Oppositie wil geen uitleg van minister

Partijen werken samen om debat te voorkomen

De oppositiepartijen in de Tweede Kamer dringen erop aan dat minister Schippers van Volksgezondheid geen uitleg geeft over vermeende misstanden. De minister heeft een debat aangevraagd om een toelichting te geven, maar de oppositie wil van niets weten.

SP-leider Emile Roemer: “Wij geloven dat er niets aan de hand is. En als dat wel het geval is, hebben wij er alle vertrouwen in dat de minister adequaat zal optreden. Er bestaat bij de gehele oppositie geen enkele behoefte aan een debat. Wij eisen dat het niet plaatsvindt.”

Schippers is ontstemd over de weigerachtige houding van de Kamer. “Het is de taak van het parlement om mij te controleren. Ik hecht eraan om aan de volksvertegenwoordiging uit te kunnen leggen dat er geen sprake is van misstanden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Precies: alle Tweede Kamerleden zijn ambtshalve uitgerust met een recessief gen; bij sommigen leidt dat tot rood haar, bij anderen weer tot een regressie naar het niveau van dorpspoliticus/beroepsouwehoer.

Reageer
gravatar

Maar het is toch reces! Dus waar praten we over? Ze doet net of Tweede Kamerleden geen extra rechten hebben…

Reageer
gravatar


De oppositie zal mij worst wezen. Ik roep de regering terug van reces voor een aantal belangrijke kwesties.


1. Waarom word ik tijdens komkommertijd te weinig gedemoniseerd? Ben ik niet meer interessant genoeg? Dat moet beter kunnen!

2. Waarom vraagt Snowden geen asiel aan in ons land, zodat we hem officieel de toegang kunnen weigeren, omdat hij niet achter Israël staat?

3. Waarom is de Ramadan niet verboden in ons land en vaccinaties voor bevindelijke gereformeerden wel?

4a. Waarom was er geen lid van dit magere kabinet aanwezig bij het huwelijk van Sonja Bakker en Jan Reus op Ibiza?

4b. Waarom wordt over de plezierige banden van mijn vriend Sjuul Paradijs met de onafhankelijke omroep WNL geroddeld door de linkse graaiers van de mediaraad?

Reageer
gravatar

Dat kunnen we toch in tweets afdoen?

tweet 1: nee. misschien als je je haar groen verft en op een komkommer lijkt weer.
tweet 2: make him an offer he can’t refuse
tweet 3: daarom.
tweet 4a: we hebben geen hippiekabinet, doe ff normaal man.
tweet 4b: wie? Heb jij vrienden dan?

gravatar

Waarom zou Geert persoonlijk zoveel kamervragen moeten stellen? Hij heeft toch genoeg lijfeigenen om de collega parlementariërs en de bewindslieden te helpen hun tijd te verdoen?

gravatar

Wij eisen eerst een bindend referendum alvorens wij om een hoofdelijke stemming in de tweede kamer zullen vragen over de vraag of wij vragen hebben met betrekking tot de antwoorden die de minister voornemens is te geven. In tweede aanleg zullen wij dan een niet-bindend referendum eisen alvorens wij om stemming zullen vragen over de vraag of wij vragen hebben met betrekking tot antwoorden welke de minister voornemens is niet te geven.

Reageer
gravatar

Zeer geachte weleerwaarde heer,

Wij hier bij Speld houden niet van taalfouten.

Recessierecessesie bestaat helemaal niet. Een recessierecessessie wel, maar daar gaat het nu niet om.

Nu moet u zich niet gedesillusioneerd gaan gedragen, het is namelijk niet persoonlijk bedoeld.

gravatar

Ik begrijp Edith Schippers wel. Er is binnen de zorg inmiddels zoveel stront aan de knikker (omvallende ziekenhuizen, declaraties van specialisten die met een vork schrijven, fraude door zorginstellingen en particulieren met PGB’s) dat zij -als rechtgeaarde VVD Wallküre- de aanval kiest; de aanval is immers de beste verdediging. Als dan straks de zorgspecialisten van de fracties terugkeren van recès, kan zij zeggen dat ze aangeboden heeft in debat alle vragen te beantwoorden, maar dat de heren en dames toen vadsig op hun kont lagen op de Seychellen in plaats van hun maatschappelijke plicht te doen. De bal is ‘in’ en 30 love for Edith. Chapeau bas.

Reageer