Kritiek op 5 ton voor ‘uniek schoonmaaktalent’

Staatssecretaris doet moreel appèl

Er is maatschappelijke verontwaardiging ontstaan over het nieuwe salaris van topschoonmaker John Hageman (58). De Schiedammer gaat vanaf september de toiletten schoonmaken in het VARA-gebouw en zal bij zijn nieuwe werkgever bijna 500.000 euro gaan verdienen.

Staatssecretaris Dekker van Cultuur doet een moreel appèl op Hageman om een deel van zijn salaris in te leveren: “In tijden van crisis valt het niet uit te leggen dat schoonmaakmedewerkers exorbitante bedragen blijven opstrijken.”

Interim-voorzitter Hans Andersson van de VARA verdedigt het inkomen van zijn sterschoonmaker. “We voeren bij de VARA een heel redelijk inkomensbeleid: het merendeel van onze schoonmakers verdient gewoon het minimumloon. Je hebt echter een paar unieke talenten als John, die exceptionele kwaliteiten hebben. Daar hoort dan ook een navenant salaris bij.”

Andersson geeft toe dat er bij de VARA nog twee grootverdieners schoonmaken. “Jerzy Brzozowski en Shahana Nasreen verdienen eveneens 5 ton op jaarbasis. Als wij dat soort bedragen niet zouden betalen, was Shahana allang naar Bangladesh verhuisd. Ook omdat haar kinderen daar nog wonen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij alle consternatie over het honorarium van John (“Jop” voor intimi) Hageman, dient toch ook vermeld dat hij voor dit joppie een no-cure-no-pay overeenkomst heeft moeten tekenen. Als hij er niet in slaagt deze Augiasstal uit te ruimen kan hij volgend seizoen zijn bezem en dweilen weer inpakken. Hij moet eerst de torenhoge stapels stuiptrekkende slachtoffers van Matthijs van N. (DWDD) en Jeroen P. (Pauw & Witteman) verwijderen, dan die van Paul de L. (De Leeuw bralt). Als hij daarmee klaar is moet hij de Rangerover van Hans Andersson wekelijks twee maal wassen en vervolgens ook nog verborgen publieke omroep-reclame-tegoeden witwassen. Nou, ga daar maar eens aan staan voor een luttele vijf ton per annum.

Reageer
gravatar

Tja, het gaat natuurlijk gewoon om reputatie. Eigenlijk maakt John er een kliederzooi van (spoelt nooit zijn doekje uit) maar als dat bekend zou worden.. Nou dan gaan de mensen speculeren, verliest de Vara zeker haar AAA status en dat is, met stijgende leenrentepercentages, dalend aandeelhouders vertrouwen en stijgende kans op een vijandige overname tot gevolg nog wel een stukje duurder. Heel verstandig beleid dus van de Vara, om dat gewoon af te bluffen. Ik zou er voor de zekerheid 750.000 van maken, plus een riant aandelenpakket. Dan geef je gewoon wat extra aandelen uit om dat te financieren.

Reageer
gravatar

Weet u, die 5 ton is nog overheen te komen, zij het met moeite.
Wat steekt is de afkoopsom, ontslagvergoeding, compensatie carriére opbouw en de doorbetaling van het aanvullende pensioendeel tot 150% voor de komende 30 jaar.
En het feit dat de dienstemmers voor eigen gebruik blijven gereserveerd.

gravatar

Het lijkt mij wel erg weinig voor iemand die nog moet gaan werken.
Veel werknemers van bepaalde bedrijven, die veelal geen zak hebben uitgevoerd, en vaak het bedrijven enorme schade hebben toegebracht c.q. hun zakken hebben gevuld krijgen een veelvoud van dit bedrag.

Reageer
gravatar

Kijk eens aan, het kunstwerk boven dit artikel is verdwenen. Auteursrechtenkwestie zeker.

Nu moeten we het doen met een magere, jeugdige, Mozambikaanse werkster met knotje op Schiphol, die bezig is met het ouderw*tse handwerk! Ze lijkt in de verste verte niet op de man van half miljoen met zijn ultramoderne stofzuigrobot!!!!!!!!!!

Redactie, is volksverlakkerij de nieuwe koers die De Speld gaat varen? Gaat u de richting uit van de Telegrof? In dat geval zeg ik mijn abonnement per omgaande op. Als u dat maar weet!!!!!!!!!!!!!!

Reageer
gravatar

Juffrouw Boos,

U weet er het fijne niet van, anders was u niet zo te keer gegaan.

Deze dame uit Mozambique wordt het land uitgezet. Ze kon echter de terugreis niet betalen. Daarom is ze door de KLM op Schiphol aan het werk gezet. Als ze klaar is met boenen, moet ze ook nog de afwas doen.

De Speld wil een inzamelingsactie voor haar beginnen, maar helaas is de tekst van het vorige artikel blijven staan.

gravatar

Met alle respect, € 500.000 lijkt veel, maar er blijft een fiks bedrag langs de randjes van de zuigmond hangen en dat vloeit er dan toch even later U-bochtsgewijs weer uit naarterug de potten van de po. Dus waar hebben we het over als je er uitverhuizing van ingevlogen moeders mee voorkomen kan?

Reageer
gravatar

Onzorgvulgidheid is onderhand hét kenmerk van De Speld! Op de foto bij het artikel staat namelijk geen enkele John Hageman (58). Het betreft hier wel Eeltje Taarthuis (23) waarmee ik toevallig verkering heb gekregen toen zij zoveel is gaan verdienen.

Reageer
gravatar

Voor sommige klusjes die ik door de jaren heen heb gedaan voor gerespecteerde en hardwerkende zakenlieden was 5 ton mijn minimum-tarief. Maar ja, ik heb dan ook een reputatie waar de meeste mensen een mord voor willen plegen…
Dus wat deze schoonmaker verdient is peanuts.

Reageer
gravatar

… dus neem ik maar aan dat u nu weer lid bent omdat Marcel van Dam sinds 1995 al geen voorzitter meer is?

Hoewel ik betwijfel of superschoonmaker dhr Hageman net als dhr Van Nieuwkerk zoveel geld zouden hebben gekregen van dhr Van Dam: hij maakte de VARA weer rendabel.

gravatar

Schandalig en dat in deze tijd van crisis!!! En straks vrolijk 6miljoen euro bezuinigen op de zorgen op de minima!!In wat voor een land leven we eigenlijk??? Dit is asociaal en niet te verkopen aan de burger!!

Reageer
gravatar

In wat voor land we leven? Een keurig, hygiene hoog in het vaandel hebbend land met een lichte neiging tot smetvrees. Maar goedkoop is anders, mijn Filipijnse schoonmaakster/babysit/hondenuitlaatster is al blij met de 3 euro per dag die ik haar betaal. Als ze er is; niks vakantie; ziek zijn: in je eigen tijd en niet op mijn kosten. Zo zit dat.
En ja Filipina, een dag heeft 24 uur hier in dit land..

gravatar

Deze man verdient een plekje op http://www.graaigoed.nl. Wat een graaigrage glibberaar, en dat van ‘ons’ geld. Van de bijna lege schoonmaakmiddelflesjes zal hij wel nooit stiekem iets mee naar huis nemen om daar wat te besparen. Met zo’n salaris is dat niet nodig immers!

Reageer
gravatar

Wat onaardig om hem als graaier neer te zetten. Meneer moet zich vanuit het schone Schiedam naar de verfoeilijke VARA begeven. Zoiets kan men niet van iemand vergen zonder daar een redelijke beloning tegenover te stellen.

gravatar

Ik heb de stofzuiger die eerst op het plaatje bij dit bericht stond niet. Ik denk dat hij nu ten burele van “de Speld” is geraakt. Ze hadden voorkennis over de verblijfplaats van de stofzuiger.

Over dat samenwonen met Marg00tje. Misschien een goed idee, ik ben al gewend aan ruzies. Maar misschien is er een leeftijdsverschil… http://goo.gl/HNRwi.

Van wat voor muziek houd jij Marg00tje?