Geheime dienst ontdekt

Hoofdkwartier op Ginkelse heide

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft woensdagavond een geheime dienst ontdekt. Het hoofdkwartier van de dienst werd aangetroffen op de Ginkelse Heide bij Ede.

De AIVD, zelf door de BVD ontdekt in 2002, doet nog onderzoek naar de precieze activiteiten van de organisatie. AIVD-woordvoerder Tinus de Jong: “Wat de dienst zo geheim maakt, wat mij betreft, is het gebrek aan informatie. We hebben geen idee hoe lang ze al bezig zijn en waarmee precies. In die zin herkennen we veel van onszelf in deze organisatie, wat het onderzoek er overigens niet makkelijker op maakt.”

De Jong spreekt van een zorgwekkende ontdekking: “Dit kan het topje van de ijsberg zijn. We kunnen op dit moment niet zeggen hoeveel geheime diensten in Nederland actief zijn en hoeveel daarvan op de hoogte zijn van elkaars bestaan. Zolang ze alleen elkaar in de gaten houden, is er niets aan de hand. De komende maanden gaan we bij deze bewuste dienst infiltreren om te kijken of dat inderdaad zo is. Hopelijk hebben ze een vacature voor een infiltrant.”

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie kon woensdagavond bevestigen noch ontkennen dat hij geen commentaar gaf. PVV-Kamerlid Lilian Helder wil opheldering van de bewindsman: “Er zijn twee mogelijkheden: of de minister wist niet van het bestaan van deze geheime dienst en in dat geval had hij het móeten weten. Als hij het wél wist, heeft hij jarenlang staatsgeheimen achtergehouden. In beide gevallen heeft hij heel wat uit te leggen.”

De Jong houdt voorlopig rekening met alle scenario’s: “Misschien is het een klassiek geval van een verlaten callcenter. We kunnen ook niet uitsluiten dat het gaat om een nog niet ontdekte afdeling van onze eigen organisatie. In dat geval zijn we goed bezig en heb ik niets gezegd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En nog steeds geen nieuws over Zunderdorp. Dit is echt ernstig.

Reageer
gravatar

Ons kenmerk: Geheime diensten bestaan niet

De meeste geheime diensten zitten ergens op de hei of wei of vliegveld. Enige tijd geleden is er nog een postduif ondervraagt door onze Turkse collega’s – die duif zat er ook maar pas – het was een houtduif dus men moet het zoeken ergens tussen de takken – Naast een opmerkelijke bosuil is er ook nog een verdachte vink gesignaleerd in het bos in de regio. Maar na een martel metal-concert bleek het niet om een luistervink te gaan.

Reageer
gravatar

er zijn 5 grondwettelijk toegestane inlichtingen diensten. BVD voor Boinnenland, Marid voor Marine, Luid voor de Luchdtmacht, Lamid voor de Landmacht en dan nog de Inlichtingen Dienst Buitenland.

Reageer
gravatar

Ok nu hebben we ook een nieuwe Koning. In zijn afscheidstoespraak die ging over dat hij oud werd en dat er een economische crisis is vergat hij zijn buitenechtelijke dochter te vermelden.

The thing = zonder die aap zouden we geen boterham minder gegeten hebben en eerder integendeel.

Reageer
gravatar

Persvrijheid en vaderlandsliefde! Twee handen op een buik?

Geheime drukkerij ‘de Volkskrant’ op Ginkelse Heide

Het is bijzonder en verbazingwekkend dat juist satirisch weblog De Speld pas op donderdag 27 juni 2013, nota bene in ‘de Volkskrant’, meldt dat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) een afdeling van een geheime dienst zou hebben ontdekt op de Ginkelse Heide bij Ede.
Zeker ‘de Volkskrant’ zou al decennia lang moeten weten dat het hier de clandestiene, drukkerij van de Volkskrant zelf uit de jaren na de Tweede Wereldoorlog betreft.
Uiteraard zegt de AIVD, bij monde van voorlichter Tinus de Jong, van niets te weten en houdt de mogelijkheid open dat het ” een klassiek geval van een verlaten callcenter” kan zijn. De realiteit is echter verbluffend schokkender.

Samenwerking ‘De Volkskrant’ en BVD

De Volkskrant begon als “krant in spé” ooit op het platteland met de uitgifte van regionale blaadjes. Ook in Gelderland. In de Tweede Wereldoorlog verdween de krant tijdelijk. Daarna, in mei 1945, kwam de krant weer tot leven en zou in die tijd gedeeltelijk gedrukt zijn in een ondergrondse drukkerij aan de rand van de Gelderse vallei.

Na de Tweede Wereldoorlog nam ‘de Volkskrant’ officieel intrek in een pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal, maar verhuisde in de jaren zestig al snel naar de Wibautstraat. Precies daar en toen kwam de samenwerking tussen ‘de Volkskrant’ en de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) tot stand.

De BVD, na de oorlog samen met West-Europese veiligheidsdiensten op zoek naar overblijfselen uit de Duitse bezettingstijd, had namelijk een nog steeds werkende ondergrondse drukkerij ontdekt in de omgeving van de Ginkelse Heide. Maar in plaats van de drukkerij te ontmantelen, werd besloten het spel met eigenaar ‘de Volkskrant’ onder voorwaarden mee te spelen. De drukkerij in Ede mocht blijven mits de BVD daar allerlei krantjes en partijprogramma’s van linkse oppositiebewegingen, als de CPN, de vakbeweging, de Rode Jeugd, de Socialistische Partij uit Oss, krakersbewegingen en subversieve verenigingen als BLUF en de “witte BVD” mocht drukken.

BVD-agenten kregen schrijfles

Natuurlijk moesten BVD’ers worden geschoold in het journalistieke werk. Op de bovenste verdieping van ‘de Volkskrant’ aan de Wibautstaat in Amsterdam gaven redacteuren schrijfles. Daarvan maakten naar schatting zestig medewerkers van de BVD van de operationele afdeling Amsterdam gebruik. Hier konden ook gegevens tussen de krant en de veiligheidsdienst wettig worden uitgewisseld. Wettig, omdat er nog geen wetten waren die dat verboden.

Het van oorsprong katholieke karakter van de krant verdween en daarvoor in de plaats kwam een meer gereformeerd signatuur vanuit de BVD. Tegelijkertijd ging de toon van de krant over van een milde naar een scherpere toon. Vanaf dat moment richtte de krant zich op de ‘jongere progressieve lezer’. Logisch; de combinatie ‘de Volkskrant’ – BVD ging steeds beter draaien. En als je dan gewend raakt aan het schrijven van partijprogramma’s van linkse clubjes, dan zie die tendens vanzelf terug in de krant.

Zowel de BVD als de krantenredactie groeide snel, en werd uitgebreid met academici, terwijl daarvoor voornamelijk zelfopgeleide gereformeerde oud-verzetsstrijders en katholieke journalisten de dienst uitmaakten. Hoofdredacteur Harry Lockefeer een linkse intellectueel, werkte in die tijd nauw samen met oud-verzetsstrijder en het hoofd van de BVD, Andries Kuipers.

Paternotte wil legalisatie

Is het louter toeval dat journalist Bas Paternotte in diezelfde Volkskrant de ruimte krijgt een debat aan te gaan met SP Tweede Kamerlid Ronald van Raak over journalisten die bron kunnen zijn van de AIVD? Natuurlijk niet.
De journalist Paternotte probeert de rol van de journalistiek na de ontdekking van de jarenlange samenwerking tussen ‘de Volkskrant’ en de BVD/AIVD niet alleen van alle blaam te zuiveren.
Nee, hij wil een Volksvertegenwoordiger ervan overtuigen samenwerking een zaak van vaderlandsliefde te vinden, die hij kennelijk mist bij de SP. “De AIVD waakt over onze veiligheid, namens de majesteit en een verzoek van de majesteit sla je niet bij voorbaat af’, vindt Paternotte en wekt hiermee op zijn minst de indruk al veel langer op de hoogte te zijn van de “Ginkelse geheime collaboratie” tussen krant en dienst.

SP-Kamerlid, Van Raak, wil de mogelijkheid van onze geheime diensten beperken om journalisten in te zetten. “Te laat”, is de mening van Bas Paternotte in ‘de Volkskrant’.

Staatsgeheim

En uiteraard weet Ronald van Raak van de SP van niets.
Het is een staatsgeheim dat ‘de Volkskrant’ en de BVD in eendrachtige samenwerking ooit het partijprogramma van de radicale, subversieve, niet vaderlandslievende en met de communisten heulende Socialistische Partij schreven op de bovenste verdieping in de Wibautstraat en drukten in de clandestiene drukkerij van ‘de Volkskrant’ op de Ginkelse Heide.

Is hiermee de veel gehoorde, maar veel minder gedeelde stelling dat veel manieren van werken van de journalist en die van de medewerker van een geheime dienst met elkaar overeenkomen een beetje onderbouwd? Zo ja, dan kunnen ze samen verder! Daar heeft de Nederlandse volksvertegenwoordiging niets over te vertellen.

Persvrijheid en vaderlandsliefde! Al jaren twee handen op een buik? Nooit geweten!

Reageer
gravatar

Laatste Nieuws:
Volgens een vertegenwoordiger van D.H.F.(“Dutch Hackers for Freedom”) was de regering Rutten bezig een ondergrondse onderkomen voor de te bouwen, i.v.m. de te verwachten volksopstand tegen het Stupide beleid.

Reageer
gravatar

Ik hoorde zojuist dat Rutte gedurende zijn ochtendgymnastiek een ‘flip-flop’ aan de ringen trachtte te maken maar toen ten val kwam en zijn grote teen brak. Zijn personal trainer en echtgenoot zei nog dat hij Rutte had aangeraden eerst alleen de flip te proberen, daarna kon de flop in een ander stadium nog altijd op het lijstje gezet worden. De eigenwijze Rutte heeft na zijn ochtendgymnastiek nog wel gewoon ontbeten alhoewel hij het halfzachte eitje deze keer oversloeg en vervolgens met een helikopter naar een ziekenhuis op geheime locatie werd vervoerd.

Reageer
gravatar

Jan-Willem vd S. is onaangenaam verrast door een onbekende ban, zijn reactie wordt niet geplaatst. Maar de Speld is verwittigd hoewel zij bij eerdere herhalingen aangaven ook niet te weten hoe deze hooiberg in elkaar steekt.

Overigens is de Spirituele Veiligheidsdienst niet toegankelijk voor volgers want daarvan zijn er al veel te veel. Recht op eigen geheimen. Recht op een eigen dienst. Met complete mindcontrol want baas in eigen hoofd is best belangrijk.

Of Opstelten er niks of juist meer van afweet blijft een politiek incorrecte vraag.

Reageer
gravatar

Nounounounou, wat een lijst. Als al die gasten nu eens één jaar voor nop werkten en hun salaris, vergoeding en bonus in een pot zouden storten, waren we in een klap voor jaaaren uit de ellende als Europa.

En als ze gezamenlijk zich nergens mee bemoeiden, decennia.

gravatar

Geheime diensten, supergeheime diensten, supergeheime superdiensten en lekkere jonge huisvrouwtjes die stiekem in een minirokje met diep decolleté van de gelegenheid gebruik maken, noem maar op, het zal niet helpen, want de Heere ziet toch alles wat er in hutjes op de hei tot grote CIA-gebouwen gebeurt.

Reageer
gravatar

Ik ben vandaag een grenspost begonnen op de Ginkelse Heide bij Ede en heb het gebied tot buitenland verklaard. De AIVD is nu dus onrechtmatig aanwezig en de Ginkelse Heide bij Ede, overmorgen stapt de Ginkelse Heide bij Ede uit de EU. Toeristen zijn welkom, mits zij de geheime activiteiten niet schaden en onze toegangsprijzen betalen.

Reageer
gravatar

Dat hoorde toch al niet bij Nederland volgens mij gezien alle SGP ers CU ers
enz. Is allang een buitenaards gebied.
Daar zijn heel veel geheimen. Een dienst meer of minder doet er dan ook niet toe.

gravatar

Als we de foto goed bekijken zien we dat er een klein bosperceel tegen de vlakte is gegaan. De geheime dienst van het Klokkenluidersgilde had ooit een boomhut als hoofdkwartier, men wilde zich als niet-geregistreerde boven het maaiveld verheffen. Door een onjuiste bezorging door KPN-Post viel dit HQ ten prooi aan een compleet uitgehongerd Ginkels termietenvolk dat oorspronkelijk was bestemd voor het naburige Bilderberg-hotel waar politici en bankiers juist een thema-midweek uitzaten: “Onze Schaapjes op het Droge”. De Nederlandse Bilderbergclub, de Verenigde Ego Bankiers en de RVD ontkennen alle betrokkenheid bij deze milieuramp. Jan Pronk beraadt zich intussen op de mogelijkheid om toch weer lid te worden van de PvdA. Herman Wijffels overweegt herintreding bij de RaboBank ondanks alle dopingschandalen.

Reageer
gravatar

Onderdaan PostNL Bode,

Jij hebt Ons via [email protected] een sollicitatie doen toekomen. Dat begrijpen Wij, want Wij hebben namelijk vernomen dat Onze onderdanen geen pakjes meer krijgen aangeboden door jou en jouw collegae. Zij …ehm… staken.

Wij hebben momenteel gelukkig geen vacatures aan het hof. Onze lakeien behoeven namelijk geen overuren meer te maken voor het ontvoeren van onderdanen met kartonnen bordjes die Ons onwelgevallig zijn vanwege de slordige tekst, tot Wij over drie maanden terug zijn van Onze vakantie in Argentina.

Maar dan ga jij toch gewoon lekker in het geheim flink van de uiterst genereuze bijstand leven. Maandje wachttijd, dat wel, maar gezien de omstandigheden heel redelijk.

De majesteitelijke groeten,
Alex I,
Gewoon Koning

gravatar

Alex, ik heb net je dochters verpatst voor 6 miljard aan gesponnen goud aan ene heer waarvan de naam geheim is. Dat is natuurlijk exclusief mijn commissie.

gravatar

Onderdaan PostNL Bode,

Onze dochters verpatst voor slechts zes miljard aan gesponnen goud aan ene heer waarvan de naam geheim is?

Is hij weer bezig die Repelsteeltje? Tjonge die weet ook van geen ophouden.

Ach, ze zijn goed verzekerd. Bovendien, als hij het gekwebbel van Onze dochters leert kennen, stuurt hij ze spoedig onder rembours wel weer terug. Tenminste als de post niet meer …ehm… staakt.

De majesteitelijke groeten,
Alex I,
Gewoon Koning

gravatar

Onderdaan PostNL Bode,

Onze dochters verpatst voor sl*chts zes miljard aan gesponnen goud aan ene heer waarvan de naam geheim is? Is hij weer bezig die Repelsteeltje? Tjonge, die weet ook van geen ophouden.

Ach, ze zijn goed verzekerd. Bovendien, als het gekwebbel van Onze dochters hem weer irriteert, stuurt hij ze wel weer onder rembours terug. Tenminste als de post niet meer …ehm… staakt.

De majesteitelijke groeten,
Alex I,
Gewoon Koning

gravatar

Je vraagt je af waarom er5 dan geen nieuwe regering wordt ontdekt. Daar is de behoefte veel groter aan.
Bovendien zo gehei8m kan die dienst nu ook weer niet zijn dat de Amerikanen deze ook al lang afluisteren.

Reageer
gravatar

Aha Heer Jeettje, ook mijn lichte verdenking jegens Paulus dat hij altijd wel iets onder de pet hield wordt nu door u voor eens en voor altijd uit de doeken gedaan. Over die sjeklade bollen kunnen we kort zijn: Het eerste idee is altijd het beste! Op uw gezondheid.

gravatar

Iemand op zoek naar een eigen Geheime Dienst? Zoek niet verder, maar bel uw Geheime Dienst Fer Lener!

Voor al uw Geheime Diensten!

Ons basispakket bestaat uit een Dienst waarvan Locatie en Personeel Geheim is.
U kunt dit pakket naar keuze uitbreiden, tot onze meest uitgebreide pakket waarbij de Dienst van zichzelf niet eens weet dat hij bestaat, laat staan dat bekend is wat de Dienst doet en waarvoor deze Dienst Dient.

Schappelijke prijzen, neemt u voor referenties contact op met onze regering, zij zijn onze grootste afnemer.

Voor hen hebben wij diverse Geheime Diensten opgetuigd, vaak onder succesvolle dekmantels als Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Tweede Kamer en ons stokpaardje: het Kabinet.

Maar misschien heb ik nu iets teveel onthuld…

Reageer
gravatar

Beste Klaagster Familias, de beroepsgroep is sedert jaren te zien en te volgen aldaar. Eens per maand vergadert men in de Planken Wambuis, een pannenkoekenhuis in het grote Beukenbos. Maar u wilt geld zien, ik ook trouwens. Wellicht kan deze club iets voor u betekenen: http://tinyurl.com/ohxg3jy

gravatar

Beste trendvolger. Dat valt mij nu toch tegen. Wolven in schaapskleren is al zo oud als de weg naar Methusalem.
Ik kan mij niet voor dat dat nu een trend gaat worden. Hooguit als verkleed partij naar Het Foute Feestje.

gravatar

Mijn naam is haas en ik weet van niks want het is zo dat de klokkenluider altijd de dupe is wanneer hij klokken luidt. Over welke misstand dan ook: de klokkenluider is het haasje weer en heeft het gedaan! Daarom ga ik hier ook niet vertellen dat Mark Rutte wel de mensen oproept om te consumeerderen maar zelf nog gewoon in zijn meer dan 20 jaar oude Saab rijdt en geen nieuwe koopt en al zijn centen op pot en regelmatig bij zijn moeder eet omdat dit goedkoper is. Want dan weet de geheim-geheime dienst me weer te vinden en ben ik mijn baan weer eens kwijt. Mij niet gezien!

Reageer
gravatar

Weten ze dan tenminste al wel het aantal letters van het acronym van deze dienst? Dat is toch wel een zaak van groot belang!

Reageer
gravatar

Als het zo door gaat, zijn al geheimen straks op. Wat dan ?

Reageer
gravatar

Die Tinus de Jong heet niet zo! Bij de hele AIVD werkt niemand met zo’n naam! Ook bij de BVD is deze naam niet bekend! Of: De Speld moet zijn bronnen beter checken of we hebben hier te maken met een vooruitgeschoven post van PRISM-live.

Reageer
gravatar

Nee, natuurlijk heet Tinus de Jong geen Tinus de Jong: anders zou hij niet bij de geheime dienst kunnen werken (die nu dus ook niet meer geheim is, wat betekent dat hij in het echt wél Tinus de Jong zou kunnen heten, maar dat terzijde).

gravatar

Ik doe het niet graag en ik hou er ook niet van, maar hier ben ik echt gedwongen om de Redactie te gispen. (Nee, ik bedoel niet de fabrikant van de meest lelijke kantoormeubels die maar mogelijk zijn.)

Mijnheer Opstelten, minister van onveilig maken van alles wat veiligheid is, wordt hier verw*ten dat hij iets niet wist dat hij had kunnen weten. Alsof er in ons land geen respect meer is voor corpulente leden van ons magere Haagse Kabaret.

Welnu, hieraan maakt de Redactie van ons geliefd Vakblad zich ook schuldig. OF de Redactie kende niet eerder ene Tinus de Jong en in dat geval had zij hem móeten kennen. OF zij kende hem wel. In dat geval heeft De Speld jarenlang geen gebruik gemaakt van deze onmisbare bron. In beide gevallen heeft de Redactie heel wat uit te leggen.

Hypocrieten zijn het, maar onze hypocrieten.

gravatar

Ik doe het niet graag en ik hou er ook niet van, maar hier ben ik echt gedwongen om de Redactie te gispen. (Nee, ik bedoel niet de fabrikant van de meest lelijke kantoormeubels die maar mogelijk zijn.)

Mijnheer Opstelten, minister van onveilig maken van alles wat veiligheid is, wordt hier verw*ten dat hij iets niet wist dat hij had kunnen w*ten. Alsof er in ons land geen respect meer is voor corpulente leden van ons magere Haagse Kabaret.

Welnu, hieraan maakt de Redactie van ons geliefd Vakblad zich ook schuldig. OF de Redactie kende niet eerder ene Tinus de Jong en in dat geval had zij hem móeten kennen. OF zij kende hem wel. In dat geval heeft De Speld jarenlang geen gebruik gemaakt van deze onmisbare bron. In beide gevallen heeft de Redactie heel wat uit te leggen.

Hypocrieten zijn het, maar onze hypocrieten.

gravatar

Ik doe het niet graag en ik hou er ook niet van, maar hier ben ik echt gedwongen om de Redactie te gispen. (Nee, ik bedoel niet de fabrikant van de meest lelijkste kantoormeubels die maar mogelijk zijn.)

Mijnheer Opstelten, minister van onveilig maken van alles wat veiligheid is, wordt hier verw*ten dat hij iets niet wist dat hij had kunnen w*ten. Alsof er in ons land geen respect meer bestaat voor corpulente leden van ons magere Haagse Kabaret.

Welnu, hieraan maakt de Redactie van ons geliefd Vakblad zich ook schuldig. OF de Redactie kende niet eerder ene Tinus de Jong en in dat geval had zij hem móeten kennen. OF zij kende hem wel. In dat geval heeft De Speld jarenlang geen gebruik gemaakt van deze onmisbare bron. In beide gevallen heeft de Redactie heel wat uit te leggen.

Hypocrieten zijn het, maar onze hypocrieten.

gravatar

Moderator,

Nu maak je het me helemaal. Door vrij langdurige hapering van deze aflevering is mijn correctie als nieuw bericht opgenomen.