds zijn verscheiden, heeft niemand ooit meer gelijk gehad…
Van hem zijn de onsterfelijke woorden:¨Alleen ik heb gelijk en de rest kan de boom in¨. Zodoende diskwalificeerde hij posthuum deze enquete. ¨Nonsens¨ bromde hij, vulde de glazen bij en stak een verse Gitanes op.

gravatar

Ik vind het wel jammer dat er geen uitsplitsing is van de redenen die de overgebleven krap 10% opgeven. En hoe zit het met de niet-Nederlanders die hier (al of niet tijdelijk) verblijven zoals de Polen, de Roemenen en de Russen niet te vergeten?

Reageer
gravatar

Toen ik nog in de klas zat golden voor mij 2 regels:

1. De leraar heeft nooit gelijk.

2. Mocht de leraar een keer gelijk hebben, dan treedt regel 1 in werking.

Einde discussie.

Dat waren nog eens tijden! Menig leraar ging van ellende zelf in de klas zitten ipv ervoor staan, puur om het gelijk eens aan zijn of haar kant te hebben.
Dat waren de wijze leerkrachten, de verbeten gelijkhebbers -en vooral halers- waren de eerste Nederlanders met een burn-out, hebben die ziekte ook echt ontwikkeld en op de kaart gezet.

Van mij mag het, gelijk hebben ze.

gravatar

Hoewel de woordvoerder mij in eerste instantie gerust stelde met zijn: “ga daar maar gewoon van uit”, wil ik toch mijn zorg over het volgende met de woordvoerder en andere geïnteresseerden delen. Hebben Nederlanders in de leeftijdsgroep tot twaalf en zgn. 80-plussers dan automatisch nooit gelijk? Ik mis nuance bij Diederik Smit. Jammer! Ook besteedt hij in het op zich boeiende en leesbare artikel geen enkele aandacht aan de mogelijkheid van het zgn. ‘gelijk krijgen’. Daarnaast zou ik graag worden geïnformeerd over wat de overige deelnemers aan de enquete als belangrijkste reden voor het onderschrijven van de geponeerde stelling zien.

Reageer
gravatar

geen touw aan vast te knopen, aan deze reactie. :-/

gravatar

Het zgn. “gelijk krijgen” is volkomen onbelangrijk. Als Nederlander heeft men gelijk. Dat is gewoon zo. En iets wat men al heeft, hoeft men niet meer te krijgen.