‘Butlermoord vond plaats met loden pijp in de zitkamer’

Politie moet alleen kandelaar nog wegstrepen

Er is mogelijk een doorbraak in de zogenaamde butlermoord uit 1983. Volgens advocaat Geert-Jan Knoops staat onomstotelijk vast dat de moord op weduwe Dorothea van Wylick is gepleegd met de loden pijp, in de zitkamer.

Knoops is de advocaat van Dick van Leeuwerden, die is veroordeeld voor de moord. Hij is opgetogen: “Tot nu toe ging men er ten onrechte van uit dat mijn cliënt de moord had gepleegd met het touw in de serre. Toen er opnieuw 3 werd gegooid, besloot de politie maar naar de zitkamer te springen. Dat heeft een en ander in gang gezet.”

Twijfels over de serre als locatie van de moord waren er al langer. Knoops: “Mijn cliënt roept al jaren dat hij het daar niet gedaan heeft. De politie wilde daarom graag de balzaal en de biljartkamer controleren, maar gooide steeds te laag.”

De sprong naar de zitkamer leverde niet alleen duidelijkheid op over de locatie, maar ook over het moordwapen. Knoops: “Het is vrijwel zeker dat het de loden pijp is, zoals mijn cliënt altijd heeft beweerd. De politie moet alleen de kandelaar nog definitief wegstrepen. Maar nu er al zekerheid is over de locatie en de dader, is dat een koud kunstje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe zit dat dan, is hij bij haar op schoot gesprongen toen zij op die loden pijp zat en is ze daarop overleden?
Leg het eens wat beter uit Speldje! Niet de hele tijd van die halve nieuwtjes!

Reageer
gravatar

Geert-Jan Knoops is een veelgevraagd advocaat dezer dagen, hij heeft al minimaal 3 moordzaken een gelukkige afloop kunnen geven voor de vermeende daders, door cassatie bij de Hoge Raad en aansluitende herziening van het vonnis. Knoops komt door al zijn (de facto) altruïsme in een moeilijk positie jegens al die (de jure) onterecht veroordeelden; de rij wachtende grootcriminelen voor zijn kantoor is verdriedubbeld sinds confrère Bram Moszkowicz zijn praktijk aan zijn onbekende broers overdeed. Quid nunc?

Reageer
gravatar

Als gerenommeerde reageerder op misdaadmysteries weet ik uit jarenlange ervaring dat de butler het altijd heeft gedaan. Er is wat dat betreft geen twijfel mogelijk; zeker als een van de huisgenoten van het slachtoffer de dader is.

Het hoort immers bij de functies van een rechtschapen butler. De familie moet onder alle omstandigheden erop kunnen vertrouwen dat hij de klappen opvangt, als het nodig is.

Reageer
gravatar

Ho,ho, niet zo snel, we zijn nog niet klaar…. Pas twee van de drie. Nu nog wie heeft het gedaan? De butler kan niet, zoals iedereen die thuis een clu heeft wel weet. Er zijn dus nog kansen voor DESILL U. SIONIST.

Reageer
gravatar

Toch fraai dat deze gruwelijke moord – die het land al 30 jaar! in zijn greep hield – dan uiteindelijk is opgelost. Chapeau!

Reageer
gravatar

Ze kunnen het ook de NSA vragen. Dan zijn ze niet verantwoordelijk voor hoe ze aan de informatie gekomen zijn.

gravatar

Praw, Butlermoord? Met een loden pijp is het meer een onbehouwen loodgietermoord. Een echte butler had de weduwe ten minste met de zilveren kandelaar een dodelijke tik verkocht. En dat enkel en alleen omdat het peperdure antieke Chinese porseleinen servies eerder dan de weduwe het loodje zou hebben gelegd.

Reageer
gravatar

Wat u zegt. Het is werkelijk stijlloos van zo’n slachtoffer om stiekem een natuurlijke dood te sterven. Zoiets zet een moordzaak op losse schroeven. Als dat een trend wordt, kunnen we justitie wel opdoeken.