818 wint felbegeerde teletekst-award

Eredivisiepagina doorbreekt dominantie 101

Voor het eerst in zijn historie heeft teletekstpagina 818, waarop voetbaluitslagen worden bijgehouden, de jaarlijkse award voor beste teletekstpagina in de wacht gesleept. Daarmee liet het de traditionele winnaar 101 achter zich; weersvooruitzichtpagina 704 werd tweede.

De NOS-teletekst-award wordt jaarlijks uitgereikt aan een teletekstpagina die een voortrekkersrol heeft gespeeld in het maatschappelijke debat, of anderszins heeft bijgedragen aan een ontwikkeling in de samenleving. De afgelopen negen jaar kwam steevast nieuwspagina 101 als winnaar uit de bus; dit jaar koos het panel –onverwachts- anders.

Jan Blokhoven, uitbater van pagina 818, reageerde hevig geëmotioneerd toen de uitslag bekend werd gemaakt. In een speech die werd gekenmerkt door vreugdetranen –ook de zaal zelf hield het niet droog- bedankte hij ruimhartig zijn muze Jannie Blokhoven, wijlen hond Bobbie, en de gehele Eredivisie. Een staande ovatie bekroonde zijn memorabele avond.

Hoewel teletekstminnend Nederland daags na de prijsuitreiking verlamd zal zijn door de onttroning van pagina 101, meent teletekst-watcher Frank Stoof dat deze uitslag niet helemaal uit de lucht kwam vallen. “Het probleem van pagina 101 is dat het afgelopen jaar al zijn budget vol heeft ingezet op innovatie. Wisselende kleurenschema’s, excessief gebruik van Caps Lock bij belangrijk nieuws; daar win je de gunst van de kijker niet per se mee.”

Stoof denkt dat pagina 818 ook de komende jaren een serieuze kanshebber zal blijven voor de prestigieuze prijs: “Wat pagina 818 doet is even simpel als briljant. Zwarte achtergrond, voetbalclubs in gele blokletters, de definitieve uitslagen in groen en de wedstrijden die bezig zijn in blauw. Dat is precies dat stukje authenticiteit waar dit land op zit te wachten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Allerliefste Marg00tje,

Zit je weer op Balie?
Wat hebben ze daar wat ik jou niet kan bieden?

Paulusje met de zilte traan op de linkerwang (rechts van jou uit).

gravatar

Lieve schat van een schoonnicht van mij,

Nu je het toch over voetbal hebt, waarom hou jij jouw armen voor dat speelgoed van jou?

Jouw eigen liefhebbende schoonoompie

gravatar

Beste Paulien Kroes,

Het wordt weer tijd voor de maandelijkse botoxbehandeling van jouw lippen en het oppompen van jouw borsten.

Bel je van de week even voor een afspraak?

Naomi Maakover-Paulussen
Drogisterij en schoonheidsalon De Gouden Gaper
tel. 0690 818 818

gravatar

Beste Johan,

Ik ben de achttienjarige leeftijd al ruimschoots gepasseerd. Dus veel te oud voor Patricia. Als ik moet kiezen uit rijpere dames, geef mij dan Heleen van Royen maar. Ten minste als ze d’r bek dicht- of ‘m erin houdt.

gravatar

Hier Viesman. U duikt ook maar op wanneer het U uitkomt….Als alle voetbalclubs zich bij het standje 69 houden is er meer pais en vreee.

gravatar

Marg00tje, waarschijnlijk gaat Studio Sport dan uitgezonden worden op een tijdstip dat kleine meisjes haar niet meer mogen zien van hun welopvoedende ouders.

gravatar

Veel Teletekst-kijkende boeren schijnen ook verslaafd te zijn aan heroïne trouwens, alleen het vinden van het bewijs is als het zoeken naar…

Reageer
gravatar

Ik vermoed dat de Ajax-fans massaal op deze pagina gestemd hebben. Ik raak er zelf ook niet op uitgekeken. Een blik op pagina 818 geeft een opgewekt begin van de dag. Beter nog dan kijken naar Olga Commandeur.

Reageer
gravatar

Bant, ze hadden dus ook jou kunnen citeren als teletekst-watcher in plaats van Frank Stoof.

Sadbunny, dank! Dan blijft het mij bespaard een creatieve opmerking te verzinnen over als dan wel dan.

gravatar

Wat een onzinbericht! Deze award toont alleen maar aan in hoeverre de elite die dit soort zelfgeknuffeld in elkaar zet is vervreemd van de volkse Teletekst liefhebbers. Deze Hilversumse Teletekst bazen zijn oud, en leven in een tijdperk zoals in Hey-Hey-16K wordt bezongen ( google of bezie de nostalgie op www2.b3ta.com/heyhey16k )

Hun volgende stap zal wel een twitterstream zijn, ook al zo 2008. Waar zijn de whatsapp’s? Of krijgt ieder een eigen bel-chinees om de standen door te geven?

Reageer