Regeerbericht: plaatselijk extra bezuinigingen

In Turkije blijft de persvrijheid instabiel

De komende dagen slaat het klimaat volledig om. Morgen wordt illegaliteit vanuit het oosten van het land geleidelijk aan strafbaar. Met name in de grensgebieden kan dit voor problemen zorgen. De bezuinigingen staan morgen overdag nog stabiel op zes miljard, maar in de loop van de middag lopen de zorgkosten langzaam op, wat kan leiden tot plaatselijk extra bezuinigingen van 600 miljoen. Bij chronische ziektes moet u de komende dagen rekening houden met een extra hoge eigen bijdrage.

In de rest van Europa blijft het wisselvallig. Voor de Britse eilanden wordt ook de komende week gebrek aan privacy verwacht. In Frankrijk lijkt er weinig kans op banen, maar voor de echt hoge jeugdwerkloosheid moet je toch in Spanje en op de Canarische eilanden zijn, met plaatselijk zelfs percentages van boven de vijftig procent. In Zuid-Europa is er sprake van een oprukkende depressie vanuit Griekenland waar ook de rest van Europa mee te maken zal krijgen. In Turkije blijft de persvrijheid instabiel, wat in de loop van de week kan leiden tot een aantal volksopstanden die lokaal gepaard kunnen gaan met de nodige repressie.

De regeersverwachting in Nederland voor de rest van de week: mogelijk krijgen we te maken met de eerste ontslaggolf van het jaar. Officieel is sprake van een ontslaggolf als er drie dagen achter elkaar minstens dertig mensen ontslagen worden in De Bilt en dat zou op zaterdag al het geval kunnen zijn. De staatsschuld loopt langzaam op richting de 430 miljard en dat is het hoogst sinds het begin van de metingen in 1900. Het begrotingstekort blijft stabiel op 3,5 procent. De groeicijfers blijven wisselvallig, met name op de Wadden, maar de dekkingsgraad van de pensioenfondsen gaat tegen het einde van de week weer naar beneden. Kortom, haal de schaatsen maar vast uit het vet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En heel de wereld staat onder water maar Holland niet!

Hier is de Nationale Maatschappij der Waterleidingen vervangen door DE WATERGROEP. Alsof ze in groep staan te wateren als het ware.

Goedkoper lijkt het er niet op te gaan worden. Pas als we met HEUSE TANKWAGENS water vanuit Holland gaat invoeren tegen een goedkoper tarief dan DE WATERGROEP gaan we resultaten boeken.

Het is maar een marktgedachte.

Reageer
gravatar

Beste gebelgde, jullie Belgen zijn merendeels katholiek en ook nog redelijk kerkvast. Een groot deel van jullie overtollige water kan via wijwaterbekkens terug in de natuur. Nederland staat nog niet onderwater omdat onze dijkgraven de peilglazen goed in de gaten houden en op tijd afwateren. Zulks geschiedt overwegend in zeer langdurige gespreksronden waarin heel wat gezeik plaatsvindt en er in alle sessies andersdenkende mensen worden afgezeken. Men houdt als voorbeeld aan de blaasinhoud van een gemiddeld Tweede Kamerlid. Na het vertrek van Lucassen van de PVV is dat gemiddelde wel een stuk teruggevallen.

gravatar

Een Erdogan/Gül-depressie verspreidt zich over het Oostelijke Middellandse Zee-gebied vóór de Bosporus. Bij verdieping van die depressie lopen seculiere Turken kans op natte voeten; de Islam is buiten haar oevers getreden, Atatürkische zandzakken voor de deur helpen niet zolang dit fundamentalistische lagedruk-gebied aanhoudt. Gelukkig heeft 95 % van de Turkse bevolking familie in West-Europa, zodat men daar korter of langer voor de hoge ideologische waterstanden kan schuilen.

Reageer
gravatar

De instabiele persvrijheid in Turkije lijkt mij zorgelijk. Voor het overige kan gerust gesteld worden dat een paar stevige onregeerbuien echt heel verfrissend werken. Door de bank genomen worden wij veel te veel, terwijl een hoge anarchiewaarde voor vrijwel iedereen een verbetering inhoudt (bankiers daargelaten)

Reageer
gravatar

Wat is er mis met instabiele persvrijheid in Turkije heer Bøs?
Alles in Turkije is instabiel dus waarom de persvrijheid niet.

gravatar

Daar lijkt het overigens wel veel op.
Al jaren worden er regeermaatregelen genomen ook door Europa op het gebied van vangstbeperking, quota, enz. Recentelijk weer een plan om camera’s op de schepen te plaatsen om te kunnen zien of er bijvangst overboord wordt gegooid eventueel controle mee aan boord. Me dunkt als dit aan u voorbij is gegaan dat u inderdaad niets doet op zee.,

gravatar

Waar kan ik die schadeverzekering afsluiten tegen dit soort te verwachten noodweer? Of misschien verplicht stellen naast de overstromingverzekering (de laatste waarbij je dus verzekerd bent van overstomingen).

Reageer
gravatar

Kom zeg, dit moet anders. Zowel Balkenende met zijn zuur en zoet en Rutte met zijn 1000 euro beloofden mooi weer, blauwe luchten en banen in eerlijke munt betaald.
Moet je nu kijken: wat we nodig hebben is een anti-Regeringsverzekering, zonder uitsluitingsclausule uiteraard.

gravatar

Dit gaat mij niet ver genoeg heer Jeetje.
Deze regering heeft het steeds over het sluiten van sociale werkplaatsen en het integreren van de mensen in de “normale” bedrijven. Waarom ze dan ook niet integreren in de regering. Beroerder dan nu kan het niet gaan.
Of bent u van mening dat de regering al een sociale werkplaats is waar allemaal idioten werken?

gravatar

zucht, de filter sloeg weer toe, nogmaals:

Heer Zerk, u zegt het juist: normale mensen gaan niet in een regering zitten. Alleen betw*eters en mensen die zonodig iets moeten doen dat. Als u de échte ADHD-ers zoekt: dáár zitten ze.

Vroeger liet de burgerij dat gebeuren en als het té erg werd, rolden er koppen. Letterlijk. Een bevredigend systeem, wel beschouwd: nu wordt niemand nog verantwoordelijk gehouden,

Wél zich dik laten betalen voor de verantwoordelijkheid, maar als het scheefloopt; terugbetalen ho maar. Geen verzekering afgesloten kennelijk.

In die vroegere tijden werd in zo’n geval de hele huisraad van de boosdoener naar buiten gesleept, kort en klein geslagen en de brand er in gestoken: wij arm, jij arm.

Helaas is een groot deel van het volk de overtuiging toegedaan dat men zulk soort diensten kan of moet kopen: het benul zélf de handen uit de mouwen te steken is vervaagd.

gravatar

Die Hollanders ook! Altijd weer zeuren over het regeerweer! In Apelfoort zeggen we gewoon: schouders eronder en aanpakken! Niet zeiken maar poetsen! Wie weet wordt het wel eens tijd voor de vrije republiek Apelfoort als dat gezeur zo blijft doorgaan!

Reageer
gravatar

Wanneer je in Apelfoort met je schouders onder het water staat wordt het toch tijd om als de bliksem te gaan zwemmen

gravatar

Na de uitblijvende hitte van gister geloof ik deze berichten niet zo erg meer. Zul je juist zien dat, door de introductie van Netflix mensen juist massaal ontslag gaan nemen om thuis op de bank bij te komen met de laatste seizoenen. Waardoor er meer plaatsen vrij komen voor echte werkzoekenden. Verder zal ook het aantal via internet thuisbezorgde producten toenemen. En nu men massaal 24/7 op de bank thuis ligt zal ook de ziektekosten dalen.

Reageer
gravatar

Mijn schaatsen laat ik netjes in het vet. Ik ga Mandela niet voor de poten rijden…..

Verder kun je al die oplopende kosten beter op een hoge berg zetten, dan gaan ze vanzelf weer naar beneden….

Reageer
gravatar

Zo hoort nieuws gebracht te worden. Alle feiten netjes verwerkt, inzichtelijk Jip & Janneke gebracht, met een poëtisch teneur.

Reageer